nece on u iran,,,iranci mrze tursku,a on to ne bi mogao preobolitiBodkin wrote:jok eto ovakvi likovi inace zive u iranu ili kazahstanuedinhusic1979 wrote:nemojte mi reci da putinov covjek zivi u zapadno krscanskoj zemlji
pravo na samoopredjeljenje naroda
-
edinhusic1979
#151 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
-
Putinov_covijek
#152 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
Ma jeste isao vraga. Ja sa svojim 10 nickova nisam uspio napisati 10% postova koje je on ovdje napisao na balinskom forumu. Lik ocito nema socijalni zivot. 26.000 postova bog te mazao.Mister Yes wrote:Pa išao je. Vidio čovjek da ne valja i nije više išaoPutinov_covijek wrote: Pa sta tebe briga? Zasto to neodes na hercegbosna portal?
A sve se predstavlja kao graDSki covijek koji je neutralan i kulturan ali prije svega nije nacionalista. Ali je prvi tu da se suprostavi zlim bosnjackim nacionalistima kao i njegova baka koja je velika yugoslavenka ali ipak hrvatica prije svega.
-
edinhusic1979
#153 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
moze biti da jest u pravu ipak je covjek opsjednut tim religijama,cyprus wrote:Realno bajati su ti podaci... Rusi su bili nekad većina u Kazahstanu, ali sdu nakon raspada SSSR-a otišli za Rusiju... Moram priznat da je po ovom pitanju ČOVIJEK ipak upravuedinhusic1979 wrote:to mozda po hodzskim procjenama
Religija: islamska 47%, rusko-pravoslavna 44%, protestantska 2%.
http://svetpedija.com/2013/05/kazahstan/
ali malo mu oci vole preuvelicati pa napisa da su muslimanske zemlje vece od rusije jedno 15 puta,a rusija zauzima povrsinu zemaljske kugle 12 posto
12*15
- Mister Yes
#154 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
Nemoj se sekirati. Nije do ljudi. Do mene jecyprus wrote:Jbt, zabezeknem se nekad kad vidim koliko ljudi upamte moje cyber korake i izjaveMister Yes wrote:Pa išao je. Vidio čovjek da ne valja i nije više išaoPutinov_covijek wrote: Pa sta tebe briga? Zasto to neodes na hercegbosna portal?![]()
-
Putinov_covijek
#155 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
Pa vecina mog kurca se mjeri po duzini ali vecina zemlje se mjeri po broju stanovnika valjda jebemu vraga. I zasrmto uzimas balijsko ime kao nick? To je neki fazon ili sta? Napisi fino andrija Andrijevic u nicku ' nece ti niko nista.edinhusic1979 wrote:moze biti da jest u pravu ipak je covjek opsjednut tim religijama,cyprus wrote:Realno bajati su ti podaci... Rusi su bili nekad većina u Kazahstanu, ali sdu nakon raspada SSSR-a otišli za Rusiju... Moram priznat da je po ovom pitanju ČOVIJEK ipak upravuedinhusic1979 wrote:to mozda po hodzskim procjenama
Religija: islamska 47%, rusko-pravoslavna 44%, protestantska 2%.
http://svetpedija.com/2013/05/kazahstan/
ali malo mu oci vole preuvelicati pa napisa da su muslimanske zemlje vece od rusije jedno 15 puta,a rusija zauzima povrsinu zemaljske kugle 12 posto![]()
12*15![]()
- cyprus
#156 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
Dobro sve shvatam, ali zašto vrijeđaš Bošnjake? Priznaj da si četo ili ujoPutinov_covijek wrote:Ma jeste isao vraga. Ja sa svojim 10 nickova nisam uspio napisati 10% postova koje je on ovdje napisao na balinskom forumu. Lik ocito nema socijalni zivot. 26.000 postova bog te mazao.Mister Yes wrote:Pa išao je. Vidio čovjek da ne valja i nije više išaoPutinov_covijek wrote: Pa sta tebe briga? Zasto to neodes na hercegbosna portal?
A sve se predstavlja kao graDSki covijek koji je neutralan i kulturan ali prije svega nije nacionalista. Ali je prvi tu da se suprostavi zlim bosnjackim nacionalistima kao i njegova baka koja je velika yugoslavenka ali ipak hrvatica prije svega.
Last edited by cyprus on 10/03/2014 00:56, edited 1 time in total.
-
edinhusic1979
#157 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
a sad sam ja za tebe srbin
ma niko ne spori da muslimanske zemje nemaju vise stanovnika,a glupo je od tebe sto spajas 50 drzava da bi pariro samo jednoj
a ne znas da na primjer iranu veci prijatelj rusija nego turska,cak sta vise iranu je turska neprijateljska zemlja,isti slucaj je sa sirijom,libijom,irakom i td,
ma niko ne spori da muslimanske zemje nemaju vise stanovnika,a glupo je od tebe sto spajas 50 drzava da bi pariro samo jednoj
a ne znas da na primjer iranu veci prijatelj rusija nego turska,cak sta vise iranu je turska neprijateljska zemlja,isti slucaj je sa sirijom,libijom,irakom i td,
- cyprus
#158 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
Sekiram se, obzirom da nisi jediniMister Yes wrote:Nemoj se sekirati. Nije do ljudi. Do mene jecyprus wrote:Jbt, zabezeknem se nekad kad vidim koliko ljudi upamte moje cyber korake i izjave
-
edinhusic1979
#159 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
a velicina drzave se mjeri po kvadratnom kilometru
ili ti mozda pricas o broju stanovnika a ne o velicini

ili ti mozda pricas o broju stanovnika a ne o velicini
-
Srpko
#160 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
Izgleda da se narod Federacije već samoopredijelio
"
Milić: FBiH nastavlja diskriminaciju penzionera
Izvor: SRNA
Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić pozvao je danas nadležne u Federaciji BiH da ispoštuju odluke Evropskog suda za ljudska prava i otklone diskriminaciju prijeratnih penzionera
Pusti snimak VIDEO: Milić: FBiH nastavlja diskriminaciju penzionera
trajanje: 1:00
Pozivajući se na zaključke Evropske komisije za borbu protiv rasizma i netolerancije Savjeta Evrope od 25. februara, Milić je upozorio da Vlada FBiH diskriminiše više od 20.000 penzionera, koji su staž stekli na sadašnjem području ovog entiteta.
On je na konferenciji za novinare u Bijeljini podsjetio da spor penzijskih fondova Republike Srpske i FBiH traje od 2005. godine, te da je u međuvremenu 18.000 penzionera u Republici Srpskoj umrlo i nisu dočekali da ostvare univerzalno pravo na isplatu penzije po mjestu gdje je zarađena.
- Vlada FBiH odbila je zahtjev Fonda da koriguje zakon i uključi u isplatu sve prijeratne korisnike i na djelu je, i dalje, diskriminacija penzionera na nacionalnoj osnovi - rekao je Milić.
Prema njegovim riječima, nigdje u svijetu ne moraš biti stanovnik neke države ili njenog dijela, da bi ostvario pravo na zarađenu penziju u toj državi ili njenom dijelu.
Milić je dodao da je Fond PIO Republike Srpske do sada umjesto Federalnog zavoda isplatio 839 miliona maraka, odnosno više od sedam miliona maraka mjesečno.
Federalni zavod do sada je od Fonda Srpske preuzeo 167 korisnika.
- Vlada FBiH odbija odluke i zaključke evropskih instanci izražavajući spremnost da se osnuje jedan penzijski fond za BiH, što je neprihvatljivo, jer je Dejtonski sporazum jasno definisao da su osiguranja i socijalna politika u nadležnosti entiteta - zaključio je Milić.
On podsjeća da je u sporu sa Federalnim zavodom, Fond PIO Republike Srpske iscrpio sve sudske instance, a tri puta su se zbog neizvršavanja presude Evropskog suda žalili Komitetu za nadzor, što je i razmatrala Evropska komisija za borbu protiv rasizma i netolerancije Savjeta Evrope."
"
Milić: FBiH nastavlja diskriminaciju penzionera
Izvor: SRNA
Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić pozvao je danas nadležne u Federaciji BiH da ispoštuju odluke Evropskog suda za ljudska prava i otklone diskriminaciju prijeratnih penzionera
Pusti snimak VIDEO: Milić: FBiH nastavlja diskriminaciju penzionera
trajanje: 1:00
Pozivajući se na zaključke Evropske komisije za borbu protiv rasizma i netolerancije Savjeta Evrope od 25. februara, Milić je upozorio da Vlada FBiH diskriminiše više od 20.000 penzionera, koji su staž stekli na sadašnjem području ovog entiteta.
On je na konferenciji za novinare u Bijeljini podsjetio da spor penzijskih fondova Republike Srpske i FBiH traje od 2005. godine, te da je u međuvremenu 18.000 penzionera u Republici Srpskoj umrlo i nisu dočekali da ostvare univerzalno pravo na isplatu penzije po mjestu gdje je zarađena.
- Vlada FBiH odbila je zahtjev Fonda da koriguje zakon i uključi u isplatu sve prijeratne korisnike i na djelu je, i dalje, diskriminacija penzionera na nacionalnoj osnovi - rekao je Milić.
Prema njegovim riječima, nigdje u svijetu ne moraš biti stanovnik neke države ili njenog dijela, da bi ostvario pravo na zarađenu penziju u toj državi ili njenom dijelu.
Milić je dodao da je Fond PIO Republike Srpske do sada umjesto Federalnog zavoda isplatio 839 miliona maraka, odnosno više od sedam miliona maraka mjesečno.
Federalni zavod do sada je od Fonda Srpske preuzeo 167 korisnika.
- Vlada FBiH odbija odluke i zaključke evropskih instanci izražavajući spremnost da se osnuje jedan penzijski fond za BiH, što je neprihvatljivo, jer je Dejtonski sporazum jasno definisao da su osiguranja i socijalna politika u nadležnosti entiteta - zaključio je Milić.
On podsjeća da je u sporu sa Federalnim zavodom, Fond PIO Republike Srpske iscrpio sve sudske instance, a tri puta su se zbog neizvršavanja presude Evropskog suda žalili Komitetu za nadzor, što je i razmatrala Evropska komisija za borbu protiv rasizma i netolerancije Savjeta Evrope."
-
Bodkin
#161 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
ne bih ih ni ja isplacivao. nek prave zajednicki penzioni sistem, a ne ovako. uzimaj sta ti odgovara. ima fond rs-a. nek on isplacuje
-
Srpko
#162 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
Tako ćemo i mi isplaćivati štetu po presudama sudova građanima Federacije ili Bošnjacima - Ima sarajevo svoj budžet pa neka on isplaćuje.Bodkin wrote:ne bih ih ni ja isplacivao. nek prave zajednicki penzioni sistem, a ne ovako. uzimaj sta ti odgovara. ima fond rs-a. nek on isplacuje
-
Bodkin
#163 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
ratnu stetu?Srpko wrote:Tako ćemo i mi isplaćivati štetu po presudama sudova građanima Federacije ili Bošnjacima - Ima sarajevo svoj budžet pa neka on isplaćuje.Bodkin wrote:ne bih ih ni ja isplacivao. nek prave zajednicki penzioni sistem, a ne ovako. uzimaj sta ti odgovara. ima fond rs-a. nek on isplacuje
- Danguba
#164 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
Pusti gluposti. Jos uvijek ovce zamajavaju zlim dzihatlijama.Bodkin wrote:ne bih ih ni ja isplacivao. nek prave zajednicki penzioni sistem, a ne ovako. uzimaj sta ti odgovara. ima fond rs-a. nek on isplacuje
Sve je to nekada dogovoreno i potpisano a to sto su se preracunali je drugi par opanaka.
Vidis da se ovi iz pederacije ni po guzici ne cesu.
-
Bodkin
#165 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
i ne trebaju. tj neka iskoriste to da naprave par institucija na drzavnom nivou. onda mozeDanguba wrote:Pusti gluposti. Jos uvijek ovce zamajavaju zlim dzihatlijama.Bodkin wrote:ne bih ih ni ja isplacivao. nek prave zajednicki penzioni sistem, a ne ovako. uzimaj sta ti odgovara. ima fond rs-a. nek on isplacuje
Sve je to nekada dogovoreno i potpisano a to sto su se preracunali je drugi par opanaka.
Vidis da se ovi iz pederacije ni po guzici ne cesu.
- Danguba
#166 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
isto je i sa ministarstvom poljoprivrede.Bodkin wrote:
i ne trebaju. tj neka iskoriste to da naprave par institucija na drzavnom nivou. onda moze
-
Srpko
#167 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
Da,štetu iz rata.Juče sam čuo da će se svi takvi zahtjevi ubuduće automatski odbijati.Bodkin wrote:ratnu stetu?Srpko wrote:Tako ćemo i mi isplaćivati štetu po presudama sudova građanima Federacije ili Bošnjacima - Ima sarajevo svoj budžet pa neka on isplaćuje.Bodkin wrote:ne bih ih ni ja isplacivao. nek prave zajednicki penzioni sistem, a ne ovako. uzimaj sta ti odgovara. ima fond rs-a. nek on isplacuje
- cyprus
#168 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda
Nešto mi sinu, pa da provjerim... Nebula?Mister Yes wrote:Nemoj se sekirati. Nije do ljudi. Do mene jecyprus wrote:Jbt, zabezeknem se nekad kad vidim koliko ljudi upamte moje cyber korake i izjaveMister Yes wrote:Pa išao je. Vidio čovjek da ne valja i nije više išao![]()
![]()