Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post Reply
staza

#76 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by staza »

Pera Trta wrote:
KatarinaKosaca wrote:
popajic wrote:I ja se sad zapitah o cemu ti to :?
sugav stancic, nije se moglo studirati, nije se moglo putovati, zakljucani bili u strahu da nas se ne opljacka...i onda skontah - pa, ti to o danasnjici !U pravu si . Sve je tako i jos puno gore :sad:
Ili si bio jako mali ili si bio sin funkcionera kad se to pitaš. I zašto uvijek amnestija,,,, kako je sada. MOže se o nečem govoriti iz vremenskog vakuma, čisto da se analizira kako je bilo, a svaka pionirska obrana diktature se svodi na rečenicu... sad je gore. I onda kao po automatizmu moram zaboraviti sve ružno što je bilo. :-)
Da li smo jedina zemlja na svijetu, osim Kine, Kube i Sjev. Koreje u kojoj se komunizam još uvijek tako zdušno brani i podržava? Znam da će svi sada reći "sada je gore", ali da ne bih ponavljao, mislim da su oldplague i KatarinaKosača sve rekle i argumentovano pokazale da vlastodršci i njihove porodice su u svakom sistemu isti.
Završna reč: do nekoga narednoga javljanja.
Mudri ljudi koji su vidjeli života bi rekli: Mi smo mala zemlja i nama je potrebna jednostavna ideologija.
Da parafraziram Igora Mandića, koji je nekoliko puta mijenjao ideološku košuljicu, ali ima nešto što je mudro rekao: da, blago onima kojima je utočište u dalekoj prošlosti: a od Tita, još je dalje i tamnije frankovska Španija, koju su nazadnom smatrali u tim godinama i mnogo kasnije: Britanci, Amerikanci, Kinezi, itd.: za daljnje informacije otvoriti njihove historijske udžbenike i pogledati.
Nisam ni za građenje novih spomenika, ni za rušenje titoističkih: a ko hoće da gradi nove, nemam ništa protiv: demokrat sam, pa me nikakvi novi, ni Titovi spomenici, ne interesiraju: da se izgrađuju.
Blago nama onoga dana, kada u našoj zemlji budu otvoreni luksuzni kineski restorani.
Sve najbolje...
:bih:
popajic

#77 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by popajic »

KK
svaka moja polemika sa tobom prestaje . Na tvoje olakšanje :lol: :lol:
Amin!
( kad ti pera trta komplimentira moras se doooobro zamisliti sta je sa tvojim rezonima :lol: )
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#78 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by KatarinaKosaca »

popajic wrote:
KK
Amin!
( kad ti pera trta komplimentira moras se doooobro zamisliti sta je sa tvojim rezonima :lol: )
Ma, u pravu si. Traba imati rezone kao ti :lol: . Omakle se privilegije prošlog režima, pa ne valja. Valja raditi i zarađivati
Agic Nurija

#79 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by Agic Nurija »

goran5 wrote:
nosara wrote:Sa srecom u potrazi, ali takvi ljudi vise se ne radjaju... :bih:

Osim toga trebaju ti najmanje trojica... :D

Najozbiljnije, dok je klero-nacionalisticki faktor dominantan medju pucanstvom, jedan covjek ili cak grupa ljudi, koji slijede put pomenutog giganta, nemaju nikakve sanse...
Takvi ljudi se radjaju ali nitko vise ne glasa za njih , sad je u modi hadz, krstenje , nacionalna obojenost i kao sto netko rece trebaju ti trojica takvih.
Problem je vise u ljudima nego politicarima
Problem bosanskog čovjeka je upravo to što taj čovjek više ne zna ni ko je, ni šta je, ni gdje je, ni dokle je sve to osmišljeno, sve što su mu u postosmanlijskoj historiji (nekih) južnoslavenskih naroda i njihovih pretenzija na veledržave skuhali te ga kljukaju danonočno jednom te istom, antibosanskom terminologijom, koja ga, sada več jadnika bosanskog, svakim danom sve dalje i sve bolnije udaljava od mjesta na kojem on kao takav, Bosanac po zemlji, po kulturi svoje zemlje, svog, bosanskog roda i naroda, jedino je moguć i jedino slobodan čovjek.
Tražiti danas "čovjeka u Bosni" isto je što i tražiti "razum u ludnici".
Pa zar nam sam naziv države nije politički kriminal, gdje je 1878 godine u Berlinu kraljevini Bosni dodata njena, dakle bosanska pokrajina germanskog imena, a turskog izuma, Hercegovina. Koliko puta dnevno pročitate "normalnu" upotrebu termina "Bosanci i Hercegovci" ili bosanskohercegovačka književnost....Pa onda neki bosanski narodi, prvo po vjeri, muslimani, pravoslavci, katolici, a onda jedni te isti postaju bosanskim Bošnjacima, bosanskim Srbima i bosanskim Hrvatima (umjesto obrnuto, da svi budu jednostavno Bosanci, u svom i na svom, kod svoje kuće...) i ktomu još i konstitutivni, ta tri kleronaroda, dakle ugrađeni u temelj države, a istu negiraju do tavana! Nepotrebno je pominjati imena bilo kojeg bosanskog političara, kako več rekoh, od odlaska Osmanlija kao okupatora do danas kao nekog ozbiljnijeg mislioca, jednostavno nikada, niko od njih nigdje nije napravio ozbiljan i termeljit koncept obnove BOSANSKE DRŽAVE i uz to pozvao BOSANSKI NAROD da se organizuje ustavotvorno, u svom vlastitom narodnom parlamentu, u bosanskom glavnom gradu....Znam, u horu će mnogi odgovoriti da je takva stvarnost i da se tu ništa ne može....mijenjati!? Neće oni, a ni oni drugi....
Naravno da je tako, ali pitam odmah: Pa ko je to onda sve u Bosni izmijenio, da li je neko pitao "ostale", da li su za ili protiv politike koja dijeli i ubija svoj vlastiti narod, da se više u istoj ne zna ni ko pije danas, niti ko sutra plaća? Možda je to sve samo od sebe došlo, usud, možda naki zapisi, predskazanija....jašta radi, neko drugi mijenja nas, a mi......
Uostalom i najozbiljnije:
Bosnu prvo treba temeljito pospremiti, jer to je jedna do krajnosti političkim virusima zaražena zemlja, narod na političkom planu umno poremećen, politički izbori podsjećaju na vjerske praznike, a vjerski praznici na srednjovijekovne političke pozornice ekstrema na otvorenom. Tražiti alternativu dosadašnjim političkim garniturama mogu samo u potpunosti osviješćeni Bosanci, a jedan od njih je po svemu sudeći i mladi "Tvrtko II Kotromanić" na ovom forumu! Svi "ostali" koji barataju gore već pomenutim "terminima-virusima", samo prolongiraju patnju bosanskog čovjeka, a možda i njegov potpuni ovosvjetski duhovni nestanak iz porodice evropskih naroda.
Shoba

#80 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by Shoba »

mislim da je naslov teme pogresan. Trebalo bi da bude: "Potraga za politikom koju je zagovarao Dzemal Bijedic". Pojedinci nece spasiti drzavu, pametna i dosljedna politka hoce.
daleko

#81 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by daleko »

Ja bi rado upitala administratora sta se desilo sa mojim postom na ovu temu? U petak je tu bio sada ga nema. Bez upozorenja je nestao, Ja bi rado cula zasto je nekom smetao? A ako sam ja prekrsila pravila, interesuje me gdje i kako. Da li se radilo o nekom tehnickom problemu ili problemu druge prirode?

Unaprijed zahvalna....
popajic

#82 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by popajic »

@agic nurija
Bosnu prvo treba temeljito pospremiti, jer to je jedna do krajnosti političkim virusima zaražena zemlja, narod na političkom planu umno poremećen, politički izbori podsjećaju na vjerske praznike, a vjerski praznici na srednjovijekovne političke pozornice ekstrema na otvorenom.
U sridu ! :thumbup:
lopta

#83 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by lopta »

osa wrote:
lopta wrote:Iza sebe su ostavili troje djece: Dragana, Azru i Milenka.

:-)

Jos jedan dokaz da su jedino Bosnjaci istinski shvatali bratstvo i jedinstvo, nazalost uvijek su se morali dokazivati komunistima, da zaista tako i misle, pa su djeci morali davati i malo drugacija imena da se dokazu. Neka nadje neko jedan primjer gdje je neki komunist srpske ili hrvatske nacionalnosti dao sinovima ime Adnan, Mehmed, Dzemal, itd. Takav primjer ne postoji. No cak ni to nije bilo dovoljno titoistima, pa po nezvanicnim krugovima cak i samom Titi da ne narede i ne smaknu jednog od najveceg bosanskog politicara tog doba, jer se masinbravar uplasio za fotelju, ali i rast tada ''muslimanskog'', odnosno bosnjackog intelekta.
samnom je prije rata radio mustafa lavaroni,hrvat, iako meni zvuči talijanski , ocu se sviđalo ime, pa ga dao djetetu, eto jedan primjer.
Nazalost post mi je nestao iz ove teme, samo ne znam zasto, ocigledno nekome istina ne odgovara.
@osa rekao sam komunista, a ne bilo ko. :wink:
oldplague wrote:Ma komunistički oligarsi su bili isti kao i ovi danas, samo ih više nema i manje nas žulja. Znam to, jer sam mogla samo gledati u guzu njihovoj djeci koja su dolazila na privatne ispite, sami sa profesorima, uz mnogo tapšanja, smijeha i raspitivanja za zdravlje familije. Ja sam dotle klečala u ćošku nad knjigama i molila boga da me razgaljeni profesor ne nagari nazad u moj šugavi stančić jer mu je dosadilo ispitivati anonimne studente. Znam zato što sam imala samo jedne upotrebive hlače u dvije godine i jedan par cipela za četiri sezone. Naravno, niko me nije presretao i pljačkao, ali nije mi imao šta ni opljačkati. Vrata smo mogli držati otključanima 24 sata dnevno iz istog razloga: mogli su nam ukrasti samo vječno pokvarenu mašinu za veš, koju smo svojeručno popravljali jednom mjesečno, i tatinu britvicu. To smo imali od bijele tehnike. O putovanjima bez viza da ne pričam, da nije bilo onih iskaznica ne bih stigla ni do Pofalića. I danas kad čujem kako se onda moglo, imalo, putovalo, bezbrižno veselilo, ja se zapitam o kojoj to zemlji pričaju. Jedina prednost onog sistema nad ovim bio je mir. Nismo strahovali za život i to je sve. Doduše, više se polagalo na obrazovanje, i to cijenim. Nije do režima već do nas. Mi se lako prepuštamo i popuštamo, ne reagujemo na nepravdu, ponizno spuštamo glave, pravdamo svoje tlačitelje da ne bismo morali preuzeti odgovornost. I sudbina Jugoslavije i sudbina BiH rezultat su tog mentaliteta.
Pa to je to, to su komunisti, gledali samo u svoje stomake i svoje guz..., ako je njima bilo dobro, za ostale ih nije bilo briga.
Luke Perry wrote:Dzemal, Tito i drugi su zemlju ostavili komunistima. Ne znam sta zamjeraju nacionalistima kad je ocigledno ko je pao na ispitu.
Od Alije koji se bavio islamskim pitanjima tesko da se sta drugo i ocekivalo.
Kojim nacionalistima? Ostavili zemlju komunistima od Milosevica, Tudjmana, Mladica, raznih komunistickih generala, politicara, itd. i komunisti je unistili i pocinili genocid.

Taj ti je Alija ocuvao Bosnu u zivotu, kakvu takvu, al nezavisnu i suverenu, mogu da zamislim samo da je na vlasti bio neko ko je djecu nazvao Radovan i Risto, ocigledno bi postali jos jedna srpska pokrajina, a Bosnjaci, ''srbimuslimani''.
Basta wrote: Nama treba politicar tipa rahmetli Alije Izetbegovica.
:thumbup: :bih:
Nazalost ovi danas mu nisu ni do koljena.
mostarac wrote:
Ako ce bit tog tipa onda se nadam da ce odmah poceti sa onim potezom koji je Alija napravio zadnji. Naime Alija je najvise Bosni pomogao i njegov najbrilijantniji politicki potez je bio kad je umro.

Na nasu zalost zatvori u komunizmu nisu bili tako rigorozni kako bi neki da ih predstave, jer da jesu, ne bi nam se desio Alija i njegova klero-mafijaska bratija koju smo platili hiljadama grobova i onih kojima se za grob ne zna, jer su alijina prijeratna i poslijeratna koalicijska raja zabavljala planetu skoro 4 godine vatrometima iz oruzja raznih kalibara, kamama, nozevima, logorima i slicnim zajebancijama i svakojakim djakonijama, dok se Alijin sin igrao Monopoly-a u trezoru narodne banke po principu: Fahri ovo, Saji ovo, Cengicu ovo, Reisu ovo, a ja nad svima :D

Samo mrtav Alija je za Bosnu dobar Alija.
Radovane otkud ti iz Haaga?
Ti ne zasluzujes ban, nego Haag, kompleksi izviru iz tebe. Takvi su vjerovanto cijeli dan plakali kada je Bosna proglasila nezavisnost, a radovali se kada su culi za Srebrenicu, Visegrad, Prijedor, Bijeljinu, Brcko, Bihac i ostala stratista sirom BiH.
Neko KO ZELI SMRT NEKOME, moze biti samo psihijatrijski slucaj.
staza

#84 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by staza »

KatarinaKosaca wrote:
popajic wrote:
KK
Amin!
Ma, u pravu si. Traba imati rezone kao ti :lol: . Omakle se privilegije prošlog režima, pa ne valja. Valja raditi i zarađivati
Meni je bitno da mi stranka i stranački prijatelji ne plaćaju cehove.
Onda i ne moram pokazivati svoje neznanje o kulturologiji vlastite zemlje u tisućama forumskih postova, a usto se profiliram i kao dobro plaćeni salonski fašist.
:thumbup:
staza

#85 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by staza »

Shoba wrote:mislim da je naslov teme pogresan. Trebalo bi da bude: "Potraga za politikom koju je zagovarao Dzemal Bijedic". Pojedinci nece spasiti drzavu, pametna i dosljedna politka hoce.
:thumbup:
staza

#86 Nešto obično...

Post by staza »

Agic Nurija wrote:
goran5 wrote:
nosara wrote:Sa srecom u potrazi, ali takvi ljudi vise se ne radjaju... :bih:

Osim toga trebaju ti najmanje trojica... :D

Najozbiljnije, dok je klero-nacionalisticki faktor dominantan medju pucanstvom, jedan covjek ili cak grupa ljudi, koji slijede put pomenutog giganta, nemaju nikakve sanse...
Takvi ljudi se radjaju ali nitko vise ne glasa za njih , sad je u modi hadz, krstenje , nacionalna obojenost i kao sto netko rece trebaju ti trojica takvih.
Problem je vise u ljudima nego politicarima
Problem bosanskog čovjeka je upravo to što taj čovjek više ne zna ni ko je, ni šta je, ni gdje je, ni dokle je sve to osmišljeno, sve što su mu u postosmanlijskoj historiji (nekih) južnoslavenskih naroda i njihovih pretenzija na veledržave skuhali te ga kljukaju danonočno jednom te istom, antibosanskom terminologijom, koja ga, sada več jadnika bosanskog, svakim danom sve dalje i sve bolnije udaljava od mjesta na kojem on kao takav, Bosanac po zemlji, po kulturi svoje zemlje, svog, bosanskog roda i naroda, jedino je moguć i jedino slobodan čovjek.
Tražiti danas "čovjeka u Bosni" isto je što i tražiti "razum u ludnici".
Pa zar nam sam naziv države nije politički kriminal, gdje je 1878 godine u Berlinu kraljevini Bosni dodata njena, dakle bosanska pokrajina germanskog imena, a turskog izuma, Hercegovina. Koliko puta dnevno pročitate "normalnu" upotrebu termina "Bosanci i Hercegovci" ili bosanskohercegovačka književnost....Pa onda neki bosanski narodi, prvo po vjeri, muslimani, pravoslavci, katolici, a onda jedni te isti postaju bosanskim Bošnjacima, bosanskim Srbima i bosanskim Hrvatima (umjesto obrnuto, da svi budu jednostavno Bosanci, u svom i na svom, kod svoje kuće...) i ktomu još i konstitutivni, ta tri kleronaroda, dakle ugrađeni u temelj države, a istu negiraju do tavana! Nepotrebno je pominjati imena bilo kojeg bosanskog političara, kako več rekoh, od odlaska Osmanlija kao okupatora do danas kao nekog ozbiljnijeg mislioca, jednostavno nikada, niko od njih nigdje nije napravio ozbiljan i termeljit koncept obnove BOSANSKE DRŽAVE i uz to pozvao BOSANSKI NAROD da se organizuje ustavotvorno, u svom vlastitom narodnom parlamentu, u bosanskom glavnom gradu....Znam, u horu će mnogi odgovoriti da je takva stvarnost i da se tu ništa ne može....mijenjati!? Neće oni, a ni oni drugi....
Naravno da je tako, ali pitam odmah: Pa ko je to onda sve u Bosni izmijenio, da li je neko pitao "ostale", da li su za ili protiv politike koja dijeli i ubija svoj vlastiti narod, da se više u istoj ne zna ni ko pije danas, niti ko sutra plaća? Možda je to sve samo od sebe došlo, usud, možda naki zapisi, predskazanija....jašta radi, neko drugi mijenja nas, a mi......
Uostalom i najozbiljnije:
Bosnu prvo treba temeljito pospremiti, jer to je jedna do krajnosti političkim virusima zaražena zemlja, narod na političkom planu umno poremećen, politički izbori podsjećaju na vjerske praznike, a vjerski praznici na srednjovijekovne političke pozornice ekstrema na otvorenom. Tražiti alternativu dosadašnjim političkim garniturama mogu samo u potpunosti osviješćeni Bosanci, a jedan od njih je po svemu sudeći i mladi "Tvrtko II Kotromanić" na ovom forumu! Svi "ostali" koji barataju gore već pomenutim "terminima-virusima", samo prolongiraju patnju bosanskog čovjeka, a možda i njegov potpuni ovosvjetski duhovni nestanak iz porodice evropskih naroda.
Bojim se da je od RS-a Bog digao ruke u postdejtonu: između '95. i 2000.: i da na istu antidržavnu tvorevinu ne možemo više računati: ali možemo se potruditi da sa istima uđemo u EU i da tamo pokušamo reintegrirati ponovo cjelovitu BiH.
Ona se može zvati i Bosna, i Hercegovina, i Bosna i Hercegovina, i Transilvanija, nebitno: glavni grad može biti i Banja Luka, i Grude, pismo i latinica, i ćirilica, ali ne smijemo imati stranke koje imamo sada: to su, uz svijetle izuzetke, najobičnije ublehe, luzeri, i tipovi koji čak i nisu na tim položajima da bi radili protiv države, nego isključivo za sebe.
Njima je svejedno: oni mogu biti i u šupi, samo da namaknu tu lovu, ili da nahrane svoj intimni ego: prestao sam krajem '90-ih gledati političke emisije: ali pogledajte malo te naše vladajući i opozicione političare: oni su lost in space and time: uopće ne znaju gdje se nalaze i koja je njihova funkcija tu gdje se nalaze: oni su tu zbog: novca, poze, afekta, da ubiju vrijeme onda kad se pojave tu, da se druže: ali nigdje ne vidimo njihova iscrpljena lica, nigdje žurbu, nigdje preopterećenost, nigdje želju da prebace u najmanjem zadate rokove.
Ovoj zemlji je potreban ozbiljan vaninstitucionalni i vanstranački i narodni pokret: za početak: kasnije se to može profilirati u stranku, u organizaciju, itd.
I moramo se konačno okaniti našega islama i događaja oko ove ili one džamije: 1461. Muhamed II., osvajač tadašnjega Konstantinopolja, hrabri ratnik, se zgrozio nad 20.000 nabijenih tijela, koje je zateko, pri osvajanju, današnje Rumunije, u tadašnjem gradu Tirgoviste, a što je bilo djelo grofa Vlada Nabijača ili Drakule, u tadašnjoj Transilvaniji, te je sultan zgrožen viđenim predao zapovjedništvo potčinjenom i vratio se u Konstantinopolj.
Na dan sv. Bartolomeja isti grof (koji je ubijao svoje sugrađane iz zabave) 1459. je nabio na kolac 30.000 trgovaca u transilvanijskom gradu Brasovu.
Danas je EU uljudno mjesto, a i tamo gdje nije prefrigano je u duginim bojama: NVO-i (uz časne izuzetke, koji se samofinanciraju i ne ližu zadnjicu raznim strankama), koji razvlače projekte po 6 mjeseci, političari koji ne mogu dogovoriti ni najobičnija tijela potreba za evropske integracije: više nisu dovoljni.
Imamo ogromno vodeno bogatstvo, a naša voda ima jednu od najbržih kvaliteta regeneracije u Evropi: pogledajte kako se rijeka Bosna brzo oporavila u toku rata kada industrija nije radila: sutra ako ovdje dođe jedna od najpropulzivnijih svj. firmi Bechtel Georgea Shultza: neće pitati narod ništa: nego ćemo mi morati imati barem jednoga Bosanca i Hercegovca u spomenutoj firmi, koji će lobirati za nas, da naša mala zemlja, jeftino plaća svoju vodu.
:bih:
bulevarmostar

#87 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by bulevarmostar »

Ovoj drzavi treba politicar koji ce se probiti preko lokalne razine, preko izvrsne vlasti, nakon sto ucini nesto za ljude u svom kantonu/opstini. Mozda Jasmin Imamovic iz Tuzle, mozda neko treci. Jedino tako sposobni ljudi, mozda malo da ih i Ameri i MZ pogura, mogu isplivati na povrsinu. I moraju biti umjerene orijentacije da bi ih i ostala dva naroda tolerisala ali i dovoljno srbi/hrvati/bosnjaci da bi bili prihvaceni od svojih. To su nekako moje specifikacije za politicare koji ce izlijeciti ovaj hemariod Evropskog kontinenta.

Ne moze Hrvat koji ne ide crkvu ocekivati da ga Hrvati ne vide kao Sejdu Bajramovica, ma koliko se on dobar cinio. Mozda u neka druga vremena, kad nas Evropa proguta i nametne njihove norme ponasanja.
Luke Perry

#88 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by Luke Perry »

Zasto se Dzemal u partizanima predstavljao kao Vidoje?
ProS

#89 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by ProS »

ne znam dje cete nac te sposobne politicare,kad se probire od ovih aktivnih,i kako cete stvorit tu kulturu gradjanstva,tradicije na uticaj i tok razvitka drzave :roll: jasno je da ovdje treba jedan covjek koga ce nasi obicni ljudi i nacionalisti gledati ko ovce,a poslije njegove smrti ce opet da izbije rat jer se ne moze sve prebaciti na jednog covjeka,a na masu samo pravo glasaca :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#90 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by PipiDugaDevetka »

Sjećanje na Džemu Bijedića 18.01.1977.g. - 18.01.2013.g. Prije 36 godina je bio ubijen od strane četnika.
Image

Slika govori više od tisuću riječi, Džema se nije uvlačio i mazao glavu vazelinom.
El-Fatiha!
Reisova

#91 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by Reisova »

mene u zadnje vrijeme odusevljava onaj Suljagic sa svojom 1.Martom.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#92 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by PipiDugaDevetka »

Reisova wrote:mene u zadnje vrijeme odusevljava onaj Suljagic sa svojom 1.Martom.
''1. mart'' :thumbup: ,
ali se političari iz vremena socijalizma ne mogu porediti sa ovim najnovijim.
I ja navijam za Suljagića i njegov ''1.mart''.
MuaDib

#93 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by MuaDib »

PipiDugaDevetka wrote:
Reisova wrote:mene u zadnje vrijeme odusevljava onaj Suljagic sa svojom 1.Martom.
E jest on neki kalibar, začas se prepao bošnjačkih radikala, pa se prebacio na omiljenu bošnjačku priču lajanje na RS.
heckler

#94 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by heckler »

<------ Dzema se slaze :thumbup:

PipiDugaDevetka wrote:
fake believer

#95 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by fake believer »

Luke Perry wrote:Zasto se Dzemal u partizanima predstavljao kao Vidoje?
Ma svi su partizani imali nadimke, iliti kodna imena 8-)
racionalista

#96 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by racionalista »

fake believer wrote:
Luke Perry wrote:Zasto se Dzemal u partizanima predstavljao kao Vidoje?
Ma svi su partizani imali nadimke, iliti kodna imena 8-)
ma ispočetka su sarađivali sa četnicim pa je to bila mjera predostroznosti da neki mujo ne bi nehotice svojim imenom isprovociro sukob :D
occupylove

#97 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by occupylove »

PipiDugaDevetka wrote:Sjećanje na Džemu Bijedića 18.01.1977.g. - 18.01.2013.g. Prije 36 godina je bio ubijen od strane četnika.
Image

Slika govori više od tisuću riječi, Džema se nije uvlačio i mazao glavu vazelinom.
El-Fatiha!
cetnici su placeni od strane imperijalista iz USA i EU
totalni nervni slom ?
smiri se i redu je care :D
Jugoslavija je trebala biti razbijena po programu iz 1984 u doba Ronalda Regana
Slobodan Milosevic je bio predstavnik "Beobanke" u Njujorku
Dzemal Bijedic i kada je umro taj velikan , moj Otac , dolazi pijan
i kaze : 'jebo sve "
ubise zadnjega partizanskoga Bosanca ( uz Mikulica , Pozderce i slicno )
covjece ?
Bosna i Hercegovina je bila tlacena i gazena vjekovima
jedino vam ti 'mrski komunisti dadose 1000 Dzamija i edukaciju i Emerika Bluma i Energoinvest i Hidrogradnju
kao neovisne izgradjenu poput svjetske korporacije po principu ravnopravnosti i radnickoga samoupravljanja , zahvaljujuci Titovom pokretu nesvrstanih , imali smo trziste vece od USA !
zato su nas ubili i pokusali sve pobiti
VAU ?
teorije zavjere
pa / znate ko je Emerik Blum
heroj i Covjek i sta je bio Energoinvest i u koliko je drzava trebao i imao projekte i ko je skolovao studente iz Afrike i Azije
veliki shok za izbjeglice i dijasporce ?
nosara

#98 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by nosara »

PipiDugaDevetka wrote:Sjećanje na Džemu Bijedića 18.01.1977.g. - 18.01.2013.g. Prije 36 godina je bio ubijen od strane četnika.
Image

El-Fatiha!
El-fatiha Dzemalu Bijedicu...? :lol: Valjda slava i hvala...? :-)

Ova svinjarija da je ubijen je proizvod bolesnih umova koji iz sadasnje degenerisane perspektive posmatraju ondasnju stvarnost... Nesreca, ljudski faktor, to je sve...

Kako god, neka mu je laka zemlja, bio je ljudina i mestar politike...
sumirprimus

#99 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by sumirprimus »

Da bi dobio ovakav profil političara,moraš ispuniti sve preduvjete,a prvi i najvažniji je RAT :mrgreen:
prema tome,rahat patnja još koju deceniju nam ne gine :skoljka:
nosara

#100 Re: Potraga za politicarem kakav je bio Dzemal Bijedic

Post by nosara »

Religious Fantastic wrote:
Basta wrote: Dzemal Bijedic je bio politicar zavijen velom tajnosti. O njemu postoje price sa koljena na koljeno. Nama treba politicar tipa rahmetli Alije Izetbegovica. Politicar omiljen i na zapadu i na istoku. :lol: :lol: :lol: Alija je covijek koji se nikad nije prodao komunistima, covijek koji je junacki odrobijao godine koje su mu komunjare namjestile. Alija je covijek od uzora. Covijek koji je utemeljio nasu jedinu Bosnu i Hercegovinu i covijek koji je uspio da nas izvuce iz ralja Beograda i njihove cetnicke politike. Duga je lista Alijinih dijela. Ali eto Bosnjaci kakvi su neznaju da cijene velicinu ovog covijeka i spominju politicare trece lige poput Dzemala Bijedica, Raifa Dizdarevica i ostalih...
Ah sto me nasmija u ovo sumorno jutro...
Ovi koji su drzavu stvorili su bili treca liga, a ovi koji su je razjebali prva... :D I ono bi da mu bude bolje... :-)
Post Reply