Postizborne koalicije
- Corto Maltese
Drago mi je čut' da je Zlatko Lagumdija najveći problem u dravi. Dakle ako on ode sa čela partije nestaće korupcije, siromatva, ratnih profitera, uličnog i privednog kriminala, penzije će skočiti, autoput izgraditi, a "Avaz" će uvesti rubriku kulture i zaposliti lektora. Smijem se grohotom.
to se tiče koalicija, u ovom mandatu je samo jedna tačka "Za i Protiv", a to su ustave romjene.
Dakle, na jednoj strani: SDA, HDZ, SDP, Za Bojlitak, a na drugoj: SZBiH, HDZ 1990, HSP-HNI, BOSS-SDU.
SNSD se izjasnio da će sarađivati sa jačim, dakle buduća vlada, na dravnom nivou će biti manjinska, sačinjena od SNSD, SDA, HDZ, uz skuptinsku podrku SDP-a i Za Boljitak.
Hoćel' ko u pare?
to se tiče koalicija, u ovom mandatu je samo jedna tačka "Za i Protiv", a to su ustave romjene.
Dakle, na jednoj strani: SDA, HDZ, SDP, Za Bojlitak, a na drugoj: SZBiH, HDZ 1990, HSP-HNI, BOSS-SDU.
SNSD se izjasnio da će sarađivati sa jačim, dakle buduća vlada, na dravnom nivou će biti manjinska, sačinjena od SNSD, SDA, HDZ, uz skuptinsku podrku SDP-a i Za Boljitak.
Hoćel' ko u pare?
-
dashing
opet ti o licnom interesu o kojem apsolutno ne znas - i potvrdjujes da si shodna malo-gradjanskom "rekla, kazala" - uopce o svom muzu ne zelim diskutirat. smjesno bi bilo da je tebi sad pricam, sta je on, gdje je on i sta je uspio, a sta ne. covjek je sretan, ima dvoje zdrave i pametne djece i nije ovisan o tome jel 'aris, jel vozd, ili bilo ko drugi. cijela katastrofa naseg drustva je ta sto mi ni jedan drugi uspjeh, osim onog - politicar na visokoj funkciji, ne znamo cijeniti. toliko o tome, a tebi opet savjetujem da tudje motive i razmisljanja ne gledas iz perspektiva karakteristicnim nasem podneblju.mIRCerka wrote:kojih VAS....dashing wrote:naravno - kod vas ne moze bez vaseg niskog mahalanja karakteristicnog samo vama. ako zelis argumentirano diskutirat - bujrum, a zlaja-type trac bona nigdje ne vodi.mIRCerka wrote: dosadna si kao enterokolitis sa zlajom...jel to opet ziva rana sto muzek nije dobio mjesto predsjdnika foruma mladih 1998. godine?
izvini sto sam ovako licna, ali istu recenicu samo zvaces u nedogled po forumu...
lijep pozdrav.
ja nisam BORG, nisam dio KOLEKTIVNE SVIJESTI...a ti si upravo zbog niskomahalskog licnog interesa i pocela svoju hajku na lagumdziju...
i damira... a eto, zeljko ti ko biva ne smeta...:D:D:D
Ljudi ti napisase ARGUMENTE, zvanicno potvrdjene cifre, kako se promijenilo glasacko tijelo SDPa, ali ti to ne vidis...ni ti ni vecina onih koji VOLE SDP ALI SAMO AKO ZLATKA TU NEMA....
rodila majka, Zlaja je najveci problem za napredak drzave...
Maco, sajonara
a sto se tice - SDP-a, ne nikad nisam, niti cu biti glasac lijevo-orjentiranih stranaka bez obzira vodio nju zlaja ili neko simpaticniji... Jednosto ta, pogotovo ekonomska, politika nije odgovarajuca pravilima trzisne ekonomije i principa modernog kapitalizma (sto se vidi u izbornim rezultatima koje lijeve stranke trenutno ostvaruju u cijelom svijetu - svedska, njemacka, sad, japan - ubrzo i velika britanija, itd.). a nesumnjivo je da u toj, kao i u drugim strankama, ima kvalitetnih ljudi.
- Jimmy_The_Saint
Onda jarane ne uči ljude šta im je činiti, sram te i stid ne bilo.dashing wrote:a sto se tice - SDP-a, ne nikad nisam, niti cu biti glasac lijevo-orjentiranih stranaka bez obzira vodio nju zlaja ili neko simpaticniji... Jednosto ta, pogotovo ekonomska, politika nije odgovarajuca pravilima trzisne ekonomije i principa modernog kapitalizma (sto se vidi u izbornim rezultatima koje lijeve stranke trenutno ostvaruju u cijelom svijetu - svedska, njemacka, sad, japan - ubrzo i velika britanija, itd.). a nesumnjivo je da u toj, kao i u drugim strankama, ima kvalitetnih ljudi.
- manijak1
Zlatko Lagumdžija blamira SDP .U tome je problem ako mene pitaš .
.
Eto
Korto .....treba mi para. 
Ne vidim šta je ovdje čudno ? Jedino se mogu kladiti da će ove Ustavne promjene morati biti sadržajem javne i neukim vrlo dobro pojašnjene .......e nakon te procedure stavljam 100 KM NA SVOJE favorite koji će imati kvotu 4,75 a tvoji će imati 1,5 a ti ćeš pasti na tako maloj kvoti.SNSD se izjasnio da će sarađivati sa jačim, dakle buduća vlada, na dravnom nivou će biti manjinska, sačinjena od SNSD, SDA, HDZ, uz skuptinsku podrku SDP-a i Za Boljitak.
Eto
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
maca, kao prvo forum i jeste mjesto za mahalanjedashing wrote:
a sto se tice - SDP-a, ne nikad nisam, niti cu biti glasac lijevo-orjentiranih stranaka bez obzira vodio nju zlaja ili neko simpaticniji... Jednosto ta, pogotovo ekonomska, politika nije odgovarajuca pravilima trzisne ekonomije i principa modernog kapitalizma (sto se vidi u izbornim rezultatima koje lijeve stranke trenutno ostvaruju u cijelom svijetu - svedska, njemacka, sad, japan - ubrzo i velika britanija, itd.). a nesumnjivo je da u toj, kao i u drugim strankama, ima kvalitetnih ljudi.
kao drugo, sama si pisala o problemima na nekom velikom skupu, bla bla, nisam ja angazovala Tadiju da mi to iz graha procita...
kao trece, ako vec razmisljas o ekonomiji, kapitalizmu, itd itd
kao sto vec jednom rekoh, sajonara
-
dashing
o velikom skupu koji spominjes - vrati se ako si bas toliko zaintrigirana procitaj kako je doslo do te price i o kome je bilo rijeci (ne o mom muzu, nego trecim licima) - i mislim da smo ovu temu iscripili.mIRCerka wrote:maca, kao prvo forum i jeste mjesto za mahalanjedashing wrote:
kao drugo, sama si pisala o problemima na nekom velikom skupu, bla bla, nisam ja angazovala Tadiju da mi to iz graha procita...
kao trece, ako vec razmisljas o ekonomiji, kapitalizmu, itd itdonda bi valjda, kao majka dvoje djece, trebala shvatiti da je prosto nemoguce da je VOZD jedna jedina prepreka napretka ove zemlje
kao sto vec jednom rekoh, sajonara
da, hvala allahu dragom, vozd nije niti moze biti prepreka napretku zemlje (samo prepreka lijevoj politickoj opciji, ali to je njihov problem)izboru lijevoj politickoj opciji da . misljenja sam da jedan arslanagic (bosnalijek), selimovic (pivara, klas, mims, vegafruit), mittal, brajkovic (Al) - mogu puno vise uraditi za ovu zemlju nego vozd, 'aris, ili bjelocarapaski traktorista...
- Corto Maltese
Što se tiče teze da Lagumdžija blamira SDP, mislim da ona ide pod kategoriju "100 puta ponovljena laž postaje istina". Još nisam čuo da mu niko (osim Radonjčičevih trabanata) zamijera išta osim nadmenosti. Pošto ne mislim kafu pit' sa njim, mene taj dio njegove ličnosti ne opterečuje. Viče me diraju džepovi prepuni oraha kod najvećeg dijela ostatka političke scene. Zbog toga se kod glasanja orijentišem na politički program te na minuli rad. A minuli rad je vidljiv u Tuzli, Bihaću i tri Sarajevske opštine koje vode SDP načelnici. Kad taj rad uporedim sa minulim radom Stranke Dajdžića i Amidžića, ZAgraBIH, HorDeZle i inih, onda me još više zaboli da li je Zlatko sujetan, narcisoidan ili samo pretjerano iskren.
- manijak1
Ta istina razvaljuje kičmu SDP-a
pa sad očito je da su ljudi lojalni SDP-u ne zbog Zlatka već zbog onih koji temeljito rade njegov posao
a nakon urađenog posla kada dođe do nesuglasica , radnici dobijaju otkaz
.
Minuli rad nije Zlatkov već je do onih iza Zlatka
.
Eto ponoviću ovo 1000 puta

Minuli rad nije Zlatkov već je do onih iza Zlatka
Eto ponoviću ovo 1000 puta
- Jimmy_The_Saint
"A ja zebem od mnoga mišljenja"dashing wrote: da, hvala allahu dragom, vozd nije niti moze biti prepreka napretku zemlje (samo prepreka lijevoj politickoj opciji, ali to je njihov problem)izboru lijevoj politickoj opciji da . misljenja sam da jedan arslanagic (bosnalijek), selimovic (pivara, klas, mims, vegafruit), mittal, brajkovic (Al) - mogu puno vise uraditi za ovu zemlju nego vozd, 'aris, ili bjelocarapaski traktorista...
P.P. Njegoš
Selimović pivara i njegov mali Mujica, poznati u javnosti još i kao Kaljinski klan: jedan kroz jedan SDP-ova ekipa. Iako se sad u SDA može s pivom...
Mittal: Tragična prodaja Hindusima.... B L J A K.
I ŠEĆER NA KRAJU, MIJO BRAJKOVIĆ
MIJO JEBENI BRAJKOVIĆ
MIJO BRAJKOVIĆ JE BUDUĆNOST NAŠE ZEMLJE, SAMO DA SKLONI ZLATKA LAGUMDŽIJU....
Ženo, majko i gospođo, nakon ovoga te stvarno treba zatvoriti u gumenu prostoriju na dnu okeana.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
auuu, pa svi nabrojani su ti..ajoj...podzemni milje ....dashing wrote:.
da, hvala allahu dragom, vozd nije niti moze biti prepreka napretku zemlje (samo prepreka lijevoj politickoj opciji, ali to je njihov problem)izboru lijevoj politickoj opciji da . misljenja sam da jedan arslanagic (bosnalijek), selimovic (pivara, klas, mims, vegafruit), mittal, brajkovic (Al) - mogu puno vise uraditi za ovu zemlju nego vozd, 'aris, ili bjelocarapaski traktorista...
e ti stvarno ne znas koga treba podrzati
- Corto Maltese
Naravno da mogu, ali to nije predmet ove diskusije. Oni su privrednici a ne političari i nisu bili kandidati na ovim izborimadashing wrote:mIRCerka wrote:dashing wrote:
- Corto Maltese
Upravo tako. Govorio sam o minulom radu i programu SDP-a, a ne Lagumdžije ili bilo koga poimenično.manijak1 wrote:Minuli rad nije Zlatkov već je do onih iza Zlatka.
Eto ponoviću ovo 1000 puta![]()
- manijak1
No tema je SDP i Izbori i Postizborna udruživanja , a Mićko