ja sa suprugom,evo je..la mi i izbore i rekla nece mi datNightSkyWalker wrote:Eh ko ce sada s kime...?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ubijeđen sam da će SDA koalirati sa SBiH u svim pozicijama...NightSkyWalker wrote:Hoce li SDA uzeti sebi SDP ili ce uzeti neke druge stranke?
SDA i SBiH uz jos jednu ili dvije stranke mogu bez problema oformiti vlast bez SDP-a.poznanik wrote:Ubijeđen sam da će SDA koalirati sa SBiH u svim pozicijama...NightSkyWalker wrote:Hoce li SDA uzeti sebi SDP ili ce uzeti neke druge stranke?
Ne treba zaboraviti "bratski" HDZNightSkyWalker wrote:SDA i SBiH uz jos jednu ili dvije stranke mogu bez problema oformiti vlast bez SDP-a.poznanik wrote:Ubijeđen sam da će SDA koalirati sa SBiH u svim pozicijama...NightSkyWalker wrote:Hoce li SDA uzeti sebi SDP ili ce uzeti neke druge stranke?
Pa izgleda da su dobili preko 30% u Federaciji, to ih obavezuje na odgovornost... nadao sam se da bi se mogla napraviti vada sa 90tkom, BPS-om, NS-om i Lijanovićima, ali to izgleda neće moći... Elem, u Federaciji će se napraviti neki dogovor, na državnom nivou će biti gadno... SDP je zakrvio sa Čovićem i DodikomJThomas wrote:ružno će biti, ko god da bude pravio.
ključno pitanje za SDP: da li ići sa nacionalistima u koaliciju ili ostati u opoziciji kao najjača stranka u FBiH? mislim, koje je manje zlo, jer dobrog nema?
Nikad ga ja vise ne glas'o za SDP ako ovo bude...udrch wrote:SDP + SDA = 100% BiH
Crveno - zelena koalicija
pa želje, opcije, otvorena su pitanja .. polako. nemoj tih novinarskih zaključakamalischa wrote:Izetbegović najavio koaliciju sa SDP-om: "Slični stavovi kada je riječ o budućnosti BiH"
Nakon obrađenih 73,80 posto biračkih mjesta vodeći za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda je kandidat SDA Bakir Izetbegović sa 119.499 glasova ili 34,24 posto.
U obraćanju medijima Izetbegović je govoreći o politici koju će voditi kao član Predsjedništva istakao da će voditi realnu politiku, politiku pružene ruke i saradnje. Kada je riječ o saradnji sa novim/starim članom Predsjedništva Radmanovićem, Izetbegović je rekao da će prije svega raditi na dogovaranju unutar ovog tjela.
Govoreći o mogućim koalicijama on je rekao da o tome odlučuje Predsjedništvo stranke, te da će stranka koalirati sa onima koji osvoje glasove i koji vole ovu zemlju i žele joj dobro.
Tako je eventualnu koaliciju sa SDP-om, Izetbegović ocjenio kao moguću jer su im slični stavovi kad je riječ o budućnosti Bosne i Hercegovine.
(fena)
eto ga, veselite se narode
kombinacija koja u Njemackoj funkcijonise godinamaudrch wrote:SDP + SDA = 100% BiH
Crveno - zelena koalicija