pitt wrote:domi wrote:
Jeste, onaj isti rat za koji je na osnovu
laziranih izvjestaja sa terena, glasala vecina demokrata, pa tako i Hillary. Posto Obama nije bio u Senatu u vrijeme kad se o tome raspravljalo, mozemo samo pretpostavljati kako bi on glasao. Njegove izjave da je on bio protiv, ovo, ono - moze macku o rep objesiti, bar kod mene ne piju vode.
Volio bih da mi je rahat pamet po ovom pitanju kao i tebi, pa da se i ja samo

, ali sam nazalost svjestan prljave taktike politicara, pogotovo sto to osjetim tamo gdje me najvise boli - dzepu i novcaniku.

eki rahat pamet

:D da mi je svejedno, za nju bih glasao. tek ces ti osjetiti po dzepu sa njom. Da glasala ona.....ali nisu svi demokrati. A glasala je jer je bilo popularno.
Treba se spustiti na tlo, ne zivjeti u nekom la-la landu i sagledati situaciju. U Demokratskoj stranci ostala su dva najgora moguca kandidata, pro-korporacijska pacova Hillary i Obama. Cilj je skinuti sa trona Republikance, koji ce u slucaju da ostanu otjerati Ameriku u jos veci ponor nego sto je sada. Dolaskom jednog od demokrata, taj bi se proces bar zaustavio, ako nista drugo.
Republikancima je sada u interesu da se rijese Hillary i to rade na sve moguce nacine. Time sto mijenjaju dresove, sto glasaju u demokratskim prajmeriz za Obamu itd. Obama ce doci na red tek kad i ako pobijedi na primarnim. Hillary ima bolju organizaciju, kojom se koliko toliko moze oduprijeti propagandnoj masineriji neocona. Sta Obama ima? Dar za davanje feel good govora, Oprah u svom korneru?
Americka javnost i dalje nasjeda na medijska sranja, kao i do sada, sto je u najmanju ruku zalosno.
Na kraju krajeva, ponavljam, nije u pitanju ko je vise bolji politicar, nego ko ima vece izglede da pobijedi Republikance i da se odupre njihovoj propagandnoj masineriji.
A sto se tog pak glasanja tice, glasao je i Kerry i Edwards i ostalih 80-tak % Demokrata. A pravo da kazem, i sam bih glasao za da su mi predocili one falsifikovane izvjestaje na osnovu kojih je odluka donesena. Samo jos jedna nebitna cinjenica ( ono kad od muhe se napravi medjed ), iz repertoara onih poput Hannitija i njemu slicnih.