Posljednja nada za Hilary: Barack Obama sa turbanom na glavi
- repeater
u pitanju je nesto drugo, ne otac.mIRCerka wrote:Dosao svome ocu u posjetu, obukao se tradicionalno i drama...
Njoj je bi mnogo bolje bilo da je davno, kao Prva Dama, bila Zena prvenstveno, nista se od padova desilo ne bi.
PS Respect Baracku, ima postovanja prema ocu i tradiciji.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7265115.stm
- hik--meta
slazem se u potpunosti. hoolbrook za secretary of state, a albrightovu za senior avdisora i odmah ce i u bosni bolje krenuti kad ih dodik vidi na vlasti.test01 wrote:Tebi bi bilo bolje da glasas za Hilary jer je za Bosnu bolja,a muz Clinton ima sa nama dosta iskustva i kuzi stvari.pitt wrote:1gorstak wrote:Bosni i Hercegovini vise odgovaraju Klintonka i McCain, na stranu nase simpatije prema Obami. On bi vjerovatno gubio vrijeme na dijalog s Nikolicem, Dodikom i slicnim.
mislim da to ko bolje odgovara bosni ce odluciti ko ce biti predsjednik:D:D:D
Zato,zna se,Hilary.
ako obama dobije nece se puno interesirati za balkan, on je mekusac sto se vanjske politike tice.
mccain je kreten, totalno anti-muslimanski raspolozen.
-
stari_sarajevski_gospodin
Hillary for President!
Last edited by stari_sarajevski_gospodin on 26/02/2008 18:01, edited 1 time in total.
-
I zato RALPH NADER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hik--meta wrote:slazem se u potpunosti. hoolbrook za secretary of state, a albrightovu za senior avdisora i odmah ce i u bosni bolje krenuti kad ih dodik vidi na vlasti.test01 wrote:Tebi bi bilo bolje da glasas za Hilary jer je za Bosnu bolja,a muz Clinton ima sa nama dosta iskustva i kuzi stvari.pitt wrote:
Zato,zna se,Hilary.
ako obama dobije nece se puno interesirati za balkan, on je mekusac sto se vanjske politike tice.
mccain je kreten, totalno anti-muslimanski raspolozen.
-
domi
Odlican potez HillyBilly kampa. Ovo je ustvari samo uvertira u ono sta ce se desiti ukoliko Huse dobije prajmeriz i krene ka predsjednickom tronu.
Svjedoci smo jake propagandne kampanje protiv Hillary od strane medija koji podrzavaju politiku Republikanaca. Tu prije svih mislim, normalno, na FOX News, ali pored njih tu je mali milion voditelja politickih radio emisija, koji su mnogo vise slusani od strane obicnog Amera nego i sam FOXN, odnosno veliki broj njih radi na FOXN u nocnim terminima. Cak su otisli toliko daleko u pokusaju zbunjivanja masa da je jedna od vodecih figura republikanske propagandne masinerije, Anne Coulter izjavila da ce od svih preostalih kandidata, bilo dem, bilo rep ona podrzati Hillary Clinton.
Mislim, ja licno ne gotivim ni Obamu, ni Hillary - ali cu od dva zla uvijek izabrati ono manje, u ovom slucaju - Hillary.
Ukoliko ipak Obama pobijedi mozete se vec sad pripremati na rijeci i izraze koji ce se najvise vrtiti i upotrebljavati od strane konzervativnih medija ( 95% od ukupnih medija ): fundamentalizam, musliman, medresa, terorista, musliman, bombe, samoubilacke misije, sigrunost drzave, fundamentalista, medresa, al Kaida, bombe, rat protiv islamskih fundamentalista.......I jos tome dodas eskalaciju sukoba, mozda cak i jednu - dvije bombe u Americi i eto ga....neocons ponovo na tronu.
Zato podrzavam ovaj potez, jer to je ono sta nas ocekuje i jos mnogo gore, u slucaju da Obama zavrsi kao kandidat i glasaci toga trebaju biti svjesni.
Svjedoci smo jake propagandne kampanje protiv Hillary od strane medija koji podrzavaju politiku Republikanaca. Tu prije svih mislim, normalno, na FOX News, ali pored njih tu je mali milion voditelja politickih radio emisija, koji su mnogo vise slusani od strane obicnog Amera nego i sam FOXN, odnosno veliki broj njih radi na FOXN u nocnim terminima. Cak su otisli toliko daleko u pokusaju zbunjivanja masa da je jedna od vodecih figura republikanske propagandne masinerije, Anne Coulter izjavila da ce od svih preostalih kandidata, bilo dem, bilo rep ona podrzati Hillary Clinton.
Mislim, ja licno ne gotivim ni Obamu, ni Hillary - ali cu od dva zla uvijek izabrati ono manje, u ovom slucaju - Hillary.
Ukoliko ipak Obama pobijedi mozete se vec sad pripremati na rijeci i izraze koji ce se najvise vrtiti i upotrebljavati od strane konzervativnih medija ( 95% od ukupnih medija ): fundamentalizam, musliman, medresa, terorista, musliman, bombe, samoubilacke misije, sigrunost drzave, fundamentalista, medresa, al Kaida, bombe, rat protiv islamskih fundamentalista.......I jos tome dodas eskalaciju sukoba, mozda cak i jednu - dvije bombe u Americi i eto ga....neocons ponovo na tronu.
Zato podrzavam ovaj potez, jer to je ono sta nas ocekuje i jos mnogo gore, u slucaju da Obama zavrsi kao kandidat i glasaci toga trebaju biti svjesni.
-
artzy
test01 wrote:Tebi bi bilo bolje da glasas za Hilary jer je za Bosnu bolja,a muz Clinton ima sa nama dosta iskustva i kuzi stvari.pitt wrote:1gorstak wrote:Bosni i Hercegovini vise odgovaraju Klintonka i McCain, na stranu nase simpatije prema Obami. On bi vjerovatno gubio vrijeme na dijalog s Nikolicem, Dodikom i slicnim.
Zato,zna se,Hilary.
Jah, culi smo... Hilary je posjetila BiH pod vatrom snajperista - kako sama rece.. problem je bio sto je ona skupa sa cerkicom bila u biH poslije rata... sto ce reci da je malkice slagala...
- pitt
Cuj odlican potez
Naravno da je svaki republikanac podrzava......zato sto znaju da ako je ona republikancu protivnik da ce izgubiti 1000000% jer ce vecina independents i velikiiiii broj demokrata glasati za mccaina prije nego za nju. A vi se zapitajte zasto je tako.....hint: nema veze sa spolom prije nego pocnete teorije zavjere.
-
artzy
Izmedju dva dobra Hillary i Obama - izabrao bih bolje dobro - Obamu. Hillary je dio politickog establismenta - to nije dobro. Ovdje treba neko frisak i neuprljan. A sta ljudi misle o Obami - vidi se po tome kako glasaju.domi wrote:Odlican potez HillyBilly kampa. Ovo je ustvari samo uvertira u ono sta ce se desiti ukoliko Huse dobije prajmeriz i krene ka predsjednickom tronu.
Republikanci imaju sansu samo ako ponovo namjeste izbore, beeyatches!
Barak je veci i jaci od ovih gluposti...
- bosan
Kazel da mozemo biti primjer drugima sto se tice demokracije ,suzivota i ljudskih prava a bogami i zenskihpitt wrote:gdje si ba ti prije davao savjete ko za koga da glasa![]()
![]()
Cuj hilary bolja za bosnu
: nema bosna joj je stalno na umu. na svakom mitingu nas spomene
:D:D
-
domi
Hm, svaki rep podrzava Hillary? Otkud to? Slusas ponekad Hannity crap na radiju? Covjek 3 sata dnevno, pet dana u sedmici + 1 sat an Hannity & Colmes, konstantno pljuje po Hillary, dok Obamu skoro i ne spominje. Pitati se zasto? I ne samo on nego svi redom. A Anne Coulter ju je javno podrzala bas radi toga da joj oduzme kredibilitet kod demokratkih i naravno, nezavisnih glasaca.pitt wrote:Cuj odlican potez![]()
![]()
Naravno da je svaki republikanac podrzava......zato sto znaju da ako je ona republikancu protivnik da ce izgubiti 1000000% jer ce vecina independents i velikiiiii broj demokrata glasati za mccaina prije nego za nju. A vi se zapitajte zasto je tako.....hint: nema veze sa spolom prije nego pocnete teorije zavjere.
A sto se zavjera tice i o tome kako ne postoje, naveo bih samo jedan, OCIGLEDAN primjer - ratu u Iraku!
Zar nismo svi mi, ja, kao i mnogi drugi kao tax payers, u govnima bas kao rezultat zavjera i lazi.
Gotta wake up and smell the awfull smell of todays roses - it's about efing time.
- krivorijek
pitt wrote:oni je podrzavaju da dobije nominaciju demokrata jer im je laksi protivnik od obae. To ne znace da je vole....naprotiv. Aha rat u iraku....jel to onaj za koji je ona glasala?![]()
![]()
-
domi
Barak nije nista manje dio postojeceg establismenta od Hillary. I on kao i ona su pod utjecajem lobista raznih medjunarodnih korporacija, od kojih dobivaju donacije i cije ce interese oni sutra manje vise zastupati. Svi oni koji misle da ce doci do nekih velikih promjena kako u vanjskoj, tako i u unutrasnjoj politici SAD-a, bez obzira ko bio predsjednik, trebaju da se pripreme za rude awakening. Nista se promijeniti nece, sve ce ostati manje vise isto. Jedini kvazi idealista u ovim prajmeriz je bio Edwards, vidimo sta se desilo sa njim.artzy wrote:
Izmedju dva dobra Hillary i Obama - izabrao bih bolje dobro - Obamu. Hillary je dio politickog establismenta - to nije dobro. Ovdje treba neko frisak i neuprljan. A sta ljudi misle o Obami - vidi se po tome kako glasaju.
Republikanci imaju sansu samo ako ponovo namjeste izbore, beeyatches!
Barak je veci i jaci od ovih gluposti...
Svi znamo sta se desilo i sa JFK, iako u njegovo vrijeme special interest groups nisu bile ni blizu jake kao sto su danas.
Barak HUSEIN Obama ce biti vise nego dovoljno republikanskoj propagandnoj masineriji da nastavi sa politikom straha, fobija i ostalih dvica trica. Ali, opet to je samo moje humble misljenje.
- jeza u ledja
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=45720
@ mustang_gt_1987
Otvorio si vec dvije teme o americkim izborima pored jedne vec postojece.
@ mustang_gt_1987
Otvorio si vec dvije teme o americkim izborima pored jedne vec postojece.
Last edited by jeza u ledja on 26/02/2008 19:05, edited 1 time in total.
- krivorijek
Meni je Edwards bio daleko najbolji.
Ali super je da cemo uskoro moci gledati i slusati Nadera na TV debatama.
http://www.counterpunch.org Yeeee
Ali super je da cemo uskoro moci gledati i slusati Nadera na TV debatama.
http://www.counterpunch.org Yeeee
-
Umjetnik a
levinskiVingo wrote:Svi smo mi Monica!
ili
seleš
-
Umjetnik a
bosan wrote:Pa ova ni popusit ne zna a hoce da bude predsjednik![]()
- Ja_Ja
Od dva zla Obama je sigurno manje za nas. Klintonovka u svom taboru bi imala cijelu Bilovu postavu sto i nije tako dobro za nas, uzimajuci u obzir da su oni "kuhari" naseg s(r/t)anja!
Interesantan clanak bivseg ambasadora BiH pri UN gdin-a Sacirbeya na ovu temu:
Je li moguć politički brak Hillary i Baracka?
Nakon što rezultati glasanja tokom “super utorka” nisu donijeli čistog pobjednika u primarnim demokratskim izborima između senatorke Hillary Clinton i senatora Baracka Obame, pojedinci počinju da špekulišu da postoji tzv. politički brak, dok mu se neki nadaju. S nastavkom primarnih izbora u slijedećih mjesec dana ono što je do sada bilo samo špekulacija postaje žučna pa možda i željena debata. Da li će dvoje demokratskih kandidata sporazumno podijeliti demokratske glasove u novembru? I ko će biti na vrhu ovog političkog braka? Bez obzira na ishod, postoji veliki broj činjenica koje Bosanski Amerikanci, Bosna i Hercegovina kao i međunarodna zajednica, moraju uzeti u razmatranje.
Ostatak teksta na: http://pssmagazin.com/index.php?option= ... &Itemid=27
Nakon što rezultati glasanja tokom “super utorka” nisu donijeli čistog pobjednika u primarnim demokratskim izborima između senatorke Hillary Clinton i senatora Baracka Obame, pojedinci počinju da špekulišu da postoji tzv. politički brak, dok mu se neki nadaju. S nastavkom primarnih izbora u slijedećih mjesec dana ono što je do sada bilo samo špekulacija postaje žučna pa možda i željena debata. Da li će dvoje demokratskih kandidata sporazumno podijeliti demokratske glasove u novembru? I ko će biti na vrhu ovog političkog braka? Bez obzira na ishod, postoji veliki broj činjenica koje Bosanski Amerikanci, Bosna i Hercegovina kao i međunarodna zajednica, moraju uzeti u razmatranje.
- StLouis
Meni je Obama dobar govornik i nista vise i sve me vise podsjeca na kakvog popa. Sumnjam da je covjek od akcije. Ne vjerujem da bi mogao pobijediti i ako bude nominiran. Mislim da bi Hillary bila puno bolja na celu drzave nego Obama i zato sam glasao za nju. Bilo kako bilo, samo neka republikanci odu, sve bi se nekako lakse izbalansiralo.
-
basta sljezove boje
Piše: Muhamed Sacirbey, ambasadorJa_Ja wrote:Od dva zla Obama je sigurno manje za nas. Klintonovka u svom taboru bi imala cijelu Bilovu postavu sto i nije tako dobro za nas, uzimajuci u obzir da su oni "kuhari" naseg s(r/t)anja!
prije ce se Hillary udati za Obamu nego sto ce se "ambasador" vratiti u zemlju koja ga je nominirala
-
Umjetnik a
je li ovo baš promijenio prezimebasta sljezove boje wrote:Piše: Muhamed Sacirbey, ambasadorJa_Ja wrote:Od dva zla Obama je sigurno manje za nas. Klintonovka u svom taboru bi imala cijelu Bilovu postavu sto i nije tako dobro za nas, uzimajuci u obzir da su oni "kuhari" naseg s(r/t)anja!
Ostatak teksta na: http://pssmagazin.com/index.php?option= ... &Itemid=27![]()
![]()
![]()
prije ce se Hillary udati za Obamu nego sto ce se "ambasador" vratiti u zemlju koja ga je nominirala