Eto, vidiš , sve ima svoje razlogeKatarinaKosaca wrote:Ja pisala , pisala i niko neće da objavi.
Posebna sjednica NSRS
-
orchidis
#376 Re: Posebna sjednica NSRS
-
orchidis
#377 Re: Posebna sjednica NSRS
Nema na čemudallton wrote:hvala na mudrim savjetima - sve predlozeno smo to vec uradili ranije, primjetices po tome sto slobodno pisemo na forumu, a ne sjedimo iza resetaka kao pojedine demokratski izabrane vodje koje su odrzavale stanje kolektivnog duha (a izgleda da ga jos uvijek odrazavaju)![]()
ali nemoj odmah da se ljutis, imam utisak da si se nasao iznenadjen i uvredjen iznesenim misljenjem
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#378 Re: Posebna sjednica NSRS
Niko nije izuzet od brein vošinga, pa što bi bila ja. Ipak ono što se dešavalo u srbiji nije ni Gebelsu ravno i ovo jako, jako odgovorno kažem. Dakle, postoje programi jačine ispiranja mozga, a Srbi su imali onaj najžešći.
Last edited by KatarinaKosaca on 15/10/2008 00:21, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#379 Re: Posebna sjednica NSRS
zato ti kažem, haj ti, bolan pokušaj. Ti ćeš siguno uspjeti.orchidis wrote:Eto, vidiš , sve ima svoje razlogeKatarinaKosaca wrote:Ja pisala , pisala i niko neće da objavi.
-
orchidis
#380 Re: Posebna sjednica NSRS
Eto, riješismo i to.KatarinaKosaca wrote:Niko nije izuzet od brein vašinga, pa što bi bila ja.
-
treci put
#381 Re: Posebna sjednica NSRS
Da se ogranicimo na BiH,koga bi Srbi trebalo da podrzavaju (na izborima) ?and wrote: mi vidimo rezultate izbora i koga srbi podržavaju i u bih i u srbiji.
- KatarinaKosaca
#382 Re: Posebna sjednica NSRS
orchidis wrote:Eto, riješismo i to.KatarinaKosaca wrote:Niko nije izuzet od brein vašinga, pa što bi bila ja.
jel ti ono reče da nemaš vremena? A sad sjeckaš i izvlačiš iz konteksta. Individualno zaista
-
dallton
#383 Re: Posebna sjednica NSRS
Pa mozda je pokusala da objavi u beogradu pa naletila na kolektivno stanje duhaorchidis wrote:Eto, vidiš , sve ima svoje razlogeKatarinaKosaca wrote:Ja pisala , pisala i niko neće da objavi.
a mogao bi orhideja mnogo objaviti probaj recimo u kuriru ili tako nekom listu, naslov "istina o srebrenici - hiljadu zasto hiljadu zato"
-
orchidis
#384 Re: Posebna sjednica NSRS
KatarinaKosaca wrote:orchidis wrote:Eto, riješismo i to.KatarinaKosaca wrote:Niko nije izuzet od brein vašinga, pa što bi bila ja.
jel ti ono reče da nemaš vremena? A sad sjeckaš i izvlačiš iz konteksta. Individualno zaista
Srbi me nešto ne zanimaju, ali eto ti kažeš da je tebi mozak ispran, a da je Srbima još više...OK, pošteno...Drago mi je da si iskrena - ne bih da gubim vrijeme pričajući sa individuom kojoj je mozak ispran - jer baš nemam vremena na bacanje
- KatarinaKosaca
#385 Re: Posebna sjednica NSRS
Evo i ja ga nagovaram, nek bar ode u Hajatove talentea mogao bi orhideja mnogo objaviti probaj recimo u kuriru ili tako nekom listu, naslov "istina o srebrenici - hiljadu zasto hiljadu zato"
-
Benighted
#386 Re: Posebna sjednica NSRS
Jah,nikako te ne zanimajuorchidis wrote: Srbi me nešto ne zanimaju, ali eto ti kažeš da je tebi mozak ispran, a da je Srbima još više...OK, pošteno...Drago mi je da si iskrena - ne bih da gubim vrijeme pričajući sa individuom kojoj je mozak ispran - jer baš nemam vremena na bacanje
Pa sto ga onda bacas ovdje (mislim na vrijeme) sa tim sms-ovskim dubokoumnim upadicama?
- KatarinaKosaca
#387 Re: Posebna sjednica NSRS
Ko to nije na kugli zemaljskoj (sem možda nekih afričkih plemena) pod uticajem okoline, medija i na osnovu toga formira neko mišljenje? Zašto su Ameri drugi put izabrali Buša? Misliš da si ti sačuvan od brejn vošinga? Kažu da nas i posjećuju vanzemaljci pa da neće da nam kažu. Sa kojom ti to odgovornošću sebe stavljaš iznad i tvrdiš kako nisi taknut u mozak, a pri tome nisi dao nikakvu, ali baš nikakvu tezu ili ne daj Bože argument.Srbi me nešto ne zanimaju, ali eto ti kažeš da je tebi mozak ispran, a da je Srbima još više...OK, pošteno...Drago mi je da si iskrena - ne bih da gubim vrijeme pričajući sa individuom kojoj je mozak ispran - jer baš nemam vremena na bacanje
-
dallton
#388 Re: Posebna sjednica NSRS
KatarinaKosaca wrote:Evo i ja ga nagovaram, nek bar ode u Hajatove talentea mogao bi orhideja mnogo objaviti probaj recimo u kuriru ili tako nekom listu, naslov "istina o srebrenici - hiljadu zasto hiljadu zato"
-
dallton
#390 Re: Posebna sjednica NSRS
masala, kad ce referendum?

hajte vec jednom,da se niste necega prepali? sam hare isprepadao srpske junakeNarodna skupština Republike Srpske usvojila je danas skupštinsku informaciju o ukupnim odnosima u Bosni i Hercegovini povodom novonastale političke situacije nakon „neovlašćenih govora" predsjedavajućeg Predsjedništva BiH u Generalnoj skupštini Organizacije ujedinjenih nacija i u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, a koja je prijedlog predsjednika RS-a Rajka Kuzmanovića.
Radi podsjećanja, u skupštinskoj informaciji Narodna skupština RS-a, između ostalog, izražava punu spremnost da se iskoriste sva pravna i politička sredstva, uključujući pravo na referendum građana RS-a da bi odbranili njene legitimne interese i sačuvali identitet potvrđen Dejtonskim mirovnim sporazumom.
Nakon toga u Skupštini je danas većinom glasova usvojena i Rezolucija o ciljevima i mjerama RS-a.
U toj usvojenoj rezoluciji Skupština ponavlja svoja opredjeljenja i stavove izrečene u Deklaraciji povodom mjera i zahtjeva visokog predstavnika u BiH od 30.oktobra 2007.godine i Rezoluciji o nepriznavanju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije i opredjeljenjima RS-a od 22.februara ove godine.
U Rezoluciji od 22.februara se navodi da Narodna skupština Republike Srpske smatra da ima pravo da stav o svom državnopravnom statusu utvrdi putem neposrednog izjašnjavanja građana na referendumu, a ukoliko veći broj zemalja članica Ujedinjenih nacija, a prije svega Evropske unije, prizna proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.
Narodna skupština, kako je tada zaključeno, smatra da bi time bio uspostavljen nov međunarodni princip i praksa u priznavanju prioritetnog prava na samoopredjeljenje, do razdruživanja. „U tom slučaju, Narodna skupština Republike Srpske smatra da ima pravo da stav o svom državnopravnom statusu utvrdi putem neposrednog izjašnjavanja građana na referendumu", rečeno je, između ostalog, u tada usvojenoj rezoluciji.
U Rezoluciji koja je danas usvojena dalje se navodi da parlament smatra neprihvatljivim izlaganja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića u Generalnoj skupštini UN-a i Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, s obzirom na to da nisu rezultat usaglašenih stavova Predsjedništva BiH i predstavljaju udar na Dejtonski mirovni sporazum i posebno na RS.
„Djelovanje Silajdžića unutar zemlje, a posebno na međunarodnoj sceni, koji zloupotrebljava položaj predsjedavajućeg Predsjedništva, ugrožava Dejtonski sporazum i vitalne interese RS-a. Stoga, Skupština obavezuje člana Predsjedništva BiH iz RS-a da uloži veto na svoju novu odluku kojom bi Silajdžić u Predsjedništvu bio ovlašten da predvodi delegaciju ili predstavlja BiH bilo gdje van granica zemlje, bez detaljno utvrđene platforme, na osnovama zaštite Dejtonskog sporazuma, interesa BiH i RS i sva tri konstitutivna naroda i građana ove zemlje", navodi se, između ostalog, u rezoluciji.
-
dallton
#391 Re: Posebna sjednica NSRS
na fonu jucerasnje rasprave o drustvenoj i kolektivnoj odgovornosti
jucer galbraith, danas ahtisari,prekjucer mesic, ko li ce sutra?
Bivši specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija u rješavanju kosovskog problema Marti Ahtisari optužio je danas Srbiju da je odbila da pošteno razmotri istoriju kosovskog konflikta i da zbog toga treba da snosi konsekvence.
U intervjuu nemačkom listu ''Tagesspigel'' Ahtisari je rekao da je pogrešno označavati Slobodana Miloševića i Ratka Mladića kao jedine krivce za događanja na prostoru bivše Jugoslavije.
''Potpuno pogrešno je reći da su Milošević i Mladić bili jedini krivci. Ako jedno društvo tako postupa, kao što je srpsko učinilo, onda ono mora snositi posljedice. Rješenje za Kosovo djeluje zbog toga, u najboljem slučaju, preventivno'', rekao je Ahtisari, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za mir. To rješenje za Kosovo, prema Ahtisariju, šalje jasnu poruku.
''Ako jedan diktator u bilo kojoj zemlji počne da se loše ponaša prema svojim građanima, onda to ima konsekvence. Tada međunarodna zajednica ima odgovornost da interveniše. U ovom slučaju, to znači nezavisnost Kosova'', rekao je Ahtisari, odgovarajući na pitanje zašto nije bilo moguće kompromisno rješenje, s kojim bi se mogla složiti i Srbija.
Naglašavajući da je ''Srbija odbila da istoriju tog konflikta pošteno razmotri'', Ahtisariji je precizirao da je to generalni problem s kojim se konfrontira današnji svijet.
''Njemačka je jedina zemlja koja se zaista sa svojom prošlošću suočila i pred tim se klanjam. Niko to, inače, nije učinio'', rekao je Ahtisari.
Ahtisari je, odgovarajući na pitanje šta odlikuje dobrog posrednika, rekao da je to, prije svega, povjerenje svih učesnika i da je on doživio da ljudi žele da budu ljubazni.
''Ja to ne želim. Ja želim da riješim problem. Mora se biti vrlo pragmatičan kao što smo mi bili 1999. godine u kosovskom konfliktu'', rekao je Ahtisari, prenio je Tanjug.
-
Judge_Dread
#392 Re: Posebna sjednica NSRS
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 16:11, edited 3 times in total.
- Banksy
#393 Re: Posebna sjednica NSRS
Krasne su im izjave, tim je licemjerje nečinjenja veće.dallton wrote: na fonu jucerasnje rasprave o drustvenoj i kolektivnoj odgovornostijucer galbraith, danas ahtisari,prekjucer mesic, ko li ce sutra?
-
dallton
#394 Re: Posebna sjednica NSRS
ma neka cirkusa, poslije ovoga ode nam jos jedna tema za zezanciju - s pjesmom "moj referendume moja grudo leda" 
-
dallton
#395 Re: Posebna sjednica NSRS
nego kako cete glasati na referendumu? da ili ne ? i kako ce biti sroceno pitanje? 
- nokia6170
#396 Re: Posebna sjednica NSRS
Kolektivna odgovornost se itekako ogleda ponajvise kroz davanje podrske ideji i politici kroz glasanje i biranje narodnih predstavnika. Srbi su svoju podrsku iskazivali kroz svoje glasove od 1991. do 2008. godine....od Milosevica i Karadzica preko radikala...politici i idejama zasnovanim na aparthejdu i etnickom ciscenju i razdvajanju i stvaranju etnicki cistih teritorija inspirisani idejom Dusanovog carstva u dvadesetprvom vijeku.
A posto sami sebi Srbi ne pripisuju brain washing metodu kao razlog takvog postupanja, vec i dalje insistirate na vrlo samosvjesnom odlucivanju, onda jednostavno i imate kolektivnu odgovornost prema svemu sto se desavalo devedesetih kada i dalje ne vidite nista lose u politici Karadzica i Milosevica, kojem ustvari najvise zamjerite sto nije uspio ostvariti sve te ideje i ciljeve, a ne zato sto Srbi smatraju te ideje i ciljeve losima i bolesnima.
Nazalost manjine i izuzeci od takvog ponasanja i glasanja kod Srba su obuhvacene misljenjem vecine koja i kreira politiku kroz izabrane predstavnike vlasti i gdje njihovi potezi pravno obavezuju cijelu drzavu, pa i time tu istu neistomisljenicku manjinu.
p.s. orhidejo moja pa srbi su do prije godinu dana negirali genocid u Srebrenici, da bi jednog dana prevrnuli pricu i ipak priznali....zar to nije brain washing sto ste ostala dva naroda zajebavali punih 12 godina namecuci svoju istinu, da bi sutradan odustali od svoje "istine".
hocete ikad priznati gresku i reci: jesmo lagali smo vas, jesmo zajebavali smo vas, jesmo zajebali smo sami sebe.
A posto sami sebi Srbi ne pripisuju brain washing metodu kao razlog takvog postupanja, vec i dalje insistirate na vrlo samosvjesnom odlucivanju, onda jednostavno i imate kolektivnu odgovornost prema svemu sto se desavalo devedesetih kada i dalje ne vidite nista lose u politici Karadzica i Milosevica, kojem ustvari najvise zamjerite sto nije uspio ostvariti sve te ideje i ciljeve, a ne zato sto Srbi smatraju te ideje i ciljeve losima i bolesnima.
Nazalost manjine i izuzeci od takvog ponasanja i glasanja kod Srba su obuhvacene misljenjem vecine koja i kreira politiku kroz izabrane predstavnike vlasti i gdje njihovi potezi pravno obavezuju cijelu drzavu, pa i time tu istu neistomisljenicku manjinu.
p.s. orhidejo moja pa srbi su do prije godinu dana negirali genocid u Srebrenici, da bi jednog dana prevrnuli pricu i ipak priznali....zar to nije brain washing sto ste ostala dva naroda zajebavali punih 12 godina namecuci svoju istinu, da bi sutradan odustali od svoje "istine".
hocete ikad priznati gresku i reci: jesmo lagali smo vas, jesmo zajebavali smo vas, jesmo zajebali smo sami sebe.
- and
#397 Re: Posebna sjednica NSRS
neku stranku koja će poštovati dejton,priznati da se dogodio genocid i raditi na tome da se ublaže posljedice tog genocida,poštovati konstitutivnost i ravnopravnost sva 3 naroda,stranku koja ne negira bih,stranku koja će omogućiti da se pohapse ratni zločinci,koja će omogućiti da se u tom entitetu poštuje zakon...treci put wrote:Da se ogranicimo na BiH,koga bi Srbi trebalo da podrzavaju (na izborima) ?and wrote: mi vidimo rezultate izbora i koga srbi podržavaju i u bih i u srbiji.
da li ima takva stranka u rs-u?
- madner
#398 Re: Posebna sjednica NSRS
Da li ste za krajnje odlucno i odvazno nastupanje pred MZ prije nego sto uradimo tacno sto nam kazu?dallton wrote:nego kako cete glasati na referendumu? da ili ne ? i kako ce biti sroceno pitanje?
- Prozor
#399 Re: Posebna sjednica NSRS
Tihic je majstorski ono odradio, od referenduma nema nista.
-
grki
#400 Re: Posebna sjednica NSRS
..ni od ukidanja RS-aProzor wrote:Tihic je majstorski ono odradio, od referenduma nema nista.