Popisivanje dijaspore

mO k3

#101 Re: Popisivanje dijaspore

Post by mO k3 »

Steph wrote:Nemam pojma, a i stvarno ne vidim zašto je to bitno u ovom konkretnom slučaju.
Zašto te onda zanima popis ,ako nije vazno ?
theTruePath

#102 Re: Popisivanje dijaspore

Post by theTruePath »

Steph wrote:Nemam pojma, a i stvarno ne vidim zašto je to bitno u ovom konkretnom slučaju.
itekako je bitno,citava tema je o popisu,pa kad vec imas stavove,reci kako ces se ti izjasniti
Steph

#103 Re: Popisivanje dijaspore

Post by Steph »

Pa to apsolutno nije vaša stvar prije svega.

A je l' ja nešto fulam ili vi smatrate da je prvenstvena svrha popisa da se razdijelimo u torove?
theTruePath

#104 Re: Popisivanje dijaspore

Post by theTruePath »

Jao kako smaras,isto neka zenica,pa hajde ako nije nasa stvar nemoj ni ti da pitas sta je meni cilj,to apsolutno nije tvoja stvar :-)
Steph

#105 Re: Popisivanje dijaspore

Post by Steph »

Normala, gori ja što išta pitam. Prijatno i uživajte u brojanju krvnih zrnaca.
mO k3

#106 Re: Popisivanje dijaspore

Post by mO k3 »

Steph wrote:Pa to apsolutno nije vaša stvar prije svega.

A je l' ja nešto fulam ili vi smatrate da je prvenstvena svrha popisa da se razdijelimo u torove?
Pa onda ne uključuj se u temu .....
Erwin Huber

#107 Re: Popisivanje dijaspore

Post by Erwin Huber »

Steph wrote:Pa neka se ljudi iz dijaspore popisuju kao dijaspora. Fazon je, a svi se ovdje prave naivni i glume budale, da se po džumama molilo ljude da ubijede familiju da dođe ovdje i popiše se kao lokalno stanovništvo. Obično zapišavanje teritorija, i daj da nas bude što više, nema veze što nećemo apsolutno nikakve koristi od toga imati.

A jaran mi radi kao popisivač, kakvih ima nelogičnosti, i koliko ni popisivači ni instruktori ne znaju šta se konkretno radi, to je gluho bilo.

haos.
theTruePath

#108 Re: Popisivanje dijaspore

Post by theTruePath »

Kažu da je jedan muftija u Bosni u nekoj prepunoj džamiji držao vaz, pa se u svome vazu dotakao i popisa, kao jako važnog pitanja, i u žaru svog obraćanja okupljenim vjernicima (Bošnjacima) ovako rekao:
"Ovo do popisa zaboravite da ste muslimani!"

8-) :lol:
It_is_a_Leclerc

#109 Re: Popisivanje dijaspore

Post by It_is_a_Leclerc »

nOrMaLaC wrote:Roditelji mi protjerani iz Republike Srpske tokom rata. Ja rođen u dijaspori. Sada živim u Federaciji.
Da li se voditi kao izbjegla osoba ili?
Ukoliko tvoji roditelji žive u Federaciji odgovor za njih je da su interno raseljeni, a kao adresu na popisu 1991. naravno pišu općinu u RS-u.
Ti se, koliko ja znam, ne vodiš kao izbjegla osoba jer nisi imao prebivalište u BiH 1991.

I što ste napali @stepha. Svako ovdje ima pravo da kaže šta misli. Ako neko može napisati da se slaže sa Karadžićem, onda neko može i reći šta misli o formi popisa stanovništva. Šta ste zapjenili na njega.

Čovjek je djelimično u pravu. Popis se, zbog Bošnjaka i naših "kampanja", tretira kao sušto prebrojavanje naroda, a to je samo jedno jedino pitanje na koje čak i ne morate dati odgovor. Kudikamo su bitnija pitanja - "mjesečna primanja", "stepen obrazovanja", "informatička pismenost", "broj djece" itd...
Erwin Huber

#110 Re: Popisivanje dijaspore

Post by Erwin Huber »

nego šta, oni misle da je svrha popisa prebrojati se i koga bude više taj je "na konju".
Havatar

#111 Re: Popisivanje dijaspore

Post by Havatar »

Erwin Huber wrote:

nego šta, oni misle da je svrha popisa prebrojati se i koga bude više taj je "na konju".
Da nije bitno ne bi bilo ovoliko tek registrovanih kojima je prvi post obicno otvaranje teme o popisu.
Erwin Huber

#112 Re: Popisivanje dijaspore

Post by Erwin Huber »

Havatar wrote: Da nije bitno ne bi bilo ovoliko tek registrovanih kojima je prvi post obicno otvaranje teme o popisu.

bitno je imati tačne podatke kako bi smo znali šta ćemo sutra sa obrazovanjem, zdravstvom, poljoprivredom, infrastrukturom, energetikom, transportom, itd.

nije bitno radi nacionalnosti kao što ti misliš. ali zbog takvih kao ti, sve gore pobrojano ostace u qurtzu. eto, mozda sam se zato registrovao jer sam human i brinem o buducnosti nase djece a ne o tome sta je reko hodza u dzamiji.
Bodkin

#113 Re: Popisivanje dijaspore

Post by Bodkin »

A je l' ja nešto fulam ili vi smatrate da je prvenstvena svrha popisa da se razdijelimo u t :mrgreen: orove?
ma sta oni znaju ba za sta se popis koristi. cuj prvenstvena, pa oni misle da i ne postoji druga namjena nego da se nakuca broj ovih ili onih
Erwin Huber

#114 Re: Popisivanje dijaspore

Post by Erwin Huber »

Bodkin wrote:

A je l' ja nešto fulam ili vi smatrate da je prvenstvena svrha popisa da se razdijelimo u t :mrgreen: orove?
ma sta oni znaju ba za sta se popis koristi. cuj prvenstvena, pa oni misle da i ne postoji druga namjena nego da se nakuca broj ovih ili onih
hahaha. da u pravu si. ja ih precjenjujem kad mislim da misle.
Bodkin

#115 Re: Popisivanje dijaspore

Post by Bodkin »

It_is_a_Leclerc wrote:
nOrMaLaC wrote:Roditelji mi protjerani iz Republike Srpske tokom rata. Ja rođen u dijaspori. Sada živim u Federaciji.
Ukoliko tvoji roditelji žive u Federaciji odgovor za njih je da su interno raseljeni, a kao adresu na popisu 1991. naravno pišu općinu u RS-u.
Ti se, koliko ja znam, ne vodiš kao izbjegla osoba jer nisi imao prebivalište u BiH 1991.

I što ste napali @stepha. Svako ovdje ima pravo da kaže šta misli. Ako neko može napisati da se slaže sa Karadžićem, onda neko može i reći šta misli o formi popisa stanovništva. Šta ste zapjenili na njega.

Čovjek je djelimično u pravu. Popis se, zbog Bošnjaka i naših "kampanja", tretira kao sušto prebrojavanje naroda, a to je samo jedno jedino pitanje na koje čak i ne morate dati odgovor. Kudikamo su bitnija pitanja - "mjesečna primanja", "stepen obrazovanja", "informatička pismenost", "broj djece" itd...
naravno. jedina svrha popisa je planiranje u normalnim drzavama dok je to ovdje skupljanje sa svih strana da se kao nakuca broj u toru. kao da ce to nesto promijeniti
Havatar

#116 Re: Popisivanje dijaspore

Post by Havatar »

Bodkin wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

naravno. jedina svrha popisa je planiranje u normalnim drzavama dok je to ovdje skupljanje sa svih strana da se kao nakuca broj u toru. kao da ce to nesto promijeniti
Nije da se nakuca broj u toru nego da se ne dozvoli legalizacija genocida
Steph

#117 Re: Popisivanje dijaspore

Post by Steph »

A kako se to neće dozvoliti? Time što ćeš imati potvrdu da je RS etnički čista teritorija?
Havatar

#118 Re: Popisivanje dijaspore

Post by Havatar »

Steph wrote:A kako se to neće dozvoliti? Time što ćeš imati potvrdu da je RS etnički čista teritorija?
Time sto ce se dijaspora popisati da tu zivi
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#119 Re: Popisivanje dijaspore

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kloniranje”
» Erwin Huber
Locked