Inače knjigu u šake i naučiti jezik naroda u čije ime govoriš. Također, kupiti kartu i donijeti dupe u zemlju o čijoj sudbini pričaš.Rembrandt wrote:Vrati se temi, ako ima jos koji argument, inace sebi izdrukati, i pod jastuk i mnogo puta citati !
Samo jos zakljucati i staviti na vrh.![]()
popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
-
oldplague
#851 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
- zgembo_sa
#852 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Posto ocito ne kontas, probaj na karti naci jednog naseg istocnog susjeda koji je u partnerstvu za mir.zonbirile wrote:@zgembo
kao tipični predstavnik tvrdoglavog Bosanca,opet ti ponavljam nije u partnerstvu,nego punopravna članica,e sada ti lamentiraš nad njihovom sudbinom,a naše sronje bi guzice dale za to,ali nemaju vremena od stupidnih pričas poput vaše,o manjinama i nacionalnim interesima.Mi čemo ovde se jebavati sa ostalima ,o oni baj baj pod kišobranom Nato-a.Pomisliš li šta će biti kada uđu u EU,pa se Šengen pomjeri sa Slovenije na Unu i Savu.Kasnite u gradivu,hendikepirani ste nedostatkom gOmerhođiča,ali nadoknaditi češ ti gradivo.
Hendikepiran si ti sto Dr. Dabic, pardon Karadzic vise ne obavlja praksu
Izvini molim te, ja mislio da i ti ides ono "po Vuku" sto bi se reklozonbirile wrote:Ja i ono za đ/džamiju,kaže se pišeš pogrešno,a ne govoriš.
- zgembo_sa
#853 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
A kakve veze ulazak u vojnu alijansu ima sa ulaganjem u neku zemljuoldplague wrote:A koliko su porasla ulaganja u Sloveniju otkad je ušla u NATO?
-
oldplague
#854 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
E zgembo, sad si me razočarao. Ima svake veze. Bez alijanse nema ulaganja. Pogotovo u trusnom području. Pa nije niko lud. Prvo ide vojska, a za njom investitori. Uostalom, na internetu možeš naći relevantne statistike koje će ti sve reći.zgembo_sa wrote:A kakve veze ulazak u vojnu alijansu ima sa ulaganjem u neku zemljuoldplague wrote:A koliko su porasla ulaganja u Sloveniju otkad je ušla u NATO?
- zgembo_sa
#855 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Pa evo daj razmisljaj logicki. Da udjemo u NATO i mi i Srbija pored Hrvatske i onda opet izbije rat. Sta tu NATO treba da radi? Svi bi podjednako bili clanice i od toga nemas nista. Meni to realno nije nikakva garancija sigurnosti, samo dodatni trosak. Ulaganja ce se povecati ako ikad udjemo u EU, jer ce biti jednostavnije ulagati, a ovako bi si samo ugrozili budzet dodatnim opterecenjem...
-
gotorp-palen
#856 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Mi kako smo učili ne postoji nacija Bosanac niti Gercegovac, samo 3 narodov: Serbi, Horvati i Musuljmani.
- Novi_Nick
#857 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
@ oldplague, ispravno je sto kazes i ti i Zgembo. Nato je nesto kao Franchising firma, kosta mnogo i nije jeftin ali i vraca nesto kroz investicije o kojima ti pricas. Treba vidjeti jos tu razliku u trgovini koliko uzimaoldplague wrote:E zgembo, sad si me razočarao. Ima svake veze. Bez alijanse nema ulaganja. Pogotovo u trusnom području. Pa nije niko lud. Prvo ide vojska, a za njom investitori. Uostalom, na internetu možeš naći relevantne statistike koje će ti sve reći.zgembo_sa wrote:A kakve veze ulazak u vojnu alijansu ima sa ulaganjem u neku zemljuoldplague wrote:A koliko su porasla ulaganja u Sloveniju otkad je ušla u NATO?
Last edited by Novi_Nick on 26/03/2009 20:42, edited 4 times in total.
- Novi_Nick
#858 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
.............
Last edited by Novi_Nick on 26/03/2009 21:45, edited 4 times in total.
-
oldplague
#859 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Ne može izbiti rat, u tome je vic. Niame, vojne snage zemalja članica oblikuju se tako da se uklope u ukupne potencijale alijanse, kao djelići puzle. Male zemlje, poput ovih u regionu, razvijaju usko specijalizirane potencijale i ništa više od toga. Osim toga, svaki oblik oružanog sukoba u kojem bi učestvovale paravojne jedinice (čak i kad bi se nekim čudom opremile za to) bio bi spriječen pritiskom zemalja članica. U alijansi nema nereda, nije to Juga.zgembo_sa wrote:Pa evo daj razmisljaj logicki. Da udjemo u NATO i mi i Srbija pored Hrvatske i onda opet izbije rat. Sta tu NATO treba da radi? Svi bi podjednako bili clanice i od toga nemas nista. Meni to realno nije nikakva garancija sigurnosti, samo dodatni trosak. Ulaganja ce se povecati ako ikad udjemo u EU, jer ce biti jednostavnije ulagati, a ovako bi si samo ugrozili budzet dodatnim opterecenjem...
Ulaganja na Balkanu nisu moguća bez ulaska u vojni savez, zato i ne možemo ući u EU dok ne uđemo u NATO. Vrlo jasno.
- zgembo_sa
#860 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Izvini, ali razmisljanje ti je strasno naivno. Ne tako davno se govorilo "nece biti rata nas cuva JNA", pa je onda bilo "nece biti rata u Jadran je usla sedma flota" itd. Ja sam naucio da vjerujem samo svojoj pusci, a i ona zna da zakaze...oldplague wrote:Ne može izbiti rat, u tome je vic. Niame, vojne snage zemalja članica oblikuju se tako da se uklope u ukupne potencijale alijanse, kao djelići puzle. Male zemlje, poput ovih u regionu, razvijaju usko specijalizirane potencijale i ništa više od toga. Osim toga, svaki oblik oružanog sukoba u kojem bi učestvovale paravojne jedinice (čak i kad bi se nekim čudom opremile za to) bio bi spriječen pritiskom zemalja članica. U alijansi nema nereda, nije to Juga.zgembo_sa wrote:Pa evo daj razmisljaj logicki. Da udjemo u NATO i mi i Srbija pored Hrvatske i onda opet izbije rat. Sta tu NATO treba da radi? Svi bi podjednako bili clanice i od toga nemas nista. Meni to realno nije nikakva garancija sigurnosti, samo dodatni trosak. Ulaganja ce se povecati ako ikad udjemo u EU, jer ce biti jednostavnije ulagati, a ovako bi si samo ugrozili budzet dodatnim opterecenjem...
Ulaganja na Balkanu nisu moguća bez ulaska u vojni savez, zato i ne možemo ući u EU dok ne uđemo u NATO. Vrlo jasno.
A primjer nemoci NATO-a je u par navrata vidjen na primjeru Grcke i Turske, koje su obje clanice NATO-a.
-
oldplague
#861 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
E JNA ti je bila vojska bez investicija, a ovo su investicije sa vojskom. Znaš kako je kad čovjek brani svoj ćemer.
Suprotno tome što tvrdiš, da nije alijanse Turska i Grčka bi već decenijama bile u oružanom sukobu, a Cipar bi bio nešto kao Liban ili Palestina.
Suprotno tome što tvrdiš, da nije alijanse Turska i Grčka bi već decenijama bile u oružanom sukobu, a Cipar bi bio nešto kao Liban ili Palestina.
- zgembo_sa
#862 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Ne slazem se bas. Ali ovakve dileme i diskusije se vode u mnogim zemljama, pogotovo novim clanicama i potencijalnim clanicama NATO-a, tako da nismo otkrili toplu vodu.
Ali hajd da ne spamamo temu.
Ali hajd da ne spamamo temu.
-
The Silent Man
#863 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Od sada molim ucesnike da svoje stavove potkrepljuju relevantnim naucnim citatima ... ovo nema smisla... ovdje ocito nekoliko ljudi namece cjelom svijetu svoje fantazije...
Znaci vracanje Bosnjaka u narod bi jedino zelio mozda Semir Osmanagic
A takodjer zelio bi da neko opise genezu nacija Bosanaca i Hercegovaca ...
Ps. ko kaze da se ime nacije i drzave mora da poklapa? npr. Austrija ...
Nacija ne mora biti sinonim za narod (jer strucno narod je termin koji oznacava jedan historijski stadij - to je kada bi sada koristili termin pleme...) Nacija je sinonim za 1) jasno organizovanu,samosvijesnu etnicku grupaciju sa svojom kulturom,(nekada) jezikom,historijom,(nekada) religijom itd... 2) za drzavljane odredjene drzave
Bosanci i Hercegovci ne zadovoljavaju standarde jasno organizovane samosvjesne etnicke grupacije koja se razlikuje od drugih...
Ne moze se cinjenicom postojanja medjunarodno priznate drzave i pravne posljedice toga-drzavljanstva tumaciti nacija!
Jer postoji npr. i drzavljanstvo entiteta ... pa haj zamisli naciju Federalaca i Naciju Republikosrpskasa
pozdrav...
Bosnjaci su prosli proces formiranja nacije i ako se postavlja taj uslov nacionalne drzave (mada cak ni to nije uslov "nacionalnosti") - Bosnjaci imaju svoju maticnu (uslovno receno nacionalnu drzavu) Bosnu i Hercegovinu u kojoj nose suverenitet i cine konstitutivni (narod,naciju,terminologija Ustava nije socioloski relevantna,jer je sklepana na engleskom u vojnoj bazi preko vikenda),ali nemaju ekskluzivni suverenitet nego ga dijele sa Srbima i Hrvatima (koji imaju svoje nacionalne drzave Srbiju i Hrvatsku + udio u suverenitetu visenacionalne drzave Bosne i Hercegovine) - zasto? zbog negativnih historijskih okolnosti po razvitak Bosnjacke (mono)nacionalne drzave.Pa cak i nastanak (u nekim momentima i opstanak) Bosnjacke nacije uopste.NACIJA (lat.natio) – historijska kategorija nastala u vrijeme raspadanja feudalizma i razvitka kapitalizma,a oznacava specificnu narodnu zajednicu zasnovanu na drustvenoj podjeli rada,na kompaktnoj teritoriji i u okviru zajednickog jezika i bliske etnicke i kulturne srodnosti uopste.Nacije su nastale iz drugih etnickih grupa (roda,plemena,saveza plemena,naroda)
NAROD – je takva etnicka grupa koja predstavlja vezu i prelaz izmedju saveza plemena i nacija.Narod je nastao na prelazu u klasna drustva,a njegovo postojanje je bilo karakteristicno za ropstvo i feudalizam. U tom vremenu zivjeli su veliki narodi (Kinezi,Egipcani;Grci;Rimljani itd.)
Prof.Dr Ante Marusic ; Prof.Dr. Mirko Martic ;Sociologija , Zagreb 1967 - vjerujem samo starim citabima![]()
Znaci vracanje Bosnjaka u narod bi jedino zelio mozda Semir Osmanagic
A takodjer zelio bi da neko opise genezu nacija Bosanaca i Hercegovaca ...
Ps. ko kaze da se ime nacije i drzave mora da poklapa? npr. Austrija ...
Nacija ne mora biti sinonim za narod (jer strucno narod je termin koji oznacava jedan historijski stadij - to je kada bi sada koristili termin pleme...) Nacija je sinonim za 1) jasno organizovanu,samosvijesnu etnicku grupaciju sa svojom kulturom,(nekada) jezikom,historijom,(nekada) religijom itd... 2) za drzavljane odredjene drzave
Bosanci i Hercegovci ne zadovoljavaju standarde jasno organizovane samosvjesne etnicke grupacije koja se razlikuje od drugih...
Ne moze se cinjenicom postojanja medjunarodno priznate drzave i pravne posljedice toga-drzavljanstva tumaciti nacija!
Jer postoji npr. i drzavljanstvo entiteta ... pa haj zamisli naciju Federalaca i Naciju Republikosrpskasa
pozdrav...
Last edited by The Silent Man on 26/03/2009 21:47, edited 2 times in total.
-
oldplague
#864 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
S ovim zadnjim se slažem. Da, Bošnjaci su nacija, odnosno narod koji se politički afirmisao, ima svoje nacionalne institucije (iako u povojima) i djeluje državotvorno u odnosu na BiH.
Sve rečeno važi i za Srbe i Hrvate u BiH.
Zato sam ja anacionalna.
Zato sam ja anacionalna.
-
The Silent Man
#865 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
postenooldplague wrote:S ovim zadnjim se slažem. Da, Bošnjaci su nacija, odnosno narod koji se politički afirmisao, ima svoje nacionalne institucije (iako u povojima) i djeluje državotvorno u odnosu na BiH.
Zato sam ja anacionalna.
-
The Silent Man
#866 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
I nick i ostali zagovaraci nacije Bosancohercegovaca, hajte taj svoj nauk prosipajte u Trebinju,Bjeljini,Banjoj Luci,Zapadnom Mostaru,Citluku
Sta,ne ide?
dotada je vas cilj jasan!
Cjepanje Bosnjaka i njihovo denacionaliziranje...
Sta,ne ide?
- Novi_Nick
#867 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Pa eto takvi ublehasi kao ti su i sveli Narod Bosnjake kao i sve one koji se vode pod Ostale na 23% BH teritorije sa svojom pamecu i potpisima po kafanama i iza razno-raznih paravana. Zato ti i takvi kao ti i radite zajedno u sprezi sa Srbima i Hrvatima na unistavanju Bosanaca da bi lakse podijelili Bosnu i Hercegovinu. Znao se ko je stao u odbranu Bosne i Hercegovine na pocetku rata a to su bili dobra vecina Bosanca i Hercegovcima zajedno sa Bosnjacima. Kada se kasnije jedan dio Bosnjacke klike odlucio da pravi svoju Bosnjacku drzavu na 24% teritorije krenuli ste u rat protiv Bosanaca i Hercegovaca i negiranje istih.The Silent Man wrote:I nick i ostali zagovaraci nacije Bosancohercegovaca, hajte taj svoj nauk prosipajte u Trebinju,Bjeljini,Banjoj Luci,Zapadnom Mostaru,Citluku![]()
Sta,ne ide?![]()
Takvi pametnjakovici kao ti i tebi slicni ce te definitivno unistiti i Bosnjacki narod i drzavu im Bosnu i Hercegovinu.
Ja tebi i slicnim tebi nebi dao ni kozu da cuvas a kamoli Narod i Drzavu.
Last edited by Novi_Nick on 26/03/2009 22:19, edited 2 times in total.
-
The Silent Man
#868 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Ovakvi kao ja?Novi_Nick wrote:Pa eto takvi kao ti su i sveli Narod Bosnjake na 23% BH teritorije sa svojom pamecu i potpisima po kafanama i iza razno-raznih paravana. Zato ti i takvi kao ti i radite zajedno u sprezi sa Srbima i Hrvatima na unistavanju Bosanaca da bi lakse podijelili Bosnu i Hercegovinu. Znao se ko je stao u odbranu Bosne i Hercegovine na pocetku rata a to su bili dobra vecina Bosanca i Hercegovcima zajedno sa Bosnjacima. Kada se kasnije jedan dio Bosnjacke klike odlucio da pravi svoju Bosnjacku drzavu na 24% teritorije krenuli ste u rat protiv Bosanaca i Hercegovaca i negiranje istih.The Silent Man wrote:I nick i ostali zagovaraci nacije Bosancohercegovaca, hajte taj svoj nauk prosipajte u Trebinju,Bjeljini,Banjoj Luci,Zapadnom Mostaru,Citluku![]()
Sta,ne ide?![]()
Takvi pametnjakovici kao ti i tebi slicni ce te definitivno unistiti i Bosnjacki narod i drzavu im Bosnu i Hercegovinu.
Ja,koji sam protjeran sam znaci zbio Bosnjake na 23%,ne Karadzic i Mladic?
Mrs u mp3!
PS. ovim pokazujes da je iznosenje tvojih stavova cisto politikanstvo,a ne razmijena stavova i nema smisla raspravljat sa osobom koja stalno ponavlja svoje fantazije,pri tom ne nudeci niti jedan dokaz za svoje tvrdnje,plus to da su svi tvoji "primjeri" debunkirani...jadan si ...
-
Urlanje dozvoljeno
#869 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
da je ova anketa mjerilo na cijelom prostoru bih-a onda cemo imati sarenilo pravo... evo zamisljam samo:
27% bosnjaci, 26% bosanci/hercegovci, 26% srbi, 15% hrvati, 6% ostali
to ce biti ludo

to ce biti ludo
-
The Silent Man
#871 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
a odkud znas de se ovi sto su se izjasnili kao Srbi i Hrvati nisu za BiH...jOFLA wrote:Sto je jako dobra stvar; po toj statistici ukupno ljudi privrzenih BiH najmanje 53%. Mada po stanju ankete u momentu ovog pisanja takvih ljudi je najmanje 75%. Svi su izrazili iste osjecaje, na razlicit nacin, kroz razlicitu rijec. Njihova privrzenost ka BiH je ista, svejedno kako je nazivali.Urlanje dozvoljeno wrote:da je ova anketa mjerilo na cijelom prostoru bih-a onda cemo imati sarenilo pravo... evo zamisljam samo:
to ce biti ludo![]()
Takodjer i u RS takvih koji su ostali na toj strani promjenom granica i s kojim sam jos u kontaktu, i isto misle, i ima ih ne malo, ali ne smiju na glas reci. Jebena diktatura je kod njih, izgori ti kuca u vatri ako na glas kazes da si protiv razdvajanja medju narodima i cjelovitu BiH.
znas kada nece biti za BiH?
Kada im pocnes nametati neki identitet koji ne prihvataju,kada im pocnes nametati da su po naciji Bosanci,a ne ono sto jesu...
- Novi_Nick
#872 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Pa sto nemas muda i nesaljes u mp3 one koji su te protjerali, zasto se na vratis odakle si protjeran i pokazes im koji si ti kabadahija i tarzan i kako si dosao da oslobodis tu okupiranu teritoriju sa koje si protjeran, nego saljes mene ovdje na forumu u mp3....misu...jadan si...The Silent Man wrote:Ovakvi kao ja?Novi_Nick wrote:Pa eto takvi kao ti su i sveli Narod Bosnjake na 23% BH teritorije sa svojom pamecu i potpisima po kafanama i iza razno-raznih paravana. Zato ti i takvi kao ti i radite zajedno u sprezi sa Srbima i Hrvatima na unistavanju Bosanaca da bi lakse podijelili Bosnu i Hercegovinu. Znao se ko je stao u odbranu Bosne i Hercegovine na pocetku rata a to su bili dobra vecina Bosanca i Hercegovcima zajedno sa Bosnjacima. Kada se kasnije jedan dio Bosnjacke klike odlucio da pravi svoju Bosnjacku drzavu na 24% teritorije krenuli ste u rat protiv Bosanaca i Hercegovaca i negiranje istih.The Silent Man wrote:I nick i ostali zagovaraci nacije Bosancohercegovaca, hajte taj svoj nauk prosipajte u Trebinju,Bjeljini,Banjoj Luci,Zapadnom Mostaru,Citluku![]()
Sta,ne ide?![]()
Ja,koji sam protjeran sam znaci zbio Bosnjake na 23%,ne Karadzic i Mladic?
Mrs u mp3!
PS. ovim pokazujes da je iznosenje tvojih stavova cisto politikanstvo,a ne razmijena stavova i nema smisla raspravljat sa osobom koja stalno ponavlja svoje fantazije,pri tom ne nudeci niti jedan dokaz za svoje tvrdnje,plus to da su svi tvoji "primjeri" debunkirani...jadan si ...
-
The Silent Man
#873 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Necuc da se prepirem pametnjakovicu,zasto ti nemas muda i pameti da odgovoris na jasne naucne definicije i ponudis dokaze za svoje fantazije,misu?
- pustopoljina
#874 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
djeco,da ne bi ko jec'o? 
- Novi_Nick
#875 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
De nam reci sviju ti, odakle si protjeran, nebilo ti naredjeno?The Silent Man wrote:Necuc da se prepirem pametnjakovicu,zasto ti nemas muda i pameti da odgovoris na jasne naucne definicije i ponudis dokaze za svoje fantazije,misu?