popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
- Fadila
- Location: Hvala SA-X na gostoprimstvu, koment #72 je moj zadnji koment.
#1026 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Popis stanovnistva treba da bude ali samo onda kad to bude zahtjevala vlada BiH, a ne da bude pod ucjenama stranih subjekata. Isto tako na tom popisu stanovnika postaviti i pitanja; Odakle je osoba porjeklom i kad se naselila na taj dio BiH, i da li posjeduje dvojno drzavljanstvo? Normalno nesmijemo zaboraviti popisati i sve nase Bosnjake koji se nalaze van BiH na privremenom radu, a prije toga svega, vratiti sve izbjeglice nazad u BiH.
- cyprus
#1027 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Često se izvodi zamjena teza i brkanje termina, ali ovo je ustvari istina:
Kako neki ljudi nisu svjesni da je pojam "poništavanje rezultata genocida" tako nizak način zloupotrebe žrtava i manipulacije nad narodom...blackepeace wrote:Rezultat etničkog čišćenja je stotine hiljada izbjeglica, reultat genocida je hiljade mrtvih, rezlutat potpisa Alije i Harisa je Republika Srpska.
-
zonbirile
#1028 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
--------------------------------Fadila wrote:Popis stanovnistva treba da bude ali samo onda kad to bude zahtjevala vlada BiH, a ne da bude pod ucjenama stranih subjekata. Isto tako na tom popisu stanovnika postaviti i pitanja; Odakle je osoba porjeklom i kad se naselila na taj dio BiH, i da li posjeduje dvojno drzavljanstvo? Normalno nesmijemo zaboraviti popisati i sve nase Bosnjake koji se nalaze van BiH na privremenom radu, a prije toga svega, vratiti sve izbjeglice nazad u BiH.
treba prvo znati šta e svrha popisa stanovništva i da to nije naš izum,to što se sada servira nema veze s vezom i ništa ne mjenja na stvari.Ublehe Prdibega Silajđića i comp. su infatilne.
-
stari grad Visegrad
#1029 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
To je suplja prica. Uzmi npr. Opsotnu Konjic. Tamo siguno znaju kojiko ljudi tamo zivi. Na osnovu PDVa se moze saszanti tacan broj stabovnika.zonbirile wrote:popis stanovništva je mnogo kompleksniji i potrebniji zemlji i ekonomiji nego što seljačko-rođački uzurpatori vlasti time prepadaju raju.Uostalom stanje na terenu je takvo,sa popisom,ili bez njega,a gubi se važan ekonomski pokazatelj.
Svaka Opstina odlicno zn akoliko je zaposlenih i nezaposlenih. Jedni placaju PDV a drugi se vode kao nezaposleni. Na njihovim kartonima pise koliko ih im au porodici.
Suplja.
Popis stanovnistva teba rs da pokaze svijetu koliko su ocistili bosnjaka i hrvata sa teritorije sjevernog entiteta.
-
stari grad Visegrad
#1030 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Bravo Fadila. Ti i ja bi mogli osnovati neku stranku ili organizaciju. Ja zivim vani al zelim i radim na tome da se vratim.Fadila wrote:Popis stanovnistva treba da bude ali samo onda kad to bude zahtjevala vlada BiH, a ne da bude pod ucjenama stranih subjekata. Isto tako na tom popisu stanovnika postaviti i pitanja; Odakle je osoba porjeklom i kad se naselila na taj dio BiH, i da li posjeduje dvojno drzavljanstvo? Normalno nesmijemo zaboraviti popisati i sve nase Bosnjake koji se nalaze van BiH na privremenom radu, a prije toga svega, vratiti sve izbjeglice nazad u BiH.
ako si zainteesovana posalji pp. U dvoje smo jaci, a sigurno bi ucinili puno dobra.
- osa
#1031 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
zaboravi popisati srbe i hrvate koji se nalaze na privremenom radu.Fadila wrote:Popis stanovnistva treba da bude ali samo onda kad to bude zahtjevala vlada BiH, a ne da bude pod ucjenama stranih subjekata. Isto tako na tom popisu stanovnika postaviti i pitanja; Odakle je osoba porjeklom i kad se naselila na taj dio BiH, i da li posjeduje dvojno drzavljanstvo? Normalno nesmijemo zaboraviti popisati i sve nase Bosnjake koji se nalaze van BiH na privremenom radu, a prije toga svega, vratiti sve izbjeglice nazad u BiH.
-
stari grad Visegrad
#1032 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Srbi i hrvati su preselili u Srbiju i Hrvatsku, najvecim dijelom. Ovi koji su iz Sa izabrali su da zive u Bg. U dijaspori su uglavno udrzenja bosnjka, dok hrvatska i srbijanska udruzenja gravitiraju tim zemljama, te se nema slika koliko tih osoba iz BH ima. Njih ima u svim zemljma, ali koliko i gdje, ne znam.osa wrote:zaboravi popisati srbe i hrvate koji se nalaze na privremenom radu.Fadila wrote:Popis stanovnistva treba da bude ali samo onda kad to bude zahtjevala vlada BiH, a ne da bude pod ucjenama stranih subjekata. Isto tako na tom popisu stanovnika postaviti i pitanja; Odakle je osoba porjeklom i kad se naselila na taj dio BiH, i da li posjeduje dvojno drzavljanstvo? Normalno nesmijemo zaboraviti popisati i sve nase Bosnjake koji se nalaze van BiH na privremenom radu, a prije toga svega, vratiti sve izbjeglice nazad u BiH.
- vee-jay
#1033 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
sto se mene tice moze pitati i: koga vise volite: Pedra Almodovára ili Quentin Tarantina...
- Fadila
#1034 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Slazem se nik Stari Grad Visegrad, hos odmah il namah?stari grad Visegrad wrote:Bravo Fadila. Ti i ja bi mogli osnovati neku stranku ili organizaciju. Ja zivim vani al zelim i radim na tome da se vratim.
ako si zainteesovana posalji pp. U dvoje smo jaci, a sigurno bi ucinili puno dobra.
- Fadila
#1035 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Izvinjavam se nik OSA ali ja nekog misljenja da oni nisu na privremenom radu ali ako jesu i njih treba popisati normalno, ali ne one sto su u Hrvatskoj ili Srbiji sakrivaju kao ratni zlocinci.osa wrote:zaboravi popisati srbe i hrvate koji se nalaze na privremenom radu.
- Fadila
#1036 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Ma znam nik Energeticar, koda oni sta pisu, oni plate catu da pise za njih, neznaju oni ni potpisati dokument kamoli ga napisati, ma salji ba sta cekas.energeticar wrote: E bravo Fadila....a izgleda da je nasim politicarima tesko napisati ovako nesto...
A da im posaljemo tvoje misljenje o popisu??
Last edited by Fadila on 26/08/2009 00:25, edited 1 time in total.
-
aMeR_BH
#1037 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Nazalost, ova anketa pokazuje ono cega sam se najvise i bojao, podijele Bosnjaka
Kako stvari stoje, to ce se i desiti, samo mi nije jasno sta ovi ograniceni, nepoznavaoci svoje kulture i nacije misle ovakvom podijelom!?
Autoru ankete zamjeram jedino sto nije postavio i "Ne zelim da se izjasnim kao Srbin/Hrvat jer sam Bosanac/ka". To bi definitivno pokazalo koja smo mi bagra i koliko smo glupi i zaostali
Kako stvari stoje, to ce se i desiti, samo mi nije jasno sta ovi ograniceni, nepoznavaoci svoje kulture i nacije misle ovakvom podijelom!?
Autoru ankete zamjeram jedino sto nije postavio i "Ne zelim da se izjasnim kao Srbin/Hrvat jer sam Bosanac/ka". To bi definitivno pokazalo koja smo mi bagra i koliko smo glupi i zaostali
-
blackepeace
#1038 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Nisu to ucijene već obavještenje. Niko nas ne tjera u EU ako nećemo. Bez popisa se ne može u EU.Fadila wrote:Popis stanovnistva treba da bude ali samo onda kad to bude zahtjevala vlada BiH, a ne da bude pod ucjenama stranih subjekata. Isto tako na tom popisu stanovnika postaviti i pitanja; Odakle je osoba porjeklom i kad se naselila na taj dio BiH, i da li posjeduje dvojno drzavljanstvo? Normalno nesmijemo zaboraviti popisati i sve nase Bosnjake koji se nalaze van BiH na privremenom radu, a prije toga svega, vratiti sve izbjeglice nazad u BiH.
Što se tiče "treba"... nema tu treba, popis može biti 2011. ili 2021. UN je davno predložio de se popisi radi komparacije održavaju krajem prve godine u desetljećju ili početkom druge a EU se pridržava tog principa. Cijenu neodržavanja popisa ćemo platiti mi.
Što se tiče RS, Dodo je već rekao da će RS sama izvršiti popis ako neće BiH.
-
aMeR_BH
#1039 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Ma bolje je i da se zakasni nekoliko godina sa popisom nego da se obrukamo i definitivno potvrdimo da ne znamo ko smo i sta smoblackepeace wrote:Nisu to ucijene već obavještenje. Niko nas ne tjera u EU ako nećemo. Bez popisa se ne može u EU.Fadila wrote:Popis stanovnistva treba da bude ali samo onda kad to bude zahtjevala vlada BiH, a ne da bude pod ucjenama stranih subjekata. Isto tako na tom popisu stanovnika postaviti i pitanja; Odakle je osoba porjeklom i kad se naselila na taj dio BiH, i da li posjeduje dvojno drzavljanstvo? Normalno nesmijemo zaboraviti popisati i sve nase Bosnjake koji se nalaze van BiH na privremenom radu, a prije toga svega, vratiti sve izbjeglice nazad u BiH.
Što se tiče "treba"... nema tu treba, popis može biti 2011. ili 2021. UN je davno predložio de se popisi radi komparacije održavaju krajem prve godine u desetljećju ili početkom druge a EU se pridržava tog principa. Cijenu neodržavanja popisa ćemo platiti mi.
-
blackepeace
#1040 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Ne obraćaj pažnju na ankete.aMeR_BH wrote:Ma bolje je i da se zakasni nekoliko godina sa popisom nego da se obrukamo i definitivno potvrdimo da ne znamo ko smo i sta smo
Tako su i 1990. svi bili Jugosloveni a da ne spominjem kako niko ne glasa za nacionaliste.
Jedno je priča za raju a drugo kad dođe popisivač i kad se uzme olovka za glasanje.
- Fadila
#1041 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Kako nisu ucjene ako ne mozes u EU bez toga? BiH nije normalna drzava pa de se u njoj moze napraviti popis stanovnistva svakih deset godina kad privilegiju imaju agresorska osvajanja, sa oruzjem i bez njega. Ebe se meni za tim tvojim Dodom ili njemu slicnim, ja govorim o BiH u cjelini a ne podjeljenom komadu zemlje po nekakvim klanskim poglavicama koji rade za svoj interes preko ledza "svog" naroda.blackepeace wrote:Nisu to ucijene već obavještenje. Niko nas ne tjera u EU ako nećemo. Bez popisa se ne može u EU.
-
sniPod
#1042 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
a sta ako si ateista i komunista, sta ces onda zaukruziti 
- vee-jay
#1043 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
blackepeace wrote: Što se tiče RS, Dodo je već rekao da će RS sama izvršiti popis ako neće BiH.
- Fadila
#1044 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Ma haj sad, ateizam i komunizam su politicka a ne vjerska ili nacijonalna opredjeljenja, a oni su uglavnom 99 posto muslimani porjeklom, nek zaokruze Bosnjak/musliman nece niko znati kako su se izjasnila jer zivimo u "demokratskoj" drzavisniPod wrote:a sta ako si ateista i komunista, sta ces onda zaukruziti
-
pure_love
#1045 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
a kad ce biti popis? hoceli se to slati i nama u dijasporu?
inace aposlutno sam protiv svakih podjela,ja sam Bosnjak islamske vjeroispovjesti
inace aposlutno sam protiv svakih podjela,ja sam Bosnjak islamske vjeroispovjesti
- BHCluster
#1046 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
To je on reko da marne jos 20 milijona KM-ovablackepeace wrote: Što se tiče RS, Dodo je već rekao da će RS sama izvršiti popis ako neće BiH.
-
somethings
#1047 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Mi smo "ostali"...sniPod wrote:a sta ako si ateista i komunista, sta ces onda zaukruziti
-
blackepeace
#1048 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Popis obuhvata samo stanovništvo u državi.pure_love wrote:a kad ce biti popis? hoceli se to slati i nama u dijasporu?
Tebe će popisati država u kojoj se nalaziš.
-
Edo_77
#1049 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Strasno. Koja parada gluposti na jednom mjestu?
-
Liska
#1050 Re: popis stanovništva u BiH ALL ABOUT
Koliko je vas dosada ucestvovalo u popisu stanovnistva? Ja sam dozivio dva popisa i ako Bog da bar jos jedan. Nitko vam ne moze zabraniti da se izjasnite kako god zelite i hocete jer se to ne popunjava na principu zaokruzivanja (bar ne taj dio) i uvijek imate pravo da se dopise sto god vi smatrate za shodno. Prema tome mozes biti Bosanac, Hercegovac, Eskim, Marsovac i govoriti bilo kojim jezikom, kako ga god nazoves. Nitko te u tome ne moze sprijeciti. Dijaspora ce biti obuhvacene popisom jedino ako ih zateknu u zemlji ali nitko nece raditi popis u stranim zemljama, niti to moze.