b) optuziti mene za negiranje i ne priznavanje BiH
c) nema sta vise reci nekom ko sa engleskog rijeci prevodi onako kako mu odgovara a ne onako kakvo znacenje ima
p.s ono njemackom znaci drzavljantvo ali to smo apsolvirali kao i za svicarsku naciju i svicarski narod. a takodjer da jednom za sva vrmena rijesimo dilemo ko je primlje u UN, BH nacija ii neko drugi...primljena je drzava Rebuplika BiH
http://daccess-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/ ... penElement
nigdje ne pominju da su primili naciju da su vec republiku bih, drzavu.
na kraju je tuzno da po toj logici izvede toliko bosanaca iz nacije jer su ljudi preko noci nestali zbog uzimanja drzavljnstva druge drzave, bas me zanima sta bi oni rekli...
takodjer kontradiktornos i nedosljednost tumacenja se ogleda u sljedecem...
1. kurdi nisu nacija jer nemaju drzavu (koje su nacije onda sad, turske, iracke, sirijske? sta li oni sami misle o tvom tumacenjeu?)
2. kurdi mogu biti nacija u drugoj drzavi ali su tzv. manjina
3. sta znaci manjina, do kojeg procenta to tumacis, jer manjinja je i 5% a i 35% je manje od 50%
Na kraju nemam volje vise, tumaci da je pasos=nacija, za razliku od tebe ja cu tebi to dozvoliti ali imam i puno pravo da ne prihvatim takvo tumacenje, tu je razlika koja se zove licno pravo na opredjeljenje i izjasnjavanje a ne da mi neko drugi odredjue ko sam i sta sam...danas mi to odredjues, sta ce biti sutra?