Zašto onda Srbi traže popis kad znaju da su rezultati poražavajući ?Real Khan wrote:nisu smjeli zadugo izaći u javnost dok nisu frizirali podatke u Zavodu za statistiku.
Popis i nacionalna odrednica
-
dalinton
#76 Re: Popis i nacionalna odrednica
- fantom slobode
#77 Re: Popis i nacionalna odrednica
Zasto ne prave popis u drzavi kojoj su odanidalinton wrote:Zašto onda Srbi traže popis kad znaju da su rezultati poražavajući ?Real Khan wrote:nisu smjeli zadugo izaći u javnost dok nisu frizirali podatke u Zavodu za statistiku.
- Real Khan
#78 Re: Popis i nacionalna odrednica
dalinton wrote: Sta to govori o Jugoslovenskim muslimanima ?
Hoćeš odgovor. Srbi su bili odani svojoj državi Jugoslaviji. Vi ?
Jugoslovenski Muslimani (danas Bošnjaci) su koliko ja znam bili zadnji koji su razjebavali Jugoslaviju. Prvi su bili Srbi (zvanični početak na Gazimestanu, 1989), potom Slovenci, pa Hrvati, pa tek onda Bosanci (pojam obuhvata Bošnjake, bosanske Hrvate i dio bosanskih Srba).
Eto odgovora koji je svima jako dobro poznat...osim tebi, pretpostavljam.
-
dalinton
#79 Re: Popis i nacionalna odrednica
Jasno je nama svima sve.Real Khan wrote:dalinton wrote: Sta to govori o Jugoslovenskim muslimanima ?
Jugoslovenski Muslimani (danas Bošnjaci) su koliko ja znam bili zadnji koji su razjebavali Jugoslaviju. Prvi su bili Srbi (zvanični početak na Gazimestanu, 1989), potom Slovenci, pa Hrvati, pa tek onda Bosanci (pojam obuhvata Bošnjake, bosanske Hrvate i dio bosanskih Srba).
Eto odgovora koji je svima jako dobro poznat...osim tebi, pretpostavljam.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#80 Re: Popis i nacionalna odrednica
http://rs228.rapidshare.com/files/12923 ... m_sanu.pdfdalinton wrote:
Ukratko dokument u kojem su srbi taoci SFRJ i kako treba da se rijesi njihovo nacionalno pitanje u SFRJ.......pisano 1985 objavljeno 1986.I da tu ostali narodi ne postoje,prosto svi su srbi,odlican kulinarski recept iz SANU-a.
Ovo kao meni bivsem "Jugoslovenu" govori mnogo a kao Bosancu razocaravajuce i uzasavajuce od strane tvoraca,sljedbenika i pocinilaca,a sta sad to govori o tebi
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#81 Re: Popis i nacionalna odrednica
Nemam nista protiv popisa samog po sebi. Ali kad bi mi sutra dosli na vrata i pitali me za nacionalnost- apsolutno ne znam sta bi im rekla. Potjecem iz tzv miješanog braka, a rođena sam i odrasla u gradu koji je 90% treće nacije/vjere (pošto se kod nas nacija i vjera koriste skoro kao istoznačnice). Toliko poznajem i postujem obicaje sve tri nacije, i zapravo se osjecam dijelom sve tri. Jednako se radujem i Bajramu i jednom i drugom Bozicu, znam molitve sve tri religije, pa sam cak bila i kuma na jednom jevrejskom vjenčanju prije 2 godine. Osjecam se da ne pripadam nigdje drugdje nego bas ovdje gdje jesam, ali ne kao ni Hrvatica ni Bošnjakinja ni Sprkinja, nego kao ja- Bosanka. Jer upravo je to za mene Bosna- ono sto ja jesam. Tolerancija, multikulturalnost i suzivot, most koji ne da povezuje dvije strane, nego sve strane koje zele da budu povezane. Ljubav prema osobi zato sto je ta osoba covjek, a ne pripadnik ove ili ove nacije.
Sta bi mi onda preostalo? Da se izjasnim kao "ostali." A to ne zelim jer se osjecam kao integralni dio ovog drustva i zapravo mrzim tu definiciju - ostali. Bas zvuci lose. Zato popis -da. Nacionalnost u popisu- ne. Ljudi smo, nismo ovce...
Sta bi mi onda preostalo? Da se izjasnim kao "ostali." A to ne zelim jer se osjecam kao integralni dio ovog drustva i zapravo mrzim tu definiciju - ostali. Bas zvuci lose. Zato popis -da. Nacionalnost u popisu- ne. Ljudi smo, nismo ovce...
- Hodidjed
#82 Re: Popis i nacionalna odrednica
Fakat? Ne mogu vjerovat'..Real Khan wrote:E, vidiš, neću te pitati jer ja znam da si došao do ovih (pogrešnih) podataka u Vladi RS-a... Vidio sam tamo ovakve nebuloze pa zato znam porijeklo tih informacija. Međutim, etnička slika je trenutno sasvim drugačija. Bošnjaka ima skoro 60%, jer se more Srba i Hrvata iselilo za Srbiju, Hrvatsku i treće zemlje... Sa druge strane, mnogo Bošnjaka se vratilo u BiH (i to sa novcima) i taj trend raste.Hodidjed wrote:Interesantnan podatak (ne pitajte me gdje i kako sam do ovoga dosao)
2006-e godine je izvrsen popis stanovnistva na opcinskim nivoima (po onome sta imaju u knjigama).
Novo stanje izgleda ovako:
Hrvati 10% (toliko ih je bilo i prije rata, a nesta kukaju)
Muslimani 35% (prije rata 44%) - realno stanje nakon egzodusa i genocida
Srbi 40% (prije rata 35%) - realno stanje nakon naseljavanja Srba iz Hrvatske i Kosova i nedozivljenog genocida niti egzodusa
Ostali 10% (i prije i poslije rata isto)
Bosanci - oni koji se tako izjasnjavaju, a svrstani su pod "ostale", cine blizu 10%
Crnogorci, Albanci, Cesi, Poljaci, Ukrajinci (ovi su stali na stranu Srba u ratu 1992-95), talijani i drugi (oko 2.5%)
Karadzicevim Srbima aferim. Jos jedan rat i nece biti ni muslimana ni bosanaca u BIH.
RS je već provela interni popis stanovništva 2001. i došli su do poražavajućih pokazatelja (nisu smjeli zadugo izaći u javnost dok nisu frizirali podatke u Zavodu za statistiku). Naime, iz pouzdanih izvora sam saznao da tada u RS-u jedva da je bilo 1 milion Srba... a sada ih je još manje.
A toliko se trudili da sve pobiju i protjeraju, i sa Tudjmanom se dogovorili da onih 200.000 srba iz Hrvatske nasele u RS i jos nekih 16.000 (cini mi se) sa Kosova i vidi sad (?)
Bas mi ti podaci izgledaju "unbelievable".
- Real Khan
#83 Re: Popis i nacionalna odrednica
Kada bi ti shvatio da je Dodikova priča o popisu samo jeftina i providna predizborna furka, onda ne bi bilo potrebe da ti odgovaram. Ipak, da ti malo pojasnim: činjenica je da Dodik zna kako se u ovom trenutku ne mogu dogovoriti oko ovog pitanja, pa zato obilato serenda. Ako je toliko siguran u rezultat, i ako je stvarno toliko navro na popis, zašto ne pristane na popis bez etničkog i vjerskog izjašnjavanja? Čudno, zar ne? Hoće popis, ali neće popisdalinton wrote:Zašto onda Srbi traže popis kad znaju da su rezultati poražavajući ?Real Khan wrote:nisu smjeli zadugo izaći u javnost dok nisu frizirali podatke u Zavodu za statistiku.
Dakle, da ponovim: ova priča oko popisa je samo dnevnopolitička priča sa ograničenim rokom upotrebe sa namjerom provođenja etničke do-homogenizacije i u cilju dobijanja lokalnih izbora. Da podsjetim, izbori su za 1 mjesec... a satić otkucava, nema se ništa narodu konkretno pokazati kao uspjeh, pa zato Mile udri na "etničku" priču tj. provjerenu dobitničku kartu (u raubu se ta karta zove "adut"). Ne zaboravi također da je Dodik jedan obični rauber koji zna samo na taj način igrati.
-
dalinton
#84 Re: Popis i nacionalna odrednica
Ajde da se ne pravimo budale. Zbog nekakvog memoranduma je Alija odlučio da izdvoji BiH iz SFRJ. Aha. Isto kao što je rat počeo zbog ubijenog svata. Nemoj da se vraćamo u prošlost. Sve su to bila *ovna, 5 deka gore dole. Danas smo tu gdje jesmo i opet imamo malu SFRJ tj. BiH.pici wrote:http://rs228.rapidshare.com/files/12923 ... m_sanu.pdfdalinton wrote:
Ukratko dokument u kojem su srbi taoci SFRJ i kako treba da se rijesi njihovo nacionalno pitanje u SFRJ.......pisano 1985 objavljeno 1986.I da tu ostali narodi ne postoje,prosto svi su srbi,odlican kulinarski recept iz SANU-a.![]()
Ovo kao meni bivsem "Jugoslovenu" govori mnogo a kao Bosancu razocaravajuce i uzasavajuce od strane tvoraca,sljedbenika i pocinilaca,a sta sad to govori o tebi
- Hodidjed
#85 Re: Popis i nacionalna odrednica
Lijepo receno. ja, iako nisam iz tzv mijesanog braka, se osjecam kao Bosanac i zao mi je sto se neki busaju u prsa kako su "ovo ili ono", a niko se ne hvali time da je Bosanac. Uzas.anjusha wrote:Nemam nista protiv popisa samog po sebi. Ali kad bi mi sutra dosli na vrata i pitali me za nacionalnost- apsolutno ne znam sta bi im rekla. Potjecem iz tzv miješanog braka, a rođena sam i odrasla u gradu koji je 90% treće nacije/vjere (pošto se kod nas nacija i vjera koriste skoro kao istoznačnice). Toliko poznajem i postujem obicaje sve tri nacije, i zapravo se osjecam dijelom sve tri. Jednako se radujem i Bajramu i jednom i drugom Bozicu, znam molitve sve tri religije, pa sam cak bila i kuma na jednom jevrejskom vjenčanju prije 2 godine. Osjecam se da ne pripadam nigdje drugdje nego bas ovdje gdje jesam, ali ne kao ni Hrvatica ni Bošnjakinja ni Sprkinja, nego kao ja- Bosanka. Jer upravo je to za mene Bosna- ono sto ja jesam. Tolerancija, multikulturalnost i suzivot, most koji ne da povezuje dvije strane, nego sve strane koje zele da budu povezane. Ljubav prema osobi zato sto je ta osoba covjek, a ne pripadnik ove ili ove nacije.
-
dalinton
#86 Re: Popis i nacionalna odrednica
Ahaaaa. Blefira... Hoće popis a ustvari ga neće. A Bošnjaci neće popis a ustvari ga hoće. A izbori blizu... i to opštinski. Sad nam još fali "zavrzlama" da malo razmisli i napiše koju umnu.Real Khan wrote:Kada bi ti shvatio da je Dodikova priča o popisu samo jeftina i providna predizborna furka, onda ne bi bilo potrebe da ti odgovaram. Ipak, da ti malo pojasnim: činjenica je da Dodik zna kako se u ovom trenutku ne mogu dogovoriti oko ovog pitanja, pa zato obilato serenda. Ako je toliko siguran u rezultat, i ako je stvarno toliko navro na popis, zašto ne pristane na popis bez etničkog i vjerskog izjašnjavanja? Čudno, zar ne? Hoće popis, ali neće popisdalinton wrote:Zašto onda Srbi traže popis kad znaju da su rezultati poražavajući ?Real Khan wrote:nisu smjeli zadugo izaći u javnost dok nisu frizirali podatke u Zavodu za statistiku.![]()
Dakle, da ponovim: ova priča oko popisa je samo dnevnopolitička priča sa ograničenim rokom upotrebe sa namjerom provođenja etničke do-homogenizacije i u cilju dobijanja lokalnih izbora. Da podsjetim, izbori su za 1 mjesec... a satić otkucava, nema se ništa narodu konkretno pokazati kao uspjeh, pa zato Mile udri na "etničku" priču tj. provjerenu dobitničku kartu (u raubu se ta karta zove "adut"). Ne zaboravi također da je Dodik jedan obični rauber koji zna samo na taj način igrati.
Last edited by dalinton on 26/08/2008 13:18, edited 1 time in total.
- Hodidjed
#87 Re: Popis i nacionalna odrednica
Rekoh ja "ti si meni KING"pici wrote:http://rs228.rapidshare.com/files/12923 ... m_sanu.pdfdalinton wrote:
Ukratko dokument u kojem su srbi taoci SFRJ i kako treba da se rijesi njihovo nacionalno pitanje u SFRJ.......pisano 1985 objavljeno 1986.I da tu ostali narodi ne postoje,prosto svi su srbi,odlican kulinarski recept iz SANU-a.![]()
Nego, fakat je ispalo tako. Nikada nisam bio nacionalista i dok je Juga bila ziva, bio sam jugosloven. Kako odose Slovenci i Hrvati, a Srbi navalise da budu srpskiji Srbi, sta je meni ostalo? Skontah, od Save do mora i od Drine do Une, i Bosanac! Nema druge.
- Real Khan
#88 Re: Popis i nacionalna odrednica
Vidiš, ti odlično znaš zašto je nemoguće podijeliti Bosnu. Evo, tebe nije moguće podijeliti a da ostaneš živa. Takva je i naša domovina. Potpuno si u pravu kada kažeš da je Bosna ono što si ti. Ja bih dodao da je Bosna (i ti) jedinstveno i dobro biće koje voli i poštuje sve oko sebe i samo želi da ga svi ostave na miru.anjusha wrote:Nemam nista protiv popisa samog po sebi. Ali kad bi mi sutra dosli na vrata i pitali me za nacionalnost- apsolutno ne znam sta bi im rekla. Potjecem iz tzv miješanog braka, a rođena sam i odrasla u gradu koji je 90% treće nacije/vjere (pošto se kod nas nacija i vjera koriste skoro kao istoznačnice). Toliko poznajem i postujem obicaje sve tri nacije, i zapravo se osjecam dijelom sve tri. Jednako se radujem i Bajramu i jednom i drugom Bozicu, znam molitve sve tri religije, pa sam cak bila i kuma na jednom jevrejskom vjenčanju prije 2 godine. Osjecam se da ne pripadam nigdje drugdje nego bas ovdje gdje jesam, ali ne kao ni Hrvatica ni Bošnjakinja ni Sprkinja, nego kao ja- Bosanka. Jer upravo je to za mene Bosna- ono sto ja jesam. Tolerancija, multikulturalnost i suzivot, most koji ne da povezuje dvije strane, nego sve strane koje zele da budu povezane. Ljubav prema osobi zato sto je ta osoba covjek, a ne pripadnik ove ili ove nacije.
- Hodidjed
#89 Re: Popis i nacionalna odrednica
Tako nekako dodje. Sad imamo jednu manju verziju Juge i umjesto da nam bude bolje, jer nas je manje, nama nasli Dodik i Silajdzic da kroje pamet.dalinton wrote:Ajde da se ne pravimo budale. Zbog nekakvog memoranduma je Alija odlučio da izdvoji BiH iz SFRJ. Aha. Isto kao što je rat počeo zbog ubijenog svata. Nemoj da se vraćamo u prošlost. Sve su to bila *ovna, 5 deka gore dole. Danas smo tu gdje jesmo i opet imamo malu SFRJ tj. BiH.pici wrote:http://rs228.rapidshare.com/files/12923 ... m_sanu.pdfdalinton wrote:
- pici
#90 Re: Popis i nacionalna odrednica
dalinton wrote:Ajde da se ne pravimo budale. Zbog nekakvog memoranduma je Alija odlučio da izdvoji BiH iz SFRJ. Aha. Isto kao što je rat počeo zbog ubijenog svata. Nemoj da se vraćamo u prošlost. Sve su to bila *ovna, 5 deka gore dole. Danas smo tu gdje jesmo i opet imamo malu SFRJ tj. BiH.pici wrote:http://rs228.rapidshare.com/files/12923 ... m_sanu.pdfdalinton wrote:
a da su ista gov*a samo drugo pakovanje e tu se slazem.
- Real Khan
#91 Re: Popis i nacionalna odrednica
Znao sam da ćeš se uhvatiti odbijanja Bošnjaka. Evo ti jednostavnog odgovora: implementacija Annexa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma zvanično završava POPISOM. Činjenica je da se taj anex nije implementirao u praksi (mada na papiru i nekako). Kada se u RS vrati dovoljno Bošnjaka koji su protjerani, i kada se pomijeni ovaj nakaradni Ustav, onda možeš očekivati puni blagoslov Bošnjaka za popis. Ovako bi to bilo samo legalizovanje etničkog čišćenja koje su Srbi proveli na teritoriji sadašnjeg RS-a.dalinton wrote:Ahaaaa. Blefira... Hoće popis a ustvari ga neće. A Bošnjaci neće popis a ustvari ga hoće. A izbori blizu... i to opštinski. Sad nam još fali "zavrzlama" da malo razmisli i napiše koju umnu.Real Khan wrote:
Kada bi ti shvatio da je Dodikova priča o popisu samo jeftina i providna predizborna furka, onda ne bi bilo potrebe da ti odgovaram. Ipak, da ti malo pojasnim: činjenica je da Dodik zna kako se u ovom trenutku ne mogu dogovoriti oko ovog pitanja, pa zato obilato serenda. Ako je toliko siguran u rezultat, i ako je stvarno toliko navro na popis, zašto ne pristane na popis bez etničkog i vjerskog izjašnjavanja? Čudno, zar ne? Hoće popis, ali neće popis![]()
-
dalinton
#92 Re: Popis i nacionalna odrednica
Gdje to piše ?Real Khan wrote:Evo ti jednostavnog odgovora: implementacija Annexa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma zvanično završava POPISOM.
-
zavrzlama
#93 Re: Popis i nacionalna odrednica
Popis stanovnista u BIH....
Popis stanovnistva u BIH je potreban..sad kako ko kalkulise i sta misli da ce popisom stanovnistva dobiti je druga stvar i uopste nebitna.jer recimo bio ili ne bio popis stanovnistva u BIH se nece mijenjati ideologije sve ce ostati isto...Dodiku je popis samo jedna od posljednjih moralnih inekcija srpskom narodu u manjem entitetu, da posle popisa i to "po entitetima" pokaze kako je u tom entitetu 80% srba i kako 30 000 srba nije uzaludno izginulo protjeravajuci nesrpsko stanovnistvo jer za boga dragog evo rezultata "nas" je 80% i ko ce to u svijetu pobiti i zabraniti "nam" referendum i pravo na samoopredjeljenje jer 80% nije sala, CG se odvoji sa 55%...to je velikosrpsko razmisljanje i potreba za popisom...druga stvar je da se novom(starom) realnoscu na terenu istjeraju iz institucija manjeg eniteta i ono malo bosnjaka i hrvata i da se taj entitet pretvori u entitet samo jednog naroda i ideologije jer kontaju da im ne trebaju "insajderi" u vidu nesrba u institucijama manjeg entiteta...po dodiku popis je pokusaj da se ponisti odluka Ustavnog Suda BIH o konstutivnosti naroda na citavoj teritoriji BIH, jer smatra da ce veliki procenat srba u manjem entitetu koji ce pokazati popis, biti dovoljan da se ponisti na nivou entiteta ta konstutivnost nesrbima...nista novo istrcana velikosrpska hegemonisticka retorika..popis ce biti tek kad se ukine diskriminacija u manjem entitetu(ime entiteta,obiljezja i prefiksi"srpski" za zrak,vodu,sumu,puteve i zeljeznice...itd) a kad se to ukine (a ukinut ce se
) popis ce imati svoju svrhu a to je statisticki podaci za drzavu BIH o broju stanovnika,starosnoj dobi i obrazovanosti...a ne preborojavanju krvnih zrnaca i sagledavanju ucinka etnckog ciscenja i zlocina...eto to je Dodikov popis.. 
Popis stanovnistva u BIH je potreban..sad kako ko kalkulise i sta misli da ce popisom stanovnistva dobiti je druga stvar i uopste nebitna.jer recimo bio ili ne bio popis stanovnistva u BIH se nece mijenjati ideologije sve ce ostati isto...Dodiku je popis samo jedna od posljednjih moralnih inekcija srpskom narodu u manjem entitetu, da posle popisa i to "po entitetima" pokaze kako je u tom entitetu 80% srba i kako 30 000 srba nije uzaludno izginulo protjeravajuci nesrpsko stanovnistvo jer za boga dragog evo rezultata "nas" je 80% i ko ce to u svijetu pobiti i zabraniti "nam" referendum i pravo na samoopredjeljenje jer 80% nije sala, CG se odvoji sa 55%...to je velikosrpsko razmisljanje i potreba za popisom...druga stvar je da se novom(starom) realnoscu na terenu istjeraju iz institucija manjeg eniteta i ono malo bosnjaka i hrvata i da se taj entitet pretvori u entitet samo jednog naroda i ideologije jer kontaju da im ne trebaju "insajderi" u vidu nesrba u institucijama manjeg entiteta...po dodiku popis je pokusaj da se ponisti odluka Ustavnog Suda BIH o konstutivnosti naroda na citavoj teritoriji BIH, jer smatra da ce veliki procenat srba u manjem entitetu koji ce pokazati popis, biti dovoljan da se ponisti na nivou entiteta ta konstutivnost nesrbima...nista novo istrcana velikosrpska hegemonisticka retorika..popis ce biti tek kad se ukine diskriminacija u manjem entitetu(ime entiteta,obiljezja i prefiksi"srpski" za zrak,vodu,sumu,puteve i zeljeznice...itd) a kad se to ukine (a ukinut ce se
- pici
#94 Re: Popis i nacionalna odrednica
Ali, uskoro prelazi u srpsku skupštinu, koju ne napušta ni kada se poslije početka rata našao u Beogradu zajedno sa svojim političkim mentorom Nenadom Kecmanovićem. U ratnoj Skupštini RS-a Dodik često glasa protiv, osim kada glasa za mirovne planove koje tih godina nudi međunarodna zajednica. Ali tada ostali glasaju protiv. Oni, međutim, koji misle da je to mala stvar, varaju se: nositi tih godina oreol izdajnika na Palama nije bilo malo. Milošević, koji je tada također bio rad potpisivanju mirovnih sporazuma, za razliku od Karadžića i Mladića, ubrzo je primijetio talentovanog momka. Tada se Dodiku otvaraju vrata da uđe u ekipu sa Borislavom Mikelićem, povjerljivim Miloševićevim čovjekom u Krajini i RS-u. A ekipa radi: iz Srbije prema Fikretu Abdiću šleperima putuju neocarinjene cigarete, hrana i municija, u povratku idu nafta i novac. Tih godina Krajišnika, kralja poslova iz sive zone po RS-u, Dodik je mnogo nervirao. I nikada nije prestao.
Kada je nekoliko godina kasnije Biljana Plavšić rušila SDS i sastavljala svoju vladu, Milošević joj je rekao: "Uzmite Dodika, on je pametan dečko!" Ali dečko je u parlamentu poslije izbora u novembru 1997. godine imao samo dva poslanika. Da mu obezbijedi većinu u 83-članoj skupštini, bio je posao Carlosa Westendorpa, koji nakon početnog šoka i nije u potpunosti odbacio Dodikovu strategiju. Uspio je.
Dodik na mjestu predsjednika vlade bilo je bolje i od najboljih snova koje su stranci tih godina mogli da sanjaju po RS-u. Tada su u manji bh. entitet ušle prve velike pare, Dodik je postao apsolutni ljubimac međunarodne zajednice, i sve je neko vrijeme izgledalo kao da se u polovinu Bosne vratio Tito reinkarniran u dvometraša iz Laktaša.
Dodik je pokušao da razbije esdeesovsko kriminalno podzemlje, ali je ubrzo shvatio da se na tome ne može zaraditi, a može se štetiti. Naprimjer, glavom. Digao je ruke od ćoravog posla i pokušao da učini da bar dijelom to podzemlje radi za njega. Uspio je samo djelimično. Da se ugradi.
toooooo Dodiiiiiiiii careeeeee 
Kada je nekoliko godina kasnije Biljana Plavšić rušila SDS i sastavljala svoju vladu, Milošević joj je rekao: "Uzmite Dodika, on je pametan dečko!" Ali dečko je u parlamentu poslije izbora u novembru 1997. godine imao samo dva poslanika. Da mu obezbijedi većinu u 83-članoj skupštini, bio je posao Carlosa Westendorpa, koji nakon početnog šoka i nije u potpunosti odbacio Dodikovu strategiju. Uspio je.
Dodik na mjestu predsjednika vlade bilo je bolje i od najboljih snova koje su stranci tih godina mogli da sanjaju po RS-u. Tada su u manji bh. entitet ušle prve velike pare, Dodik je postao apsolutni ljubimac međunarodne zajednice, i sve je neko vrijeme izgledalo kao da se u polovinu Bosne vratio Tito reinkarniran u dvometraša iz Laktaša.
Dodik je pokušao da razbije esdeesovsko kriminalno podzemlje, ali je ubrzo shvatio da se na tome ne može zaraditi, a može se štetiti. Naprimjer, glavom. Digao je ruke od ćoravog posla i pokušao da učini da bar dijelom to podzemlje radi za njega. Uspio je samo djelimično. Da se ugradi.
-
zavrzlama
#95 Re: Popis i nacionalna odrednica
toooooo Dodiiiiiiiii careeeeee
piciiiiiiiiiiiiiii
ovo treba uramiti i okaciti na zid
-
ld
#96 Re: Popis i nacionalna odrednica
to gdje si to nasao je nebuloza strogaHodidjed wrote:Interesantnan podatak (ne pitajte me gdje i kako sam do ovoga dosao)
2006-e godine je izvrsen popis stanovnistva na opcinskim nivoima (po onome sta imaju u knjigama).
Novo stanje izgleda ovako:
Hrvati 10% (toliko ih je bilo i prije rata, a nesta kukaju)
Muslimani 35% (prije rata 44%) - realno stanje nakon egzodusa i genocida
Srbi 40% (prije rata 35%) - realno stanje nakon naseljavanja Srba iz Hrvatske i Kosova i nedozivljenog genocida niti egzodusa
Ostali 10% (i prije i poslije rata isto)
Bosanci - oni koji se tako izjasnjavaju, a svrstani su pod "ostale", cine blizu 10%
Crnogorci, Albanci, Cesi, Poljaci, Ukrajinci (ovi su stali na stranu Srba u ratu 1992-95), talijani i drugi (oko 2.5%)
Karadzicevim Srbima aferim. Jos jedan rat i nece biti ni muslimana ni bosanaca u BIH.
ako si dobar u sabiranju i oduzimanju,nastavi sa citanjem i racunaj
po popisu iz 1991 u bosni je zivjelo 1 366 000 srba
u toku rata i do 2000-te u srbiju se uselilo 500 000 srba,od toga 300 000 iz hrvatske i 200 000 iz bosne
u ratnom i poratnom periodu prirodni prirastaj kod srba je bio na nuli,u zadnjih 5 godina je u minusu
oko 24 000 poginulih,od toga 22 000 vojnici,uglavnom starosne dobi izmedju 20 i 30,sto bi se reklo u najboljim godinama
podatci koliko se odselilo na zapad su nepoznati,ali od 6000 hadjickih srba,oko 4000 danas se nalazi u SAD-u,to je podatak samih hadjickih srba,tako da moja pretpostavka da je najmanje 50 000 srba se iselilo i u zapadne zemlje,uglavnom amerika,austrija,njemacka,holandija,svedska,francuska,gdje su i prije rata bio veci broj srba iz juge
oko 100 000 srba zivi u federaciji
u rs-u ne zivi vise od 1 000 000 srba
a to sto dodik pred izbore talasa da dobije koji glas,to je njegovo pravo,pitanje je ko je glup da proguta tu suplju
i da jos dodam jedan njihov info iz zavoda za statistiku u 2007 je rodjeno u rs-u 9500 novorodjencadi
u srbiji prema njihovom zavodu na 1000 stanovnika imaju 9.5 novorodjenih
cisto sumljam da ima razlike u prirodnom prirastaju srba domacih i prekodrinskih
i opet je milion srba u rs-u,kako god okrenes
-
dalinton
#97 Re: Popis i nacionalna odrednica
Dobra ti je računica samo je netačna. U RS je prošle godine prema podacima Centralne izborne komisije BiH na izborima upisano 1.122.214 glasača. Dakle osoba sa CIPS-ovom ličnom kartom. Kako može biti milion Srba u BiH ako RS ima 1.122.214 glasača, dakle osoba iznad 18 god. sa ličnom kartom ?ld wrote:u rs-u ne zivi vise od 1 000 000 srba
Ajd sad ponovo računaj.
-
ld
#98 Re: Popis i nacionalna odrednica
dalinton wrote:Dobra ti je računica samo je netačna. U RS je prošle godine prema podacima Centralne izborne komisije BiH na izborima upisano 1.122.214 glasača. Dakle osoba sa CIPS-ovom ličnom kartom. Kako može biti milion Srba u BiH ako RS ima 1.122.214 glasača, dakle osoba iznad 18 god. sa ličnom kartom ?ld wrote:u rs-u ne zivi vise od 1 000 000 srba
Ajd sad ponovo računaj.
dijete drago,pa ti blage veze nemas sta postavljas ovdje i sta pises
ajd ponovo procitaj koliko ima registriranih glasaca,koliko je glasalo sa cipsovom kartom,ja kad sam zadnji put provjeravao oko pola miliona je glasalo sa cipsovim licnim kartama,a to sto opcine iz rs-a dostavljaju spiskove i koga sve navode na spiskovima to je do njih,i po popisu iz 1991 nadjeno je mrtvih srba,koji su najednom ozivjeli i stavljeni na spisak
- pici
#99 Re: Popis i nacionalna odrednica
od tog broja oduzmi hrvate,bosnjake i ostale i dobit ces tacan-tocan broj,jer nisu svi srbi...tako da odprilike imas oko milion srba,sto u dijaspori,sto u pederaciji,sto u srbiji itd itd ....nije bas smijesno vec zalosno....kolko sam zamjetio ni Dodo se nesto ne smije vise....malo smo neurozni.dalinton wrote:Dobra ti je računica samo je netačna. U RS je prošle godine prema podacima Centralne izborne komisije BiH na izborima upisano 1.122.214 glasača. Dakle osoba sa CIPS-ovom ličnom kartom. Kako može biti milion Srba u BiH ako RS ima 1.122.214 glasača, dakle osoba iznad 18 god. sa ličnom kartom ?ld wrote:u rs-u ne zivi vise od 1 000 000 srba
Ajd sad ponovo računaj.
-
dalinton
#100 Re: Popis i nacionalna odrednica
Možda CIK laže http://www.24sata.info/8852 ti to vjerovatno bolje odokativno izračunaš.