Popis i nacionalna odrednica
- Luke Perry
#151 Re: Popis i nacionalna odrednica
Kakva neozbiljna pitanja. Izlazak iz BL se do Oluje naplacivao bolidu. U ljeto 95 prije Oluje 700 DEM po osobi preko koridora.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#152 Re: Popis i nacionalna odrednica
dalinton
haj nam priznaj kolko te Dodi plaća,de da zaradim i ja koju markicu,kupujete avione,helikoptere,gradite autoputeve,razvaljujete ekonomski,eve sad se spremate na odcepljenje,imate vojnu i ekonomsku pomoc iz rusije,banjalucka berza cvate,imate zgrade vlade od preko 250 miliona eura,imate ista faca ista rasa,penzioni fond u usponu,invalidnine basnoslovne,rafineriju koja radi sad ce samo sto nije.....itd itd itd
de dje se dobiva krstenica i pasaporte da se prijavim u raj vaszemaljskiji. 

*** SPAM ***/index.php?opti ... Itemid=211
Dodik spreman da proglasi nezavisnost Republike Srpske
28.08.2008. 08:06
nemeren copy-paste od šege života mi

- Hodidjed
#153 Re: Popis i nacionalna odrednica
Nisu bjezali jer nisu imali od cega da bjeze.dalinton wrote:Pusti sad Bihać, otićemo daleko.Jasno. Ali opet Srbi su bježali iz Bošnjačkih dijelova BiH u Srpske ali kao što rekoh Bošnjaci su dugo ostali u BL. Čak ih je jedan broj ostao do pred sami kraj rata.Hodidjed wrote:E, dobro si to skont'o "da te cudi sto odmah na pocetku rata nisu otisli". Pa valjda zato sto nisu znali sta da rade. Ni ja nisam imao pojma gdje cu-sta cu dok se nije sve zakuhalo, pa izabrao opciju koja je ostala.
Te pojedinosti, kako su otišli/otjerani vjerujem da ne zna 90% banjalučana a ovi što znaju sumnjam da im se priča o tome.
Prva provala: sjedim ti ja kod jarana pravoslavca, gledamo TV tamo Marta 1992-e, i prebaci on na PTPC, kaze "Hajd da vidimo sta ovi kazu", kad ono tamo: Muslimani tjeraju Srbe sa Alipasinog i prikazuju nekakav koridor izbjeglica.", a mi na Alipasinom
Dodjem ja popodne kuci, zove me na fontele prijateljica sa drugog kraja grada, isto pravoslavka i dernja se na telefon: Sta to vi tjerate Srbe iz stanova?
Rek'o: Ko to MI?
- Pa muslimani!
- Stani zenska glavo, kakve veze ja imam s tim muslimanima?
- Imas, imas, sto tjeras Srbe! Sad smo se i mi spremili da idemo odavde, vidim sta nam se sprema!
I krhnu mi slusalicu. Ja ost'o sa velikim upitnikom iznad glave. 'Em nemam pojma o kakvim protjerivanjima govori "kad nigdje nista nema" i otkud ja to odjednom postadoh nekome musliman?
I tako ti je to krenulo. Bukvalno preko noci, svi pravoslavci postadose Srbi i nestadose. Dosta raje sa kojima sam odrastao, otisli su svi u roku od 24 sata. Prava psiholoska politika Karadzica je uspjela u nakani: stvoriti mrznju i skloniti Srbe iz grada oko kojeg se polako zatvarao obruc.
Nakon rata, sretnem tako jednog prijatelja, tamo '99-te i pitam ga "Sto ode?", kaze "Kad sam budala. Fakat sam bio ubjedjen da nas muslimani tjeraju i ubijaju."
A ostalo je jos mnogo Srba kojima nista nije falilo sto ostadose.
-
dalinton
#154 Re: Popis i nacionalna odrednica
Kakva glupostpici wrote:dalinton
haj nam priznaj kolko te Dodi plaća,de da zaradim i ja koju markicu,kupujete avione,helikoptere,gradite autoputeve,razvaljujete ekonomski,eve sad se spremate na odcepljenje,imate vojnu i ekonomsku pomoc iz rusije,banjalucka berza cvate,imate zgrade vlade od preko 250 miliona eura,imate ista faca ista rasa,penzioni fond u usponu,invalidnine basnoslovne,rafineriju koja radi sad ce samo sto nije.....itd itd itd
de dje se dobiva krstenica i pasaporte da se prijavim u raj vaszemaljskiji.
Ide u ovu temu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=300a kako „San" saznaje lider RS Milorad Dodik već u nekim svojim uskim krugovima priča da se njegova taktika i strategija isplatila i da je spreman da proglasi nezavisnost Republike Srpske, u saradnji sa Srbijom i Rusijom.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#155 Re: Popis i nacionalna odrednica
more
-
dalinton
#156 Re: Popis i nacionalna odrednica
Glavne teme reforma policije i Ustava
Neuspjeh usvajanja amandamana 2006. godine može vezati za činjenicu da se radilo o izbornoj godini...
28.08.2008. 16:00
Ustavna i reforma policije, popis stanovništva i ratifikacija Konvencije o manjinskim jezicima bile su osnovne teme današnjeg susreta članova Ustavnopravne komisije Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Šefika Džaferovića, Ive Mire Jovića i Slobodana Šarabe s delegacijom Monitoring komiteta PS Vijeća Evrope.
Predsjedavajući Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Šefik Džaferović smatra da se eventualne ustavne promjene mogu očekivati iduće godine, odnosno u periodu između narednih općinskih i općih izbora, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.
Naglasio je da se neuspjeh usvajanja amandamana 2006. godine može vezati za činjenicu da se radilo o izbornoj godini, kada je pitanje ustavnih amandamana zloupotrijebljeno za izbornu kampanju.
Tokom razgovora s koizvjestiocima Kimmom Sasiem i Mevlutom Cavusogluom, predsjedavajući Ustavnopravne komisije Doma naroda Ivo Miro Jović istaknuo je da BiH nije dio Evrope koji tek treba da uđe u Evropu jer je već njen sastavni dio koji samo treba učiniti funkcionalnim.
Član Komisije Slobodan Šaraba, uz žaljenje što amandmani već nisu usvojeni, istaknuo je da je za promjenu Ustava potrebna opća saglasnost.
Članovi PSBiH izrazili su saglasnost da je popis stanovništva u BiH potrebno izvršiti 2011. godine, kada on bude vršen i u drugim evropskim zemljama.
- Ono što nas interesuje u ovoj fazi je da li je bez ustavnih reformi moguće provesti isto tako uspješnu reformu policije, kazao je koizvjestilac Monitoring komiteta Kimmo Sasi, ističući zadovoljstvo činjenicom da je u BiH uspješno izvršena reforma odbrane.
Koizvjestilac Mevlut Cavusoglu interesirao se za ratifikaciju Konvencije o manjinskim jezicima, na šta je Šefik Džaferović konstatirao da će Konvencija sigurno biti ratificirana kada uđe u paralmentarnu proceduru. Naglasio je da nijedna ratifikacija ne čeka dugo u parlamentu.
Neuspjeh usvajanja amandamana 2006. godine može vezati za činjenicu da se radilo o izbornoj godini...
28.08.2008. 16:00
Ustavna i reforma policije, popis stanovništva i ratifikacija Konvencije o manjinskim jezicima bile su osnovne teme današnjeg susreta članova Ustavnopravne komisije Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Šefika Džaferovića, Ive Mire Jovića i Slobodana Šarabe s delegacijom Monitoring komiteta PS Vijeća Evrope.
Predsjedavajući Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Šefik Džaferović smatra da se eventualne ustavne promjene mogu očekivati iduće godine, odnosno u periodu između narednih općinskih i općih izbora, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.
Naglasio je da se neuspjeh usvajanja amandamana 2006. godine može vezati za činjenicu da se radilo o izbornoj godini, kada je pitanje ustavnih amandamana zloupotrijebljeno za izbornu kampanju.
Tokom razgovora s koizvjestiocima Kimmom Sasiem i Mevlutom Cavusogluom, predsjedavajući Ustavnopravne komisije Doma naroda Ivo Miro Jović istaknuo je da BiH nije dio Evrope koji tek treba da uđe u Evropu jer je već njen sastavni dio koji samo treba učiniti funkcionalnim.
Član Komisije Slobodan Šaraba, uz žaljenje što amandmani već nisu usvojeni, istaknuo je da je za promjenu Ustava potrebna opća saglasnost.
Članovi PSBiH izrazili su saglasnost da je popis stanovništva u BiH potrebno izvršiti 2011. godine, kada on bude vršen i u drugim evropskim zemljama.
- Ono što nas interesuje u ovoj fazi je da li je bez ustavnih reformi moguće provesti isto tako uspješnu reformu policije, kazao je koizvjestilac Monitoring komiteta Kimmo Sasi, ističući zadovoljstvo činjenicom da je u BiH uspješno izvršena reforma odbrane.
Koizvjestilac Mevlut Cavusoglu interesirao se za ratifikaciju Konvencije o manjinskim jezicima, na šta je Šefik Džaferović konstatirao da će Konvencija sigurno biti ratificirana kada uđe u paralmentarnu proceduru. Naglasio je da nijedna ratifikacija ne čeka dugo u parlamentu.
-
Zah
#157 Re: Popis i nacionalna odrednica
Za Dalintona. Mislim da si u osnovi dobio odgovor na postavljeno pitanje. Istina, odgovor nije potpun. Bilo bi dobro otvoriti jedan naslov pa da o tome razmijenimo misljenja.Po komentarima koji su napisani, vidim, da ljudi poznaju problematiku i da imaju sta da kazu.Ako mozes naci knjigu od novinara Osmanjcevica, tamo imas puno toga napisano.
Ali da se mi vratima na naslovljenu temu, " Popis i nacionalna odrednica".
Ali da se mi vratima na naslovljenu temu, " Popis i nacionalna odrednica".
- Hodidjed
#158 Re: Popis i nacionalna odrednica
U svim civilizovanim zemljama, popis stanovnistva se vrsi svakih 10 godina. Kod nas je popis trebao biti obavljen 2001-e godine, a nije.
Pa valjda ce ga obaviti 2011. Imaju do tada fore da se dogovore, a mi do tada mozemo supljirat' oko toga koliko hocemo.
Pa valjda ce ga obaviti 2011. Imaju do tada fore da se dogovore, a mi do tada mozemo supljirat' oko toga koliko hocemo.
- Šapat
#159 Re: Popis i nacionalna odrednica
Da Bog da...
A i ako bude popis tu ce biti utrpano sve i svasta, raznorazne kategorije, a prvenstveno "nacionalne". Dodik je to vec fino rekao: "Nece da nakon popisa ispadne nesto sto nije", drugim rijecima nece da ispadne da je Bosanac (kako je istina bolna, to je cudo)
A da kako moze vjerovatno bi izbacio i mjesto zivljenja, jer kada se bude pisala "nacionalnost" (ova BH iskarikirana "nacionalnost"), samim tim ce se tacno vidjeti gdje je koliko stanovnistva danas u odnosu na 1991, a onda ce se i vrlo jasno vidjeti razmjere etnickog ciscenja, kao i neproporcionalnost teritorija u odnosu na broj stanovnika (etnickih).
A tu ce negdje biti i kraj sudjenja Karadzicu.
Ostaje da vidimo rezultate
A i ako bude popis tu ce biti utrpano sve i svasta, raznorazne kategorije, a prvenstveno "nacionalne". Dodik je to vec fino rekao: "Nece da nakon popisa ispadne nesto sto nije", drugim rijecima nece da ispadne da je Bosanac (kako je istina bolna, to je cudo)
A da kako moze vjerovatno bi izbacio i mjesto zivljenja, jer kada se bude pisala "nacionalnost" (ova BH iskarikirana "nacionalnost"), samim tim ce se tacno vidjeti gdje je koliko stanovnistva danas u odnosu na 1991, a onda ce se i vrlo jasno vidjeti razmjere etnickog ciscenja, kao i neproporcionalnost teritorija u odnosu na broj stanovnika (etnickih).
A tu ce negdje biti i kraj sudjenja Karadzicu.
Ostaje da vidimo rezultate