Popis 2013 - nezgodna pitanja
-
Erwin Huber
#501 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
originalna povelja kulina bana na ćirilici(bosančici), što dokazuje da su bogumili pravoslavna jeres, odnosno da su bosanci i srbi isti narod.
http://www.google.ba/imgres?imgurl=http ... Ag&dur=941
-
eroslav
#502 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
lice i naličje iste medalje prika...mada ne sporim da su političke konotacije i uskostranački interesi također zastupljeni u toj bajnoj jednačini što opet ne može umanjiti činjenicu kako 2 korpusa mirne ruke mogu šarnuti stićli i odabrati određenog predstavnika dok treća strana ne ovisi sama o sebi...grebga, dvostruki aršini koji bodu oči i s razlogom su točka preko koje se ne može olako prećiParanoid wrote:Da je to što pišeš istina, odavno bi sud u Strazburu donio presudu na osnovu kojih bi svima koji uskraćuju prava manjini dodijeljene kazne, redukcije djelovanja ili bilo kakvu drugu moguću kaznu..izuzev u slučaju "Sejdić Finci", jer oni ne zagovaraju ko je legitiman, a ko ne..eroslav wrote: pravda u ovoj državi je očigledno slijepa.
naravno da nije korektno da manjina maltretira većinu isto tako kao što nije normalno i da većina natura manjini svoj politički svjetonazor..i povrh svega, i još ga pokušava opravdati, umotati u celofan i predstaviti kao nešto sasvim normalno i prihvatljivo za sve...zar ne?
i ta sva moguća zaštita je jako rastezljiv pojam, što je evidentno iz sadašnje političe postave..i njihovog modusa počevši od sezone 2001/02
Medjutim, svi znaju da se radi o blamaži i zapomaganju tzv "legitimnih i legalnih" koja nema nikakvog utemeljenja..
-
eroslav
#503 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
hm, klingonci iz delta quadranta?travnik wrote:JohnnyS wrote:escobar__ wrote:Poruka iz Hrvatske: Na popisu se izjasnite kao Hrvati i katolici
Taman ću njih slušat...
Koje licimjerje ovih portala!!!??? Taj isti Državni ured za Hrvate izvan RH je ove godine donirao ustanovama u BiH oko pet milijuna KM. To naravno nema u medijima, ali imaju ovakve izjave. Donirana je oprema za bolnice (Mostar, Livno, Nova Bila, Orašje, Jajce) u kojima se liječe građani BiH i koja je postala vlasništvo ustanova iz BiH. Pored bolnica podržano je i niz drugih projekata kao što je Mediteran film festival i sl., što je svakako plus za kulturu BiH. O tome neće nitko pohvalno reći, ali o nekoj izjavi, negativno. I to kakva izjave, da se Hrvati izjasne Hrvatima...pa šta će drugo biti, Eskimi!?
-
kantica__
#504 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Bome svi koji su bili u mojoj familiji u ArBiH i koji su se borili, borili su se za cijelu bosnu, za bosance a ne za bosnjake i aliju i licne interese elite ili samo jednog naroda, niko od njih se nije smatrao bosnjakom. Zato ti je ta prica smijesna i uvrijedljiva i prema zivima a i prema onima koji su stradali, jer nema nista jadnije nego kad se neko pocne pozivati na kosti onih koji su stradali radi guranja svojih licnih stavova i interesa.meth wrote:Samo gola istina. Što nije urađeno u Srebrenici, VI ĆETE ZAVRŠITI U MIRU...."bosanstvom". Brisati ljude metkom ili ih ostaviti žive a obespravljene je isto. Ništa vi niste bolji od onih što napraviše Srebrenicu, dijelite istu mržnju i ciljeve.kantica__ wrote:Kako odvratna i manipualtorska izjava... za samaraMuaDib wrote:Nekad:
“Ne daju bosanstvo, nude muslimanstvo… Da prihvatimo i to što nude, makar i pogrešno ime ali ćemo otvoriti proces.”
Hamdija Pozderac
Danas:
"Bosanstvo je završni dio genocida"
Fatmir Alispahić
- Dozer
#505 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Koliko pameti treba imati pa da se nakon ovih 19 poslijeratnih godina realno sagleda i shvati vlatito okruzenje...
Etno-nacionalisti koji su na vlasti od '91, a koji su nas utjerali u krvavi rat, koji su nas raselili, osakatili, izmucili i poubijali radi svojih kojekakvih "visih" ciljeva i "zastite" svojih naroda, a u sustini samo i jedino radi licnih materijalnih interesa, i sve to pod kojekakvih imbecilnim parolama i sloganima koji po pravilu pocinju sa "Mi Srbi...", "Mi Hrvati...", Mi Bosnjaci..." - danas vise jednostavno ne mogu i ne smiju postojati.
To su totalno retrogradne politike koje su ogrezle u kriminalu svake vrste, a kolovodje tog cirkusa su danas najbogatiji ljudi u drzavi, a i sire.
Dajte ljudi, osvijestite se konacno...
Bosanac iz korijena, a Bosnjaci, Srbi i Hrvati mogu slobodno halisati vnago i bojati se da li ce im etnicki korpusi pretrpiti brojcane gubitke na popisu (a hoce sigurno).
Sto se mene tice, ako ce moje Bosanstvo biti taj zavrsni cin nekog zlocina - onda neka bude. Samo, ja mislim da etno-nacionalisti taj zlocin vide malo drugacijim ocima jer bi upravo njima taj "zlocin" skratio dzpeove. I hoce, i neka ce. Dosta vise idiotske BHS matrice.
Etno-nacionalisti koji su na vlasti od '91, a koji su nas utjerali u krvavi rat, koji su nas raselili, osakatili, izmucili i poubijali radi svojih kojekakvih "visih" ciljeva i "zastite" svojih naroda, a u sustini samo i jedino radi licnih materijalnih interesa, i sve to pod kojekakvih imbecilnim parolama i sloganima koji po pravilu pocinju sa "Mi Srbi...", "Mi Hrvati...", Mi Bosnjaci..." - danas vise jednostavno ne mogu i ne smiju postojati.
To su totalno retrogradne politike koje su ogrezle u kriminalu svake vrste, a kolovodje tog cirkusa su danas najbogatiji ljudi u drzavi, a i sire.
Bosanac iz korijena, a Bosnjaci, Srbi i Hrvati mogu slobodno halisati vnago i bojati se da li ce im etnicki korpusi pretrpiti brojcane gubitke na popisu (a hoce sigurno).
Za Srebrenicu se, ipak, treba obratiti na drugu adresu, a to su Alija, sin mu Bakir i njihova SDA, jer nisu oni nimalno nevini u srebrenickoj prici i golgoti.Samo gola istina. Što nije urađeno u Srebrenici, VI ĆETE ZAVRŠITI U MIRU...."bosanstvom". Brisati ljude metkom ili ih ostaviti žive a obespravljene je isto. Ništa vi niste bolji od onih što napraviše Srebrenicu, dijelite istu mržnju i ciljeve.
Sto se mene tice, ako ce moje Bosanstvo biti taj zavrsni cin nekog zlocina - onda neka bude. Samo, ja mislim da etno-nacionalisti taj zlocin vide malo drugacijim ocima jer bi upravo njima taj "zlocin" skratio dzpeove. I hoce, i neka ce. Dosta vise idiotske BHS matrice.
Last edited by Dozer on 13/09/2013 09:31, edited 3 times in total.
-
eroslav
#506 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
po strani ova nacionalno-narodnosna peripetija oko koje se definitivno nećemo složiti (svi đuture), ali je u najmanju ruku degutantno - da ne kažem kretenski, pisati i odašiljati kojekakve pamflete, ekranizirati scenske nastupe i upućivati narod(e) da se izjasni kao pripadnik X, Y, Z grupacije...i to u j*benom 21.st!?
ako neke elementarne (trivijalne!) stvari nismo prevazišli..a očito je da nismo, ima li uopće smisla pričati o normalnijoj i boljoj budućnosti?
j.karavane prolaze a obični smrtnici i dalje prebrojavaju krvna zrnca.... ma i afrička plemena su na većem stupnju razvoja od nas bajnih europljana!

ako neke elementarne (trivijalne!) stvari nismo prevazišli..a očito je da nismo, ima li uopće smisla pričati o normalnijoj i boljoj budućnosti?
j.karavane prolaze a obični smrtnici i dalje prebrojavaju krvna zrnca.... ma i afrička plemena su na većem stupnju razvoja od nas bajnih europljana!
-
kantica__
#507 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Erwin Huber wrote:originalna povelja kulina bana na ćirilici(bosančici), što dokazuje da su bogumili pravoslavna jeres, odnosno da su bosanci i srbi isti narod.
-
kantica__
#508 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ne znam hoce li se mnogo promjeniti popisom, kako god mene najvise veseli kad vidim ove nacionaliste kako se koprcaju u posljednjih pra mjeseci zbog bosanstva, kako im se panika uvlaci u kosti.eroslav wrote:po strani ova nacionalno-narodnosna peripetija oko koje se definitivno nećemo složiti (svi đuture), ali je u najmanju ruku degutantno - da ne kažem kretenski, pisati i odašiljati kojekakve pamflete, ekranizirati scenske nastupe i upućivati narod(e) da se izjasni kao pripadnik X, Y, Z grupacije...i to u j*benom 21.st!?
j.karavane prolaze a obični smrtnici i dalje prebrojavaju krvna zrnca.... ma i afrička plemena su na većem stupnju razvoja od nas bajnih europljana!![]()
- cyprus
#509 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Nego meni još niko ne objasni kako će rezultati popisa (kakvi god bili) uticati na promjenu političke situacije u državi...
-
kantica__
#510 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Pa recimo ako bi bio znatan procenat ostalih mogli bi doci do nekih promjena. Sve zavisi od broja i volje. Ne mora znaciti da ce direktno popis donijeti promjene ali moze povuci neka nova pitanja...cyprus wrote:Nego meni još niko ne objasni kako će rezultati popisa (kakvi god bili) uticati na promjenu političke situacije u državi...
- Paranoid
#511 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Popis ma kako izgledao neće biti prihvatljiv za srpske političke stranke u BiH, pa onda će oživjeti priča o referendumu, secesiji..onda na red dolaze odgovori sa druge strane...itd itdcyprus wrote:Nego meni još niko ne objasni kako će rezultati popisa (kakvi god bili) uticati na promjenu političke situacije u državi...
Elem...promjene političke situacije neće i ne može biti..
-
Bodkin
#512 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
daj da vidimo te optuzbe? ovdje imamo crno na bijelo da su bosanci isti kao oni sto su pocinili GENOCID. znas li sta to znaci?escobar__ wrote:Šta fali? Kad iz tvog tora mogu optuživat nas Bošnjake da smo malte ne saučesnici u zločinima počinjenim na teritoriju BiH, može i on pričati ovakve stvari. Ili ćemo na činjenicu da vi na Bošnjake gledate kao na ljude identične Srbima i Hrvatima zažmiriti, a ovamo se lafo zgražavati na nečije postove?Bodkin wrote:tito te jebo ajd sto ovo tolerisu moderatori, otisao forum udesno odavno, ali da ovako bolesnih razmisljanja ima to je za duboku zabrinutost...onih koji dijele zivotni prostor sa ovakvima
-
direstraits0078
#513 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Da malo rezimiramo, posto smo se odmakli od teme...
Nezgodnih pitanja nema, sva su zgodna, i treba odgovoriti na njih na slijedeci nacin:
Bosnjak
Bosanski
Musliman
Srbin (misli se na bosanske Srbe, pravoslavne vjeroispovijesti, promijenili naziv Bosnjak prije nekih 100 godina)
Bosanski (moze i srpski, svakako je isto)
Pravoslavac
Hrvat (misli se na bosanske Hrvate, katolicke vjeroispovijesti, promijenili naziv Bosnjak prije nekih 100 godina)
Bosanski (moze i hrvatski, svakako je isto)
Katolik
Ostali
Ostali
Ostali
Kad sve saberete, dobijate nekih 4 miliona Bosanaca (drzavljana BiH, za vise informacija pogledati pasos), od toga oko 2 miliona Bosnjaka koji govore Bosanski jezik i muslimani su, a onaj ostatak cine ostali: "Hrvati", Hrvati, "Srbi", Srbi, Madzari, Jevreji...

Nezgodnih pitanja nema, sva su zgodna, i treba odgovoriti na njih na slijedeci nacin:
Bosnjak
Bosanski
Musliman
Srbin (misli se na bosanske Srbe, pravoslavne vjeroispovijesti, promijenili naziv Bosnjak prije nekih 100 godina)
Bosanski (moze i srpski, svakako je isto)
Pravoslavac
Hrvat (misli se na bosanske Hrvate, katolicke vjeroispovijesti, promijenili naziv Bosnjak prije nekih 100 godina)
Bosanski (moze i hrvatski, svakako je isto)
Katolik
Ostali
Ostali
Ostali
Kad sve saberete, dobijate nekih 4 miliona Bosanaca (drzavljana BiH, za vise informacija pogledati pasos), od toga oko 2 miliona Bosnjaka koji govore Bosanski jezik i muslimani su, a onaj ostatak cine ostali: "Hrvati", Hrvati, "Srbi", Srbi, Madzari, Jevreji...
- cyprus
#514 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Key word: KAKO?kantica__ wrote:Pa recimo ako bi bio znatan procenat ostalih mogli bi doci do nekih promjena. Sve zavisi od broja i volje. Ne mora znaciti da ce direktno popis donijeti promjene ali moze povuci neka nova pitanja...cyprus wrote:Nego meni još niko ne objasni kako će rezultati popisa (kakvi god bili) uticati na promjenu političke situacije u državi...
I ne smatram da će biti povučena bilo kakva pitanja koja nisu već aktuelna...
-
uzgajivac
#515 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
cak i ako bi bilo 30% ostalih oni nece imati svoje ministre jer nisu konstitutivni. osim toga ne poklapaju se ostali sa rezultatima izbora, pa nemaju 30% u vlasti. nego sta ce da se desi, ako se npr. 50% Bosnjaka izjasni kao Bosanci, bice u vlasti 35% Srba, 28% Bosnjaka, i 11% Hrvata, ostali nece imati ni predsjednika u troclanom predsjednistvu, ni ministre u vladama kantona i entiteta, osim ako svi ostali glasaju za jednu stranku ili koaliciju, sto nije za ocekivati.kantica__ wrote:Pa recimo ako bi bio znatan procenat ostalih mogli bi doci do nekih promjena. Sve zavisi od broja i volje. Ne mora znaciti da ce direktno popis donijeti promjene ali moze povuci neka nova pitanja...cyprus wrote:Nego meni još niko ne objasni kako će rezultati popisa (kakvi god bili) uticati na promjenu političke situacije u državi...
-
direstraits0078
#516 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ne boj se, nece ih biti 28%, bice ih nesto malo manje od 50%.
Bosnjak
Bosanski
Musliman
Bosnjak
Bosanski
Musliman
- Havatar
#517 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
CungaLunga wrote:Ma to je rezultat napora Muadiba i Kibrisa na hb-forumu
-
uzgajivac
#518 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
mozda na drzavnom nivou ali gledaj po opstinama, tu ce padati broj predstavnika svih nacija, bice manje manjinskih naroda, etnicko protjerivanje putem olovke. tako ce opstinske skupstine imati jos vise onih koji su vec sad vecina. to znaci manje sredstava za povratak raseljenih, manje sredstava i za povratnike.direstraits0078 wrote:Ne boj se, nece ih biti 28%, bice ih nesto malo manje od 50%.
![]()
Last edited by uzgajivac on 13/09/2013 10:42, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#519 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» meth
» meth
- cyprus
#520 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ma kako jbt? Odjednom misteriozno više neće glasat oni koji su dosad glasali?uzgajivac wrote:mozda na drzavnom nivou ali gledaj po opstinama, tu ce padati broj predstavnika svih nacija, bice manje manjinskih naroda, etnicko protjerivanje putem olovke. tako ce opstinske skupstine imati jos vise onih koji su vec sad vecina. to znaci manje sredstava za povratak raseljenih, manje sredstava i za povratnike.direstraits0078 wrote:Ne boj se, nece ih biti 28%, bice ih nesto malo manje od 50%.
![]()
- Havatar
#521 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Srbi i Hrvati nece imati gubitke na popisu a ovo da su za Srebrenicu krivi Bosnjaci ti je dno dna i pokazuje ko su ovi koji se izjasnjavaju kao Bosanci.Dozer wrote:Koliko pameti treba imati pa da se nakon ovih 19 poslijeratnih godina realno sagleda i shvati vlatito okruzenje...
Za Srebrenicu se, ipak, treba obratiti na drugu adresu, a to su Alija, sin mu Bakir i njihova SDA, jer nisu oni nimalno nevini u srebrenickoj prici i golgoti.Samo gola istina. Što nije urađeno u Srebrenici, VI ĆETE ZAVRŠITI U MIRU...."bosanstvom". Brisati ljude metkom ili ih ostaviti žive a obespravljene je isto. Ništa vi niste bolji od onih što napraviše Srebrenicu, dijelite istu mržnju i ciljeve.
-
direstraits0078
#522 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Drzavni nivo je bitan, glasanje po opstinama/opcinama nema veze s etnickom strukturom, pogotovo u sredinama kao sto je Sarajevo, gdje imas kojekakve stranke koje na foru uzimaju glasove, a cilj im je samo da se uhljebe u Skupstinu i preduzeca.uzgajivac wrote:mozda na drzavnom nivou ali gledaj po opstinama, tu ce padati broj predstavnika svih nacija, bice manje manjinskih naroda, etnicko protjerivanje putem olovke. tako ce opstinske skupstine imati jos vise onih koji su vec sad vecina. to znaci manje sredstava za povratak raseljenih, manje sredstava i za povratnike.direstraits0078 wrote:Ne boj se, nece ih biti 28%, bice ih nesto malo manje od 50%.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bosnjak
Bosanski
Musliman
Helem:
Bosnjak
Bosanski
Musliman
I tako nekih 2 miliona puta.
-
Manix
#523 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ti si licemjeran . Moj prijatelj Miroslav ne samo da se nece izjasniti kao Hrvat ( Bosanac ) nego nije ni katolik( ateista ) niti govori hrvatskim nego bosanskim jezikom . Uosatlom procitaj sta je napisao covjek toj guski iz Sarajeva koja radi ove budalastine .travnik wrote:JohnnyS wrote:escobar__ wrote:Poruka iz Hrvatske: Na popisu se izjasnite kao Hrvati i katolici
Taman ću njih slušat...
Koje licimjerje ovih portala!!!??? Taj isti Državni ured za Hrvate izvan RH je ove godine donirao ustanovama u BiH oko pet milijuna KM. To naravno nema u medijima, ali imaju ovakve izjave. Donirana je oprema za bolnice (Mostar, Livno, Nova Bila, Orašje, Jajce) u kojima se liječe građani BiH i koja je postala vlasništvo ustanova iz BiH. Pored bolnica podržano je i niz drugih projekata kao što je Mediteran film festival i sl., što je svakako plus za kulturu BiH. O tome neće nitko pohvalno reći, ali o nekoj izjavi, negativno. I to kakva izjave, da se Hrvati izjasne Hrvatima...pa šta će drugo biti, Eskimi!?
Na upute Ureda na čijem se čelu nalazi Sarajka Daria Krstičević oštro su reagovali iz Centra za mirovne studije u Zagrebu.
"
Poštovana gospođo Krstičević, na internet stranicama Državnog ureda na čijem ste čelu osvanuo je naputak kojim se, pretpostavljamo ispred Republike Hrvatske, obraćate dijelu građana Bosne i Hercegovine pozivajući ih da se na predstojećem popisu stanovništva u BiH izjasne kao Hrvati, katolici te da govore hrvatskim jezikom. Ovaj naputak grubi je napad na suverenitet Bosne i Hercegovine kao i na zdravu pamet građana i građanki Bosne i Hercegovine, kojeg god etničkog identiteta bili", navode iz Centra za mirovne studije.
Gordan Bosanac u ime Centra u saopćenju navodi kako je potpuno neprihvatljivo da se ispred državne institucije susjedne zemlje sugerira građanima BiH kako da se izjasne o svom identitetu, svojoj vjeroispovijesti i o jeziku kojim govore, piše Tportal.
"Izdavanja ovakvih 'naputaka' od strane susjedne suverene države grubo je zastrašivanje stanovništva Bosne i Hercegovine i stvaranje još veće atmosfere napetosti i straha u susjednoj nam zemlji i doprinosi samo daljnjem raspirivanju nacionalizma u BiH koji već više od desetljeća koči razvoj Bosne i Hercegovine", dodaje se u saopštenju.
"Zamislite samo da su državna tijela RH prije popisa stanovništva 2011. svojim vlastitim građanima uputila poruku da se izjasne kao Hrvati, katolici i da govore hrvatskim jezikom: tako nešto bilo bi u potpunosti protuzakonito i protuustavno, a vi ovim naputkom to radite prema građanima druge države! Nadalje, ovaj naputak perpetuira nacionalističku politiku izjednačavanja etničke pripadnosti s vjerom i jezikom koja je u potpunosti anakrona, štetna i neprihvatljiva u svakom modernom demokratskom društvu", navode iz CMS-a.
Takođe, dodaju, da "ovakvi nacionalistički ispadi neugodno podsjećaju na politiku Republike Hrvatske iz 90-ih godina prošlog stoljeća te da se time svjesno ili nesvjesno otežava budućnost Bosne i Hercegovine".
Zbog svega navedenog, iz Centra za mirovne studije u Zagrebu tražili su da se upute odmah skinu s internetskih stranica i da se izvine svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine. Sporni dijelovi uputa ubrzo su i uklonjeni sa stranica Državnog ureda za Hrvate izvan RH.
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#524 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Kako ce se popisivat maloljetne osobe? Ja konkretno imam dijete (bebu) koje ce nakon popisa ispasti da je iz ,,mijesanog braka'', jer cu se ja izjasniti Kao Bosnjak koji govori bosanski i koji je ateista. Majka bebe je Bosanka, govori bosanski i muslimanka je!???
- escobar__
#525 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Pa je l' prvi @respo nije opravdavao četničke orgije po Istočnoj Bosni nekim bošnjačkim nacionalistima? Eno ti tema u pdf-u RAzne diskusije, pa čitaj. A ovdje, na Politici, takvih komentara imaš sijaset.Bodkin wrote:daj da vidimo te optuzbe? ovdje imamo crno na bijelo da su bosanci isti kao oni sto su pocinili GENOCID. znas li sta to znaci?escobar__ wrote:Šta fali? Kad iz tvog tora mogu optuživat nas Bošnjake da smo malte ne saučesnici u zločinima počinjenim na teritoriju BiH, može i on pričati ovakve stvari. Ili ćemo na činjenicu da vi na Bošnjake gledate kao na ljude identične Srbima i Hrvatima zažmiriti, a ovamo se lafo zgražavati na nečije postove?Bodkin wrote:tito te jebo ajd sto ovo tolerisu moderatori, otisao forum udesno odavno, ali da ovako bolesnih razmisljanja ima to je za duboku zabrinutost...onih koji dijele zivotni prostor sa ovakvima
Ne tražio ti ja svaki ponaosob, znaš ti vrlo dobro o čemu ja pričam.