Kakav idiotski spot, dragi Bože...Yug wrote:https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 05JzA#t=79
Kako ih nije sramota da djecu uvlace u sve ovo.Da li ima iko nadlezan bilo koja organizacija da sprijeci zloupotrebu djece u ove nase bosanske igre bez granica.
Popis 2013 - nezgodna pitanja
- escobar__
#126 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
-
neki
#127 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Nista nisi rekao, niti argumentovano pobio ono sto sam naveo. Ako ce i vama kao i srbima i hrvatima vezna spona biti religija tj. islam onda je podvaljivanje pozivati se na fratre i bosansku drzavnost, to nema veze jedno s drugim, i svako iole obrazovan ce se naci pred dilemom.Gospodče wrote:ako ste vi mogli posrbiti od vremena ilije garašanina, vase pelagića i co. ove gore navedene Bošnjake pravoslavne vjereneki wrote:Vi Bosnjaci morate sjesti i sami se dogovoriti medju sobom na koje porijeklo cete se pozivati.
Da li cete se pozivati na fratre, crkvu bosansku, srednjevjekovno nasljedje, bogumilstvo i raznorazne izvore koji navode da Bosnjaci zive Izmedju Drine, Vrbasa, Save, Dalmacije i Huma?
Ili cete bosnjastvo izjednacavati sa Islamom kao religijom i diciti raznoraznim kampanjama "ja sam bosnjak, moja vjera je islam" i ponositi se bracom koja zivi po Sandzaku, Kosovu i Makedoniji?
Jedno s drugim ne ide, dok god ste u ovakvom ideoloskom raskoraku Bosanaca ce, hvala Bogu, biti sve vise
zašto mi ne bi Bošnjake sandžaka islamske vjere
i vama je bila VEZNA spona RELIGIJA, pravoslavlje i drkanje kurca svetog save kojima su tupljeni vjekovima mozgovi pravoslavnih Vlaha u Bosni i donedavnim SAO Krajinama koje su turci naselili tačno u granicama BOSANSKOG PAŠALUK a koje spominjao tako često ratni zločinac=krelac šešelj: Kavlobag-Kavlovac-Vivovitica, pogledati te "čuvene" granice na karti bosanskog pašaluka ovdje
dakle, čitaj i obrazuj se ovdje: kako su Vlasi pravoslavni postali srbi, a vlasi katolici hrvati
pisao Dr Jospi Smodlaka još davne 1952.g. a "revidirao" (svaka mu čast) u svojoj knjizi u 2o10.g. Ivan Mužić
Ima nas masa u BiH koji se ne osjecamo pripadnicima ni jedne od tri religije, a ovim vezanjem bosnjastva za islam nas polako ali sigurno sve vise i cvrsce vezete za bosanstvo
- escobar__
#128 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Moraš priznat da je do tebe ako te par budala svojim budalaštinama udalji od bilo čega. I meni je živa debilana ovaj pokušaj čvrstog vezivanja Bošnjaštva za islam (posebno jer je islam u suprotnosti sa nacionalizmom bilo kakve vrste), ali mi ne pada na pamet odreći se Bošnjaštva jer su ova zemlja i njen narod daleko stariji od dolaska islama ovdje.neki wrote:Nista nisi rekao, niti argumentovano pobio ono sto sam naveo. Ako ce i vama kao i srbima i hrvatima vezna spona biti religija tj. islam onda je podvaljivanje pozivati se na fratre i bosansku drzavnost, to nema veze jedno s drugim, i svako iole obrazovan ce se naci pred dilemom.Gospodče wrote:ako ste vi mogli posrbiti od vremena ilije garašanina, vase pelagića i co. ove gore navedene Bošnjake pravoslavne vjereneki wrote:Vi Bosnjaci morate sjesti i sami se dogovoriti medju sobom na koje porijeklo cete se pozivati.
Da li cete se pozivati na fratre, crkvu bosansku, srednjevjekovno nasljedje, bogumilstvo i raznorazne izvore koji navode da Bosnjaci zive Izmedju Drine, Vrbasa, Save, Dalmacije i Huma?
Ili cete bosnjastvo izjednacavati sa Islamom kao religijom i diciti raznoraznim kampanjama "ja sam bosnjak, moja vjera je islam" i ponositi se bracom koja zivi po Sandzaku, Kosovu i Makedoniji?
Jedno s drugim ne ide, dok god ste u ovakvom ideoloskom raskoraku Bosanaca ce, hvala Bogu, biti sve vise
i vama je bila VEZNA spona RELIGIJA, pravoslavlje i drkanje kurca svetog save kojima su tupljeni vjekovima mozgovi pravoslavnih Vlaha u Bosni i donedavnim SAO Krajinama koje su turci naselili tačno u granicama BOSANSKOG PAŠALUK a koje spominjao tako često ratni zločinac=krelac šešelj: Kavlobag-Kavlovac-Vivovitica, pogledati te "čuvene" granice na karti bosanskog pašaluka ovdje
dakle, čitaj i obrazuj se ovdje: kako su Vlasi pravoslavni postali srbi, a vlasi katolici hrvati
pisao Dr Jospi Smodlaka još davne 1952.g. a "revidirao" (svaka mu čast) u svojoj knjizi u 2o10.g. Ivan Mužić
Ima nas masa u BiH koji se ne osjecamo pripadnicima ni jedne od tri religije, a ovim vezanjem bosnjastva za islam nas polako ali sigurno sve vise i cvrsce vezete za bosanstvo
To šta će tamo neki minderaš reći ili kakav će spot "muslimančine" snimit mene ne zanima ni pod razno.
-
neki
#129 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ne, to nije jedina niti najbitnija stvar koja me distancira od bosnjastva, ali ostalo ne zelim da navodim jer ne zelim da ulazim u diskusiju sa agresivnom omladinom i nemam vremena za takve rasprave na forumu.escobar__ wrote:Moraš priznat da je do tebe ako te par budala svojim budalaštinama udalji od bilo čega. I meni je živa debilana ovaj pokušaj čvrstog vezivanja Bošnjaštva za islam (posebno jer je islam u suprotnosti sa nacionalizmom bilo kakve vrste), ali mi ne pada na pamet odreći se Bošnjaštva jer su ova zemlja i njen narod daleko stariji od dolaska islama ovdje.neki wrote:Nista nisi rekao, niti argumentovano pobio ono sto sam naveo. Ako ce i vama kao i srbima i hrvatima vezna spona biti religija tj. islam onda je podvaljivanje pozivati se na fratre i bosansku drzavnost, to nema veze jedno s drugim, i svako iole obrazovan ce se naci pred dilemom.Gospodče wrote: ako ste vi mogli posrbiti od vremena ilije garašanina, vase pelagića i co. ove gore navedene Bošnjake pravoslavne vjere
To šta će tamo neki minderaš reći ili kakav će spot "muslimančine" snimit mene ne zanima ni pod razno.
Ovaj primjer o nesnalazenju sa porijeklom sam naveo samo zato sto u par postova unazad prakticno iste osobe vezu bosnjastvo i za jedno i za drugo
- MuaDib
#130 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Meni se čini, da su ove peripetije Bošnjaci vs. Bosanci, zapravo samo dimna bomba, koja prikriva jednu važnu činjenicu, da popis legalizira rezultate etničkog čišćenja.
-
Basvod
#131 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
A sta znaci legalizacija etnickog ciscenja?MuaDib wrote:Meni se čini, da su ove peripetije Bošnjaci vs. Bosanci, zapravo samo dimna bomba, koja prikriva jednu važnu činjenicu, da popis legalizira rezultate etničkog čišćenja.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- jasko_ba
#133 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Pocelo iskoristavanje i malih Bosnjaka, jadni smo postali totalno

Kako mi se gadi sve ovo
Kako mi se gadi sve ovo
- cyprus
#134 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Često se slažem s tobom, ali ovo je glupost... Popis ništa ne legalizira, nego evidentira... Ogromna razlika... A stavka oko koje se lome koplja, suštinski je najnevažniji dio pripisnog listića...MuaDib wrote:Meni se čini, da su ove peripetije Bošnjaci vs. Bosanci, zapravo samo dimna bomba, koja prikriva jednu važnu činjenicu, da popis legalizira rezultate etničkog čišćenja.
A zbog ovog spota gore, neko bi trebo krivično odgovarati...
Last edited by cyprus on 09/09/2013 23:13, edited 1 time in total.
-
StupskaBitanga
#135 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
ja sam Bosanac

-
Basvod
#136 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Al bas.cyprus wrote: A zbog ovog spota gore, neko bi trebo krivično odgovarati...
Strasno.
-
StupskaBitanga
#137 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Trebali bi mnogi ali neće i već sada je glavno oružje su upravo djeca. Sve čekam da to krene po školama i obdaništima
-
nemezis
#138 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Meni samo nije jasno zašto se u spotu implicira da uz "Bošnjak" obavezno ide i "islam"? Ima li Bošnjak pravo biti katolik, pravoslavac ili, ne daj bože, ateista?
- meth
#139 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Spot je ciljao na muslimane kako ne bi došlo do razvodnjavanja Bošnjaka jer bi se veliki broj neupućenih izjasnio jednostavno kao musliman. Bošnjak nije musliman, to mogu tvrditi samo titoidni partijaši kojima je to glavni razlog za izjašnjavanje po geografskoj odrednici. Koliko god bilo smiješno, još je više žalosno.nemezis wrote:Meni samo nije jasno zašto se u spotu implicira da uz "Bošnjak" obavezno ide i "islam"? Ima li Bošnjak pravo biti katolik, pravoslavac ili, ne daj bože, ateista?
- azurna_obala
#140 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ispiranje mozga...
-
Basvod
#141 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ma sve u redu al da se nisu ti isti koji se danas ljute zbog naziva Bosanac godinama busali Bosanstvom, zezali Dodika i generalno Srbe i Hrvate da su Bosanci kao i oni i sl. Jel ko tjerao Bosnjake na to?meth wrote:Spot je ciljao na muslimane kako ne bi došlo do razvodnjavanja Bošnjaka jer bi se veliki broj neupućenih izjasnio jednostavno kao musliman. Bošnjak nije musliman, to mogu tvrditi samo titoidni partijaši kojima je to glavni razlog za izjašnjavanje po geografskoj odrednici. Koliko god bilo smiješno, još je više žalosno.nemezis wrote:Meni samo nije jasno zašto se u spotu implicira da uz "Bošnjak" obavezno ide i "islam"? Ima li Bošnjak pravo biti katolik, pravoslavac ili, ne daj bože, ateista?
Malo pomalo, postade Bosanac uvreda.
A da ne spominjem ovo iskoristavanje djece u te svrhe.
- MuaDib
#142 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Evidentira se da je etničko čišćenje na veliko djelu zemlje ostvareno, da je izvršeno razdvajanje naroda i da imamo kompaktne etničke cjeline, koje će se vjerovatno sutra pozivati na samoopredjeljenje. To znači da će u RS od sada imati 90% srpsku vlast, a FBIH 90% bošnjačko-hrvatsku vlast.cyprus wrote:Često se slažem s tobom, ali ovo je glupost... Popis ništa ne legalizira, nego evidentira... Ogromna razlika... A stavka oko koje se lome koplja, suštinski je najnevažniji dio pripisnog listića...MuaDib wrote:Meni se čini, da su ove peripetije Bošnjaci vs. Bosanci, zapravo samo dimna bomba, koja prikriva jednu važnu činjenicu, da popis legalizira rezultate etničkog čišćenja.
A zbog ovog spota gore, neko bi trebo krivično odgovarati...
Što se tiče spota, riječ je o jeftinom pamfletu, koji zloupotrebljava djecu, što implicira uključivanje odgovarajućih sudskih institucija i istragu, ko i kako zloupotrebljava djecu i po čijem nalogu.
-
Basvod
#143 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
A sad je kao drugacije? Po toj logici prvi izbori su bili legalizacija etnickog ciscenja. Termin je blago reci glup i nidje s vezom.
- hornet
#144 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Zato sto su Bosnjaci jedini narod na svijetu koji je zaboravio svoje ime. Tuga. Bosna je nesretna zemlja po mnogocemu.Hafis wrote:Svejedno, ne odgovori čovjeku na pitanje.
Koliko vidim Srbi (a ni Hrvati) nemaju nikakvih problema s nacionalnim izjašnjavanjem na budućem popisu. Čak im nije potrebna nikakva dodatna kampanja da ih uputi u tu misteriju. Neovisno o mišljenju Smodlake i njegove teorije, današnji ''Vlasi'' (obje vrste) u BiH vrlo dobro znaju ko su, što su i kako će se izjasniti.
-
Gospodče
#145 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
tako nekakoescobar__ wrote:Moraš priznat da je do tebe ako te par budala svojim budalaštinama udalji od bilo čega. I meni je živa debilana ovaj pokušaj čvrstog vezivanja Bošnjaštva za islam (posebno jer je islam u suprotnosti sa nacionalizmom bilo kakve vrste), ali mi ne pada na pamet odreći se Bošnjaštva jer su ova zemlja i njen narod daleko stariji od dolaska islama ovdje.neki wrote:
Nista nisi rekao, niti argumentovano pobio ono sto sam naveo. Ako ce i vama kao i srbima i hrvatima vezna spona biti religija tj. islam onda je podvaljivanje pozivati se na fratre i bosansku drzavnost, to nema veze jedno s drugim, i svako iole obrazovan ce se naci pred dilemom.
naravno da cerić blentov sa svojim pizdarijama stvara amozitet prema bošnjaštvu naročito kod urbanijeg dijela Bošnjaka
ali kako je rećeno bošnjaštvo je VJEKOVIMA prije cerića i sličnih blentova postojalo i postojat će
i ja lično sam totalni ateista i libo me racku za cerićem, hodžama, vehabijama, sdaovcima, alijevcima i ostalim kurcima palcima, ali mi ne pada na pamet da se odričem svog nacionalnog identiteta Bošnjaka
dakle kod mene će biti :
Bošnjak/bogumil/bosanski
-
nemezis
#146 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Meni smeta što se u informativnim materijalima uvijek povezuje Bošnjak i islamska vjeroispovijest. Moglo se to i prigodnije napraviti. Negdje bi trebalo naglasiti na Bošnjak ne mora biti istovremeni islamske vjeroispovijesti.meth wrote:Spot je ciljao na muslimane kako ne bi došlo do razvodnjavanja Bošnjaka jer bi se veliki broj neupućenih izjasnio jednostavno kao musliman. Bošnjak nije musliman, to mogu tvrditi samo titoidni partijaši kojima je to glavni razlog za izjašnjavanje po geografskoj odrednici. Koliko god bilo smiješno, još je više žalosno.nemezis wrote:Meni samo nije jasno zašto se u spotu implicira da uz "Bošnjak" obavezno ide i "islam"? Ima li Bošnjak pravo biti katolik, pravoslavac ili, ne daj bože, ateista?
-
Hafis
#147 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Da, to je vrlo bitno, da se da se ne bi neko zeznuo i ''pogrešno'' izjasnio.
Stvarno mi ne ide u glavu da u ovoj zemlji postoji izgleda popriličan broj punoljetnih i pismenih osoba kojima treba tumačiti šta su i ko su.
Pa valjda je odgoj to riješio? Nisu odrastali u inkubatoru.
Stvarno mi ne ide u glavu da u ovoj zemlji postoji izgleda popriličan broj punoljetnih i pismenih osoba kojima treba tumačiti šta su i ko su.
-
eroslav
#148 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
vjerovatno će vidoviti milan/džemila uskočiti u igruuzgajivac wrote:"Direktorica Federalnog zavoda za statistiku (...) je potvrdila kako su u Zakonu o popisu stanovništva predviđene prekršajne sankcije za građane koji netačno odgovore na pitanja tokom oktobarskih popisa i da se te sankcije kreću od 100 do 10.000 maraka."
(Fena)
Pitanje glasi: na koji nacin ce Agencija za statistiku utvrditi da je neko netacno odgovorio na pitanja?
- escobar__
#149 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Specifična je ovdje situacija jer jednom narodu čitavo stoljeće zakonski nije bilo dozvoljeno izjasniti se kako oni hoće, i govoriti jezikom kojim su govorili i prije. Prisiljavani su na Hrvate, Srbe, neopredjeljene, Jugoslovene i Muslimane.Hafis wrote:Da, to je vrlo bitno, da se da se ne bi neko zeznuo i ''pogrešno'' izjasnio.
Odgoj to i da je pokušao riješiti uspjeh bi bio upitan pošto je čitav obrazovni sistem bio takav da Bošnjaci nisu učili skoro ništa iz vlastite historije. Kad u takvom okruženju odraste par generacija, izgubljenost koju vidimo danas je sasvim normalna stvar.
- Paranoid
#150 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Tačno! Sreća pa se zna istorija okruženja, pa i nije tako teško shvatiti i donijeti oduku "kome i čemu" ne pripadaš..escobar__ wrote:Specifična je ovdje situacija jer jednom narodu čitavo stoljeće zakonski nije bilo dozvoljeno izjasniti se kako oni hoće, i govoriti jezikom kojim su govorili i prije. Prisiljavani su na Hrvate, Srbe, neopredjeljene, Jugoslovene i Muslimane.Hafis wrote:Da, to je vrlo bitno, da se da se ne bi neko zeznuo i ''pogrešno'' izjasnio.
Odgoj to i da je pokušao riješiti uspjeh bi bio upitan pošto je čitav obrazovni sistem bio takav da Bošnjaci nisu učili skoro ništa iz vlastite historije. Kad u takvom okruženju odraste par generacija, izgubljenost koju vidimo danas je sasvim normalna stvar.