Polozaj zene u Egiptu

celava_dlaka

#1 Polozaj zene u Egiptu

Post by celava_dlaka »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/vise- ... /130204026

Gledam ovo ne mogu da vjerujem vristim znaci kakva je ovo stoka dole :x :x
Znal neko opsirnije kakva je situacija dole i u kakvim situacijama su zene :x
Ovi ljudi koji su radili ovaj cin nezasluzuju da zive uopste fuj :x :x :x
Arteta

#2 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by Arteta »

Naslov treba preimenovati jer nema veze s vezom.

Ali ovaj cin je za osudu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by Truba »

nema se šta reći prije nego dođu neki da opravdavaju drugi da optužuju masone i marsovce treći da se smiju četvrti da pljuju po religiji
i tako dalje
Arteta

#4 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by Arteta »

Black swan wrote:nema se šta reći prije nego dođu neki da opravdavaju drugi da optužuju masone i marsovce treći da se smiju četvrti da pljuju po religiji
i tako dalje
Pazi, sam naslov teme je optuzujuci.
Pazi kako glasi "Polozaj zene u Egiptu".
Kao da tamo u ustavu pise da se zene moraju silovati, a ne da je ovo djelo nekih krimosa po ulicama.
Jel zna neko da je tamo anarhija na ulicama?
theTruePath

#5 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by theTruePath »

Ma sta vise pametuju ti egipcani oni bi da dizu revoluciju cim im nesto malo ne pase

kad napravis anarhiju u gradu ovo se dogadja
AleksoMKD

#6 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by AleksoMKD »

Dobro, sad da bas budemo iskreni Egipatsko drustvo je oduvek bilo "malo" seksualno isfrustrirano i masovno stipanje ili pipkanje zena po ulicama je bila svakodnevnica.

Ko je bio na odmoru tamo i krenuo u setnju Kairom zna na savete vodica, da se ne cepkamo u manje grupe, da zene ne idu same, da ne prihvataju "prevoz" i.t.d.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#7 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by anthraxQ »

rade li oni ista osim sto protestvuju i divljaju? levatske drzave...

pricam neki dan sa jednom zenom zaduzenom za azilante i doseljenike i zena tvrdi da su najzaostaliji i najzatucaniji,ne bas ovim rijecima :D, oni iz Egipta, od svih arapa. Ovi iz Sirije su najprilagodjeniji.
theTruePath

#8 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by theTruePath »

anthraxQ wrote:rade li oni ista osim sto protestvuju i divljaju? levatske drzave...

pricam neki dan sa jednom zenom zaduzenom za azilante i doseljenike i zena tvrdi da su najzaostaliji i najzatucaniji,ne bas ovim rijecima :D, oni iz Egipta, od svih arapa. Ovi iz Sirije su najprilagodjeniji.
Nije tacno,imaju toliku historiju...pohvalno je sto su srusili diktatora to pokazuje da su osvjesten narod.ali sad pretjerivaju
Adriatic

#9 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by Adriatic »

A šta tek reći za one iz Indije?
AleksoMKD

#10 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by AleksoMKD »

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-19440656
"Male patriarchal culture does not accept that women are higher than men, because some women had education and got to work, and some men lagged behind and so one way to equalise status is to shock women and force a sexual situation on them anywhere.
"It is not the culture of the Pharaohs; it is the culture of the Bedouins," Mr Sadek says.

Image
Image

Ja mislim da je tu velika seksualna frustracija u pitanju.
FreakyStyley

#11 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by FreakyStyley »

Sta rec za njih ? Seksualno frustrirani divljaci, patrijarhalno odgojeni. Nece se svidjet ovim lokalnim panislamistima, al zna se kakav je tamo polozaj zene, pa ovo i nije neko iznenadjenje. Egipat, Iran, Indija itd. sve su to divljacke drzave.
graue_maus

#12 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by graue_maus »

ne iznenadjuje me da se desilo , jer kao turista nisam se osjecala ugodno u egiptu na ulici .......imaju neki cudan obicaj da se na ulici ko macke dosuljaju do tebe i priljepe....jos ako stanes gotov si sve vise ih dolazi i opkoljava te , ulicni prodavaci, prosjaci, itd .......dok ne skontas da je krug sve uzi i uzi , i da te pocinje gusiti ........
a karakterom su jako eksplozivni, planu ko sibica , jos pogotovu ako se kriticno obratis prema njima ........
@mba

#13 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by @mba »

anthraxQ wrote:rade li oni ista osim sto protestvuju i divljaju? levatske drzave...

pa dobro brate, kad pogeldas koliko dugo je diktatura trajala, ljudi su mahom ne obrazovani, a takvi su rezimu trebali jer inace nebi se toliko odrzao na vlasti, priroda diktatura je takva, ne moguce je imati i odrzati diktaturu toliko dugo ili sasvim ne moguce ako imas obrazovanu naciju, jednostavno ne ide!

a te siledzije su bas ti koje ovde na zapadu medije predstavljaju kao demokratske pokrete, kao da gledam da ce sada svaliti na muslimansko bratstvo, ovde na zapadu pogotovo!

kos nas u bsoni prednjaci takozvana "novina" dnevni avaz, koliko se danas dalo procitati!
branimir stulic

#14 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by branimir stulic »

sve vise mislim da je nesto slicno trebalo biti i ovdje... kada se samo sjetim šamaranja parova koji su se vodili za ruke po Zenici....
elcaliente

#15 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by elcaliente »

Poslje arapskog proljeca i egipatske revolucije sada imam egipatsku seksualnu revoluciju koja ide pod motom:
" ja je prvo onesvjestim pa joj onda mirno smjestim" i " umoci gdje mozes"

Tek sada se vidi koliko je Mubarak bio dobar covjek.
harač

#16 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by harač »

životinje arapske isfrustrirane

sad je prekretnica, ako sekularisti padnu imat će ne iran, već saudijsku arabiju
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#17 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by anthraxQ »

theTruePath wrote:

Nije tacno,imaju toliku historiju...pohvalno je sto su srusili diktatora to pokazuje da su osvjesten narod.ali sad pretjerivaju
a kako hebemu misa?

fino zena kaze, inace je psiholog sa dugogodisnjim iskustvom i radi u tom centru, razgovara sa svim imigrantima i pravi procjene i itd. prosto to joj je posao...

i sad se ti javis, klizecim startom uletis, nidje veze... Koliku historiju imaju, nebitno i uopce kave veze to ima?
@mba

#18 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by @mba »

FreakyStyley wrote:Sta rec za njih ? Seksualno frustrirani divljaci, patrijarhalno odgojeni. Nece se svidjet ovim lokalnim panislamistima, al zna se kakav je tamo polozaj zene, pa ovo i nije neko iznenadjenje. Egipat, Iran, Indija itd. sve su to divljacke drzave.

na zapadu demokratija, zene uzivaju, istina!

ali da ti kazem zemljace barem ovde u CH gdje zivim svaki drugi brak je razveden, svaka druga zene ima vanbracnu vezu, isto tako je i sa muskarcima....prica mi prijatelj neki dan, radni kolega svicarac, zna da ga zena vara, ali kaze sta ce, samo moli boga da se ne razvedu jer inace ce ga satrati, jos pogotovo ako imas djecu sa njom, onda si njen rob, i placas i placas i placas i za nju i za djecu, a sto je fora, ona nadje drugoga sa njim zivi, on je financira (jednostavno se ne smije vjencati) a bivsi i dalje placa z anju, zivi zena ko lord, a covjek postaje rob...takvih slucajeva mali milion...jednostavno zena zasticena kao zadnji dinosaurus!

znaci ne cvjetaju ni ovde ruze bas tako!
AleksoMKD

#19 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by AleksoMKD »

elcaliente wrote:Poslje arapskog proljeca i egipatske revolucije sada imam egipatsku seksualnu revoluciju koja ide pod motom:
" ja je prvo onesvjestim pa joj onda mirno smjestim" i " umoci gdje mozes"

Tek sada se vidi koliko je Mubarak bio dobar covjek.
Ma isto je bilo. Barem oko ovog stipanja i vatanja.
Jedono su mali cesce intervenirali policajci a sada ni to.
uglavnomja

#20 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by uglavnomja »

postoje drustva koja trebaju diktaturu odn. diktatora da bi opstala. mubarak, gadafi itd. su drzali svoje zemlje i ekonomski stabilno i postojala je kolika tolika sigurnost.

kad je dosla agresivna destruktivna rulja bez mozga poceo je raspad sistema.
FreakyStyley

#21 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by FreakyStyley »

@mba wrote:
FreakyStyley wrote:Sta rec za njih ? Seksualno frustrirani divljaci, patrijarhalno odgojeni. Nece se svidjet ovim lokalnim panislamistima, al zna se kakav je tamo polozaj zene, pa ovo i nije neko iznenadjenje. Egipat, Iran, Indija itd. sve su to divljacke drzave.

ali da ti kazem zemljace barem ovde u CH gdje zivim svaki drugi brak je razveden, svaka druga zene ima vanbracnu vezu, isto tako je i sa muskarcima....prica mi prijatelj neki dan, radni kolega svicarac, zna da ga zena vara, ali kaze sta ce, samo moli boga da se ne razvedu jer inace ce ga satrati, jos pogotovo ako imas djecu sa njom, onda si njen rob, i placas i placas i placas i za nju i za djecu, a sto je fora, ona nadje drugoga sa njim zivi, on je financira (jednostavno se ne smije vjencati) a bivsi i dalje placa z anju, zivi zena ko lord, a covjek postaje rob...takvih slucajeva mali milion...jednostavno zena zasticena kao zadnji dinosaurus!

Pa u pravu si, ne cvjetaju. Svjestan sam ja kako se polozaj institucije braka, porodice i sl promijenio u zapadnom svijetu, ali ne treba ici u krajnosti. Ne mozes to porediti sa silovanjem na ulicama, odsjecanjem dijelova genitalija, kamenovanjem itd.
@mba

#22 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by @mba »

harač wrote:životinje arapske isfrustrirane

sad je prekretnica, ako sekularisti padnu imat će ne iran, već saudijsku arabiju

ako sekularisti dodju na vlast imat ce bijedu jos vecu nego sa diktatorom...jeli ti u opste pratis ta zbivanja, i koji su ljudi u opoziciji..pa isti ti sto su bili za vrijeme mubaraka i uz mubaraka, sada novo peceni demokrati i postenjacine..da nije zalosno bilo bi smijesno!
£
theTruePath

#23 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by theTruePath »

anthraxQ wrote:
theTruePath wrote:

a kako hebemu misa?

fino zena kaze, inace je psiholog sa dugogodisnjim iskustvom i radi u tom centru, razgovara sa svim imigrantima i pravi procjene i itd. prosto to joj je posao...

i sad se ti javis, klizecim startom uletis, nidje veze... Koliku historiju imaju, nebitno i uopce kave veze to ima?
Zato sto ja imam bolje iskustvo od nje,zivio sam i radio u Egiptu...ona je vidjela najgore slucajeve
@mba

#24 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by @mba »

FreakyStyley wrote:
@mba wrote:

Pa u pravu si, ne cvjetaju. Svjestan sam ja kako se polozaj institucije braka, porodice i sl promijenio u zapadnom svijetu, ali ne treba ici u krajnosti. Ne mozes to porediti sa silovanjem na ulicama, odsjecanjem dijelova genitalija, kamenovanjem itd.

apsolutno ne, ali gdje je granica eto resimo odijevanja zene danas!

dali je normalno da zena u 3h ujutro polu gola hoda po ulici, uz to jos pijana!
grad u kojem zivim je pun takvih!

a zna se brate kako se siledzijama postupa!
uglavnomja

#25 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by uglavnomja »

@mba wrote:

vala ga i ti pretjera

ako zena ili covjek zive sa nekim u vanbracnoj zajednici imaju isti status kao bracna zajednica, znaci ako taj jadni (smrc) muz dokaze da zena zivi sa drugim - prestaju njegove obaveze prema njoj. a prema djeci zavisno od njegovih i njenih primanja.
Post Reply