Poljski krivični zakon ?!

Post Reply
agnostic_front

#1 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by agnostic_front »

Bravo za Poljsku!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
vedrank

#2 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by vedrank »

Mislim da je Poljska ucinila prvi korak ka totalitarnom rezimu!!! :D
Jazz_Junkie

#3 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by Jazz_Junkie »

To je najnoviji trend medju istocnoevropskim desnicarskim vladama. Koja ironija da jedna klerikalno-desnicarska vlast komuniste izjednjacava sa nacistima/fasistima. U Madjarskoj se nesto slicno dogodilo, u zemlji u kojoj se neofasisticka stranka Jobbik sve vise blizi vlasti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by Truba »

ne valjaju nikakvi extremi ali cegevara je postao ono protiv čega je bio čitavog života
osim što vele da je naređivao neke zločine...
ok zabranite i petokraku i neonacističke simbole

međutim ima tu još spiskova za zabranu... zašto da se zadržimo samo na 1941. idemo dalje i dublje
do rimskog carstva treba doći i sve zabraniti

međutim to se ne bi opet svima svidjelo :D :)
osa

#5 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by osa »

sudeći prema količini ubijenih koja je ostala iza ova dva totalitarizma,prema metodama koje su korištene, komotno između njih može ići znak jednakosti, ali ja u principu nisam za zabrane, to će samo popularizirati navedene totalitarizme i njihove simbole....
bierkof

#6 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by bierkof »

osa wrote:sudeći prema količini ubijenih koja je ostala iza ova dva totalitarizma,prema metodama koje su korištene, komotno između njih može ići znak jednakosti, ali ja u principu nisam za zabrane, to će samo popularizirati navedene totalitarizme i njihove simbole....
Druze Osa, ne seri...
osa

#7 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by osa »

bierkof wrote:
osa wrote:sudeći prema količini ubijenih koja je ostala iza ova dva totalitarizma,prema metodama koje su korištene, komotno između njih može ići znak jednakosti, ali ja u principu nisam za zabrane, to će samo popularizirati navedene totalitarizme i njihove simbole....
Druze Osa, ne seri...
jadno....
spreca

#8 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by spreca »

@osa

Znak jednakosti izmedu fasizma i komunizma je malo pretjerano mozda si mislio Hitler=Staljin to bi vec bilo realno
Chisum

#9 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by Chisum »

A sta ocekivati od zadrtih vjerskih fanatika?
Artikulacija, skoro pa po pravilu - na nivou onih najglupljih, naravno... a reperkusije.... o tome ce da se pise.
osa

#10 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by osa »

spreca wrote:

@osa

Znak jednakosti izmedu fasizma i komunizma je malo pretjerano mozda si mislio Hitler=Staljin to bi vec bilo realno
zašto, iste metode, slični rezultati, i jedni i drugi napravili neviđena zla, i jedni i drugi ograničavali ljudske slobode, kršili ljudska prava, slično se ponašali prema neistomišljenicima, nema tu razlike, razliku vide samo simpatizeri neke od ovih promašenih zločinačkih ideologija....
Nuclear Winter

#11 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by Nuclear Winter »

osa wrote:
spreca wrote:

@osa

zašto, iste metode, slični rezultati, i jedni i drugi napravili neviđena zla, i jedni i drugi ograničavali ljudske slobode, kršili ljudska prava, slično se ponašali prema neistomišljenicima, nema tu razlike, razliku vide samo simpatizeri neke od ovih promašenih zločinačkih ideologija....

Da ne bude poslije nisam ja ovo rekao.Sve ovo što si rekao važi i za USTAŠE i ČETNIKE.Iste metode,slični rezultati(republika šumska,i herceg-nacistička),i jedni i drugi napravili neviđene zločine(omarska,heliodrom,ahmići,srebrenica),i naravno da NEMA razlike između krivoustog i slobe,između ustaša i četnika,a tu razliku vide samo drotovi koji vole da SISAJU.Shodno tome sigurno se nećeš protiviti da u BiH ZABRANIMO:U,4 C,Šahovnicu,udruženja četnika&ustaša,pavelića,francetića,bobana,mihajlovića,đujića.karadžića,thompsona i ostale predstavnike PROMAŠENIH ZLOČINAČKIH IDEOLOGIJA ZVANIH ustaštvo i četništvo :D
osa

#12 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by osa »

Nuclear Winter wrote:
osa wrote:
spreca wrote:

@osa

Da ne bude poslije nisam ja ovo rekao.Sve ovo što si rekao važi i za USTAŠE i ČETNIKE.Iste metode,slični rezultati(republika šumska,i herceg-nacistička),i jedni i drugi napravili neviđene zločine(omarska,heliodrom,ahmići,srebrenica),i naravno da NEMA razlike između krivoustog i slobe,između ustaša i četnika,a tu razliku vide samo drotovi koji vole da SISAJU.Shodno tome sigurno se nećeš protiviti da u BiH ZABRANIMO:U,4 C,Šahovnicu,udruženja četnika&ustaša,pavelića,francetića,bobana,mihajlovića,đujića.karadžića,thompsona i ostale predstavnike PROMAŠENIH ZLOČINAČKIH IDEOLOGIJA ZVANIH ustaštvo i četništvo :D

da si tu još dodao, mudžahedine i njihovog vrhovnog zapovjednika rahmetli izetbegovića, razne ališpage, mlaće i sl. i pobrojao bar neki od silnih zločina recimo uzdol, grabovicu i sl. ja bih to potpisao, ovako moram ustvrditi da ti komotno možeš ući u simpatizera neke od zločinačkih ideologija, sam ćeš prepoznati koje....
Nuclear Winter

#13 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by Nuclear Winter »

Ja sam govorio o ZLOČINAČKIM IDEOLOGIJAMA,kojima se upravo sudi,a zato TEBE i ostale ČETNIKE I USTAŠE(svi ste vi ista GO.NA)hvata nervoza.I molim te gdje ja to tvrdim da nije bilo zločina sa "naše" strane,ali molim te lijepo vaše ZLOČINAČKE IDEOLOGIJE POSTOJE VEĆ STOTINJAK GODINA,A IMALI STE AKTIVNO UČEŠĆE U U DRUGOM SVJETSKOM RATU(mislim da je hrvatska NAJPOZNATIJA ne po bolu,ili korčuli već po "odmaralištu" zvanom JASENOVAC)
Pa bih te molio da mi "podastreš"(što bi rekli u sisku) dokaze o alji kao ratnom zločincu,kao što je tvoj krivousti idol(da ne idemo predaleko u "povijest" sa pavelićem i ostalim MESARIMA),takođe molim lijepo spisak bošnjaka kojima se sudi za GENOCID,kao i za UDRUŽIVANJE U ZLOČINAČKI POTHVAT(praljak,prlić i ostali),i spisak jedinica ARMIJE BiH koje su okupirale dijelove teritorija suverene države hrvatske,i tamo otvarali KONC LOGORE,UBIJALI DJECU,SILOVALI DJEVOJČICE ITD..
U svakom slučaju UJKO NA BATERIJE,otići ćeš u grob sa kiselinom u želucu kao tvoj krivousti idol,ZNAJUĆI DA SE VAŠI NACI-FAŠISTIČKI SNOVI NIKAD NEĆE OSTVARITI,I DA SU VAŠE FAŠISTIČKO-GENOCIDNE IDEOLOGIJE ZAUVIJEK POKOPANE NA SMETLJIŠTU ISTORIJE ZAHVALJUJUĆI NENAORUŽANIM GRAĐANIMA BOSNE I HERCEGOVINE. :D
osa

#14 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by osa »

Nuclear Winter wrote:Ja sam govorio o ZLOČINAČKIM IDEOLOGIJAMA,kojima se upravo sudi,a zato TEBE i ostale ČETNIKE I USTAŠE(svi ste vi ista GO.NA)hvata nervoza.I molim te gdje ja to tvrdim da nije bilo zločina sa "naše" strane,ali molim te lijepo vaše ZLOČINAČKE IDEOLOGIJE POSTOJE VEĆ STOTINJAK GODINA,A IMALI STE AKTIVNO UČEŠĆE U U DRUGOM SVJETSKOM RATU(mislim da je hrvatska NAJPOZNATIJA ne po bolu,ili korčuli već po "odmaralištu" zvanom JASENOVAC)
Pa bih te molio da mi "podastreš"(što bi rekli u sisku) dokaze o alji kao ratnom zločincu,kao što je tvoj krivousti idol(da ne idemo predaleko u "povijest" sa pavelićem i ostalim MESARIMA),takođe molim lijepo spisak bošnjaka kojima se sudi za GENOCID,kao i za UDRUŽIVANJE U ZLOČINAČKI POTHVAT(praljak,prlić i ostali),i spisak jedinica ARMIJE BiH koje su okupirale dijelove teritorija suverene države hrvatske,i tamo otvarali KONC LOGORE,UBIJALI DJECU,SILOVALI DJEVOJČICE ITD..
U svakom slučaju UJKO NA BATERIJE,otići ćeš u grob sa kiselinom u želucu kao tvoj krivousti idol,ZNAJUĆI DA SE VAŠI NACI-FAŠISTIČKI SNOVI NIKAD NEĆE OSTVARITI,I DA SU VAŠE FAŠISTIČKO-GENOCIDNE IDEOLOGIJE ZAUVIJEK POKOPANE NA SMETLJIŠTU ISTORIJE ZAHVALJUJUĆI NENAORUŽANIM GRAĐANIMA BOSNE I HERCEGOVINE. :D
oprosti što uđoh u raspravu, ovo ipak nije razina na kojoj ja funkcioniram...
Nekako s proljeća

#15 Re: Poljski krivični zakon ?!

Post by Nekako s proljeća »

:)

Navedena zakonska odredba u vezi ''totalitarnih ideologija '' je jedna od usvojenih stavki koja se reflektira na poljsko društvo.
Image

Uploaded with ImageShack.us

Na primjer u ovom zakonu je tretman pedofilije prihvaćen kao nešto sasvim u redu. U Poljskoj pedofilima prijeti prinudna hemijska kastracija, po tom istom Krivičnom zakonu. Seksualni odnos sa maloljetnom osobom mlađom od 15 godina i incest - dobrovoljan ili ne, kažnjava se sa najmanje tri godine zatvora.
Jedini način da osuđeni pedofil izbjegne hemijsku kastraciju, o kojoj će sud odlučiti šest meseci prije nego što bude pušten iz zatvora, jeste da ostane u psihijatrijskoj bolnici dok se ne predomisli i ne prihvati da koristi lijekove koji će mu smanjiti seksualni nagon.

Dvije godine zatvora čeka ljude koji propragiraju "dobru pedofiliju" - tezu da seksualni odnos sa djetetom ne mora nužno da mu nanosi zlo, ukoliko nije primijenjeno nasilje.
Kazna od tri godine zatvora čeka i one koji preko interneta predlažu seks maloletnoj djeci mlađoj od 15 godina.

Od tri mjeseca do pet godina zatvora, po istom zakonu, može da se nađe i svako ko bez pristanka snimane osobe pravi obnažene fotografije ili seksualne poze odraslih, i svako ko ih postavi na internet ili na drugačiji način objavi trećim licima .

Nije sve politika...
Post Reply