Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post Reply
dirizbabam2

#26 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by dirizbabam2 »

Gledaj ovog mladjahnog staseu sto se našao u folu. Ja bih rekao da će tebe ovdje zabraniti prije nego tamo zabrane petokraku.
Poljaci samo iz krajnosti u krajnost, pa onda "pomoz' dragi bogo", pa drugi krivi. Koji fanatici, sve će im se obiti o glavu. Zar iko normalan može smatrati da će ova eforija mračnjaštva oličenog u pobješnjelim reakcionarima svijete još drugo trajati. Al' ima opet da se zatrese, jadna ti majka. Samo dok dodje vrijeme vraćanja kredita ima sve u horu da pjevaju Intrnacionalu, a suze frcaju na oči.
kiky

#27 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by kiky »

na ovom forumu stvarno vrca od gluposti ...
dzungalunga

#28 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by dzungalunga »

Bosanski_kralj wrote:JNA od 91 nema nikave veze sa JNA iz Titinog doba, osim u nazivu. Koliko me sjećanje služi ni VRS, ARBiH, HVO,HV nisu imale petokraku u svojim oznakama. U prvih par mjeseci rata susreće se petokraka na uniformama od tzv. JNA, ali i to je trajalo samo dok nisu uspjeli da sa uniforma uklone te oznake.
Procitaj prezentaciju Admirala Domazeta, pa neces prosipati pogresne datume kako ih prosipas.

Ovo je bezveze, pricati sa osobom koja ne smatra vrijedno procitati dostavljeni materijal
viva_castro

#29 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by viva_castro »

dzungalunga wrote:Viva Castro:

Sluzbeno svjedocenje Admirala Davora Domazeta kao predtavnik RH pred haskim sudom.
Sto gdo mislio o poveznici, zar je forma vaznija od sustine?
izgleda da ti je.
Sta to pričaš šta to pišeš?

Pročitaš li nekada ono što napišeš?

Ja ti upravo govorim o važnosti suštine nad formom a ti mi repliciraš obrnuto. Šta ti je brata ti?

Upravo ti govorim kako je to već bila vojska Velike Srbije, ma kako se zvala i kako i čime se pretstavljala, a ti meni govoriš da zanemarujem suštinu? ŠTA TI JE?

Pa jesi li pogledao ovaj link koji si nam dao, i tu ti piše kako je to već bila vojska Srboslavije! ŠTA TI JE?

BOG DRAGI ZNA ŠTA TI PIŠEŠ, ŠTA ČITAŠ I ŠTA HOĆEŠ...
andrija2007

#30 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by andrija2007 »

dzungalunga wrote:A bilo je vrime, samo kada ce to vrime doci di takodjer triba?

U Poljskoj se zabranjuju petokraka, "Internacionala" i Che Guevara

Mladi buntovni Poljaci više neće smjeti nositi majice s likom revolucionara Che Guevare, a svaki nostalgični komunistički skup na kojemu će netko uskrsnuti s crvenom zvijezdom rastjerat će jake policijske snage. Konzervativni poljski predsjednik Lech Kaczynski trebao bi u ponedjeljak potpisati zakon koji zabranjuje nošenje obilježja fašizma, komunizma ili bilo kojega drugog totalitarizma. Dok su mnoge zemlje već zabranile nacističke simbole, ovo je najradikalnija zabrana simbola komunizma. Svima koji prekrše zakon prijeti kazna zatvora do dvije godine. U Poljskoj će se ići u zatvor i zbog pjevanja "Internacionale" kao što se nekada, dok je vladao komunizam, na našim područjima išlo u zatvor zbog pjesme "Ustani, bane". Predsjedniku Kaczynskom uopće neće teško pasti što mora potpisati ovakav zakon jer su on i njegov brat Jaroslaw, donedavni poljski premijer, najžešći antikomunisti na tamošnjoj političkoj sceni.

– Simboli komunizma ne smiju postojati u Poljskoj jer su oni simboli genocidnog sustava koji se može usporediti s nacizmom – ističe Jaroslaw Kaczynsky, trenutačno šef oporbe u parlamentu. Takav stav prema komunizmu u Poljskoj uopće nije usamljen. Prije bi se moglo reći da je žestoki antikomunizam opće mjesto.

– Komunizam je totalitarni sustav u kojem su ubijeni milijuni ljudi. On je jednak nacizmu pa nema razloga tretirati različito njihove simbole – smatra povjesničar Wojceich Roszkowski. Duhove je dodatno uzbudio poljski klasik Andrzej Wajda najnovijim filmom u kojemu govori o zločinima sovjetskih komunista u Katynskoj šumi. Ondje je sovjetska vojska pobila tisuće poljskih vojnika.

http://www.vecernji.hr/vijesti/u-poljsk ... anak-57714
Pored svega ovoga, u Poljskoj je u velikom porastu antisemitizam, od pada sovjetskog režima naovamo, zanimljivo zar ne?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#31 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by -LIBERO- »

dzungalunga wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ma "trebali" su petkokrake zabranjivati, dok se ulicam šeću budale sa kokardama i ustaškim simbolima :x
"Jugoslavenska" armija je nosala koju oznaku dok je sirila vlast proletarijata po Bijeljini, Foci, Gackom, Prijedoru, Srebrenici, Gorazdu, Visegradu, Brcko, Banja Luka, Han Pijesak, Rudo, Cajnice, Kljuc, Sanski Most itd?
Sigurno nisu nosili petokrake.
Vjerovatno si suvise mlad,il ti takva konsturkcija treba da bi oprvdala tvoju temu.

Al' mogu ti reci,da je tadasnja vojska Jugoslavije imala male trobojke,poput jugoslovenske zastave.
A da ti ne pricam,sto valjda znas ako ne iz toga sto si to prozivio,onda iz literature,da je tadasnja vojska jugoslovije,koja i jeste krenula u rat i pomagala tim paravojnim srpskim formacijama,bila zapravo jednonacionalna,bez muslimana,hrvata,a o slovencima da i ne pricam.

Sto se tice petokrake,suludo je porediti socijalizam u Jugoslaviji,i onaj u Sjevernoj Koreji ili Rusiji.

A kada se ta klerodesnicarska spika u Poljskoj vec toliko busa i poziva na zlocine ,urbicid,genocid,ubistva..zasto se onda ne zabrani isticanje krsta.
Mislis da se pod krstom ,devijacijom vjere,nisu pocinili zlocini i periodom i masovnoscu milion puta intezivnije i vece nego sto su se zlocini ucinili pod crvenim zvijezdama.

Naravno,treba naglasiti da su devijacije i komunizma/socijalizma,kao i devijacija vjerskih zajednica,zasluzne za periodicne i raznih inteziteta nanesena zla i zlocine.
viva_castro

#32 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by viva_castro »

andrija2007 wrote:
dzungalunga wrote:A bilo je vrime, samo kada ce to vrime doci di takodjer triba?

U Poljskoj se zabranjuju petokraka, "Internacionala" i Che Guevara

Mladi buntovni Poljaci više neće smjeti nositi majice s likom revolucionara Che Guevare, a svaki nostalgični komunistički skup na kojemu će netko uskrsnuti s crvenom zvijezdom rastjerat će jake policijske snage. Konzervativni poljski predsjednik Lech Kaczynski trebao bi u ponedjeljak potpisati zakon koji zabranjuje nošenje obilježja fašizma, komunizma ili bilo kojega drugog totalitarizma. Dok su mnoge zemlje već zabranile nacističke simbole, ovo je najradikalnija zabrana simbola komunizma. Svima koji prekrše zakon prijeti kazna zatvora do dvije godine. U Poljskoj će se ići u zatvor i zbog pjevanja "Internacionale" kao što se nekada, dok je vladao komunizam, na našim područjima išlo u zatvor zbog pjesme "Ustani, bane". Predsjedniku Kaczynskom uopće neće teško pasti što mora potpisati ovakav zakon jer su on i njegov brat Jaroslaw, donedavni poljski premijer, najžešći antikomunisti na tamošnjoj političkoj sceni.

– Simboli komunizma ne smiju postojati u Poljskoj jer su oni simboli genocidnog sustava koji se može usporediti s nacizmom – ističe Jaroslaw Kaczynsky, trenutačno šef oporbe u parlamentu. Takav stav prema komunizmu u Poljskoj uopće nije usamljen. Prije bi se moglo reći da je žestoki antikomunizam opće mjesto.

– Komunizam je totalitarni sustav u kojem su ubijeni milijuni ljudi. On je jednak nacizmu pa nema razloga tretirati različito njihove simbole – smatra povjesničar Wojceich Roszkowski. Duhove je dodatno uzbudio poljski klasik Andrzej Wajda najnovijim filmom u kojemu govori o zločinima sovjetskih komunista u Katynskoj šumi. Ondje je sovjetska vojska pobila tisuće poljskih vojnika.

http://www.vecernji.hr/vijesti/u-poljsk ... anak-57714
Pored svega ovoga, u Poljskoj je u velikom porastu antisemitizam, od pada sovjetskog režima naovamo, zanimljivo zar ne?
Ma ti tu nama nešto šaraš, hoćeš nešto da nam indirektno kažeš.

Uh, uh, ma nije valjda da govoriš kako je njihov nacionalizam najbolji put u totalitarizam i kako je upravo nacionalizam bio temelj za najviše svjetskih i za najgori svjetski totalitarizam? Ma nije valjda, lažeš ti tu nama! Uostalom šta fali kad je malo antisemitizma, šta to sad treba? Da se države grade na antifašizmu možda?! Pih!

...
glog

#33 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by glog »

Kao sto se po Balkanu pricaju price o glupim Bosancima (a mi smo se sami potrudili da ih potvrdimo), tako se sirom svijeta pricaju price o glupim Poljacima, a oni se trude da te price i potvrde...
Bosanski_kralj

#34 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Bosanski_kralj »

dzungalunga wrote:
Bosanski_kralj wrote:JNA od 91 nema nikave veze sa JNA iz Titinog doba, osim u nazivu. Koliko me sjećanje služi ni VRS, ARBiH, HVO,HV nisu imale petokraku u svojim oznakama. U prvih par mjeseci rata susreće se petokraka na uniformama od tzv. JNA, ali i to je trajalo samo dok nisu uspjeli da sa uniforma uklone te oznake.
Procitaj prezentaciju Admirala Domazeta, pa neces prosipati pogresne datume kako ih prosipas.

Ovo je bezveze, pricati sa osobom koja ne smatra vrijedno procitati dostavljeni materijal
JNA iz 91 nema nikakve veza sa JNA iz Titinog doba ili sa partizanima(antifašistima) iz II Svj.rata. To ti je dovoljno i to su ti mnogi na forumu objasnili, ali ti očigledno nećeš da slušaš/čitaš.
Van Halen

#35 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Van Halen »

dalmatinka wrote:
mostarac wrote:ja se iskreno nadam svim srcem da ce ovde sutra da ja zabrane :D
Jaaaaaaaaaao pa to bi im bio kraj :D
Sasvim sigurno bi se ta petokraka pocela ukazivati na bar po 10-15 zidova dnevno u svakom gradu svakog jutra i postala bi veoma moderna i dozivjela popularnost kakvu nije ni slutila da ce tako brzo dostici. Ja se nadam da ce je zabraniti jos sutra :D

A evo postavljacu teme malo da bode oci :D

Image

Samo sam htjela slikicu ponoviti :D
i šta ima još :D
doe.johndoe

#36 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by doe.johndoe »

OK MOJ PRVI POST..ALI STVARNO SAM ISPROVOCIRAN.....koji oblik zivota ovo pise ..samo me to zanima
doe.johndoe

#37 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by doe.johndoe »

jos jedno pitanje..sta bi jos zabranio..bas me interesuje?
andrija2007

#38 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by andrija2007 »

doe.johndoe wrote:OK MOJ PRVI POST..ALI STVARNO SAM ISPROVOCIRAN.....koji oblik zivota ovo pise ..samo me to zanima
Paramecijum.
andrija2007

#39 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by andrija2007 »

doe.johndoe wrote:jos jedno pitanje..sta bi jos zabranio..bas me interesuje?
Muzičke instrumente, šta drugo.
skojotovski

#40 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by skojotovski »

cujem da frulu obozava :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#41 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by -LIBERO- »

..a da i knjige na lomacama pocnemo paliti?

Sva sredstva su dozvoljena da se "demokratija" siri :lol: :-)
Last edited by -LIBERO- on 28/11/2009 00:14, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

#42 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by valterbranisarajevo »

Petokraku nikada, a fašističke simbole mnogo prije nego što se neki nadaju.. :D
HAVANA

#43 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by HAVANA »

:evil: :lol: :shock: Sta je ba ovo? haj mrsh,fajront,razlaz.
skojotovski

#44 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by skojotovski »

hehehehe tema, a i pokretac je nadasve, nadasve... :-) :wink:
doe.johndoe

#45 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by doe.johndoe »

Ok u tom se slucaju od srca zahvaljujem tvorcu ove nadasve zanimljive i kreativne teme kojem bi u svakom slucaju pozelio uspjeh pri sljedecoj lobotomiji
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#46 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by pape »

@Andrija i @doe.johndoe, ... postedite nas prepucavanja, ... :roll:
doe.johndoe

#47 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by doe.johndoe »

@pape....samo me zanima sta je sljedece...sta misle sljedece zabraniti?
barby02

#48 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by barby02 »

Mozda je to jedina poveznica za bosanski narod i meni nije jasno kako nekom moze pasti na pamet "ukidanje" petokrake. Sve vajne republike nek je skinu ali BiH ne moze a po mom i ne smije, na kraju, koliko bi sad onih nasih starih drmnula hercika da ovo procitaju a ne mogu. .Petokraka je istorija, petokraka su isto zrtve, kao i sve ostale od Kulina bana do nasih dana. . .
macan prvi

#49 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by macan prvi »

Sto bi postao uvazeni pape:

Image
"samo vas gledam - majku vam bozju"

:bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#50 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by pici »

Sovjetski lider Hruščov svojedobno je izjavio da je "namjera da se Poljska učini komunističkom jednaka pokušaju da se osedla krava". :mrgreen:
Post Reply