POLJINE HILLS

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#576 Re: POLJINE HILLS

Post by _BataZiv_0809 »

Dr. Kuca wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Dr. Kuca wrote:Ne, nego kod nas je narod jako iskompleksiran, ako kupis dvoje tena odma kazu da si lopov i da ti je tata ratni profiter. Ljudi rade, ima jako sposobnih ljudi a da nisu politicki aktivni.
Ima, ali to nisu ovi koji grade Poljine Hills :-)
Mislis da nema? Mislis da ce samo i da samo na poljinama zive politicari? :lol:

Btw najlakse je srati po drugom jer je sposobniji. Izvuc glavu iz zemlje.
Sposobniji? Mislis u talu sa politicarima?
Dr. Kuca

#577 Re: POLJINE HILLS

Post by Dr. Kuca »

_BataZiv_0809 wrote:
Mislis da nema? Mislis da ce samo i da samo na poljinama zive politicari? :lol:

Btw najlakse je srati po drugom jer je sposobniji. Izvuc glavu iz zemlje.[/quote]

Sposobniji? Mislis u talu sa politicarima?[/quote]

Npr da ulozis u zivot i sebe barem pola od ovog kolko ulazes na forumu 24/7 zivot bi ti bio puno ljepsi i mirniji. Svako zivi onako kako je sposoban. Sretno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#578 Re: POLJINE HILLS

Post by _BataZiv_0809 »

Dr. Kuca wrote: Npr da ulozis u zivot i sebe barem pola od ovog kolko ulazes na forumu 24/7 zivot bi ti bio puno ljepsi i mirniji. Svako zivi onako kako je sposoban. Sretno.
Meni je moja borba dala da mogu biti 24/7 na forumu i opet imati posao i platu :D A zamisli nije u drzavnoj administraciji ni javnim preduzecima :shock: Ali jbg zavidan sam, sta ces :lol:
Dr. Kuca

#579 Re: POLJINE HILLS

Post by Dr. Kuca »

Znaci u talu si sa politicarima. Ok.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#580 Re: POLJINE HILLS

Post by _BataZiv_0809 »

Dr. Kuca wrote:Znaci u talu si sa politicarima. Ok.
Pa nego sta :kakoste:
limeni

#581 Re: POLJINE HILLS

Post by limeni »

Bye bye, Poljine Hills I'm gonna miss you, where ever I go. I'm gonna come back to walk these streets again.
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#582 Re: POLJINE HILLS

Post by antimobb »

Neće više biti hodanja po Poljinama za sitnu buraniju. Kad se naprave POLJINE HILLS gore će biti privatna vojska, kerovi, nadzorne kamere, bazeni sa dovlaćenjem morske vode sa Jadrana i ostala zaštita od fukare da ne smeta prijeratnu ruralnu psiho-devijantnu ELITU dok bude orgijala, a sve napravljeno od novca koji su sakupljali u ratu ''za pomoć napaćenom Bošnjačkom narodu'' i novca od poreskih PDV obveznika poslije rata (doživotno napaćenih Bošnjaka kreditima sa ekstremnim kamatnim stopama). Ugradit će wifi kokuz-detektor koji će odmah aktivirati alarm prilikom ulaska kokuza u zonu multi-milionera.
the_stick

#583 Re: POLJINE HILLS

Post by the_stick »

_BataZiv_0809 wrote:
the_stick wrote: ne zna se ko od vas dvojice bolje razumije koncept PDV-a :D
Ne znam sta je pogresno u ovome sto sam napisao :) Uputite me.

Pokusao sam banalizirati do kraja, obzirom na onoga kome je objasnjenje upuceno :thumbup:
malo si pogrijesio u obracunu... to je sve :) stopa od 17% se primjenjuje na cijenu prije PDV-a.. znaci, ako je racun 100 KM, ne ide raspodjela 83 trgovcu, 17 drzavi... trgovcu ide cca. 85.5, a 17% na taj iznos (cca. 14.5) ide drzavi... no dobro... svakako to nije tema...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#584 Re: POLJINE HILLS

Post by _BataZiv_0809 »

the_stick wrote:
malo si pogrijesio u obracunu... to je sve :) stopa od 17% se primjenjuje na cijenu prije PDV-a.. znaci, ako je racun 100 KM, ne ide raspodjela 83 trgovcu, 17 drzavi... trgovcu ide cca. 85.5, a 17% na taj iznos (cca. 14.5) ide drzavi... no dobro... svakako to nije tema...
Aha, hvala vam :thumbup:

Ne susrecem se bas puno sa PDV-om u praksi, a pokusao sam sto jednostavnije objasniti sistem PDV-a covjeku koji nema pojma sta je PDV i koga on oporezuje. :thumbup:
saale

#585 Re: POLJINE HILLS

Post by saale »

Ja bolesnika na ovom forumu majko mila, u Beogradu investicija od 4 mlrd $(Beograd na vodi) pa niko nepljuje i nepita ko ce kupovati stanove i poslovne prostore,,,ljudi ulazu svoj novac i mogu ga uloziti bilo gdje na zemaljskoj kugli.! Mislim halo ba umijesto da kazemo (Arapi ljudi iz Qatara, Kuvajta pa i Rusi, Turci bilo ba ko+,,, dobro dosli ulazite kupujte ovdje nekretnine gradite a ne u crnoj gori hrvatskoj ili srbiji mi pljujemo,,,ja pogana svijeta
statixx

#586 Re: POLJINE HILLS

Post by statixx »

Za izbijanje PDV-a sa racuna koristis preracunatu stopu 14,53%. :D
preludezalude

#587 Re: POLJINE HILLS

Post by preludezalude »

The BEN10 wrote:
nasa wrote:
preludezalude wrote:Sve ce to jednog dana sve redom da gori.
Hoce ako Eugen Savojski prozombira Sarajevom, prije ces se ti samo navici kao sto su se mnogi sirom svijete navikli da zivot nije posten i da bogati lijepo zive i tako svasta nesto.....
Hej ba, zamisli ti to.
Ma hoće da ne kažem šta gorjeti. Da je sreća i državnog poretka, pa bi bilo ko u Americi - pendreci po stoci i u ćuzu. Pa zapali ono što je ćaća sagradio. U normalnom svijetu su investitori dobrodošli, a prijeki sud, gdje rulja osuđuje i pali vještice odjednom je zauvijek zaboravljena kategorija. Doduše, Fahro i njegovi mali tornjaci je pokušavaju održavati na životu, ali čisto sumnjam.
Nemam ja nista protiv investitora, ali imam protiv novopecene burzoazije koja je stekla ogroman novac na krvi svog naroda (bukvalno).
Gorit ce to, gorit ce, samo ako ovako nastave da rade kako rade zadnjih 20 godina. Mislim na politicare, sud, tuziteljstvo, niko nista ne radi. Bosanci su jako merhametli ljudi i mogu izdrzati velike patnje. Ali ne moze do vijeka. Ako politicari ovako nastave, mora puknuti tikva jednog dana. A kad pukne, onda ce da dodje do lancane reakcije. Rulja kada krene, zakona nema. Znas li sta je rulja? Rulja je grupa ljudi koje se spusti na zivotinjski nivo.
VjecitiStudent

#588 Re: POLJINE HILLS

Post by VjecitiStudent »

saale wrote:Ja bolesnika na ovom forumu majko mila, u Beogradu investicija od 4 mlrd $(Beograd na vodi) pa niko nepljuje i nepita ko ce kupovati stanove i poslovne prostore,,,ljudi ulazu svoj novac i mogu ga uloziti bilo gdje na zemaljskoj kugli.! Mislim halo ba umijesto da kazemo (Arapi ljudi iz Qatara, Kuvajta pa i Rusi, Turci bilo ba ko+,,, dobro dosli ulazite kupujte ovdje nekretnine gradite a ne u crnoj gori hrvatskoj ili srbiji mi pljujemo,,,ja pogana svijeta
Kakve sad veze ovo ima sa beogradom na vodi?
neki

#589 Re: POLJINE HILLS

Post by neki »

preludezalude wrote: Nemam ja nista protiv investitora, ali imam protiv novopecene burzoazije koja je stekla ogroman novac na krvi svog naroda (bukvalno).
Gorit ce to, gorit ce, samo ako ovako nastave da rade kako rade zadnjih 20 godina.
A ko si ti da ocjenjujes ko je na koji nacin stekao novac? I da jos na osnovu toga prijetis paljevinom?
Da je ovo drzava kakvu prizeljkujes prvi bi ti letio na robiju, i to dugogodisnju..
ultima_palabra

#590 Re: POLJINE HILLS

Post by ultima_palabra »

preludezalude wrote:Nemam ja nista protiv investitora, ali imam protiv novopecene burzoazije koja je stekla ogroman novac na krvi svog naroda (bukvalno).
Gorit ce to, gorit ce, samo ako ovako nastave da rade kako rade zadnjih 20 godina. Mislim na politicare, sud, tuziteljstvo, niko nista ne radi. Bosanci su jako merhametli ljudi i mogu izdrzati velike patnje. Ali ne moze do vijeka. Ako politicari ovako nastave, mora puknuti tikva jednog dana. A kad pukne, onda ce da dodje do lancane reakcije. Rulja kada krene, zakona nema. Znas li sta je rulja? Rulja je grupa ljudi koje se spusti na zivotinjski nivo.
Iz tog razloga ne bih nikad uzeo kuću gore da imam para... čak sam savjetovao nekim ljudima iz dijaspore da preskoče tu lokaciju kod kupovine.
preludezalude

#591 Re: POLJINE HILLS

Post by preludezalude »

neki wrote:
preludezalude wrote: Nemam ja nista protiv investitora, ali imam protiv novopecene burzoazije koja je stekla ogroman novac na krvi svog naroda (bukvalno).
Gorit ce to, gorit ce, samo ako ovako nastave da rade kako rade zadnjih 20 godina.
A ko si ti da ocjenjujes ko je na koji nacin stekao novac? I da jos na osnovu toga prijetis paljevinom?
Da je ovo drzava kakvu prizeljkujes prvi bi ti letio na robiju, i to dugogodisnju..
Jako dobro se zna kako su zivjeli politicari prije rata, kako zive danas, koliku imaju platu, sta imaju od imovine i da li su je mogli legalno zaraditi. Isto tako znamo kako zivi obican svijet, sta mu je obecano a sta je dobio (zadnjih 20 godina). Ja nikome nista ne prijetim, ja predvidjam da ce do toga doci.
Imam osjecaj da si se nasao prozvan.
Moja IP adresa je lako nalazljiva, tako da nadlezne institucije - IZVOLITE.
razonoda

#592 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

preludezalude wrote:
neki wrote:
Jako dobro se zna kako su zivjeli politicari prije rata, kako zive danas, koliku imaju platu, sta imaju od imovine i da li su je mogli legalno zaraditi. Isto tako znamo kako zivi obican svijet, sta mu je obecano a sta je dobio (zadnjih 20 godina). Ja nikome nista ne prijetim, ja predvidjam da ce do toga doci.
Nece nista goriti. Bakir nas je istrenirao i uspavao za ovih 20-ak godina.
razonoda

#593 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

VjecitiStudent wrote:
saale wrote:Ja bolesnika na ovom forumu majko mila, u Beogradu investicija od 4 mlrd $(Beograd na vodi) pa niko nepljuje i nepita ko ce kupovati stanove i poslovne prostore,,,ljudi ulazu svoj novac i mogu ga uloziti bilo gdje na zemaljskoj kugli.! Mislim halo ba umijesto da kazemo (Arapi ljudi iz Qatara, Kuvajta pa i Rusi, Turci bilo ba ko+,,, dobro dosli ulazite kupujte ovdje nekretnine gradite a ne u crnoj gori hrvatskoj ili srbiji mi pljujemo,,,ja pogana svijeta
Kakve sad veze ovo ima sa beogradom na vodi?
Mozda dobra ideja, ako SHIDI doda vjestacko jezero, eto ti kuca na vodi , a to znaci jos veca cijena. :-)
preludezalude

#594 Re: POLJINE HILLS

Post by preludezalude »

razonoda wrote:
preludezalude wrote:
neki wrote:
Nece nista goriti. Bakir nas je istrenirao i uspavao za ovih 20-ak godina.
I Egipat je spavao dugo. I Sirija je spavala dugo.
razonoda

#595 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

Nismo mi taj narod.
sema911s

#596 Re: POLJINE HILLS

Post by sema911s »

I Egipat je spavao dugo. I Sirija je spavala dugo.[/quote]

sabane sta je to u siriji bolje dosli ima talibani i habaju drzavu,., pogledaj koliko je sirija turista imala prije rata i koliko sada, i sta ce poslije rata ostat,.
isto sa egiptom,., koliko su samo ispusili para te godine, i koliko sada imaju manje turista,. da ne pominjemo libiju
dust in the wind

#597 Re: POLJINE HILLS

Post by dust in the wind »

boze mili, sta vas vise briga ko ce tamo da zivi... pa svaki veci gard drzave, ap I ove usrane ima svoje poljine. a jok eto zivjet ce u soliter na alipašinom... pa nece... sta vas tangira. niko od nas sa foruma nece tamo prismrditi. ovo kmecanje su corava posla. a ova prica o sda mi se gadi. pa pola drzave je glasalo za njegovu stranku.heheh. pa nisu glasali u oktobru fiktivni ljudi.
Hajvan

#598 Re: POLJINE HILLS

Post by Hajvan »

ultima_palabra wrote:
preludezalude wrote:Nemam ja nista protiv investitora, ali imam protiv novopecene burzoazije koja je stekla ogroman novac na krvi svog naroda (bukvalno).
Iz tog razloga ne bih nikad uzeo kuću gore da imam para... čak sam savjetovao nekim ljudima iz dijaspore da preskoče tu lokaciju kod kupovine.

no, nažalost to je po urbanističkom planu Kantona jedina lokacija predviđena za rezidencijalnu gradnju!

dakle- samo kuće, nema zgrada, poslovnih objekata, privrednih objekata… samo i jedino samostalni stambeni objekti.

evo, šta bi meni savjetovao?

- želim živjeti u kući;
- sa solidnom okućnicom;
- bez mogućnosti da se u bližoj ili daljoj budućnosti u okolici izgradi- hala bilo koje vrste, poslovni objekat, zanatska radnja, kokošinjac, svinjac;
- sa kompletnom infrastrukturom (voda, kanalizacija, el. enrgija, net); kao i
- širokih ulica sa jasno razdvojenim trotoarima, kolnikom i drvoredima između te uličnom rasvjetom;
- da je sigurno za kretanje- bez mogućnsosti kako gore navodite nasilničkih i barbarskih atavizama i poriva;
- da je relativno blizu (cca 15-20 minuta hoda) jednom od sekundarnih gradskih centara koji posjeduje škole, pijac, tržnice, kafee, restorane- sve ono što je potrebno na dnevnoj osnovi; te,
- da ima dobru povezanost s poslovnim centrom i historijskim dijelom grada do kojih bi moji ukucani došli za relativno kratko vrijeme kako radi poslovnih obaveza, tako i zbog zadovoljenja drugih potreba (kino, pozorišta, specijalizirane radnje, restorani itd).

imaš neku ideju?
ultima_palabra

#599 Re: POLJINE HILLS

Post by ultima_palabra »

Da mogu priuštiti sve to, teško da bih živio u Sarajevu.
Hajvan

#600 Re: POLJINE HILLS

Post by Hajvan »

ultima_palabra wrote:Da mogu priuštiti sve to, teško da bih živio u Sarajevu.

pa vidiš, ima nas koji jesu vrlo lako odlučili živjeti u Sarajevu.
Post Reply