naravno da ih mozes "porediti" samo na drugaciji nacin jer je Budnjo dobro ojadio ovaj narodAcaLukas wrote:Ako im IZ oprosti nevidim zasto nebi narod. Malo glupo uporedjivati Budnju s Karadzicemrazonoda wrote: Nije tema--znaci ako radovan ,mladic i ostala braca izgrade crkvu, narod treba da ima oprosti?
POLJINE HILLS
- TheWatcher
#526 Re: POLJINE HILLS
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#527 Re: POLJINE HILLS
Jebo ti nas zavidne 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#528 Re: POLJINE HILLS
daBogda vam Budnjo bio direktor.AcaLukas wrote:Ako im IZ oprosti nevidim zasto nebi narod. Malo glupo uporedjivati Budnju s Karadzicemrazonoda wrote: Nije tema--znaci ako radovan ,mladic i ostala braca izgrade crkvu, narod treba da ima oprosti?
-
VjecitiStudent
#529 Re: POLJINE HILLS
Gdje to piše?palermo wrote:Jel nas mrziš što još postojimoVjecitiStudent wrote:
Jasno.
Stoga, vi redovno i glasate za SDA, da betonirate stečeno i razjamljeno., e jebo te život
-
palermo
#530 Re: POLJINE HILLS
Fakat, gdje pišeVjecitiStudent wrote:
Gdje to piše?
-
The BEN10
#532 Re: POLJINE HILLS
Zar si i ti sine palermo prešao na našu stran(k)u?palermo wrote:Fakat, gdje pišeVjecitiStudent wrote: Gdje to piše?
Dakle, da rezimiramo - svi oni koji su za investiciju su SDA-ovci. Pa drugovi moji, živjela nam naša SDA još dugo onda.
- ultima_palabra
#533 Re: POLJINE HILLS
Znači, još se fura priča da je ovo "arapski" investitor? 
- Banksy
#534 Re: POLJINE HILLS
Na stranu priča o ratnim profiterima koji legaliziraju krvavi novac,The BEN10 wrote:
- svi oni koji su za investiciju su SDA-ovci.
gdje je ovdje investicija?
Osim ako ne mislite zaposliti koje šehidsko dijete da vam riba hale u tim vilama?
-
razonoda
#535 Re: POLJINE HILLS
Nema sta da se riba -sve to voda odnese.Banksy wrote:Na stranu priča o ratnim profiterima koji legaliziraju krvavi novac,The BEN10 wrote:
- svi oni koji su za investiciju su SDA-ovci.
Osim ako ne mislite zaposliti koje šehidsko dijete da vam riba hale u tim vilama?
- ultima_palabra
#536 Re: POLJINE HILLS
Otprilike... ako si "samo" sposoban možeš još uvijek solidno živjeti... ono, fin stan i auto, pokoje putovanje, možda se zalomi i skromnija vikendica...JThomas wrote:lijepo ste naučili tu pjesmicu o slobodnom tržištu. samo što se naša realnost sa njim u putu nije srela. ovdje je privreda dirigovanija nego 1948., samo ispod žita.
Za ovakvu vikendicu ipak moraš biti politički podoban, ili pare zaraditi vani.
-
The BEN10
#537 Re: POLJINE HILLS
Malo nepovezano pišeš - ne znam jel prva rečenica vezana za drugu, ili druga i treća idu zajedno.Banksy wrote:Na stranu priča o ratnim profiterima koji legaliziraju krvavi novac,The BEN10 wrote: - svi oni koji su za investiciju su SDA-ovci.
Helem - gjde je investicija. Pa eto, to bi trebala pitati građevince i ostale struke što će raditi na izgradnji. Ljude što će prodati građevinski materijal itd itd...
-
razonoda
#538 Re: POLJINE HILLS
Dali je koicidencija , da AL SHIDI I AL BAKIIR, idu isprobanim stopama velikog SAUDI graditelja AL ladina. Toliko slicnosti?Cak i liche malo na pomenutog. Ne bi mi nilo drago da im americke ''foke'' slete na krov pred zoru, taman na putu ka dzamiji. 
-
weredsf
#539 Re: POLJINE HILLS
O kojim milijardama pricas, sva njegova ulaganja kod nas ne prelaze cc 200 miliona.VjecitiStudent wrote:Miljarde moraju ostaviti traga.weredsf wrote:O coca coli mozes sve naci na internetu osim recepta kako da je napravis.Čovjeku anonimnost može biti bitna, kompanijama nikada, itekako im je stalo do ugleda, da dobre informacije o njima što dalje stignu, da im se vrata poslova što lakše otvaraju.
Šta sve o "Shiddi Group" piše na internetu, gdje su to još trošili svoje milijarde, gdje su sva ta graditeljska djela?
Pretpostavljam London, Dubai, Tokio, NY, ... nije moguće da svoje milijarde troše samo u ovoj pravno nesigurnoj vukojebini.
To sto eventualno nema podataka na internetu o kompaniji ne znaci nista u kontekstu njenog legaliteta.
Sve obaveze prema vazecim zakonima u Bosni su izmirene i to bi trebala biti najvaznija javna stvar za gradjane, ostalo je sve puki bezobrazluk, mrznja prema SDA jer Arapi= SDA i tako dalje ide ta logika posijana u Avazu.
Nije valjda da su ove dvije građevine, izgrađene u našoj pravno supernesigurnoj vukojebini jedino što je ta, milijarde teška, Shiddi Group napravila?
Dajte slike ostalih investicija, nije valjda da se te silne milijarde samo u Sarajevu troše?
I tako ćete svim kritičarima zauvijek, ali baš zauvijek, zapušiti usta.
Ne kontam zasto bi vama iko ista dokazivao, da vi trazite dokaze ne bi ove stvari nikada ni pomislili, tek tu nema dokaza
-
weredsf
#540 Re: POLJINE HILLS
Kako svi placaju PDV??_BataZiv_0809 wrote:Na dohodak kao zaposleni i PDV kao i svi.weredsf wrote:_BataZiv_0809 wrote:Znaju da nisu cista posla i ovi sto trolaju![]()
I onda ti se jos segace sto ocekujes da se od tvojih poreza finansira pravna drzava.![]()
SDA
Koje ti poreze placas????
Zbog tvog dodatka privatno lice je duzno da tebi objasnjava odakle mu novac??
Zamisli da te komsije presretne kada se vracas iz kupovine i da te pita sta nosis u kesama i odakle ti novac da to kupis????
Sta bi mu ti rekao na to??
-
weredsf
#541 Re: POLJINE HILLS
HIFA_BataZiv_0809 wrote:Aj navedi nekog ko se u Bosni iza rata posteno obogatio?Dr. Kuca wrote:A zasto to mora znaciti? Ako neko ima para da je odma lopov, babo mu lopov? Ja znam par ljudi koji imaju para al svojom sposobnoscu. Znaci sposobni ljudi. Zive bolje od mene, a nisu lopovi ni kriminalci, samo sposobni momci. Drugo je sto ovdje svak krivi drugog radi svoje nesposobnosti.
Zato sto je takvih toliko malo, raja i gleda sa prijezirom na ovu novu kvazielitu. I tvoja logika da je neko bogom dan da ima, dok drugi nije i da to tako mora ostati zacementirano, je bas nidje veze. Pogotovu u drzavi gdje je jasno da svi nisu jednaki pred zakonom. To je bukvalno cementiranje nepravde.
AS Grupacija
Alarm West
ASA Auto
Violeta
itd itd itd
- ultima_palabra
#542 Re: POLJINE HILLS
Kao slučajno nabroja tri SDA firme
Jednu HDZ, ne znam ovaj Alarm West čiji su igrači...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#543 Re: POLJINE HILLS
Ovako:weredsf wrote: Kako svi placaju PDV??
Zamisli da te komsije presretne kada se vracas iz kupovine i da te pita sta nosis u kesama i odakle ti novac da to kupis????
PDV je porez koji oporezuje krajnju potrosnju.
A ti kao kupac u npr. prodavnici obuce jesi krajnji potrosac, jer sebi kupujes cipele koje ces nositi.
Znaci ako su cipele 100 KM, placas 83 prodavnici i 17 KM drzavi. Prodavnica je duzna tih 17 prijaviti i platiti PDV upravi. Dakle kad god kupujes u firmama PDV obveznicima, ti kao krajnji potrosac placas PDV!
Jasno?
Weerdf ne valja ti primjer, zato sto ja uopce ne pricam o Shiddiju i to ponavljam vec 3ci put!
Porez placamo svi, a od tih para vlast funkcionise. I onda pogoduje tipovima ala Shiddi, a tebi ne da nista bez mita. Kontas sad?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#544 Re: POLJINE HILLS
HIFI je SDA bukvalno pumpala pare iza rata i to svako u Tesnju zna. Semso Mehmedovic i klika. Za ostale ne znam, ali evo ima jos forumasa i naci ce se neko ko zna.weredsf wrote:
HIFA
AS Grupacija
Alarm West
ASA Auto
Violeta
itd itd itd
-
Pol_Pot
#545 Re: POLJINE HILLS
Da nije bilo ratnog i poratnog djelovanja Pere Čorluke, otimanja konvoja humanitarne pomoći i prodavanja te iste humanitarne pomoći, kao i privilegija koje su Hrvati imali pri uvozu robe , ne bi bilo ni Violete. Kao ni FIS-a, Kestena i sličnih...weredsf wrote:
HIFA
AS Grupacija
Alarm West
ASA Auto
Violeta
itd itd itd
-
weredsf
#546 Re: POLJINE HILLS
Prodavnica ili njen vlasnik tih 17% plati cim ih uveze u zemlju ne ceka drzava da ih ti kupis ali to nije ni tema..._BataZiv_0809 wrote:Ovako:weredsf wrote: Kako svi placaju PDV??
PDV je porez koji oporezuje krajnju potrosnju.
A ti kao kupac u npr. prodavnici obuce jesi krajnji potrosac, jer sebi kupujes cipele koje ces nositi.
Znaci ako su cipele 100 KM, placas 83 prodavnici i 17 KM drzavi. Prodavnica je duzna tih 17 prijaviti i platiti PDV upravi. Dakle kad god kupujes u firmama PDV obveznicima, ti kao krajnji potrosac placas PDV!
Jasno?
Weerdf ne valja ti primjer, zato sto ja uopce ne pricam o Shiddiju i to ponavljam vec 3ci put!
Porez placamo svi, a od tih para vlast funkcionise. I onda pogoduje tipovima ala Shiddi, a tebi ne da nista bez mita. Kontas sad?
Objekti se prave u opcini centar ( SDP) i opet ide na teret SDA sve...zanimljivo
-
weredsf
#547 Re: POLJINE HILLS
Pol_Pot wrote:Da nije bilo ratnog i poratnog djelovanja Pere Čorluke, otimanja konvoja humanitarne pomoći i prodavanja te iste humanitarne pomoći, kao i privilegija koje su Hrvati imali pri uvozu robe , ne bi bilo ni Violete. Kao ni FIS-a, Kestena i sličnih...weredsf wrote:
HIFA
AS Grupacija
Alarm West
ASA Auto
Violeta
itd itd itd
To je to, samo se cekao jedan koji sve zna, jos jedan u nizu
-
Pol_Pot
#548 Re: POLJINE HILLS
Dobro, nisam znao da si ti dežurni sveznadar. Izvini majke ti, o ti koji si upućen u sve tajne.weredsf wrote:Pol_Pot wrote:Da nije bilo ratnog i poratnog djelovanja Pere Čorluke, otimanja konvoja humanitarne pomoći i prodavanja te iste humanitarne pomoći, kao i privilegija koje su Hrvati imali pri uvozu robe , ne bi bilo ni Violete. Kao ni FIS-a, Kestena i sličnih...weredsf wrote:
HIFA
AS Grupacija
Alarm West
ASA Auto
Violeta
itd itd itd
To je to, samo se cekao jedan koji sve zna, jos jedan u nizu
-
weredsf
#549 Re: POLJINE HILLS
A sta sam to rekao da znam???Dobro, nisam znao da si ti dežurni sveznadar. Izvini majke ti, o ti koji si upućen u sve tajne.
Hoces reci da Violeta nije uspjesna kompanija...ili cemo tumaciti tvoje znanje kako se doslo do toga??
Posto ti tajne uspjeha pises javno cudi me da nisi neku uzeo za sebe..
-
razonoda
#550 Re: POLJINE HILLS
Kao ti npr.weredsf wrote:A sta sam to rekao da znam???Dobro, nisam znao da si ti dežurni sveznadar. Izvini majke ti, o ti koji si upućen u sve tajne.
Hoces reci da Violeta nije uspjesna kompanija...ili cemo tumaciti tvoje znanje kako se doslo do toga??
Posto ti tajne uspjeha pises javno cudi me da nisi neku uzeo za sebe..