Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam da bilo ko prica kako je HB legitimna tema. 30 godina se prica jedno te isto, da od toga nema nista. Samo su ovog opjevali jer je to rekao u Zagrebu. Kao da je bio na suceljavanju u ovalnom uredu sa Trumpom. Ne znam kakve veze ima gdje je to rekao. Ne znam bas ni da je Hrvatska drzava da ce te zbog toga zatvoriti i muciti, pa Haris je riskirao jer je to rekao.
Na kraju krajeva, isprazna floskula. Kakvo je djelovanje Harisove stranke i kako ta stranka bilda i doprinosi bosnjackoj nacionalnoj svijesti, ja da sam kakav skutorski nacionalista, ne da se ne bi zabrinuo i uplasio Harisovih rijeci, vec bi se samo nasmijao. Ako bi ga uopce registrovao.
geoxx wrote: ↑09/06/2026 12:22
ja da sam kakav skutorski nacionalnista, ne da se ne bi zabrinuo i uplasio Harisovih rijeci, vec bi se samo nasmijao. Ako bi ga uopce registrovao.
Nisam tako siguran. Kada te dehumaniziraju, onda o tebi misle da nije tvoje da se uopce bunis, a kamoli da smijes da kazes ne.
Nije poenta sto je Zaha poslan da malo podigne tenzije. Poenta je sto ovo je nesto sto iz njihovog "kuta" nije dopusteno nizoj rasi.
Haris bi bio uspjesan da je ikoga u Zagrebu uplasio. A nije nikoga, dakle sta je postigao osim "e jes im se nagovorio". I sto je dodatno ojacao pozicije "muslimani su neprijatelji katolicima" politicarima na zapadu.
Uspjesna politika je kad lobiras, djelujes, nalazis saveznike u mocnim drzavama i slicno. Sve uz osmjeh i stisak ruke. Prijetnje i grlatost su uglavnom cirkusarija.
dr_Evil wrote: ↑09/06/2026 12:01
Nek im je kaz'o... ali stanje na terenu pokazuje priznavanje Herceg-Bosne po svim aspektima od strane SDA, kao izgleda i vecina ostalih partija s bazom u Sarajevu. Da nije predizborna mozda bi nesto i vrijedilo, ista poruka za Bosnjake u GV Mostara.
Tačno.
Samo dio onoga što je odrađeno za vrijeme SDA-HDZ koalicije:
Javna poduzeća (Gospodarstvo i infrastruktura)JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar – puni naziv: Javno poduzeće "Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne" dioničko društvo Mostar. Jedna od tri službene i ravnopravne elektroprivrede u cijeloj BiH.Šume Herceg-Bosne d.o.o. Mostar – puni naziv: Društvo za uzgoj i zaštitu šuma, proizvodnju i promet šumskih proizvoda "Šume Herceg Bosne" d.o.o. Mostar. Koordinacijsko tijelo za kantonale šumarije.Javni medijiRTV H-B d.o.o. Mostar – puni naziv: RADIOTELEVIZIJA HERCEG-BOSNE d.o.o. MOSTAR. Službeni medijski servis upisan u općinskom sudu, u suosnivačkom vlasništvu općina i kantona s hrvatskom većinom. Unutar nje rade Televizija Herceg-Bosne i Radio Herceg-Bosne.Službeni sportski savezi (Registrirani u Ministarstvu pravde FBiH) Ovi savezi regularno organiziraju službena natjecanja i funkcioniraju kao ravnopravne članice krovnih sportskih saveza Bosne i Hercegovine:Košarkaški savez Herceg-Bosne (KS HB) – sa sjedištem u Mostaru, organizira i vodi službenu Ligu Herceg-Bosne. Rukometni savez Herceg-Bosne (RS HB) – upravlja rukometnim klubovima i natjecanjima na područjima s hrvatskom većinom. Nogometni savez Herceg-Bosne (NS HB) – iako su prve lige spojene na razini BiH, savez i dalje pravno postoji i upravlja nižim ligama i strukturama...
Smiješno mi je kako se forumaši pale na poluinformacije i neprovjerene vijesti, a žalosno kako novinari uspješno lože baš takve likove.
Meni bi bio skandal da je načelnik Kiseljaka zabranio korištenje trga za javno praćenje reprezentacije BiH, a dozvolio na primjer praćenje reprezentacije Hrvatske.
Nakon ovakvih reakcija anonimusa i jeste najbolje da u ovim sredinama poput Kiseljaka i Viteza nema javnih okupljanja dok traje ovo prvenstvo u nogometu.
"Povodom netočnih informacija koje su se pojavile u javnosti, Općina Kiseljak ističe kako nije zabranila niti može zabraniti građanima praćenje nogometne utakmice. Jedino što Općina Kiseljak u ovom trenutku nije u mogućnosti osigurati jest korištenje prostora na Trgu općine za organizirano javno praćenje utakmica, budući da se na predmetnoj lokaciji izvode radovi na rekonstrukciji krova, što onemogućava održavanje takvog događaja na siguran način", naveli su.
Ističu da je to jedina okolnost koja se odnosi na eventualno javno okupljanje vezano uz praćenje utakmica.
MinistarKulture wrote: ↑09/06/2026 11:12
Ako vec idemo tom linijom, u Jajcu je bila zabrana povratka bosnjackim izbjeglicama do jedno 2002. (Ako se ne varam)
iste godine sam smio u istočnoj ilidži primirisati svojoj imovini
znaci nisam smio prici na 100 metara
sjećam se pjehe krenem od dobrinje pa na cdove kod butmira pa onda prema vikendici gdje su živjeli ljudi iz hrasnice
tek u 10. mjesecu smo smjeli u opcini podnijeti zahtjev za povratom
MinistarKulture wrote: ↑09/06/2026 11:12
Ako vec idemo tom linijom, u Jajcu je bila zabrana povratka bosnjackim izbjeglicama do jedno 2002. (Ako se ne varam)
sjećam se pjehe krenem od dobrinje pa na cdove kod butmira pa onda prema vikendici gdje su živjeli ljudi iz hrasnice
A TKO ti je to zabranio bogati?
Jesu li ono u Kuli kod Gacka povratnici gadjani RPG-om? Stari se, pa se zaboravlja... 97' meni sa puskama stan obijali
A TKO ti je to zabranio bogati?
Jesu li ono u Kuli kod Gacka povratnici gadjani RPG-om? Stari se, pa se zaboravlja... 97' meni sa puskama stan obijali
Nisu oni protjeravali nas da bi se mi sutra vracali. To je poenta cijele price. Zato su de i desavale te hajke i zastrasivanja naroda. Kod nas u SA drito s ćuka s kojih su nas gadjali šLJEgli se i imovinu vratili. Niko nista.
Truba wrote: ↑09/06/2026 12:34
Ne znas ti sta je RS i muka povratka imovine
Ti samo znas za hdz
Zbog toga te i pitam. Znaci nisu Bosnje opstruirale tebi nista. Nego Srbi. Pa ne vidim paralelu.
pise istocna ilidza sta ti pitas
pararela je gdje se ratovalo tu je napeto (uskoplje vitez kiseljak mostar konjic)
gdje se nije ratovalo nije napeto (tuzla orasje sarajevo)
sta nije jasno
jajce je specifican primjer i pokazatelj kakva bi situacija bila da su srbi izgubili 100% rat
Čović: Mjesecima intenzivno radimo sa SDA na relaksaciji odnosa s Bošnjacima, to je pravi put
Čović iznio svoje želje. Čović stalno tako. A nezahvalno je pričati na temama na Politici u vrijeme predizborne pa mi rekoše da su oba ova Dragana prodali se SDA jer kritikuju aktuelnu vlast. Možda i jesu, nisam im držao svijeću. I Čudićka bi bila SDFA bot da je nekim čudom pohvalila Harisov gard na HRT-u.
Truba wrote: ↑09/06/2026 12:34
Ne znas ti sta je RS i muka povratka imovine
Ti samo znas za hdz
Zbog toga te i pitam. Znaci nisu Bosnje opstruirale tebi nista. Nego Srbi. Pa ne vidim paralelu.
pise istocna ilidza sta ti pitas
pararela je gdje se ratovalo tu je napeto (uskoplje vitez kiseljak mostar konjic)
gdje se nije ratovalo nije napeto (tuzla orasje sarajevo)
sta nije jasno
jajce je specifican primjer i pokazatelj kakva bi situacija bila da su srbi izgubili 100% rat
Armija BiH a i Bosnjaci kao narod, ni u ratu (ni u poraću) u jeku najzešcih sukoba sa HVO na teritoriji Sarajeva, Tuzle, Zenice i sl nisu progonili Hrvate a ni Srbe. Koji su ostali na teritorijama pod kontrolom ABiH. Dok su recimo Bosnjaci Stolca, Iako nisu bili nikakav remetilacki faktor prognani, zatvarani i ubijani. Ti si u Sarajevu pod opsadom, imao sva prava a i neki Srbin, kao i bosnjacko stanovnistvo. Bez razlike. U tome je kvačica.
Last edited by SaraFina on 09/06/2026 14:10, edited 1 time in total.
Čović: Mjesecima intenzivno radimo sa SDA na relaksaciji odnosa s Bošnjacima, to je pravi put
Čović iznio svoje želje. Čović stalno tako. A nezahvalno je pričati na temama na Politici u vrijeme predizborne pa mi rekoše da su oba ova Dragana prodali se SDA jer kritikuju aktuelnu vlast. Možda i jesu, nisam im držao svijeću. I Čudićka bi bila SDFA bot da je nekim čudom pohvalila Harisov gard na HRT-u.
Sa kim je sada HDZ u koaliciji?
dobar mu gard, pričo o raspudićevom brus liju. papansko podjebavanje. sve to isto je konaković izjavljivao pa je opet bio hdz pudlica.