bicebolje wrote:
Pogan neki taj gradjanski nacionalizam - koje je samo ljude raselio, pobio ,silovao ,razdvojio...i sav se uperio protiv vas , jadnih , neduznih torasa, koji ni mrava nisu i ne bi zgazili

Nisam u pravu ?
Veoma pogan. Poganog jezika. Ako su ovdašnji narodi načinili dosta zla u prošlosti to ne znači da će se ljudi odreći sebe i svoga identiteta. Učinili su i mnogo dobrog. Za razliku od građanskih nacionalista koji ne uradiše ništa dobro osim što siju mržnju prema Srbima, Hrvatima i Bošnjacima, doduše za sada u manjoj mjeri. Srbi i Hrvati su im prvi na meti. Vjerovatno kontaju da će kod Bošnjaka lakše ispraviti par slova i preveslati ih u Bosansku naciju. Građansko društvo u kojem kako pojedici vole reći "NEĆE BITI BITNO KO JE KO".
Ugodno je s tobom caskati
Sta su to prihvatljivi nazivi koje gradjanski orijentirani koriste.Ja sam gradjanin ove drzave, Bosanac , kakav to ja naziv koristim koji tebi sekira bubrege ?
Tacno, neces cuti od Komsica da se busa hrvatstvom.Sto nimalo ne znaci da ga se stidi. Jednostavno mu taj etnicki prefiks nije NO1 u zivotu.
Tebi jeste. I No 1 i 2 i 3.
A ovo zadnje je za no comment.Ipak...
Kazes - AKO su ovdasnji narodi pocinili zla. AKO ??? Pa, jebote ko nas pobi, raseli , porusi ? Afrikanci ?
I to ne u nekoj proslosti, nego koliko jucer.I to ne prvi put.
Sta su dobro ucinili ? Poduci me.
Kada su to gradjanski radikali

trazili da se neko odrekne svog identiteta ( e, jes vam identitet !)
VI trazite da se SVE podredi tom nekom iskonskom etno- klero identitetu. E, to malo morgen.
Izmedju sve i nista je ogroman raspon- ali kod vas igra samo ovo SVE. No can do !