Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

sumirprimus

#64751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

eh da smo bogdo ko slovenija obecana zemlja.
naravno fildzan ali u kojem imas i pravo i moc odlucivanja, a ne ovak ova visedecenijska sda rahat patnja.
jesi li ikada i bio drzava pa si nesto izgubio?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#64752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Nema od toga ništa, iz više razloga, čisto hladno gledano:

Srbi su preveliki mitomani da bi dali Mrkonjić za Brčko

Hrvati u FBiH i njihova reakcija

Hrvatska to ne želi: Njihov cilj, ma koliko god mi mislili da jeste, nije raspad BiH, nego baš neko zadržavanje statusa quo, samo uz veći status Hrvata. Nikome od njih nije u interesu granica sa Srbijom na 50km od Zagreba na 200 kilometara dužine, i ovako im pale državu. Ovo njima odgovara, mi se faktički koprcamo za njih.

Međunarodna zajednica ne bi takav projekat nikad podržala, čak i da se sve tri strane dogovore.
dr_Evil

#64753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 28/08/2026 14:44 eh da smo bogdo ko slovenija obecana zemlja.
naravno fildzan ali u kojem imas i pravo i moc odlucivanja, a ne ovak ova visedecenijska sda rahat patnja.
Da.. i to najstarija juznoslavenska drzava. Uz duzno postovanje prema svim susjedima i komsija cije identitete, drzave i kraljeve postujem. Dobro, osim Tomislava, to je laznjak.
DonieBrasco

#64754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Lakse je ici linijom manjeg otpora uvijek je ali uvijek 1:2 protiv BiH, svi znamo koje strane podrze stranci ili presute, zazmire pa se prave pametni.
sumirprimus

#64755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 28/08/2026 14:48
sumirprimus wrote: 28/08/2026 14:44 eh da smo bogdo ko slovenija obecana zemlja.
Da.. i to najstarija juznoslavenska drzava. Uz duzno postovanje prema svim susjedima i komsija cije identitete, drzave i kraljeve postujem. Dobro, osim Tomislava, to je laznjak.
koja drzava ba? ona kraljevina, sto i dan danas vecina slavi njene okupatore i krvnike otomane?daaj ba evile, pust se mitologije, za to su zaduzeni ovi iz mordora.
nikad mi do 92 i proglasenja neovisnosti nismo bili smaostalna i neovisna Moderna drzava.
sumirprimus

#64756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

sve autogolovi, kao i reizbor zk u predsjednistvo vise puta.
Tvrtko II Kotromanić

#64757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

sumirprimus wrote: 28/08/2026 14:49
koja drzava ba? ona kraljevina, sto i dan danas vecina slavi njene okupatore i krvnike otomane?daaj ba evile, pust se mitologije, za to su zaduzeni ovi iz mordora.
nikad mi do 92 i proglasenja neovisnosti nismo bili smaostalna i neovisna Moderna drzava.
[yt]https://www.youtube.com/watch?v=u6J_PQ-h46Y[/yt]
dr_Evil

#64758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 28/08/2026 14:49
Drzava, poseban identitet kako nezavisna tako i u svakom drugom obliku carstva. Jedina koja je uspjela da sacuva ime kroz historiju od svih juznoslavenskih.

Opet, uz duzno postovanje prema susjednim i komsijskim oblicima upravljanja raznih teritorija kroz historiju/povijest.
Last edited by dr_Evil on 28/08/2026 14:53, edited 1 time in total.
PreWiBa

#64759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Ma Sumir samo priča, a nikako da odgovori na ovo što sam napisao...

Prije će se ukinuti entiteti nego što će se desiti neki realan "miran" raspad.
sumirprimus

#64760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 28/08/2026 14:52
Drzava, poseban identitet kako nezavisna tako i u svakom drugom obliku carstva. Jedina koja je uspjela da sacuva ime kroz historiju od svih juznoslavenskih.

Opet, uz duzno postovanje prema susjednim i komsijskim oblicima upravljanja raznim teritorija kroz historiju/povijest.
ne mogu bogam, nemam zivaca, pogotov s vama istoricarima.
bila jednom jedna bosna, tvrtko, kulin dan, povelja sve 5.
ali dodje dusman strani, i okupira bosnu, i postsmo vilajet.
malo nas izdigli austrougari, malo prisvojila kraljevina, pa oslobodili komunisti i vaspostavili republiku.
do 92ge i proglasenja neovisnosti. :bih:
i to smo krvlju platili.
sumirprimus

#64761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

PreWiBa wrote: 28/08/2026 14:53 Ma Sumir samo priča, a nikako da odgovori na ovo što sam napisao...

sta si napiso? pa ja sam ovde najjasniji i najotovreniji.
ja zagovaram pravo nas bosanaca na samooprerdjeljenje. neovisnu sekularnu demokratsku drzavu bosnu, i da se odvojimo od mracnjaka. nece s nama ne moraju siroko im polje, i totalni bojkot svega od njih-.
PreWiBa

#64762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 28/08/2026 14:55
PreWiBa wrote: 28/08/2026 14:53 Ma Sumir samo priča, a nikako da odgovori na ovo što sam napisao...

sta si napiso? pa ja sam ovde najjasniji i najotovreniji.
ja zagovaram pravo nas bosanaca na samooprerdjeljenje. neovisnu sekularnu demokratsku drzavu bosnu, i da se odvojimo od mracnjaka. nece s nama ne moraju siroko im polje, i totalni bojkot svega od njih-.
Ja ti fino pišem da je to nemoguće, sve i da postoji volja:
Nema od toga ništa, iz više razloga, čisto hladno gledano:

Srbi su preveliki mitomani da bi dali Mrkonjić za Brčko

Hrvati u FBiH i njihova reakcija

Hrvatska to ne želi: Njihov cilj, ma koliko god mi mislili da jeste, nije raspad BiH, nego baš neko zadržavanje statusa quo, samo uz veći status Hrvata. Nikome od njih nije u interesu granica sa Srbijom na 50km od Zagreba na 200 kilometara dužine, i ovako im pale državu. Ovo njima odgovara, mi se faktički koprcamo za njih.

Međunarodna zajednica ne bi takav projekat nikad podržala, čak i da se sve tri strane dogovore.
4L0n3

#64763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 4L0n3 »

Nazalos fildzan je vec dogovoren, ovih 30 godina gledamo samo razvlacenje pameti kako to prodat narodu i mentnut juru na de fakto.
sumirprimus

#64764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

4L0n3 wrote: 28/08/2026 14:58 Nazalos fildzan je vec dogovoren, ovih 30 godina gledamo samo razvlacenje pameti kako to prodat narodu i mentnut juru na de fakto.
to i ja kazem.
da je bar izvuc kakav maksimum i iz toga.
dr_Evil

#64765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 28/08/2026 14:54

Opet, uz duzno postovanje prema susjednim i komsijskim oblicima upravljanja raznim teritorija kroz historiju/povijest.
malo nas izdigli austrougari, malo prisvojila kraljevina, pa oslobodili komunisti i vaspostavili republiku.
i to smo krvlju platili.
Ebi ga... malo se bolje spremi, pa cemo da popricamo jednom i o ajanskom vijecu, ali samo radi zabave. Svaki dan u svakom pogledu postajes sve bolji i bolji... naravno u provodjenju projekta koji si dobio u zadatak.

Nego evo da te malo oraspolozim, depresivno je ovih dana.

https://thebosniatimes.ba/103497/cionis ... apadnjaka/
dr_Evil

#64766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

4L0n3 wrote: 28/08/2026 14:58 Nazalos fildzan je vec dogovoren, ovih 30 godina gledamo samo razvlacenje pameti kako to prodat narodu i mentnut juru na de fakto.
To je tacno...
sumirprimus

#64767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 28/08/2026 15:00
sumirprimus wrote: 28/08/2026 14:54

i to smo krvlju platili.
Ebi ga... malo se bolje spremi, pa cemo da popricamo jednom i o ajanskom vijecu, ali samo radi zabave. Svaki dan u svakom pogledu postajes sve bolji i bolji... naravno u provodjenju projekta koji si dobio u zadatak.

Nego evo da te malo oraspolozim, depresivno je ovih dana.

https://thebosniatimes.ba/103497/cionis ... apadnjaka/
jao jao, pa ovo mi dodje ko ona rasprava pezica i one zene :lol: :-) bjeri bola tamo.
srecom sjedim cesto s mostarcima pa znam kakva ste ila u diksusijama :lol:
dr_Evil

#64768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 28/08/2026 15:02

jao jao, pa ovo mi dodje ko ona rasprava pezica i one zene :lol: :-) bjeri bola tamo.
srecom sjedim cesto s mostarcima pa znam kakva ste ila u diksusijama :lol:
Cuj to, znaci sjedite, ispijate kavicu i kontate hoce li Kabiri poslati novu posiljku košer crnih kosulja. Kratak spoj nastane u glavi od te kombinacije, dokaz da je sve moguce. Kad je to moguce, onda je moguce da i ti imas pravo... i dosta za danas.
DonieBrasco

#64769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Sta je ovo niko od legitimnih predstavnika i nosilaca EU vrijednosti, vecih katolika od Pape se nije oglasio o crkavanju genocidijasa.

Ili se ne smiju zamjeriti Dodiku, kad Zovoko suti sve vam je jasno.
Adisice

#64770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Adisice »

sumirprimus wrote: 28/08/2026 14:14
Point. wrote: 28/08/2026 10:22
sumirprimus wrote: 28/08/2026 10:11 Po reakciji nasih komšija u rs.u na smrt mladica, prva stranka koja predlozi otcjepljenje od rs uz narsvno neke teritorijalne ustupke prema.fbih glassacu za njih.
Dotad apstinencija od pacenicke reakcionarne imt politike.
Patriotski nema šta.
kad vidim kako slave mladica i odaju mu pocast i to na mjestima gdje su vrseni masovni zlocini i u njihovo ime, nema tu zivota za 100 godina, i zato smatram da je najpatriotskiji cin, odvojiti se od takvih i graditi svoju buucnost bez mracnjaka.
valja zivit s takvom mrakom, lako je iz svedske biti patriota.
sutra nesto lagano na izlet u zvornik ili trebinje, il poslom do bl, u lukavicu u jabuku, sta ima nema nista, nema krac i nece ga ni bit nikad vise, ili dok ne dozive katarzu. a taj hickokov film nazalost necemo nikad odgledati.
Hajd mi objasni šta ćemo mi Bošnjaci koji živimo u RS-u?Da napustimo svoja ognjišta poslije 30 godina obnavljanja?
Point.

#64771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

sumirprimus wrote: 28/08/2026 10:11 Po reakciji nasih komšija u rs.u na smrt mladica, prva stranka koja predlozi otcjepljenje od rs uz narsvno neke teritorijalne ustupke prema.fbih glassacu za njih.
Dotad apstinencija od pacenicke reakcionarne imt politike.
Patriotski nema šta.
kad vidim kako slave mladica i odaju mu pocast i to na mjestima gdje su vrseni masovni zlocini i u njihovo ime, nema tu zivota za 100 godina, i zato smatram da je najpatriotskiji cin, odvojiti se od takvih i graditi svoju buucnost bez mracnjaka.
sutra nesto lagano na izlet u zvornik ili trebinje, il poslom do bl, u lukavicu u jabuku, sta ima nema nista, nema krac i nece ga ni bit nikad vise, ili dok ne dozive katarzu. a taj hickokov film nazalost necemo nikad odgledati.
I nagraditi ih tako što im najveća bošnjačka stratišta poput Zvornika, Višegrada, Srebrenice, Prijedora halaliti, tj pola BiH?

Ovo nije patriotsko razmišljanje, nego izdajničko u vidu Kvislinga.
drug_profi

#64772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Dođite sebi ljudi.
Raspad bi podrazumjevao peglanje granica. Ko ce ih peglat? Onaj ko ima jacu vojsku.

Vojska, vojska... i to moderna, ne neka gerila. Gerili je odzvonilo zauvijek.

Imate li vojsku?
Zašto nemate?
Tvrtko II Kotromanić

#64773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Point. wrote: 28/08/2026 16:25

Patriotski nema šta.
I nagraditi ih tako što im najveća bošnjačka stratišta poput Zvornika, Višegrada, Srebrenice, Prijedora halaliti, tj pola BiH?

Ovo nije patriotsko razmišljanje, nego izdajničko u vidu Kvislinga.
upravo
gledaj ko pise, ne nuzno sta pise :)
Billy The Pljuc

#64774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Billy The Pljuc »

Heh, odobravali ili ne, govornika ili izrečeno, mislim da vrijedi pogledati:

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Billy The Pljuc wrote: 28/08/2026 18:00 Heh, odobravali ili ne, govornika ili izrečeno, mislim da vrijedi pogledati:

Sta kaze ovaj redikul
Post Reply