https://www.klix.ba/vijesti/bih/odbijen ... /260417036Odbijena žalba "Planet Softa" iz Banje Luke, a firma iz Sarajeva povukla svoju: Ured ima još jednu da razmotri
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Peacean
#58501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Brzo ove žalbe rješavaju
-
zposao
#58502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ili ja pogrešno razumijem kolegu Dangubu ili vi ostali.Point. wrote: ↑17/04/2026 12:22Ako se nagradi Rusija za agresiju sa teritorijim, otvara se Pandorina kutija i postavlja se pitanje šta će spriječoti neke druge globalne sile da čopaju komšiluk jer im se može?Danguba wrote: ↑17/04/2026 10:50 Auh al ste se nagovorili samo zato sto ne razumijete sta sam htjeo reci.
RUSIJA je brutalni AGRESOR u Ukrajini.
Okupirali su dijelove teritorije gdje je vecinsko rusko stanovnistvo i to nista ne moze opravdati
Postoji li sila koja ce te teritorije vratiti?
Cisto sumnjam pa i da se Amerika ukljuci
Sta je ciniti, zastititi ostali dio zemlje da ne okupiraju i pregovarati ili jos godinama pa i desetljecima ratovati i iscrpljivati se
Sto se tuce Amerike i Bajdena, mnogo su bili umijesani u drsavanja u Ujrajini prije agresije
Sada, isto ce Ameri reci, potpisujte mir bez okupiranih teritorija jer vas mi necemo vise braniti sto i pokazuju
Je li Amerika bila predvidnik mnogih sankcija prema Rusiji koje trebaju slijediti i EU zemlje?
Miniranje Sjevernog toka je vjerovatno njihovo djelo A oni jos uvijek kupuju ruske energente sam se od nas zahtjeva da to ne radimo
Je li pravedno to sto se desilo Ukrajini, naravno da nije
Ima li iko snage da vrati okupirane teritorije, nema
Da li nas to sve iscrpljuje, da
Molio bih sve one koji su za produzetak rata da napisu na koji nacin ce se zavrsiti ova agresija
Imamo li i mi pravo da kupujemo robu od bilo koga, imamo
Je li trenutna americka administracija nas prijatelj,nije(moje misljenje) jer sve sto su uradili(sankcije i JI, ambasad)govori da samo gledaju svoj interes
Ti ideš sa pričom da je Zelenski kriv što nije kriv a nisi pomislio sa se mir jednostavno i lako može postići time da Rusija prekine agresiju i vrati se na međunarodno priznate granice?
Ti ideš sa pričom kako se tamo ionako priča ruski pa šta fali? Šta ako sutra Srbija napadne BiH i zaželi manji entitet zauzeti vojno, hoćeš li reći neka se samo uspostavi mir, dajte im rs tamo se ionako priča srpski?
Ja sam isto mišljenja da su Ukrajinci ispali donji zbog svoje naivnosti.
Možda se varam ali mislim da Rusiji nije bio osnovni cilj odsjeći komade ukrajinske teritorije nego da svima dadnu do znanja da se nato neće primaknuti njihovoj granici pa šta god bilo potrebno sa njihove strane da urade da će to i uraditi, a i usput naravno da postave pro ruse na vlast.
U prvih par dana su bili pregovori gdje je ukrajina mogla ispregovarati za sebe povoljniju situaciju nego sada.
Tu su na scenu nastupili zapadnjaci u liku Borisa Johnsona, Bidena i Macrona koji su nagovorili Zelenskog da odbace bilo kakve kompromise i pregovore a da ce zapad stajati Ukrajinu i dati joj sve sta treba za pobjedu nad ruskim agresorom.
Evo vidimo kako je to ispalo.
Ukrajina raskomadana, tko zna koliko milijuna raseljenih i pobijenih, uništena privreda, zadužili se zbog rata da nikad to nece vratiti. Rusi na pragu pobjede, zapad ih pustio niz vodu. Trump se iživljavao nad Zelenskim i trazio prirodna bogatstva.
Ali eto opet ispade po nekima da je bolje ovako nego da su sačuvali narod i zemlju i dogovorili nekakvo kompromisno rjesenje.
A moglo bi se reci da je sve krenulo time sto je Ukrajina insistirala da uđe u Nato. Čemu to ako ni austrija nije ni švica a sasvim lijepo žive.
Sve je to igra velikih preko leđa sirotinje.
Treba nekad od dva zla znati izabrati manje.
-
geoxx
#58503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ne mislim da su imali bolju poziciju nego sad, iako se o tim pregovorima na pocetku rata ne zna puno. Ako cemo o poginulim civilima, borcima i razrusenoj zemlji, mozes to primijeniti na svaki rat u historiji u smislu da je isti besmislen. I Iran bi recimo sacuvao ljude i beton da se odmah na pocetku naguzio. Gorivo bi biolo jeftino.
Elem, mislim da si u vezi postavljanja svoje proruske vlasti, sto jeste glavni cilj rata, zapravo obesmislio sve ostalo sto si napisao.
Elem, mislim da si u vezi postavljanja svoje proruske vlasti, sto jeste glavni cilj rata, zapravo obesmislio sve ostalo sto si napisao.
- mirzic1
#58504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakva vam je ovo prica? Mi mozemo osuditi sta radi izrael, da je agresor i slicno, no to ne znaci da radi toga trebamo odustadi od investicija. Nismo mi moralisti da kazemo da nam izraelsko govno smrdi, ali cemo saradjivati sta znam, sa saudijskim. Nismo mi svicarska.
Prema tome, sve dok izrael ne radi nista protiv Bosne i Hercegovine, vise su nego dobrodisli.
- dr_Evil
#58505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je Brkica pricao citavo vrijeme zadnjeg genocida u Palestinimirzic1 wrote: ↑17/04/2026 13:50Kakva vam je ovo prica? Mi mozemo osuditi sta radi izrael, da je agresor i slicno, no to ne znaci da radi toga trebamo odustadi od investicija. Nismo mi moralisti da kazemo da nam izraelsko govno smrdi, ali cemo saradjivati sta znam, sa saudijskim. Nismo mi svicarska.
Prema tome, sve dok izrael ne radi nista protiv Bosne i Hercegovine, vise su nego dobrodisli.
-
BAK-eV
#58506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Taj pojam Bosna i Hercegovina bez daljnje specifikacije je gumen.mirzic1 wrote: ↑17/04/2026 13:50Kakva vam je ovo prica? Mi mozemo osuditi sta radi izrael, da je agresor i slicno, no to ne znaci da radi toga trebamo odustadi od investicija. Nismo mi moralisti da kazemo da nam izraelsko govno smrdi, ali cemo saradjivati sta znam, sa saudijskim. Nismo mi svicarska.
Isto da kazes: Dok Izrael ne radi nista protiv Juzne afrike, oni su vise nego dobro dosli. Sta bi imali reci Crnci na to prije 50 godina?
- mirzic1
#58507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zato cemo mi graditi svicu a ne gledati u nebo i uzdati se da se samo od sebe rijesi. Tako da izgradimo temelje, pa ako se neko za 50 godina odluci na nesto, imamo rjesenje, zar ne?BAK-eV wrote: ↑17/04/2026 14:30Taj pojam Bosna i Hercegovina bez daljnje specifikacije je gumen.mirzic1 wrote: ↑17/04/2026 13:50Kakva vam je ovo prica? Mi mozemo osuditi sta radi izrael, da je agresor i slicno, no to ne znaci da radi toga trebamo odustadi od investicija. Nismo mi moralisti da kazemo da nam izraelsko govno smrdi, ali cemo saradjivati sta znam, sa saudijskim. Nismo mi svicarska.
Isto da kazes: Dok Izrael ne radi nista protiv Juzne afrike, oni su vise nego dobro dosli. Sta bi imali reci Crnci na to prije 50 godina?![]()
Sta ti predlazes? Reci jok, mrs jevreji, mrs dzanki amerikanci, vi ste fute svjetski agresori i genocidasi? Pogledaj ba primjer hebenog Japana. Sta su trebali reci rendzerima sa zapada...ili istoka?
-
BAK-eV
#58508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba reci bujrum ako ce to odgovarati Bosnjacima.mirzic1 wrote: ↑17/04/2026 14:34Zato cemo mi graditi svicu a ne gledati u nebo i uzdati se da se samo od sebe rijesi. Tako da izgradimo temelje, pa ako se neko za 50 godina odluci na nesto, imamo rjesenje, zar ne?BAK-eV wrote: ↑17/04/2026 14:30Taj pojam Bosna i Hercegovina bez daljnje specifikacije je gumen.mirzic1 wrote: ↑17/04/2026 13:50
Kakva vam je ovo prica? Mi mozemo osuditi sta radi izrael, da je agresor i slicno, no to ne znaci da radi toga trebamo odustadi od investicija. Nismo mi moralisti da kazemo da nam izraelsko govno smrdi, ali cemo saradjivati sta znam, sa saudijskim. Nismo mi svicarska.
Isto da kazes: Dok Izrael ne radi nista protiv Juzne afrike, oni su vise nego dobro dosli. Sta bi imali reci Crnci na to prije 50 godina?![]()
Sta ti predlazes? Reci jok, mrs jevreji, mrs dzanki amerikanci, vi ste fute svjetski agresori i genocidasi? Pogledaj ba primjer hebenog Japana. Sta su trebali reci rendzerima sa zapada...ili istoka?
Ako su oni tebi nebitni, meni nisu.
A puno se u ovoj drzavi radi na njihovu stetu.
Izgleda tako i ovaj plinovod ili investicija u Aluminij.
Sta ima neki Bosnjak u Mostaru ili Stocu od toga?
Zasto to ne pravi BH-Gas pa da mi sve kontrolisemo.
De objasni nam!
- mirzic1
#58509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne ba Bosnjacima, vec BOSNI I HERCEGOVINI! Prestanite stavljati BILO STA ILI BILO KOGA ispred rzave. Nevjerovatno.
U ovoj drzavi se nista ne radi bez amina jednih, drugih, ili trecih.A puno se u ovoj drzavi radi na njihovu stetu.
Da ti ne odgovaram posebno za svaku stavku, jer neces skontati, ne jer ne mozes i nemas kapaciteta, vec jer neces, jer za to treba nase poslati u neku stvari i traziti odgovornost.
Primjer ti je AP iz Tuzle. Tuzlaci ko kakve mazge stalno naricu krivo Sarajevo, kriv papa, kriv ovaj, kriv onaj. Ustvari tuzlaci imaju SVE POLUGE da dobiju APSOLUTNO SVE STO ZELE, no nece. Njima je draze narikati kako su ugrozeni, kako mrsko sarajvo sebi sve uzme, a ponavljam IMAJU SVE POLUGE da dobiju apsolutno sto zele. Nece, pausal u padze i prica u krug.
Tako je apsolutno i za ova gore tvoja pitanja.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
- House
-
BAK-eV
#58512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa sam si priznao, da se moze nesto desiti, sto je ko fol dobro za drzavu a nije za Bosnjake.mirzic1 wrote: ↑17/04/2026 14:42Ne ba Bosnjacima, vec BOSNI I HERCEGOVINI! Prestanite stavljati BILO STA ILI BILO KOGA ispred rzave. Nevjerovatno.
U ovoj drzavi se nista ne radi bez amina jednih, drugih, ili trecih.A puno se u ovoj drzavi radi na njihovu stetu.
Da ti ne odgovaram posebno za svaku stavku, jer neces skontati, ne jer ne mozes i nemas kapaciteta, vec jer neces, jer za to treba nase poslati u neku stvari i traziti odgovornost.
Primjer ti je AP iz Tuzle. Tuzlaci ko kakve mazge stalno naricu krivo Sarajevo, kriv papa, kriv ovaj, kriv onaj. Ustvari tuzlaci imaju SVE POLUGE da dobiju APSOLUTNO SVE STO ZELE, no nece. Njima je draze narikati kako su ugrozeni, kako mrsko sarajvo sebi sve uzme, a ponavljam IMAJU SVE POLUGE da dobiju apsolutno sto zele. Nece, pausal u padze i prica u krug.
Tako je apsolutno i za ova gore tvoja pitanja.
Sami si priznao, da o tome odlucuje vlast.
Pa eto odlucuje na nasu stetu.
Tako i ova saradnja sa Izraelom je trenutno na nasu stetu.
- cyprus
#58513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo neka alternativna istina?
- mirzic1
#58514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Drzava Bosna i Hercegovnina nije jednako Bosnjaci. Shvati to vise, ti i slicni. No kako sam i pretpostavio, nemas odgovora na citirano
Ne suradjujemo, a da saradjujemo, ne vidim niti jedan dio stete, sve dok postuju zakone i drzavu Bosnu i Hercegovinu.
-
BAK-eV
#58515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa nije jednako. Zato ako je nesto dobro za drzavu moze biti lose i za tebe genijalcino.
I nisi odgovorio ni na jedno pitanje, vec samo sebe iznova citiras.
Odgovori na pitanje sta to imaju Bosnjaci Mostara od svega ovoga?
Hvala unaprijed na odgovoru.
- mirzic1
#58516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Imaju ono na sta su pristali i sta su odabrali. Isto sto ja imam ono sto sam odabrao u Sarajevu, ili moj komsija u Maglaju. I tamo i ovamo su Bosnjaci vecina i biraju sta ce.
U Mostaru su pristali na ono sto su se dogovorili. Da nisu pristali, imali bi nesto drugo, a sada imaju apsolutno ono sto zele.
Ponavljam ti, bilo koji dio FBIH nista se ne moze desiti bez da mi Bosnjaci potvrdimo, apsolutno nista!
Dao sam ti primjer Tuzle, apsolutno je isti. Da tuzla zeli AP dobila bi ga ne sutra, vec juce.
Ja kao jedinka sam apsolutno nebitan. Nakon mene drzava ce biti i dalje tu. Sta ja mislim, osjecam je apsolutno nebitno, sve dok postujem zakone ove drzave i radim u njenu korist.
-
BAK-eV
#58517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ko kaze da ce biti drzava tu, ako se jacaju separatisti?
Bila je nekada i Jugoslavija, pa je nema.
Kosovo vise nije dio Srbije.
Shvatas li ti pojam separatizma i koliko je on jak u nas?
- mirzic1
#58518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jak je onolikio koliko mu se dopusti. Umjesto da radimo protiv separatizma, mi ga podsticemo tako sto smo ze zadali u svoje brloge i gledamo kako i koga cemo zavrnuti.
Sto se tice separatizma tice, ne radi se protiv njega zavrtanjem ruku, nosenjem zastave sa ljiljanima i pjevanjem himne. Bori se radom, tako da FBIH bude svica. Ipak mi u FBIH radimo separatizam nasim poganim lopovlukom i korumpiranim sistemom, od portira, preko mene, tebe, obicnog covjeka, do vrha.
- problemnatravunu
#58519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
mirzic1 wrote: ↑17/04/2026 16:12Jak je onolikio koliko mu se dopusti. Umjesto da radimo protiv separatizma, mi ga podsticemo tako sto smo ze zadali u svoje brloge i gledamo kako i koga cemo zavrnuti.
Sto se tice separatizma tice, ne radi se protiv njega zavrtanjem ruku, nosenjem zastave sa ljiljanima i pjevanjem himne. Bori se radom, tako da FBIH bude svica. Ipak mi u FBIH radimo separatizam nasim poganim lopovlukom i korumpiranim sistemom, od portira, preko mene, tebe, obicnog covjeka, do vrha.
-
BAK-eV
#58520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bujrum odi i zivi u Bratuncu, Capljini, Stocu, Rudom...mirzic1 wrote: ↑17/04/2026 16:12Jak je onolikio koliko mu se dopusti. Umjesto da radimo protiv separatizma, mi ga podsticemo tako sto smo ze zadali u svoje brloge i gledamo kako i koga cemo zavrnuti.
Ojacaj malo patriotske snage.
A za Siroki Brijeg, Posusje ne znam sta bih ti preporucio.
Oni su vec Svica.
-
zposao
#58521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ukrajina nije bila u boljoj pregovaračkoj poziciji na početku rata nego sada?geoxx wrote: ↑17/04/2026 13:38 Pa ne mislim da su imali bolju poziciju nego sad, iako se o tim pregovorima na pocetku rata ne zna puno. Ako cemo o poginulim civilima, borcima i razrusenoj zemlji, mozes to primijeniti na svaki rat u historiji u smislu da je isti besmislen. I Iran bi recimo sacuvao ljude i beton da se odmah na pocetku naguzio. Gorivo bi biolo jeftino.
Imaš li ti oči?
Znaš li koliko ih je izginulo da bi na kraju izgubili dobar komad zemlje i da bi im trump rekao da su mu dužni 500 milijardi za oružje?
I o kakvoj mojoj ruskoj vlasti pričaš? Ja veze s rusijom imam ko sa Bahamima. Samo pokušavam biti realan.
Degutantno mi ne koliko su šizofreno dijametralno suprotne priče na temi o ukrajini i izraelu.
Na temi o ukrajini svi pišu hvalospjeve o americi a na temi o Palestini sve najgore pišete o americi. Doslovno isti likovi.
Ako ja kažem da su ovo kao i svaki put u historiji igre velikih igrača gdje mali trebaju biti pametni da ne nahebu šta sam pogrešno rekao?
Trump evo najavio da ce svratiti usput osvojiti Kubu na povratku kuci. Šta sa time?
A vezano za Iran nije ista situacija. Iran je dva puta napadnut u toku pregovora. Bilo je izvjestaja od promatraca sa sastanka da su iranci bili i vise nego kooperativni i da su bili spremni na sve vrste ustupaka a svejedno su napadnuti i dekapitirani u toku pregovora. To nije nikako slicno Ukrajini.
-
zposao
#58522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
geoxx
#58523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Imam oci. Imas ti? Sporazum je ukljucivao da Ukrajini ostane vojska na nivou Islanda. To je doslovno pozivnica za novi rat kad Rusima prahne. Dosta ih je izginulo, ali isto tako je i Rusa. Kad pokazes zube, nece te ponovo napasti, za razliku od onog kad se naguzis.zposao wrote: ↑17/04/2026 17:47Ukrajina nije bila u boljoj pregovaračkoj poziciji na početku rata nego sada?geoxx wrote: ↑17/04/2026 13:38 Pa ne mislim da su imali bolju poziciju nego sad, iako se o tim pregovorima na pocetku rata ne zna puno. Ako cemo o poginulim civilima, borcima i razrusenoj zemlji, mozes to primijeniti na svaki rat u historiji u smislu da je isti besmislen. I Iran bi recimo sacuvao ljude i beton da se odmah na pocetku naguzio. Gorivo bi biolo jeftino.
Imaš li ti oči?
Znaš li koliko ih je izginulo da bi na kraju izgubili dobar komad zemlje i da bi im trump rekao da su mu dužni 500 milijardi za oružje?
I o kakvoj mojoj ruskoj vlasti pričaš? Ja veze s rusijom imam ko sa Bahamima. Samo pokušavam biti realan.
Degutantno mi ne koliko su šizofreno dijametralno suprotne priče na temi o ukrajini i izraelu.
Na temi o ukrajini svi pišu hvalospjeve o americi a na temi o Palestini sve najgore pišete o americi. Doslovno isti likovi.
Ako ja kažem da su ovo kao i svaki put u historiji igre velikih igrača gdje mali trebaju biti pametni da ne nahebu šta sam pogrešno rekao?
Trump evo najavio da ce svratiti usput osvojiti Kubu na povratku kuci. Šta sa time?
A vezano za Iran nije ista situacija. Iran je dva puta napadnut u toku pregovora. Bilo je izvjestaja od promatraca sa sastanka da su iranci bili i vise nego kooperativni i da su bili spremni na sve vrste ustupaka a svejedno su napadnuti i dekapitirani u toku pregovora. To nije nikako slicno Ukrajini.
Pod tvojom proruskom vlasti mislim na dio tvog posta da su Rusi htjeli instalirati svoju vlast u Kijevu, sa cime se slazem. Ali kod takvog ruskog cilja, ne mislis li da je onda sve ostalo sto si napisao besmisleno?
Isto je to i sa Iranom. Ili sa nama i sa bilo kim. Predas se i nema rata. Mozes se boriti i za pet godina izaci gore nego sto bi izasao da si se predao i slicno. Ali niko ne moze vidjeti buducnost. Uostalom, sada je na zapadu i Americi raspolozenje takvo da se Ukrajina cak i agresivno gura prema kompromisu kojeg ti zalazes. Ali opet rat traje i sve je do njih, a ne do Trumpa, Bidena ili Johnsona. Mislim da nije fer da im mi, radi naseg komfora, pisemo sta treba.
btw ne vidim da o ovoj Americi bilo ko ista lijepo pise na bilo kojoj temi. mozda jedan poznat lik
-
zposao
#58524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja ne zagovaram sada ništa. Sada zagovaram da Ukrajina pobijedi ali to ce se tesko dogoditi. Sada je pred njima to da ce ih svi pustiti niz vodu i natjerati na kompromis gori od prvobitnog.geoxx wrote: ↑17/04/2026 18:29Imam oci. Imas ti? Sporazum je ukljucivao da Ukrajini ostane vojska na nivou Islanda. To je doslovno pozivnica za novi rat kad Rusima prahne. Dosta ih je izginulo, ali isto tako je i Rusa. Kad pokazes zube, nece te ponovo napasti, za razliku od onog kad se naguzis.zposao wrote: ↑17/04/2026 17:47Ukrajina nije bila u boljoj pregovaračkoj poziciji na početku rata nego sada?geoxx wrote: ↑17/04/2026 13:38 Pa ne mislim da su imali bolju poziciju nego sad, iako se o tim pregovorima na pocetku rata ne zna puno. Ako cemo o poginulim civilima, borcima i razrusenoj zemlji, mozes to primijeniti na svaki rat u historiji u smislu da je isti besmislen. I Iran bi recimo sacuvao ljude i beton da se odmah na pocetku naguzio. Gorivo bi biolo jeftino.
Imaš li ti oči?
Pod tvojom proruskom vlasti mislim na dio tvog posta da su Rusi htjeli instalirati svoju vlast u Kijevu, sa cime se slazem. Ali kod takvog ruskog cilja, ne mislis li da je onda sve ostalo sto si napisao besmisleno?
Isto je to i sa Iranom. Ili sa nama i sa bilo kim. Predas se i nema rata. Mozes se boriti i za pet godina izaci gore nego sto bi izasao da si se predao i slicno. Ali niko ne moze vidjeti buducnost. Uostalom, sada je na zapadu i Americi raspolozenje takvo da se Ukrajina cak i agresivno gura prema kompromisu kojeg ti zalazes. Ali opet rat traje i sve je do njih, a ne do Trumpa, Bidena ili Johnsona. Mislim da nije fer da im mi, radi naseg komfora, pisemo sta treba.
btw ne vidim da o ovoj Americi bilo ko ista lijepo pise na bilo kojoj temi. mozda jedan poznat lik
Ukrajina se nije trebala odreci nuklearnog oružja, to je prva i krucijalna greška. A kad nemaš nuklearki onda se ne mozes kofrciti nekome ko ima nego moras traziti neko rjesenje.
-
geoxx
#58525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Necemo dalje u off topic. Samo cu reci da je Putin prilikom objave invazije, i direktno i indirektno preko historijskih “lekcija”, bio savrseno jasan, a to je da je cilj da se Ukrajina izbrise kao drzava i postane prazna proruska ljustura. Velicina vojne sile koja se upotrijebila i mjesta koje je ona napala, bila su u potpunosti u skladu sa Putinovim rijecima. Dakle, sve jasno. Tesko je u tim okolnostima praviti kompromise. Danas su ti ruski ciljevi svedeni na odredjeni teritorij. Tako da, da, rekao bih da se borba itekako isplatila.zposao wrote: ↑17/04/2026 18:37Ja ne zagovaram sada ništa. Sada zagovaram da Ukrajina pobijedi ali to ce se tesko dogoditi. Sada je pred njima to da ce ih svi pustiti niz vodu i natjerati na kompromis gori od prvobitnog.geoxx wrote: ↑17/04/2026 18:29Imam oci. Imas ti? Sporazum je ukljucivao da Ukrajini ostane vojska na nivou Islanda. To je doslovno pozivnica za novi rat kad Rusima prahne. Dosta ih je izginulo, ali isto tako je i Rusa. Kad pokazes zube, nece te ponovo napasti, za razliku od onog kad se naguzis.zposao wrote: ↑17/04/2026 17:47
Ukrajina nije bila u boljoj pregovaračkoj poziciji na početku rata nego sada?
Imaš li ti oči?
Ukrajina se nije trebala odreci nuklearnog oružja, to je prva i krucijalna greška. A kad nemaš nuklearki onda se ne mozes kofrciti nekome ko ima nego moras traziti neko rjesenje.