Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
plavi_E

#5626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

made_in_sarajevo wrote: 10/09/2023 09:12 Ja ja nisu znali, za rumenog vec znamo da je postenjacina kakve odavno nije bilo, kao i ogresevic nece sa sda nikad, pa ode opet u zavicaju sa sda. Kmeeeeee jos uvijek nemamo vlast kmeeeeeeee vratite nam vlast jer jedva zivimo sa 8000km mjesecno kmeeeeeee
Dzaba kmecis. Nije pitanje dali su htijeli sa SDA ili ne. Nego je pitanje dali su mogli sa SDA napraviti vladu Pederacije ili ne. A nisu mogli. Covic i jos neki su odlucili da SDA nece biti dio vlasti i to je bilo jasno od prvog dana nakon izbora.
tramvajtrojka

#5627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

plavi_E wrote: 10/09/2023 09:22
made_in_sarajevo wrote: 10/09/2023 09:12 Ja ja nisu znali, za rumenog vec znamo da je postenjacina kakve odavno nije bilo, kao i ogresevic nece sa sda nikad, pa ode opet u zavicaju sa sda. Kmeeeeee jos uvijek nemamo vlast kmeeeeeeee vratite nam vlast jer jedva zivimo sa 8000km mjesecno kmeeeeeee
Dzaba kmecis. Nije pitanje dali su htijeli sa SDA ili ne. Nego je pitanje dali su mogli sa SDA napraviti vladu Pederacije ili ne. A nisu mogli. Covic i jos neki su odlucili da SDA nece biti dio vlasti i to je bilo jasno od prvog dana nakon izbora.
Jbg jaci covke od hodze i kinder jaja 8-) 8-) uz blagoslov gospodina Schmidta odradjeno je ciscenje SDA :kiss:
PM72

#5628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

laik1981 wrote: 10/09/2023 09:16 I Bakira su amerikanci natjerali da se posere na reviziju tuzbe protiv Srbije. Zavrtali mu ruke.
Ja ,koji sam prošao pored pravnog fakulteta ,znao sam da od tužbe nema ništa...kakvi amerikanci i zavrtanje ruku?
Srbi spremili pravni tim sa najboljim ekspertima pravnih nauka,advokatima,čitava državna i javna bezbjednost i neograničen budžet a ovi "naši" poslali sipljivog Softića koji te ne bi znao odbranit ni od saobraćajnog prekršaja...a pare iskali u tri kantona...
tramvajtrojka

#5629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Image

Da procitamo kako se ne izdaje drzava u SDA slucaju i prodajes halal ugalj po nizim cijenama od redovnih Srbiji da im energetski sistem ostane u pogonu, dok za isto vrijeme bosnjaci se smrzavaju jer ne mogu uzeti ugalj iz Banovića :lol: :lol: :lol:

Kupili opremu od firme iz Srbije i onda toj istoj firmi prodavali ugalj po nizim cijenama od trzisne :mrgreen:

Al ovo nije izdaja Bosne i Bošnjaka :oops:
plavi_E

#5630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Pa rekao sam da su znali da nemogu napraviti vladu Pederacije sa SDA. Vi tvrdite suprotno tj. da su planirali napraviti vladu sa SDA i zbog toga vas izdali a dali ste im sve sta su zatrazili.
laik1981

#5631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laik1981 »

PM72 wrote: 10/09/2023 09:28
laik1981 wrote: 10/09/2023 09:16 I Bakira su amerikanci natjerali da se posere na reviziju tuzbe protiv Srbije. Zavrtali mu ruke.
Ja ,koji sam prošao pored pravnog fakulteta ,znao sam da od tužbe nema ništa...kakvi amerikanci i zavrtanje ruku?
Srbi spremili pravni tim sa najboljim ekspertima pravnih nauka,advokatima,čitava državna i javna bezbjednost i neograničen budžet a ovi "naši" poslali sipljivog Softića koji te ne bi znao odbranit ni od saobraćajnog prekršaja...a pare iskali u tri kantona...
Ma daj nemoj zezati. I Fadila, najboljeg premijera ikad, su amerikanci natjerali da kupi duple, a Sebiji su ukrali diplomu i tjerali je da pacijente kopca na Fadilove duple. I posle svih tih natjeravanja na kraju ih otjeraju sa vlasti. Sramota.
plavi_E

#5632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

tramvajtrojka wrote: 10/09/2023 09:26
plavi_E wrote: 10/09/2023 09:22

Jbg jaci covke od hodze i kinder jaja 8-) 8-) uz blagoslov gospodina Schmidta odradjeno je ciscenje SDA :kiss:
Bakir je naguzio Covica za legitimno u sred Mostara. Onda je Covic onako naguzen otisao u Zagreb plakati. Da bi ga onda ovi iz Zagreba onako uplakanog i naguzenog odveli nekima na zapadu i onda je odluceno da SDA ne moze vise biti u vlasti. Bakir se je pokajao i moli za oprost ali mu Covic ne moze te bolove u supku oprostiti.
seksi_ideje

#5633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by seksi_ideje »

Athlon64 wrote: 10/09/2023 02:37
seksi_ideje wrote: 10/09/2023 00:33

Postoji nesto kao citanje izmedju redova, medjutim klix to i odavno vise i ne krije da su postali sdaklix
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/udvo ... /230909117

Mislim da i kod nas ima dosta nepregledanih.
Da, ima ih sigurno. Pogotovo, SDAovaca nakon gubitka vlasti.
Grean

#5634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Grean »

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su u srijedu izmjene i dopune Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH u drugom čitanju. Izrazili ste sumnju u valjanost ovog zakonskog rješenja, ali ste ipak glasali da se usvoji. Zašto?

Nekoliko je razloga. Prvo da se vratim na neka rješenja koja nisu kvalitetna, o čemu je pisao i predsjedavajući VSTV-a. Nisu imali dovoljno sluha da se popravi ta tri, četiri amandmana. Glasao sam jer je bilo krajnje vrijeme da natjeramo ove iz SNSD-a i HDZ-a da glasaju za zakon kada je u pitanju funkcionisanje institucija. Upozorili su nas, to je bilo krajnje licemjerno, da ako ne glasamo za ovaj zakon to će značiti da smo protiv evropskog puta. Kako se zove to što pet godina HDZ i SNSD su bili protiv ovog zakona. Razlog (za glasanje) je i to što im se jako žurilo pa sam htio vidjeti o čemu se radi. Mislim da će “Trojka” tek sada biti u velikim problemima jer SNSD i HDZ od njih očekuju da ispune ono što su obećali. Do kraja godine mislim da će ovdje biti velikih problema.

...........

Ako Schmidt dođe u Banjaluku, a MUPRS-a ga ne uhapsi, da li to znači da su pale maske Dodikove retorike?

Ne samo da će pasti te maske, nego da je konačno vrijeme da padnu maske i pojedinaca iz međunarodne zajednice. Oni su prema njemu uvijek mlako reagovali. U biti relativiziraju njegove političke stavove. Da neko relativizira i psovanje genocida? Ja nikada preko toga ne bih prešao do se Dodik ne bi izvinio. On će sasvim sigurno ići do kraja, mi samo trebamo dočekati taj trenutak. Iz ove situacije BiH treba izaći ovako ili onako. Ne vjerujem da može doći do promjene granice, ali je sasvim realna opasnost da može doći do ozbiljnih incidenata.

Jako mnogo stvari se dešava istovremeno što po meni nije koincidencija. Gdje su našli da komadant EUFOR-a bude Orbanov Mađara. Oni baštine neofašističke vrijednosti i kao nagradu za to EU ga šalje nama. Meni je zaparala uši i izjava Željke Cvijanović na prošlim protestima da ovo što se dešava na entitetskoj liniji je “generalna proba”. To su vrlo veliki sigurnosni izazovi.

Zlatko Miletic za N1
Na sta tacno misli Zlatko kad kaze da je Trojka nesto obecala i da ce biti u problemima?

I koliko je realno ovo na kraju, Madjar komandant EUFOR-a, dodao bih i ovi Orbanovi svako malo u Bosni, izjava Zeljke i misljenje Zlatka da ce Dodik ici do kraja?

Molio bih da se oni koji pisu po zadatku i vlasti a i opozicje suzdrze od zacatavanja 8)

Realno Zlatko sigurno ne pripada ni jednim ni drugim, jedan od rijetkih kojeg se ne moze kupiti, bar nije moglo do sad.
plavi_E

#5635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

"Litije" na entitetskoj liniji nisu nikakva slucajnost. Povecanje terora nad pvratnicima nisu nikakva slucajnost. Predaje komande EUFOR-a Orbanu nisu takodje nikakva slucajnost. Ali to izgleda u Sarajevu nije nikog briga jer imaju prijeceg posla.
tramvajtrojka

#5636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Grean wrote: 10/09/2023 11:06
Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su u srijedu izmjene i dopune Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH u drugom čitanju. Izrazili ste sumnju u valjanost ovog zakonskog rješenja, ali ste ipak glasali da se usvoji. Zašto?

Nekoliko je razloga. Prvo da se vratim na neka rješenja koja nisu kvalitetna, o čemu je pisao i predsjedavajući VSTV-a. Nisu imali dovoljno sluha da se popravi ta tri, četiri amandmana. Glasao sam jer je bilo krajnje vrijeme da natjeramo ove iz SNSD-a i HDZ-a da glasaju za zakon kada je u pitanju funkcionisanje institucija. Upozorili su nas, to je bilo krajnje licemjerno, da ako ne glasamo za ovaj zakon to će značiti da smo protiv evropskog puta. Kako se zove to što pet godina HDZ i SNSD su bili protiv ovog zakona. Razlog (za glasanje) je i to što im se jako žurilo pa sam htio vidjeti o čemu se radi. Mislim da će “Trojka” tek sada biti u velikim problemima jer SNSD i HDZ od njih očekuju da ispune ono što su obećali. Do kraja godine mislim da će ovdje biti velikih problema.

...........

Ako Schmidt dođe u Banjaluku, a MUPRS-a ga ne uhapsi, da li to znači da su pale maske Dodikove retorike?

Ne samo da će pasti te maske, nego da je konačno vrijeme da padnu maske i pojedinaca iz međunarodne zajednice. Oni su prema njemu uvijek mlako reagovali. U biti relativiziraju njegove političke stavove. Da neko relativizira i psovanje genocida? Ja nikada preko toga ne bih prešao do se Dodik ne bi izvinio. On će sasvim sigurno ići do kraja, mi samo trebamo dočekati taj trenutak. Iz ove situacije BiH treba izaći ovako ili onako. Ne vjerujem da može doći do promjene granice, ali je sasvim realna opasnost da može doći do ozbiljnih incidenata.

Jako mnogo stvari se dešava istovremeno što po meni nije koincidencija. Gdje su našli da komadant EUFOR-a bude Orbanov Mađara. Oni baštine neofašističke vrijednosti i kao nagradu za to EU ga šalje nama. Meni je zaparala uši i izjava Željke Cvijanović na prošlim protestima da ovo što se dešava na entitetskoj liniji je “generalna proba”. To su vrlo veliki sigurnosni izazovi.

Zlatko Miletic za N1
Na sta tacno misli Zlatko kad kaze da je Trojka nesto obecala i da ce biti u problemima?

I koliko je realno ovo na kraju, Madjar komandant EUFOR-a, dodao bih i ovi Orbanovi svako malo u Bosni, izjava Zeljke i misljenje Zlatka da ce Dodik ici do kraja?

Molio bih da se oni koji pisu po zadatku i vlasti a i opozicje suzdrze od zacatavanja 8)

Realno Zlatko sigurno ne pripada ni jednim ni drugim, jedan od rijetkih kojeg se ne moze kupiti, bar nije moglo do sad.
Samo mala digresija znas li kako radi eufor i kako donose odluke na kojem nivou , i ko su trenutni generali

Image

Jer kako vi prenosite ispada da madjarska u potpunosti preuzima eufor sto je nonsens
plavi_E

#5637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Madjarima je dovoljno da mogu blokirati intervenciju EUFORA. I o tome se radi a ne o nekakvom preuzimanju.
Grean

#5638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Grean »

Ne prenosimo "mi" vec citiram Zlatka Miletica. Nadati se da je to samo slucajnost i nebitan detalj. Vjerovatno je opasniji ovaj Velhelji ili kako se zove i to sto su svako malo u BiH. Madjari ce realno razvodniti svaku akciju kontra RS-a gdje god mogu.

Izjava Zeljke Cvijanovic kad smo naceli temu i koliko je realno da ce ici do kraja?
DonieBrasco

#5639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Mislim da je komandna odgovornost i donosenje odluka mnogo sira i veca od par međara.

Ali opet vođeni historijom UN-a i sta su radili a sta su trebali da rade sve je moguce.
tramvajtrojka

#5640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

plavi_E wrote: 10/09/2023 11:16 Madjarima je dovoljno da mogu blokirati intervenciju EUFORA. I o tome se radi a ne o nekakvom preuzimanju.
Image

Prvo nauci kako eufor radi nego sto prosipas SDA propagandu, bukvalno svaka druga ti je laz, jedna drzava ne moze blokirati niti samostalno upravljati sa euforom

A tek citanje ugovora iz thesalonikija, odredbe un o operaciji Althea to je vec klinasto pismo kad se prostire avdina propaganda
plavi_E

#5641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

tramvajtrojka wrote: 10/09/2023 11:21 Prvo nauci kako eufor radi nego sto prosipas SDA propagandu, bukvalno svaka druga ti je laz, jedna drzava ne moze blokirati niti samostalno upravljati sa euforom
Ako jedna drzava ne moze samostalno upravljati EUFOR-om onda znaci da druge drzave mogu blokirati. A ti tvrdis da niti ko moze blokirati niti ko moze samostalno upravljati. Kako je to oboje istovremeno moguce.
tramvajtrojka

#5642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Grean wrote: 10/09/2023 11:19 Ne prenosimo "mi" vec citiram Zlatka Miletica. Nadati se da je to samo slucajnost i nebitan detalj. Vjerovatno je opasniji ovaj Velhelji ili kako se zove i to sto su svako malo u BiH. Madjari ce realno razvodniti svaku akciju kontra RS-a gdje god mogu.

Izjava Zeljke Cvijanovic kad smo naceli temu i koliko je realno da ce ici do kraja?
Pa procitaj o operaciji Althea malo vise i vide nacin upravljanja sa 22 nacionalna bataljona koja imaju jednak glas na eufor i operaciju Althea

Operacija Althea je jedna od rijetkih istinskih i iskrenih dobrih stvari od strane EU, i Miletić je zlonamjeran jer on zna kako ta operacija funkcionise al njegov senzacionalizam da bude najgrlatiji misli da ako nesto na halabuku kaze da ce se to primiti iako on vrlo dobro zna kako eufor funkcionise, malo supackin od njega al ni nista novo
plavi_E

#5643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Ocigledno da svi (ali vas svi bez izuzetaka) koji ukazuju na moguce probleme sigurnosne prirode budu popljuvani od strane covicevih i trojkaskih botova i simpatizera. Uskoro cemo svi vidjeti zbog cega to rade.
Point.

#5644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

plavi_E wrote: 10/09/2023 11:35 Ocigledno da svi (ali vas svi bez izuzetaka) koji ukazuju na moguce probleme sigurnosne prirode budu popljuvani od strane covicevih i trojkaskih botova i simpatizera. Uskoro cemo svi vidjeti zbog cega to rade.
Klasično nojevsko zabijanje glave u pijesak. Pravi se da problemi ne postoje, jer jedini problem u BiH je sda. Plitko i naivno razmišljanje koje će kad tad, na žalost, doći na naplatu.
Prpa.ba

#5645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Otprilike se svaki Bošnjak treba duboko zabrinuti kada Zagrebacki elektricni tramvaj trojka nesto pohvali, ili kada je zadovoljan razvojem situacije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Ko poslije 1992-1995 misli da je Eufor neka zastita, taj ima problema sa sinapsama i vijugama.
tramvajtrojka

#5647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

plavi_E wrote: 10/09/2023 11:25
tramvajtrojka wrote: 10/09/2023 11:21 Prvo nauci kako eufor radi nego sto prosipas SDA propagandu, bukvalno svaka druga ti je laz, jedna drzava ne moze blokirati niti samostalno upravljati sa euforom
Ako jedna drzava ne moze samostalno upravljati EUFOR-om onda znaci da druge drzave mogu blokirati. A ti tvrdis da niti ko moze blokirati niti ko moze samostalno upravljati. Kako je to oboje istovremeno moguce.
ti fkt mislis da jedna osoba il drzava blokirati vojnu misiju koja je pod ingerencijom NATO saveza, UN-a, i evropskog parlamenta i EU, po tebi bi npr. jedan general mogao zaustaviti predstojeću vjezbu eufora koja ce se odvijati na teritoriju BiH tokom septembra
Grean

#5648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Grean »

_BataZiv_0809 wrote: 10/09/2023 11:51 Ko poslije 1992-1995 misli da je Eufor neka zastita, taj ima problema sa sinapsama i vijugama.
Ima i ta mjesta.

A za Miletica me cudi ako baca suplju jer ako je fula za EUFOR i pricas nesto napamet onda ti se sva prica razvodni pa i ono ocigledno, opasnost i ozbiljnost poruke Zeljke Cvijanovic o glavnoj probi necega.
Sanjarko

#5649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Sanjarko »

Cvijanovicka je nekako rekla prijetecim tonom ovo je tek proba pred generalni dogadzaj, ne znam kako je tacno rekla, da je ono desavanje tek uvod u sljedeci dogadzaj.
Sanjarko

#5650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Sanjarko »

_BataZiv_0809 wrote: 10/09/2023 11:51 Ko poslije 1992-1995 misli da je Eufor neka zastita, taj ima problema sa sinapsama i vijugama.
:kakoste:
Locked