Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
palermo

#4251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Sta sam sad kriv ??? Napisem afirmativan post ne valja,pa sta da radim ?? Kako se.dokazati i pokazati ???
Prpa.ba

#4252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

To je dug proces, vidis da mu se i hrabro srce i britka sablja satra klececi i gutajuci zabe, ali nikad dovoljno gutanja i nikad dovoljno klecanja.

Ali Zagreb, Beograd, Moskva i Washington su milostivi, eno pise sajber da ako se ne budemo koprcali protiv Srpskog Sveta, bit ce nam dozvoljeno da postojimo, pecemo rakiju i slusamo Cecu.

Mozda nas i tramvaj odvede u bivsi logor da uzivamo u specijalitetima sa raznja kakvih nema u Sarajevu.
Styling

#4253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

mayab wrote: 02/09/2023 10:31
512MB wrote: 02/09/2023 10:26 Jeli trojka ikako komentatisala ove blokade na entitetskoj liniji? :(
Gledaj, kad bolje razmislim,
toj šaki jada, tom skupu polupismenih , loše obavještenih priglupih dodikofila i rusofila je najbolje ne pridavati neki poseban značaj (mislim na javno, naravno da uvijek treba motriti šta kockoglavi potencijalni koljači rade).
Sinoć došao kući, i gledam N1 najvljuje javljanja uživo ,pičkematerine , i na kraju priličan ćorak, niđe te masovnosti ... :oops:
Meni je bilo drago sinoć na dnevniku FTV prva vijest prvačići, jedno sedam -osam minuta, pa onda još nešto i onda protesti onako usput, dvije-tri minute. 8)
Styling

#4254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

palermo wrote: 02/09/2023 11:50 Sta sam sad kriv ??? Napisem afirmativan post ne valja,pa sta da radim ?? Kako se.dokazati i pokazati ???
Ti ti je dokaz da našem narodu nikada ne mereš ugoditi :lol:
tramvajtrojka

#4255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 02/09/2023 12:14 To je dug proces, vidis da mu se i hrabro srce i britka sablja satra klececi i gutajuci zabe, ali nikad dovoljno gutanja i nikad dovoljno klecanja.

Ali Zagreb, Beograd, Moskva i Washington su milostivi, eno pise sajber da ako se ne budemo koprcali protiv Srpskog Sveta, bit ce nam dozvoljeno da postojimo, pecemo rakiju i slusamo Cecu.

Mozda nas i tramvaj odvede u bivsi logor da uzivamo u specijalitetima sa raznja kakvih nema u Sarajevu.
Image

Prpa ne budi tako uskogrudan hajde bujrum na kafu u istocno fina kafa niza cijena nego u Sarajevu :thumbup: :thumbup:
HelaS

#4256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HelaS »

tramvajtrojka wrote: 02/09/2023 12:26
Prpa.ba wrote: 02/09/2023 12:14 To je dug proces, vidis da mu se i hrabro srce i britka sablja satra klececi i gutajuci zabe, ali nikad dovoljno gutanja i nikad dovoljno klecanja.

Image

Prpa ne budi tako uskogrudan hajde bujrum na kafu u istocno fina kafa niza cijena nego u Sarajevu :thumbup: :thumbup:
Kako ti se ne gadi s njim kafu piti :?
Last edited by HelaS on 02/09/2023 12:32, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#4257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Previse je pogano i zagadjeno tamo za moj ukus. Kad bude cisce, pa onda. :)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

Prpa.ba wrote: 02/09/2023 12:30 Previse je pogano i zagadjeno tamo za moj ukus. Kad bude cisce, pa onda. :)
A kad to idu oni iz rs napisu za fbih ili sarajevo, onda su oni cetnici :-)
seksi_ideje

#4259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by seksi_ideje »

Image

:lol:
Prpa.ba

#4260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

izvrsni direktor wrote: 02/09/2023 12:42 A kad to idu oni iz rs napisu za fbih ili sarajevo, onda su oni cetnici :-)
Nisam ih ja nazvao cetnicima, nego oni sami sebe i time se ponose.

A sta pisete o Federaciji i Seheru me najmanje ne zanima. :kiss:
Janjicar

#4261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Janjicar »

Ono misli da ako pojede baklavu za ramazan da prakticira Islam…
ljubijankic

#4262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

Image

Odlican izbor :thumbup:
palermo

#4263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

A_A_AKCIJA wrote: 02/09/2023 11:26
palermo wrote: 02/09/2023 10:26 Pa.da, ocito je da je opet do tih muslimana. Naravno, izuzimam onaj dio postenih muslimana koji su europski orijentirani
Eee, selam alejć moj dobri mumine palermo, ko bi rekao da će se priča tako okrenuti?

Koliko jučer je bilo kada si se bunio što nema alkohola u Mostaru, a već danas si ugroženi musliman :D

I to od koga? Od mene, prakticirajućeg muslimana nekih 30ak godina.

Život piše drame, nemam šta drugo da kažem.

A sada zaozbilje.

SDA jesu muslimani i jesu ugroženi. Nema govora.
Ali nisu ugroženi jer su muslimani, nego jer su pogani kriminalni ološ koji lešinari nad komadima države koju komadaju neprijatelji. To što su muslimani je nebitan detalj.

I zato im je sada egzistencija na kocki, jer nema više budžeta da nad njima lešinare, da grabe i komadaju. Pardon, komadate.
Haj sad cu ozbiljno da ti odgovorim .Odigrao sam kladionicu, popio kahvu i imam nesto vremena.

Sto se tice tvog prozivanja oko alkohola i slicno. Ja sam strogi ateista, apsolutn8 zagovornik sekularne drzave, ne.ulazim u kafane u kojim nema alkohola, Iz principa.ne.ulazim, jer za mene je kafana.mjesto gdje dusu lijecis, a bez dobra vina tesko to ide. Postujem sve koji su vjernici, ne postujem one.koji bi meni da namecu svoje vrijednosti. Pa i zabrane tocenja alkohola u krugu od dva kilometra.

Sa Srbima i Hrvatima ( posebno sa njima ) sam svaki dan, znam ih bolje nego ti. Davno sam naucio da.pripadanje.politickoj opciji tebe ne.odreduje kao covjeka. Na svome primjeru sam.iskusio da oni koji s, primjerice, u ideoloski bliski Velikoj Hrvatskoj mogu biti mnogo bolji ljudi i spremniji da ti pomognu od.onih iz cijih usta izlaze lijepw rijeci.
Sumasumarum, mnogo sam blize evropskim vrijednostima od tebe. Al to nije ni bitno. Gdje sam ja, gdje si ti.

Ono sto je bitno dai mi .neces prodati pricu o tome da su Bosnjaci krivi za sve sto nam se desava i da bi sev bilo drugacije da su oni drugaciji. Iako je tajj narativ sakriven u skracenici SDFA, on u sustini o tome govori. Kao sto necu pristati da mi prodajes pricu o relaksaciji koja se u praksi svodi na pognutu bosnjacku glavu i koja apsolutno i bez ikakve sumnje vodi ka radikalizaciji Bosnjaka. Da slusas ponekad.sta se u kafani prica, odnosno izadjes iz svoga partijskog kruga, mozda bi to i sam shvatio. Usput, zao mi je sto dio Hrvata i Srba koji su besumnjw proBiH orijentisani to ne shvataju

Eleneis, da sumiram ovo sto sam napisao.....ne supljiraj, barem odaberi kome ces supljirati
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

palermo wrote: 02/09/2023 13:07 Odigrao sam kladionicu,
tooo, pravi si sda glasac
talijan97

#4265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by talijan97 »

512MB wrote: 02/09/2023 10:26 Jeli trojka ikako komentatisala ove blokade na entitetskoj liniji? :(
Ide Helmedin na liniji da zagalami
zposao

#4266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zposao »

Kakvo je vrijeme došlo ti više pred ovim ljevičarsko-ateističkim kozmopolitskim građanima ne smiješ reći da je DF krilo SDA.

Odmah postaneš Karadžić lično, gluho bilo.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#4267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Fraze poput "SDF", "Heljp heljp Boznia" koje potiču sa Poskoka ili HB foruma, ovdje se koriste kao mainstream.

To već dosta govori o autorima koje ih ovdje koriste.
Bodkin

#4268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bodkin »

palermo wrote: 02/09/2023 13:07
A_A_AKCIJA wrote: 02/09/2023 11:26

Eee, selam alejć moj dobri mumine palermo, ko bi rekao da će se priča tako okrenuti?

Koliko jučer je bilo kada si se bunio što nema alkohola u Mostaru, a već danas si ugroženi musliman :D

I to od koga? Od mene, prakticirajućeg muslimana nekih 30ak godina.

Život piše drame, nemam šta drugo da kažem.

A sada zaozbilje.

SDA jesu muslimani i jesu ugroženi. Nema govora.
Ali nisu ugroženi jer su muslimani, nego jer su pogani kriminalni ološ koji lešinari nad komadima države koju komadaju neprijatelji. To što su muslimani je nebitan detalj.

I zato im je sada egzistencija na kocki, jer nema više budžeta da nad njima lešinare, da grabe i komadaju. Pardon, komadate.
Haj sad cu ozbiljno da ti odgovorim .Odigrao sam kladionicu, popio kahvu i imam nesto vremena.

Sto se tice tvog prozivanja oko alkohola i slicno. Ja sam strogi ateista, apsolutn8 zagovornik sekularne drzave, ne.ulazim u kafane u kojim nema alkohola, Iz principa.ne.ulazim, jer za mene je kafana.mjesto gdje dusu lijecis, a bez dobra vina tesko to ide. Postujem sve koji su vjernici, ne postujem one.koji bi meni da namecu svoje vrijednosti. Pa i zabrane tocenja alkohola u krugu od dva kilometra.

Sa Srbima i Hrvatima ( posebno sa njima ) sam svaki dan, znam ih bolje nego ti. Davno sam naucio da.pripadanje.politickoj opciji tebe ne.odreduje kao covjeka. Na svome primjeru sam.iskusio da oni koji s, primjerice, u ideoloski bliski Velikoj Hrvatskoj mogu biti mnogo bolji ljudi i spremniji da ti pomognu od.onih iz cijih usta izlaze lijepw rijeci.
Sumasumarum, mnogo sam blize evropskim vrijednostima od tebe. Al to nije ni bitno. Gdje sam ja, gdje si ti.

Ono sto je bitno dai mi .neces prodati pricu o tome da su Bosnjaci krivi za sve sto nam se desava i da bi sev bilo drugacije da su oni drugaciji. Iako je tajj narativ sakriven u skracenici SDFA, on u sustini o tome govori. Kao sto necu pristati da mi prodajes pricu o relaksaciji koja se u praksi svodi na pognutu bosnjacku glavu i koja apsolutno i bez ikakve sumnje vodi ka radikalizaciji Bosnjaka. Da slusas ponekad.sta se u kafani prica, odnosno izadjes iz svoga partijskog kruga, mozda bi to i sam shvatio. Usput, zao mi je sto dio Hrvata i Srba koji su besumnjw proBiH orijentisani to ne shvataju

Eleneis, da sumiram ovo sto sam napisao.....ne supljiraj, barem odaberi kome ces supljirati
Odavno se nisam alozio sa tvojim postom ali ovaj je na mjestu :thumbup:
Sa tim da je sdfa rak drustva i narednih 30 godina nesrrce i siromastva, ekononskog i kulturnog, su oni donijeli
Bloo
Globalna šefica

#4269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

palermo wrote: 02/09/2023 13:07 Bosnjaci krivi za sve sto nam se desava
Ne za sve,

Samo za SDA. I plodove SDA.
palermo

#4270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Bloo wrote: 02/09/2023 15:45
palermo wrote: 02/09/2023 13:07 Bosnjaci krivi za sve sto nam se desava
Ne za sve,

Izvrsna ilustracija onog o cemu sam pisao. Svodi se na ono davno proklamiranu sintagmu "posteni Bosnjaci" ( nekad su bili albanci). Ili da jos plasticnije kazem, nisu oni losi samo da nije....pa dodaj.
Bloo
Globalna šefica

#4271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

palermo wrote: 02/09/2023 16:03
Bloo wrote: 02/09/2023 15:45

Ne za sve,

Izvrsna ilustracija onog o cemu sam pisao. Svodi se na ono davno proklamiranu sintagmu "posteni Bosnjaci" ( nekad su bili albanci). Ili da jos plasticnije kazem, nisu oni losi samo da nije....pa dodaj.
Pa ko je kriv za SDA? :D
Naravno, nećemo generalizirati i bacati se kolektivima...mada imaš tendenciju.
Jel ti lakše padne "većina Bošnjaka je kriva za SDA"? :D
PreWiBa

#4272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Bloo wrote: 02/09/2023 16:07
palermo wrote: 02/09/2023 16:03

"Veliki broj stanovnika ove države je kriv za SDA".
Bloo
Globalna šefica

#4273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

sehohari wrote: 02/09/2023 16:09
Bloo wrote: 02/09/2023 16:07

"Veliki broj stanovnika ove države su krivi za SDA".
Mda...stanovnika. :D
Od sada koristimo izraz stanovnici za etnije.
Može! :D
Kad krenete sa Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Romi, ja editujem post. :D
PreWiBa

#4274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Bloo wrote: 02/09/2023 16:10
sehohari wrote: 02/09/2023 16:09

"Veliki broj stanovnika ove države su krivi za SDA".
Više puta si ti sama rekla da je pogrešno reći da su Srbi četnici, Hrvati ustaše i tkd., a sama koristiš iste narative kada ti odgovara.

Nisu dimije, ćevapi i sevdalinke krivi što je Asim korumpirani političar.
Bloo
Globalna šefica

#4275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

sehohari wrote: 02/09/2023 16:13
Bloo wrote: 02/09/2023 16:10

Više puta si ti sama rekla da je pogrešno reći da su Srbi četnici, Hrvati ustaše i tkd., a sama koristiš iste narative kada ti odgovara.

Nisu dimije, ćevapi i sevdalinke krivi što je Asim korumpirani političar.
aHA.
Znači SDA stavljamo u istu ravan sa četnicima po količini zla. :D Što se mene tiče, može.

Hvala na ideji. :D

Mada mala opaska, SDA nisam izjednačila sa Bošnjacima ali ako baš želiš može i to jer očito tako percipiraš ili ne razumiješ napisano. :D
Locked