Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
General War

#3326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by General War »

palermo wrote: 29/08/2023 22:19
General War wrote: 29/08/2023 22:11
...umjesto da lijepis epitete, elaboriraj
Sta cu ti bolan elaborirati......o tome da smo ratovali sa dva neprijatelja, da smo imali embargo nad oruzjem, da smo bili otpisani od strane svijeta i tek kad je postalo izvjesno da necemo saptom pasti dio mwdjunarodnw zajednice nam je odlucio pomoci ( i to limitirano, o tome da.je sam Alija Izetbegovic rekao da borba za Bosnu i Hercegovinu ce trajati jos pat desetina godina....da ti elaboriram o tome da su i Crna gora i Kosovo na nasim zrtvama dobili nezavisnost....to ti mene zajebajes sa ovim pitanjem....

I ne dijelim etikete, za mene ili idiot ili neprijatelj drzave...samo jasan stav
Nisi ratovao sa dva vec jednim 95- te, da si cak bio do zuba naoruzan, da je na frontu islo dobro,, da si otpisan nebi ni doslo do obrata, a druga rupa na svirali je bila medjubosnjacki otvoreni sukob i rat i struje unutar bosnjaka....crna gora, a prije makedonija je drugacije to rijesila, a kpsovo nema veze sa nama, ali.ima Hrvatska...ako imas nesposobne politicare i njihove agende, sa neprijateljem je lakse izac na kraj...znam ja sta ti ces napisati, ali u to osim uze okoline sarajeva niko ne vjeruje
Point.

#3327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

tramvajtrojka wrote: 29/08/2023 18:44
Point. wrote: 29/08/2023 18:25

:lol: :lol:

Al maske padaju
Image

vise je Čović za eu nego ovaj dfov apartcik :oops:
Dobro, tebi je maska odavno pala.

Sud je rekao svoje. Haugh! Sad ćemo vidjeti ko je stvarno za EU a ko da titra Draganova legitimna jajca.
Osmi Socrates

#3328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Čović već jeste u EU.

Zato sada može gluparati o nekim drugim stvarima, i sjediti na više stolica.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#3329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

General War wrote: 29/08/2023 22:58
Sta cu ti bolan elaborirati......o tome da smo ratovali sa dva neprijatelja, da smo imali embargo nad oruzjem, da smo bili otpisani od strane svijeta i tek kad je postalo izvjesno da necemo saptom pasti dio mwdjunarodnw zajednice nam je odlucio pomoci ( i to limitirano, o tome da.je sam Alija Izetbegovic rekao da borba za Bosnu i Hercegovinu ce trajati jos pat desetina godina....da ti elaboriram o tome da su i Crna gora i Kosovo na nasim zrtvama dobili nezavisnost....to ti mene zajebajes sa ovim pitanjem....

I ne dijelim etikete, za mene ili idiot ili neprijatelj drzave...samo jasan stav
Nisi ratovao sa dva vec jednim 95- te, da si cak bio do zuba naoruzan, da je na frontu islo dobro,, da si otpisan nebi ni doslo do obrata, a druga rupa na svirali je bila medjubosnjacki otvoreni sukob i rat i struje unutar bosnjaka....crna gora, a prije makedonija je drugacije to rijesila, a kpsovo nema veze sa nama, ali.ima Hrvatska...ako imas nesposobne politicare i njihove agende, sa neprijateljem je lakse izac na kraj...znam ja sta ti ces napisati, ali u to osim uze okoline sarajeva niko ne vjeruje
Ratovali sa dva neprijatelja više od godinu dana, malo li je

U Makedoniji, kao i u Sloveniji, Srbi nisu imali interesa, a 2006. su Srbi bili previše slabi da sebi dozvole novu avanturu, još su tamo svkako pravoslavci

Kosovo ima veze, tu važi račun 90-ih
palermo

#3330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Prevario si se.....nista ja tebi necu napisati....daj mi jedan pametan razlog da nesto pisem na ovu tvoju gomilu gluposti
toska

#3331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by toska »

sa Wiki u vezi Makedonije, datumi su bitni:

Referendum o neovisnosti Sjeverne Makedonije održan je 8. rujna 1991. godine. Izlaznost je bila 75.7%. Od 1 132 595 izišlih glasača njih 96.4% bilo je za neovisnost, a 3.6% protiv. Referendumsko pitanje je glasilo: Jeste li za suverenu i neovisnu Makedoniju, s pravom udruživanja s neovisnim državama Jugoslavije? (Дали сте за суверена и независна држава Македонија, со право на влез во иден сојуз на суверени држави на Југославија?).

Makedonski parlament je 18. rujna 1991. godine proglasio neovisnost, te je Makedonija je postala suverena i neovisna država. Jugoslavenska narodna armija je napustila Makedoniju u miru i uz dogovor s makedonskim vlastima.
General War

#3332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by General War »

palermo wrote: 29/08/2023 23:12
Prevario si se.....nista ja tebi necu napisati....daj mi jedan pametan razlog da nesto pisem na ovu tvoju gomilu gluposti
Ni nemoras, nisam ja izmislio niti Fikreta Abdica, niti Vasingtonski sporazum, niti uspjeh petog korpusa zajedno sa HV,...i na kraju Dejton.
toska

#3333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by toska »

Postojao je međubošnjački sukob i rat ali nisu postojale prave već iznuđene "struje unutar bošnjaka".

pokret za autonomiju krajine te 93, a koji je vodio F. Abdić, je najvjerovatnije uzrokovan strahom od srpskih snaga i posljedično distanciranjem od Sarajeva, takvu ponudu je i dobio od Srbije
(kao i S. Bešlagić maja 92.)

ako neka zna za ideološke i sl. podjele neka napiše.
Styling

#3334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

dale cooper wrote: 29/08/2023 22:42
palermo wrote: 29/08/2023 22:38

Kako ciji, ocito. Recimo dio forumasa.nimalo.me cijeni rad Slavena Kovacevica
Pa ne znam cijeli opus niti rad Kovačevića. Prije ove apelacije mi uopšte nije bio poznat. Što se tiče opravdanosti same apelacije kao i
današnje sudske odluke to mi nije nimalo upitno. Sprovođenje iste je ono što će biti težak izazov.
Već drugi mandat sjedi u Komšićevom kabinetu. Pored toga…..ništa.
Osmi Socrates

#3335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Ne možete čovjeka sada crniti zato što je od suda tražio da se odredi o... bilo fuckin' čemu.

Većina vas nije imala ni pojma o njemu dok nije odlučio da ode na sud. Zašto sad odjednom neke osude njegovog rada? Čak i da je motiv odlaska na sud bio samo politički, to nema nikakve veze sa činjenicom da presuda sada postoji.

Njegov motiv je beznačajan. Možda je ustao na lijevu (ili desnu?) nogu tog dana, možda ga je supruga iznervirala, možda mu je umro kanarinac. Who the fuck cares?

Sudovi ne ocjenjuju ničiju motivaciju, nego jačinu argumenata.
Prpa.ba

#3336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

dale cooper wrote: 29/08/2023 22:20 Trojka: Presuda Evropskog suda predstavlja polazišnu osnovu za buduće pregovore o reformama u BiH

Dovoljno patriotski? Ne? Treba li pojačati do SDA jačine patriotizma? :mrgreen:
Trojka, zajedno sa svojim nalogodavcima, je Sudu dopisom odgovorila da se gospodin moze preseliti u RS i tamo ostvariti svoja prava bez problema.

Vrijeme je da se fokusiramo na zivotna pitanja, a ne na presude, europski put, njive i tricarije. Samo zakon o vinu :bih:
Prpa.ba

#3337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 29/08/2023 22:22
_BataZiv_0809 wrote: 29/08/2023 22:11 Ezdea dijeli certifikate o patriotizmu :lol:
Ti tesko da ces dobiti certifikat o patriotizmu, ko god ga dijelio, naravno bosanskohercegovackom payriotizmu.......u drugim vjerovatno imas sansu
:lol: :thumbup:
saimidin

#3338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by saimidin »

Kao i bilo koja druga presuda bilo kojeg suda, bez sile da je sprovede, je samo mrtvo slovo na papiru, ali ostaje za vrijeme ako se pojavi mogućnost provedbe

Neki se vole upinjati da smo imali R :bih: ali fulaju da smo imali snage da je uspostavimo samo na 30-tak posto, te jasnu ponudu ili da uzmemo tih 30-tak posto ili idemo u dejton gdje neprijateljima dajemo veto u odučivanju za ostanak u :bih:

I dalje mislim da je dejton bio bolja opcija, jer smo nakon dejtona ipak postigli par kompromisnih(i ohr) rješenja za uspostavu malo više :bih: nego je dejtonom predviđeno

Sada je na trojki da pokuša naći neko rješenje da se krene u pristupne pregovore sa eu, iako je svakome jasno da u predvidivoj budućnosti :bih: neće niđe (ni nato ni eu)
Osmi Socrates

#3339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Sasvim je realno da su obje strane (one gore) patriotske snage.

Kao što je moguće i da su obje strane nepatriotske.

Mislim da nije moguće da je ijedna strana izdajnička. I to sam razmotrio.
Prpa.ba

#3340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Da uhvatim mustuluk Akciji, Novaku, Mirzi i ekipi:
Vijeće ministara BiH bi trebalo na narednoj sjednici, koja je zakazana za četvrtak, birati novog direktora Agencije za državnu službu BiH, a prvi put od osnivanja ove državne institucije na njenom čelu neće biti direktor koji je prijedlog probosanskih političkih stranaka.

Nakon Jakoba Fincija i Nevena Akšamije, koji su rukovodili Agencijom za državnu službu u posljednjih 20 godina, stranke "Trojke" su odlučile tu izuzetno važnu poziciju prepustiti HDZ-u BiH.

Prema informacijama Faktora, nova direktorica ove državne institucije će, prema dogovoru "Trojke" sa HDZ-om BiH, trebala bi biti Anita Markić, dugogodišnja članica HDZ-a BiH iz Širokog Brijega.
Idemo dalje, Bosna i Hercegovina :kiselavoda:
Novak20

#3341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 30/08/2023 09:58 Da uhvatim mustuluk Akciji, Novaku, Mirzi i ekipi:
Vijeće ministara BiH bi trebalo na narednoj sjednici, koja je zakazana za četvrtak, birati novog direktora Agencije za državnu službu BiH, a prvi put od osnivanja ove državne institucije na njenom čelu neće biti direktor koji je prijedlog probosanskih političkih stranaka.

Nakon Jakoba Fincija i Nevena Akšamije, koji su rukovodili Agencijom za državnu službu u posljednjih 20 godina, stranke "Trojke" su odlučile tu izuzetno važnu poziciju prepustiti HDZ-u BiH.

Prema informacijama Faktora, nova direktorica ove državne institucije će, prema dogovoru "Trojke" sa HDZ-om BiH, trebala bi biti Anita Markić, dugogodišnja članica HDZ-a BiH iz Širokog Brijega.
Idemo dalje, Bosna i Hercegovina :kiselavoda:
Fkt nisi normalan ako prebrojavaš svaku funkciju koju nakon odrađenog mandata "izgube" politički Bošnjaci, a ne brojiš one koje dobiju nakon mandata anam-onih.

Mada su me iz državne službe dva puta bukvalno otjerale hodže da umjesto mene instaliraju svoje pulene nisam im puno zamjerio. :D

Mogu samo potvrditi da su rotacije u toj službi potrebne i poželjne jer su zakoni manje više dobri samo ih se u kolotečini malo tko pridržava pa se gubi svrha državne službe kao servisa građana.

Što su češće rotacije na svim nivoima, po vertikali i horizontali to bolje za službu i za nas. Tako da nema ništa od muštuluka.
sumirprimus

#3342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Prpa.ba wrote: 30/08/2023 08:45
palermo wrote: 29/08/2023 22:22

Ti tesko da ces dobiti certifikat o patriotizmu, ko god ga dijelio, naravno bosanskohercegovackom payriotizmu.......u drugim vjerovatno imas sansu
:lol: :thumbup:
sta se ti smijes sta je smijesno, po cemu dsi ti patriota? podrzavas one koji su nas razjebali unistili drzavu, ono sto je ostalo od nje, koji su gazili preko mrtvih da bi pbracni par i klan izetbegovic opstao, oni koji su se jeftino profdali zarad licnog interesa, koji nisu izgradili drzavu za 30 godina bar tamo gdje je moglo,sta ste vi onda? vi koji ih podrzavate i glasate ste isti ko i oni koje podrzavate i za koje glasate
pu ono se nekom smije.
ti sto si sa sovjim patriotizmom uradio za ovu drzavu slobodno ogradi i nosi kuci botu jedan prodani, moze?
HelaS

#3343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HelaS »

sumirprimus wrote: 30/08/2023 10:48
Prpa.ba wrote: 30/08/2023 08:45 :lol: :thumbup:
sta se ti smijes sta je smijesno, po cemu dsi ti patriota? podrzavas one koji su nas razjebali unistili drzavu, ono sto je ostalo od nje, koji su gazili preko mrtvih da bi pbracni par i klan izetbegovic opstao, oni koji su se jeftino profdali zarad licnog interesa, koji nisu izgradili drzavu za 30 godina bar tamo gdje je moglo,sta ste vi onda? vi koji ih podrzavate i glasate ste isti ko i oni koje podrzavate i za koje glasate
pu ono se nekom smije.
ti sto si sa sovjim patriotizmom uradio za ovu drzavu slobodno ogradi i nosi kuci botu jedan prodani, moze?
Zar je dotle došlo :D
sumirprimus

#3344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

koga ba oni zaebavaju, patriote forumske, ono naslo odredjivat ,a forumski stranacki botovi, pogotvu ovaj suncokret, koji se okrece kako mu haman kane.pu
512MB

#3345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 512MB »

Važno da nije SDA 8-)
sumirprimus

#3346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

sa sda dokazanim krimosima i njihovim satelitima nista pa ni drzavu, sto vise ovde olajavaju, to su mi mrzi.
jer vidim sta rade ko i svih ovih 30ak godina.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

važno je da nisu ujke iz hdz ali može ujke iz hsp
i 5 je osmina od 17
:mrgreen:
sumirprimus

#3348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

svaki post prpe i slicnih sda jursinika, i njihovih satelita, sda mi je mrza
kamberovica polje

#3349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kamberovica polje »

Molim da prestanete s dehumanizacijom SDA ovaca. Nije to ok.
HelaS

#3350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HelaS »

kamberovica polje wrote: 30/08/2023 11:07 Molim da prestanete s dehumanizacijom SDA ovaca. Nije to ok.
Nije humano :D
Locked