Ne znam sta mi je bolje u ovom SANU-ovskom upisu.zavrzlama wrote: ↑07/12/2023 20:20 Bosnjaci kao naziv su samo jedan nizu unakazenih projekata sda kamarile...
Normalno je bilo korostiti bosnjani,bosnjaci sve do pojave sda,cak su i taj naziv uspjeli ogaditi normalnim ljudima,kao sto su ogadili odlazak u dzamije dobrim vjernicima...
Nisam ja protiv da se bivsi muslimani kojim i sam pripadam zovu bosnjaci,nego sam protiv eksplotacije tog naziva u korist jedne lopovske stranke gdje su vjersko stavili iznad i nacionalnog i etnickog..
Od arbitraze ko su "normalni", a ko "nenormalni" ljudi (ovi sto im se ne gadi identifikovati se kao Bosnjak i ici u dzamiju su nenormalni, jelte), preko ocjenjivanja ko je dobar a ko los vjernik (ovi sto idu u "ogadjenu" dzamiju su losi vjernici, jelte), pa zakljucno sa analizom da necija "eksploatacija" nacionalnog identiteta utjece na nacionalni identitet sam po sebi.
Kakva indoktrinacija, ljudi se nacionalno odredjuju na osnovu tudjeg nacionalnog odredjenja, u fazonu Bakir i Seka su Bosnjaci, pa ja necu biti, ja sam dobar musliman/bosanac.
Naravno, ne morate biti, mozete se smatrati i Kinezima, ali..