Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
vee-jay

#11926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

sumirprimus wrote: 22/11/2023 20:15
Point. wrote: 22/11/2023 17:29 Pojedinima su svi koji nisu u Trojci Sda trojanski konji. Mahalsko-frizerajsko gledanje politike.
Svi koji nisu podrzali trojku su sda saveznici, simpl as that. Nema sredine, df nes szbih i slicni su samo olaksanja za finjake da ne glasaju bas za sda.
Pa sada znamo: postoji trojka i postoji cetvorka.

Kako trojka radi = pratimo.
A kako SDA cetvorku - koja tek sto se napravila - izradjuje = tome se nasladjujemo. :D
sajber87

#11927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Athlon64 wrote: 22/11/2023 19:57 Trojka može samo da se zahvali Bakiru što je toliko glup.
Perfidan pokusaj predstaviti samo bakira kao problem za sda, bakir je vrh ledenog brijega, citava masa najgorih kadrova se nalazi iapod povrsine i prijeti iz potaje bosni i bosnjacima, ostavimo sad po strani sda podanicke stranke(df sbih nes)koje postoje samo iz razloga da svoje mandate isporuce ovakvim ljudima koji su razorili bosnu i bosnjake. Medju bosnjacima kao i kod ostalih naroda u toku je otvorena borba dobra i zla, to se mora otvoreno reci jer najgori teze sve da izjednace kako u zivotu tako i u politici
Athlon64

#11928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

sajber87 wrote: 22/11/2023 20:40
Athlon64 wrote: 22/11/2023 19:57 Trojka može samo da se zahvali Bakiru što je toliko glup.
Perfidan pokusaj predstaviti samo bakira kao problem za sda, bakir je vrh ledenog brijega, citava masa najgorih kadrova se nalazi iapod povrsine i prijeti iz potaje bosni i bosnjacima, ostavimo sad po strani sda podanicke stranke(df sbih nes)koje postoje samo iz razloga da svoje mandate isporuce ovakvim ljudima koji su razorili bosnu i bosnjake. Medju bosnjacima kao i kod ostalih naroda u toku je otvorena borba dobra i zla, to se mora otvoreno reci jer najgori teze sve da izjednace kako u zivotu tako i u politici
Pazi, sve te kadrove je Bakir postavio. Bez njegovog amina nema ništa.

Govorim samo da je jako glup i dalje i vodi stranku u propast i hvala mu na tome.
Athlon64

#11929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

“To je priča kao Miletić i Izrael. Dodik to priča, ali ne poduzima nijedan korak da to napravi. To je priča koja traje 10 godina. Koji su resursi da se Dodik otcijepi? Na koji način? On ništa nema da bi to uradio. Kaže priznat će RS sedam država ako se otcijepi, pa Sandžak ako se otcijepi od Srbije priznat će ga 50 država. A da li treba da idemo u to? Dodik iz očaja pokušava nešto uraditi, neće ništa“.
Evo nešto zanimljivo od Zukana, sviđa mi se ovaj "kontraofanzivni" narativ.
sajber87

#11930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Athlon64 wrote: 22/11/2023 21:43
“To je priča kao Miletić i Izrael. Dodik to priča, ali ne poduzima nijedan korak da to napravi. To je priča koja traje 10 godina. Koji su resursi da se Dodik otcijepi? Na koji način? On ništa nema da bi to uradio. Kaže priznat će RS sedam država ako se otcijepi, pa Sandžak ako se otcijepi od Srbije priznat će ga 50 država. A da li treba da idemo u to? Dodik iz očaja pokušava nešto uraditi, neće ništa“.
Dodik ceka evropske i americke izbore sljedece godine, nada se dobrom rezultatu ultra desnicara u evropi i pobjedi trampa misleci da ce mu to kao donijeti neke benefite, zato sada otaljava odugovlaci na sve moguce nacine, ovdje tek predstoji rasplet jer naivan je svako ko misli da do odlaska dodika moze doci lako i da ce to biti kamilica, a da zavrsava politicku karijeru zavrsava. Treba opet ponoviti da nije dodik problem nego dejtonski sistem koji ce i nakon dodika proizvesti dodika i koji je takav da samo produkuje sukobe iznova i iznova do konacnog pucanja kad tad, tako da ce doci do neke vrste revizije dejtona, treba sacekati odluku o imovini , sudjenje dodiku, odluke smita o izbornom zakonu i sl.
Athlon64

#11931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

sajber87 wrote: 22/11/2023 23:02
Dodik ceka evropske i americke izbore sljedece godine, nada se dobrom rezultatu ultra desnicara u evropi i pobjedi trampa misleci da ce mu to kao donijeti neke benefite, zato sada otaljava odugovlaci na sve moguce nacine, ovdje tek predstoji rasplet jer naivan je svako ko misli da do odlaska dodika moze doci lako i da ce to biti kamilica, a da zavrsava politicku karijeru zavrsava. Treba opet ponoviti da nije dodik problem nego dejtonski sistem koji ce i nakon dodika proizvesti dodika i koji je takav da samo produkuje sukobe iznova i iznova do konacnog pucanja kad tad, tako da ce doci do neke vrste revizije dejtona, treba sacekati odluku o imovini , sudjenje dodiku, odluke smita o izbornom zakonu i sl.
Šta bi od onih tvojih predviđanja, ovo pišeš već godinu dana i svaki dan samo što nije Dodik pao, te dolazi ovaj kredit, te dolazi onaj...sad si malo manje optimističan pa računaš da će Dodik na funkciji nadživjeti i Bidena, OK.

Ako si ti izgubio optimizam, onda je ovo što pričaju Vučić i Dodik jednako onome što je Karadžić pričao 91. god. ... dalje znamo ...
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#11932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Athlon64 wrote: 22/11/2023 23:10

Šta bi od onih tvojih predviđanja, ovo pišeš već godinu dana i svaki dan samo što nije Dodik pao, te dolazi ovaj kredit, te dolazi onaj...sad si malo manje optimističan pa računaš da će Dodik na funkciji nadživjeti i Bidena, OK.

Ako si ti izgubio optimizam, onda je ovo što pričaju Vučić i Dodik jednako onome što je Karadžić pričao 91. god. ... dalje znamo ...
Možda mu je istekao ugovor sa ambasadama :mrgreen:
sajber87

#11933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Athlon64 wrote: 22/11/2023 23:10

Naravno da odlazi sto se tice njaga to je zavrsena prica govorio sam stalno do sljedecih opstih izbora da sacekamo, dodik svoj posao jos nije zavrsio , ali isto sam govorio da je dejton problem i da bi gora opcija bila da je umjesto dodika recimo opozicija i da se primirila radila a dejtonski mac nad glavom bosne ostaje dok ga neki novi dodik opet ne aktivira. Ovakav dodik je korisniji nego opozicija. Opet cu ponoviti da bi se promjenio dejton postoje dva nacina, jedan je dogovorom(po meni nemoguce) a postoji i drugi nacin.....
Athlon64

#11934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Znači rokovi su žestoko pomjereni, ovaj put na 2026 god. :D :D :D
sajber87

#11935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Athlon64 wrote: 22/11/2023 23:31 Znači rokovi su žestoko pomjereni, ovaj put na 2026 god. :D :D :D
Uvijek je tako i bilo , samo kada kazes do sljedecih opstih izbora to je i 2024 i 2025 u svakom slucaji nema mu politickog izlaza osim da napravi sranje :shock: , da ti je neko prije par mjeseci rekao da ce dodik biti na sudjenju rekao bi nema sanse, pa je li govorio ukinuce sud pa nije, pa je li govorio prije samo mjesec da ide u rusiju pocetkom novembra pa je li otisao, ovo je proces koji je poceo padom sda a zavrsice odlaskom dodika, novim ustavom i izbornim zakonom
sumirprimus

#11936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 22/11/2023 22:25
sumirprimus wrote: 22/11/2023 22:01 :lol: haman i ona ide sa denisom i se semsudinom :-)
Sumire, polako sa pilsnerom.

da prebacim vamo, nevezano za ovaj slucaj, ali reci da nije bar malo sumLJiva :D
i meeeh prije lager nego pils, pils samo iz lokalpatriotskih razloga, ali ne tokom radne hefte :bih: :mrgreen:
HD_2015

#11937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HD_2015 »

sajber87 wrote: 22/11/2023 23:57
Athlon64 wrote: 22/11/2023 23:31 Znači rokovi su žestoko pomjereni, ovaj put na 2026 god. :D :D :D
Uvijek je tako i bilo , samo kada kazes do sljedecih opstih izbora to je i 2024 i 2025 u svakom slucaji nema mu politickog izlaza osim da napravi sranje :shock: , da ti je neko prije par mjeseci rekao da ce dodik biti na sudjenju rekao bi nema sanse, pa je li govorio ukinuce sud pa nije, pa je li govorio prije samo mjesec da ide u rusiju pocetkom novembra pa je li otisao, ovo je proces koji je poceo padom sda a zavrsice odlaskom dodika, novim ustavom i izbornim zakonom
Novi ustav?
PreWiBa

#11938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Ovaj sajber kao da je neki alter ego Donnija.
PreWiBa

#11939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

HD_2015 wrote: 23/11/2023 09:27
Novi ustav?
Hoće da kaže da će separatistima isporučiti poziciju člana predsjedništva
sajber87

#11940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Novi ustav?
Da novi ustav koji ce se donijeti jer je ovakav izvor problema, sad nece to biti brzo za par mjeseci godinu sta ja znam ali da ce se morati donijeti hoce na bilo koji nacin u buducnosti. Mislis da vlasti iz rs a kmece bez veze da je napadnut dejton da dodik juce na konferenciji za stampu govori dejton je mrtav(klix cuti) itd, ovakav dejton je zategao odnose toliko da ce prije ili kasnike dovesti do pucanja, ko to ne vidi ja mu ne mogu nista
sajber87

#11941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

sehohari wrote: 23/11/2023 09:51

Novi ustav?
To ti kazes ja to nigdje nisam rekao, pominjao sam novi ustav gdje je po meni kljucni domovi naroda ovlasti istih kao i entitetsko glasanje, clan predsjesnistva je periferija, izglasas ih u skupstini ovlasti preneses na vladu bosne tj vijece ministara i gotovo. Ovo prvo sto sam naveo je kljuc i jedan od izvora problema jer dovodi do blokada
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#11942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 23/11/2023 09:23
Chmoljo wrote: 22/11/2023 22:25
sumirprimus wrote: 22/11/2023 22:01 :lol: haman i ona ide sa denisom i se semsudinom :-)
Sumire, polako sa pilsnerom.

da prebacim vamo, nevezano za ovaj slucaj, ali reci da nije bar malo sumLJiva :D
i meeeh prije lager nego pils, pils samo iz lokalpatriotskih razloga, ali ne tokom radne hefte :bih: :mrgreen:
ne vjeruj čaršijskim pričama.
PreWiBa

#11943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

sajber87 wrote: 23/11/2023 09:57

Novi ustav?
To ti kazes ja to nigdje nisam rekao, pominjao sam novi ustav gdje je po meni kljucni domovi naroda ovlasti istih kao i entitetsko glasanje, clan predsjesnistva je periferija, izglasas ih u skupstini ovlasti preneses na vladu bosne tj vijece ministara i gotovo. Ovo prvo sto sam naveo je kljuc i jedan od izvora problema jer dovodi do blokada
Od toga nema ništa, i sam znaš da je tako.

Jedino se pokušava dati "periferno" mjesto člana predsjedništva separatistima.
sajber87

#11944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

sehohari wrote: 23/11/2023 10:25
sajber87 wrote: 23/11/2023 09:57

Od toga nema ništa, i sam znaš da je tako.

Jedino se pokušava dati "periferno" mjesto člana predsjedništva separatistima.
To sto ti sada to djeluje nerealno ne znaci da se nece desiti
Ozimician

#11945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Sajberova predvidjanja su najjaca.
Kao one vodje kultova kad predvidjaju Sudnji dan.

Ono sto je jedina istina, jednog dana ce im se predvidjanje obistiniti, da li cemo mi docekati taj dan, ostaje da se vidi. :D
jazzer

#11946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by jazzer »

Koliko ima istine u ovome sto Helez kaze?
"Locirani su, pratimo ih i lako ih možemo eliminisati" rekao je Helez za N1 ističući da cijeli proces vode "neki ljudi iz Rusije".

Ističe da su neke vježbe "polulegalne", te da broj polaznika varira.

"Nije svaki dan, pojave se pa nestanu. Vježbaju s oružjem, a znamo odakle im. Stavlja se pod neku formu da bude legalna, kao dio MUP-a RS-a, onda se pojavljuje u nekoj drugoj formi, i sve dok nije opasna po državu, nema reakcije. Locirali smo to i pratimo. Rekao sam to ljudima iz međunarodne zajednice i oni naravno znaju", kaže Helez.
Iz RS naravno negiraju, federalci jos nista zvanicno ne kazu.
PM72

#11947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

jazzer wrote: 23/11/2023 11:27 Koliko ima istine u ovome sto Helez kaze?
"Locirani su, pratimo ih i lako ih možemo eliminisati" rekao je Helez za N1 ističući da cijeli proces vode "neki ljudi iz Rusije".

Ističe da su neke vježbe "polulegalne", te da broj polaznika varira.

"Nije svaki dan, pojave se pa nestanu. Vježbaju s oružjem, a znamo odakle im. Stavlja se pod neku formu da bude legalna, kao dio MUP-a RS-a, onda se pojavljuje u nekoj drugoj formi, i sve dok nije opasna po državu, nema reakcije. Locirali smo to i pratimo. Rekao sam to ljudima iz međunarodne zajednice i oni naravno znaju", kaže Helez.
Iz RS naravno negiraju, federalci jos nista zvanicno ne kazu.
Biće da su upratili lovačku sekciju iz Prače kako pravi hajku na divlju krmad...
BAK-eV

#11948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BAK-eV »

sajber87 wrote: 23/11/2023 09:57 ... clan predsjesnistva je periferija, izglasas ih u skupstini ...
U skupstini?!
Zasto da narodu oduzmemo mogucnost biranja?
Styling

#11949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

BAK-eV wrote: 23/11/2023 11:38
sajber87 wrote: 23/11/2023 09:57 ... clan predsjesnistva je periferija, izglasas ih u skupstini ...
U skupstini?!
Zato sto nema potrebe da narod njih bira. Izaberes parlamentace koji imaju mandat gradjana da donose zakone i odlucuju o sudbini drzave, pa samim tim i da izaberu clanove Predsjednistva. Ionako je Predsjednistvo izvrsna vlast.
sajber87

#11950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

BAK-eV wrote: 23/11/2023 11:38
U skupstini?!
Moze i to ako postoji mogucnost dogovora oko toga, biranje predsjednika i zamjenika u predsjednistvo iz parlamenta je po meni neki kompromisan prijedlog ali slazem sa mogu biti i druge opcije, recimo cetvrti clan iz reda ostalih koji se bira na cijeloj teritoriji bosne bi bilo dobro rjesenje koje bi razbilo troglavu azdaju ali tesko da se moze postici dogovor oko toga. Sustina svega je da se ovakav dejton mora mjenjati, jer konstantno proizvodi sukobe i dok ovakav postoji to ce se i desavati
Locked