Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#9551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Komrad wrote:Na zasjedanju HNS-a
Dva HDZ-a kroje uniju kantona i žele proglasiti Komšića nepoželjnim
Hrvatski narodni sabor (HNS) planira na narednom zasjedanju proglasiti uniju kantona, tamo gdje dva HDZ-a imaju većinu, i zatražiti da se član Predsjedništva BiH Željko Komšić proglasi personom non grata na toj teritoriji, saznaje Sarajevo-x.com iz pouzdanih izvora.

Piše: T. Sekulić

Zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora zakazano je za 19. aprila u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.

Protiv Ustava BiH do cilja

Prema pouzdanim informacijama do kojih je došao Sarajevo-x.com, dva HDZ-a planiraju proglasiti uniju kantona koju bi sačinjavali Zapadnohercegovački kanton, Posavski, Hercegovačko-neretvanski i Livanjski kanton, bez obzira što je ta unija direktno protivustavna i antidejtonska aktivnost.

Ko s kim druguje?

Odluka o planiranju formiranja unije kantona uslijedila je netom što je Narodna skupština RS usvojila odluku o raspisivanju referenduma u Republici Srpskoj, na kojem bi građani trebalo da se izjasne o tome podržavaju li "nametnute zakone visokog predstavnika BiH o Sudu i Tužilaštvu BiH, te njihovu neustavnu verifikaciju u Parlamentu BiH".

Jasno je da niti jedan od tih kantona, iz kojih nisu izabrani delegati u Dom naroda FBiH i gdje dva HDZ-a imaju većinu, nije finansijski samoodrživ, već da ovisi od pomoći Federacije BiH.

No, očito je da pojedinci žele po svaku cijenu krojiti zakone, ali i institucije po svojoj mjeri.

Kako smo saznali, jedna od glavnih tačaka na zasjedanju HNS-a, po proglašavanju unije, bila bi proglašavanje Željka Komšića nepoželjnom osobom na toj teritoriji.

HNV: HNS je nelegalan i nelegitiman

Podjetimo, danas u Sarajevu Hrvatsko narodno vijeće BiH izrazilo je jasan stav da je najavljeni Hrvatski sabor zapravo sabor jedne stranke, odnosno stranački skup.

U zajedničkoj izjavi koju su usvojili učesnici sastanka naglašeno je da je takav Hrvatski sabor nelegalan i nelegitiman po proceduri saziva, organizaciji i ciljevima.

Ja vecih jadova i vecih mizerija od ljudi jos nisam vidio,dno dna!!!Trebaju pozvati i Miroslavu Lajcak da
ne bude Borjana jedino prisutno zensko! :D

ZNA SE STA SE DESAVA SA ONIMA KOJI DJELUJU ANTIUSTAVNO I PROTIV ZAKONA DRZAVE!!BAS BIH VOLIO DA VIDIM DA URADE TO STO NAMJERAVAJU!!!E PA HAJDE!!!

Ono ce Željku Komšića proglasiti nepozeljnim!!! :lol: :lol: :lol: :lol:Kad smo kod Željke,vidim ga jucer na
Mejtasu,ode na neku skolsku proslavu u KŠC,onako sportski obucen(vazda ga covjek vidi u odijelu),kontam
nesto....ma mozemo ti i ja moj Predsjednice odigrati jos jedno cijelo poluvrijeme,ima kuveta jos u nama!!! :thumbup: :thumbup:

Jos nesto,ovo sto radi Svetozar Pudaric....NEMAM RIJECI!!!!SVAKA TI LAVE CAST,TAKO RADI PRAVI BOSANAC,
PRAVI COVJEK!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Obici sva stratista,pokloniti se zrtvama i osuditi zlocine koje su napravila djubrad iz nasih redova i pljunuli
nam na nasu casnu borbu,pljunuli nam na obraz!!!!
SVETOZARE!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
halo_ba

#9552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by halo_ba »

Corto Maltese wrote:
zemomak wrote: U vezu sa ovim terorističkim događajem u Zenici danas je dovedena i Narodna stranka Radom za boljitak.

Prema raspoloživim informacijama, privedeni Zijad Dervišević je povjerenik Narodne stranke Radom za boljitak za Srednjobosanski kanton. Upravo je Dervišević osumnjičen za kazneno djelo finansiranja terorističkih aktivnosti.
Platformaši se zaista ne zajebavaju. Terorizmom protiv separatizma. Šta je sljedeće? Možda nova parola:
"Vratio se Gavrilo- padaju principi!"
NS je mal nervozna :D
halo_ba

#9553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by halo_ba »

travniktrans wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:[
jedan od uhapšenih je priznao da je za podmetanje eksplozivne naprave dobio 1.000 maraka od dužnosnika HDZ-A BiH iz Srednjobosanskog kantona.
Zijad Dervišević
Sigurno onaj Srbin Sale..jebiga i on je u mjesanom braku ..a ubici iz Travnika je najbolja obrana optuziti HDZ....
Ponavljam da hrvatski narod iz Travnika ce traziti od Ministarstva sve istrage u vezi ubistava Hrvata u kantonu.
Allaha ti? A koliko ih je bilo?
Broje li se mafijaski obracuni izmedju hrvatskih kriminalaca?
halo_ba

#9554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by halo_ba »

travniktrans wrote:@Co0l

Ponavljam....politicki sam neopredeljen
I Dodik je Bosnjak. :lol:
halo_ba

#9555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by halo_ba »

Corto Maltese wrote:
Prpa.ba wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: I?

Jedan "Boljitkovac" terorista = citava Vlada F.BiH teroristi. Odmori malo.

To govori @Corto, poznati racundzija :D sa teme o "Drzavnickom intervjuu Milorada Dodika", gdje nas je sve kolektivno popisao jer ne razumijemo "realne teme" koje "Dodik propagira", i "apriori ih odbacujemo samo jer dolaze iz RS-a". Kad moze povuci paralelu Dodik=drzavnik, ni ostale jednacine ne djeluju zacudjujuce. :D
Daj još malo etiketa, kad se već argumenata nema.
...rece etiketa-efendija.
halo_ba

#9556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by halo_ba »

hrtravnik wrote:
Corto Maltese wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jedan "Boljitkovac" terorista = citava Vlada F.BiH teroristi. Odmori malo.
Maloprije je bio HDZ-ovac. Daj dogovori se?

I molim te za taj citat, gdje ja pišem da je cijela Vlada FBiH terorista. Pa ću odmoriti, trajno.

travniktrans je u stilu SDP politike Banovan bez ijednog objasnjenja...I vrapci na grani znaju da su BALIJE napravili zlocine pod vodjstvom Dzevada Mlace i Atifa Dudakovica vise nego ijedna HVO jedinica.
Na ovoj stranici imam osjecaj da se skupilo par Podrinjaca, par mjesovitih brakova, par pripadnika Maoca-projekt...
i onih kojima je Bosna u srcu...Muslimanska..
Ne shvatam da bas na ovoj temi 2 sata na pitanje nicka plainvanila svi cutite kao picke...
Valjda je takvima dovoljno da shvate u "kojem kolu igraju"
Hvala i Banujte me opet ..a sljedeci put pripremite eksploziv!
Lijep pozdrav1
Jel ovo onaj musko-zensko-iz Tuzle-iz Travnika-suprug Hrvat...ukratko, onaj besmrtni trol?
Nass

#9557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Iz intervjua sa Zdravkom Krsmanovicem, na linku e-posavina
Kako komentarišete formiranje vlasti u Federaciji i koja su Vaša očekivanja kada je državni nivo u pitanju?

KRSMANOVIĆ: Očito da su razlike izmedju partija ogromne. To je vrlo kvalitetno iskoristio SDP koji je pobijednik izbora u FBiH. Koji će dalji potezi biti, ostaje da se vidi. Po meni u ovom trenutku, mislim da je priča u Federaciji završena, da je vlast napravljena i kompletirana i da samo u narednom periodu možemo da pratimo njen rad i vidimo kakve će rezultate ostvariti. Što se tiče formiranja vlasti na nivou BiH, tu nisam optimista jer mislim da imamo potpuno dva sučeljena koncepta. Jedan je koncept koji preferira i vidi budućnost BiH kao punopravnog člana u Evropskoj uniji u najkraćem mogućem roku. To je koncept koji u ovom trenutku zagovara SDP sa partijama koje su potpisnice tzv.platforme. I imate politiku koja ne vjeruje u budućnost BiH čak smatra da treba krenuti u njenu razgradnju. To je politika SNSD-a i Milorada Dodika. Nisam optimista da se tu može naći kompromis i da će neko izaći kao politički pobjednik. A ko će izvući pobjedu ostaje da se vidi. Nisam optimista da će se vlast na nivou BiH formirati u naredna tri mjeseca.

Koga treba kriviti za kašnjenje u formiranju vlasti: “platformaše”, ili drugu stranu okupljenu oko SNSD-a?

KRSMANOVIĆ: Tu su očito postojala dva koncepta. Jedan koncept je pravljenje tri entiteta u BiH, a drugi koncept je pravljenje funkcionalne države. To su dva koncepta koja su nepomirljiva i ne možete tražiti krivca. Politika je tu i vrijeme će pokazati koja će politička opcija odnijeti pobjedu. Moja je želja da se pokušaju naći rješenja političkim sredstvima jer ako bi se pristupilo nekim drugim onda to nije dobro ni za koga.
Mislim da je odlicno ocijenio situaciju! :thumbup:
155_mm

#9558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

ima li ko da mi objasni (idealno kad bi to bio neko od hdz-ea) kako je moguce da u tu buducu uniju kantona udje i citav hercegovacko-neretvanski kanton. kojim srestvima se to planira ostvariti. mislim da bi probosanske strane trebale ozbiljno da razmisle o ovome. posebno me brine situacija u stocu.
seshat

#9559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seshat »

155_mm wrote:ima li ko da mi objasni (idealno kad bi to bio neko od hdz-ea) kako je moguce da u tu buducu uniju kantona udje i citav hercegovacko-neretvanski kanton. kojim srestvima se to planira ostvariti. mislim da bi probosanske strane trebale ozbiljno da razmisle o ovome. posebno me brine situacija u stocu.
Neka ti objasni sa-x, oni imaju ekskluzivu :D
kv99

#9560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kv99 »

155_mm wrote:ima li ko da mi objasni (idealno kad bi to bio neko od hdz-ea) kako je moguce da u tu buducu uniju kantona udje i citav hercegovacko-neretvanski kanton. kojim srestvima se to planira ostvariti. mislim da bi probosanske strane trebale ozbiljno da razmisle o ovome. posebno me brine situacija u stocu.
Legalnih nemaju jer nemaju potrebnu vecinu u kantonu a ni u institucijama kantona. Na silu da krenu je ludost jer je to otvaranje Pandorine kutije ..ali su budale planirale da krenu na silu da naprave samoupravu vec 2000 tako da ....
BOSSnjo

#9561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BOSSnjo »

155_mm je napisao/la:ima li ko da mi objasni (idealno kad bi to bio neko od hdz-ea) kako je moguce da u tu buducu uniju kantona udje i citav hercegovacko-neretvanski kanton. kojim srestvima se to planira ostvariti. mislim da bi probosanske strane trebale ozbiljno da razmisle o ovome. posebno me brine situacija u stocu.
"misle" da imaju pravo jer su tamo VEĆINA u ta 4 većinska hrvatska kantona
Image

kao i Bošnjaci u 6 većinskih bošnjačkih kantona
pogledati
kv99

#9562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kv99 »

BOSSnjo wrote:
155_mm je napisao/la:ima li ko da mi objasni (idealno kad bi to bio neko od hdz-ea) kako je moguce da u tu buducu uniju kantona udje i citav hercegovacko-neretvanski kanton. kojim srestvima se to planira ostvariti. mislim da bi probosanske strane trebale ozbiljno da razmisle o ovome. posebno me brine situacija u stocu.
"misle" da imaju pravo jer su tamo VEĆINA u ta 4 većinska hrvatska kantona
Image

pogledati
Majko mila...kakvih delegata :shock: Ko vas pusti da se igra sa bojicama :-)
BOSSnjo

#9563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BOSSnjo »

kv99 wrote:
pogledati

Majko mila...kakvih delegata :shock: Ko vas pusti da se igra sa bojicama :-)

:D :D

Image
muha_sa

#9564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

propaganda cuda cini :-) ne ulijecite u zamku :-)
nema Bosnjackih nit Hrvatskih nit inih kantona.
Mali_Vuk

#9565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mali_Vuk »

Je l' nam to drug @japijem konačno dobio svoj "osobni" forum za iživljavanje? I ko su tam moderatori? @Komrad, @hajdučka travica i @ibro70, pretpostavljam. Sve Bošnjak do Bošnjaka :mrgreen:

Daj brišite ove linkove za ustaško-četničko smeće, još bi neko mogao i ograjsat, ni kriv ni dužan :lol:
Mali_Vuk

#9566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mali_Vuk »

A sve puno nakih mačeva i ljiljana :-) :mrgreen: Jebote, na šta spade onolika sila Slobina i Tuđmanova :thumbup:
madner

#9567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Vidi vidi kakve bojice se koriste. Zuto plava ti samo treba :D
mO k3

#9568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

Mali_Vuk wrote:Je l' nam to drug @japijem konačno dobio svoj "osobni" forum za iživljavanje? I ko su tam moderatori? @Komrad, @hajdučka travica i @ibro70, pretpostavljam. Sve Bošnjak do Bošnjaka :mrgreen:

Daj brišite ove linkove za ustaško-četničko smeće, još bi neko mogao i ograjsat, ni kriv ni dužan :lol:
:thumbup: pogotovo komrad.. :mrgreen:
155_mm

#9569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

ma lako se je nama ovdje zajebavati. ali kad dodje taj 19.04.2011 i hdz-eovi proglase uniju kantona sa kako oni kazu hrvatskom vecinom. a to ce se sigurno desiti jer vise nema nazad poslije ovakvih najava. ima li neko ideju koji bi potez trebali povuci bosnjaci. osim onoga ispijanje kahve i cekajuci da to OHR i MZ rijese. OHR i MZ jednostavno vise nemaju ta srestva u bosni kao sto je bilo prije nekih 11 godina. na osnovu cega vecina bosnjaka na ovom forumu smatra da su ovi potezi hdz-eova "samo zajebancija".
Gandalf

#9570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

155_mm wrote:ma lako se je nama ovdje zajebavati. ali kad dodje taj 19.04.2011 i hdz-eovi proglase uniju kantona sa kako oni kazu hrvatskom vecinom. a to ce se sigurno desiti jer vise nema nazad poslije ovakvih najava. ima li neko ideju koji bi potez trebali povuci bosnjaci. osim onoga ispijanje kahve i cekajuci da to OHR i MZ rijese. OHR i MZ jednostavno vise nemaju ta srestva u bosni kao sto je bilo prije nekih 11 godina. na osnovu cega vecina bosnjaka na ovom forumu smatra da su ovi potezi hdz-eova "samo zajebancija".
Zato što i jesu zajebancija :D U tome i jeste najveća zajebancija :D
155_mm

#9571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

@gandalf
znaci ide se po onoj staroj iz 1992 "rata biti nece mirno spavajte" "za rat su potrebni dvoje" a tenkovi se ukopavaju iznad sarajeva.
prevedeno na 2011 "treceg entiteta nece biti mirno spavajte" "za treci entitet su potrebni dvoje" a termin i mjesto proglasenja vec utvrdjeni.
Prpa.ba

#9572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

155_mm wrote:ma lako se je nama ovdje zajebavati. ali kad dodje taj 19.04.2011 i hdz-eovi proglase uniju kantona sa kako oni kazu hrvatskom vecinom. a to ce se sigurno desiti jer vise nema nazad poslije ovakvih najava. ima li neko ideju koji bi potez trebali povuci bosnjaci. osim onoga ispijanje kahve i cekajuci da to OHR i MZ rijese. OHR i MZ jednostavno vise nemaju ta srestva u bosni kao sto je bilo prije nekih 11 godina. na osnovu cega vecina bosnjaka na ovom forumu smatra da su ovi potezi hdz-eova "samo zajebancija".

Sve ce se nastaviti odvijati kao i do sada, uz to da ce Federacija prekinuti finansiranje odmetnutih kantona i njihovih zitelja, i pruzati ce logisticku pomoc drzavnim institucijama za nadzor granice i carinu, kao i obezbjedjivanje kljucne federalne infrastrukture (EP HB, HT, ZFBiH). Na silu ce biti odgovoreno silom. Prosto, isti scenarij kao i prosli put, s tim da nece biti par transportera MZ koji ce odnijeti pare teroristima ispred nosa, vec cemo cekati da potrose pare. :D Kako ce HDZ objasniti prosjecnom hercegovackom hrvatu koji nije marke poreza platio u zivotu, da treba davati milodare za funkcionisanje "Treceg", e to je na njima. :D :D
Haettenschweiler

#9573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haettenschweiler »

A šta ti očekuješ od tog famoznog HNS-a? Kako oni misle zabraniti Komšiću dolazak u recimo Stolac?
Misle li postavljati rampe ili nešto slično? Ako se to desi ima valjda policija/vojska da se brine o tome.
Misle li prestati plaćati poreze i carine. Nema problema, bujrum neka ih Hrvatska finansira.
Misle li blokirati granične prelaze? Ponovo policija i vojska ima to da odrađuju.
Ja stvarno ne kontam šta bi po tvome Bošnjaci sada trebali raditi?
Čega god se HDZovci uhvate a da nije šuplja automatski klize u ilegalu a mislim da bi to Hrvatima najviše škodilo.
Last edited by Haettenschweiler on 17/04/2011 12:20, edited 1 time in total.
madner

#9574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Pravi odgovor bi bio hapsenje svih ucesnika zbog rusenja ustavnog poredka FBiH.
Sierra club

#9575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

Moj prvi post na forumu, pozdrav svima. :)

Moje mišnjenje je da je HDZ igro na blef, taj blef je prozvan od platforme, I sad su pravo popušili. Gube način blokade, gube firme poput aluminijuma i telekoma, I sad neznaju šta će. Ovo je improvizacija.

Bez ovog najavljenog sabora oni postaju irelevantni. Zato će imat ovaj sabor I mahat rukama i ko zna šta još.

Čović, kao svaki korumpirani diktator živi u svijetu svojih fantazija pa izmišlja pojmove kao "hrvatska izborna volja" hrvatski kantoni itd, koje uopste nepostoje niti će ikad, I izmišlja pravne argumente koje su samo za malu djecu kako bi osporio legitimitet trenutne federalne vlade. U tome će naravno ostat neuspješan.

Ponasa se nešto kao Gadaffi ili Sadam Husein, u nekoj paralelnoj realnošću.

Ako ovaj sabor donese neke odluke kao ujedinjenje nekoliko kantona, onda će čović završiti u zatvoru u zenici a uhapsiće ga specijalna jedinica federalnog mupa.

Ako sabor donese neke odluke koje nisu suprotne ustavu onda će se to zvati obični teferić I zaboraviće se za 10 dana.

Ja se samo nadan da će proglasiti neku samoupravu, Ali mislim da nisam takve sreće.
Locked