Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
hercegovac_pravi

#9426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

Alfons Kauders wrote:
hercegovac_pravi wrote:
ovo boldano. Računali su na konkretnu pomoć Njemačke (HDZ) i Rusije (Dodik). Sad je sve to otišlo u mp3 jer je Njemačka nakon odbijanja HDZ-a da uđe u Federalnu vladu "izdala" HDZ...Bez Njemačke ni Rusi tu ne mogu puno uraditi jer Rusi nemaju uticaj na članice PIC-a. E zbog tog uticaja u PIC-u im je trebala Njemačka...
I Dodik i HDZ su se debelo preračunali a sada ne smiju nazad jer će ih kamenjarci i četnici razgulit ko cigo napolitanku. Realno je očekivati da pokušaju "razvodniti" situaciju u narednom periodu ali im ne treba dozvoliti da odstupe sa vjetrometine na koju su istrčali. Laganini ucjenjivati i bacati im ogolđane košćurine ali sve sa mjerom (nešto kao što se radilo sa formiranjem federalne vlasti)
to bi bila najbolja opcija, ali bojim se da nije sve tako jednostavno... cak i da su isli na to, sigurno su imali neki alternativni plan koji se sad polako stavlja u akciju... problem je vrijeme, uskoro dolazi do promjena preko drine i save, tako da sve sto su naumili moraju odraditi do kraja godine
Pa naravno da jesu imali alternativni plan. To je upravo ovo što sada vidiš. Pokušaj iniciranja malo veće napetosti i stvaranje neke vrste legalnog vakuma u kome se neće znati ni ko pije ni ko plaća. I onda takvo stanje zamrznuti (to je ono što ja zovem "kiparizacija" koja predstavlja ultimativni preCednikov cilj jer je preCednik svjestan da nema snage da podjeli BiH)
Plan A je bio stvoriti "političku" većinu "srba" i "hrvata" i na taj način obstruirati i dokusuriti državu. Taj plan je propao upravo zbog Njemačke i glupave HDZ megalomanije. Pri tome su se nadali već tradicionalnoj inertnosti MZ-a.
pe es ako "MZ" ovako nastavi počet ću sumnjati da su namjerno "stvorili" Dodika da bi ga potom pokopali a sa njim i "bolji entitet" kakvog ga znamo...nešto nalik na "hrvatsku samoupravu" 2000-te nakon čega je Federacija malo prodisala
AliceInChains

#9427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

Dosta je vise besmislenih forumskih komentara. :mrgreen:

Evo malo subsatncijalnijih misljenja:
Jeremić u Banja Luci: Smiriti ratnohuškačku retoriku, poput one Ashdownove

M. Bh. 15/04/2011 21:01:00

BANJA LUKA - Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras u Banjoj Luci, nakon razgovora s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom o posljednjoj odluci Narodne skupštine RS-a o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, te reakcijama koje su uslijedile, da je veoma važno da se „smire strasti i stane na loptu“, jer su mnogi u svijetu zabrinuti.

„Ovo je jedna situacija zbog koje su danas mnogi u svijetu zabrinuti. I zbog toga mislimo da je važno da smirimo strasti, stanemo na loptu. Odluke su donesene u skladu s zakonom i one se moruju poštovati“, rekao je Jeremić.

Međutim, kaže, nema nikakve potrebe da se dolijeva ulje na vatru.

„Mislim da je momenat da ovome priđemo racionalno, da budemo, odmjereni i jedinstveni, kao i što smo bili do sada“, rekao je srbijanski šef diplomatije.

Uputio je apel i da se smiri retorika, „ratnohuškaška, poput one koju je koristio bivši visoki predstavnik Peddy Ashdown“.

Ta retorika, naveo je, „može samo da pogoršava situaciju na ovim prostorima i mislim da takva vrstu retorike nikome ne može da bude od koristi, kao i bilo kakvo političko djelovanje koje bi bilo u pravcu rasplamsavanja situacije i raspirivanja političke debate“.

Jeremić je dodao i da će Srbija nastaviti da podržava demokratski izabrano rukovodstvo RS-a i sve odluke tog rukovodstva donesene u skladu s zakonom.

„Ali, želim da iskoristim ovu priliku i da uputim apel svim stranama i svim relevatnim stranama tih institucija kako u RS, tako i BiH da je nama u cijelom regionu neophodna jedna vrsta stabilnosti, kao preduslov za nastavak strateških evropskih procesa. Imamo puno razumijevanje za situaciju. Naravno, mnogo toga je jasnije nakon ovih razgovora. Nema razlike u stavovima u strateškom smislu. I Srbija i RS imaju zajednički viziju, ciljeve, obale. Kada je riječ o BiH to je poštovanje teritorijalne cjelovitosti te zemlje, puno poštovanje Dejtona i dobrosusjedski odnosi na prostoru zapadnog Balkana“, rekao je Jeremić.

Razgovor s Dodikom će nastaviti, a, kako je rekao, nakon ovog sastanka „ima daleko manje razloga za zabrinutost, nego što je to bilo prije“.

Jeremić je naglasio da je prosperitet i stabilnost RS, kao i cijele BiH, važan interes Srbije.

„Politika Srbije prema BiH je nepromjenjiva, ona podržava teritorijalnu cjelovitost BiH i dogovor tri naroda i dva entiteta, Srbija je privržena Dejtonu, slovu tog dokumenta“, kazao je Jeremić večeras na pres-konferenciji nakon sastanka sa predsjednikom RS.

(Vijesti.ba/Fena)
Napredna Srpska politika :mrgreen:
Alfons Kauders

#9428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

hercegovac_pravi wrote:
Alfons Kauders wrote:
kamen spoticanja wrote: bila jedna ekipa mojih drugara u briselu nesto politicki...i jedina ocjena koju su donijeli iz brisela jeste da europski hostapleri uopste ne zele normalnu i funkcionalnu drzavu BiH...hajde za zakljucit ovako nesto ne mora se ici u brisel ali hocem kazat da vise uopste nije bitno sta misli i hoce hdz ili iza cega stoji mz...vazno je da im mi pokazemo sta mi hocemo i gdje bi sve ovo moglo otici :wink:
kako vrijeme prolazi sve sam vise misljenja da je koalicija sda-sdp najbolja stvar koja nam se mogla desiti bez obzira na sve animozitete pomenutih...ima ba da se radikalizujemo mi bosnjaci pod palicom radikalnog svete pudarica :D :wink:
svetu za ajatolaha! :D

ma zaboli evropu za nas, samo je bitno da se ne talasa i da nismo svaki dan na cnn-u... :D e zato mi i nije jasno zasto herceg-srpska koalicija talasa... valove... :D
Zato što je privremeni prekodrinski sklop teritorija pušten niz vodu. "Zapadu" je postalo jasno da ni nakon 20 godina Srbi ne mjenjanju svoju politiku ni za milimetar. Samo prepakuju jednu te istu ideju iz jednog šarenog papira u drugi. Dodiku se ovim smanjuje manevarski prostor a HDZ-ovi "talasaju" jer pokušavaju uhvatiti zadnji voz za formiranje svog "etno tora"....Dolazak "prepakovanih" radikala na vlast u Srbiji, krajem ove godine, ugrijati će situaciju do usijanja. I to će biti kraj tzv. srbije kakav danas još egzistira u kavom-takvom obliku.
ja jos nisam prezalio sto prosli put radikali nisu zasjeli na vlast... nista nam se bolje nije moglo desiti... ali eto ih u prvom kvartalu 2012, garantujem... :D

i jos da im voju puste, sve taman... :D cisto da se vise ne petljamo sa light cetnicima tipa tadica, vec s pravim, :D legitimnim :D
palermo

#9429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

kamen spoticanja wrote:
Alfons Kauders wrote: treba za narod... ali cemu se mogu nadati kod stranaca? da ce im dopizditi kukanjem? da ce im radi mira u kuci dopustiti neku novu podjelu drzave... cime bi mogli izazvati rat?
mislio sam da europi treba talasanje na nasoj teritoriji...zato reaguju ovako kako reaguju...bosnjacko pitanje za njih jos nije rjeseno
Možda nisam najbolje upratio ovu vašu diskusiju, pa ću da pitam, zašto misliš da europi treba talasanje. Moj utisak je da bi oni da mogu zaledili ovo stanje dokle god mogu....al eto, postaju pomalo svjesni da je to nemoguće...

A šta žele ovi naši ( mislim HDZ-ovi i Dodik), pa za Dodika baš i ne znam, a HDZ-ovi misle od jutra do sutra, ne vejrujem da tu ima bilokakve dugoročne strategije, ako je i bilo sada se pretvorilo u obično preživljavanje dan za danom....
Alfons Kauders

#9430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

kamen spoticanja wrote:
Alfons Kauders wrote: treba za narod... ali cemu se mogu nadati kod stranaca? da ce im dopizditi kukanjem? da ce im radi mira u kuci dopustiti neku novu podjelu drzave... cime bi mogli izazvati rat?
mislio sam da europi treba talasanje na nasoj teritoriji...zato reaguju ovako kako reaguju...bosnjacko pitanje za njih jos nije rjeseno
nije ni za srbiju albansko, ali ih niko ne jebe ni za suhu sljivu... bez rata ne mogu uciniti nista da oslabe bosnjacku poziciju, pa bujrum... o tome se radi, i svi su svjesni toga... s te strane nam dobro i dodju one bratade spodobe u kratkim tolama i klocevi poput josipovica - i bolje je da zapad misli da smo pobjesnjeli psi stjerani u coshe...
hercegovac_pravi

#9431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Alfons Kauders wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Alfons Kauders wrote:
svetu za ajatolaha! :D

ma zaboli evropu za nas, samo je bitno da se ne talasa i da nismo svaki dan na cnn-u... :D e zato mi i nije jasno zasto herceg-srpska koalicija talasa... valove... :D
Zato što je privremeni prekodrinski sklop teritorija pušten niz vodu. "Zapadu" je postalo jasno da ni nakon 20 godina Srbi ne mjenjanju svoju politiku ni za milimetar. Samo prepakuju jednu te istu ideju iz jednog šarenog papira u drugi. Dodiku se ovim smanjuje manevarski prostor a HDZ-ovi "talasaju" jer pokušavaju uhvatiti zadnji voz za formiranje svog "etno tora"....Dolazak "prepakovanih" radikala na vlast u Srbiji, krajem ove godine, ugrijati će situaciju do usijanja. I to će biti kraj tzv. srbije kakav danas još egzistira u kavom-takvom obliku.
ja jos nisam prezalio sto prosli put radikali nisu zasjeli na vlast... nista nam se bolje nije moglo desiti... ali eto ih u prvom kvartalu 2012, garantujem... :D

i jos da im voju puste, sve taman... :D cisto da se vise ne petljamo sa light cetnicima tipa tadica, vec s pravim, :D legitimnim :D
Pa zato što je MZ vjerovala u Tadića i "demokratski kapacitet srbije", ih kako to sada patetično zvuči jel de :-)
Bez obzira da li pustili Vojkana (da ga puste da se malo smijemo neandertalcu) ili ne, tzv. srbiju čeka kriza nezapamćenih razmjera. Zato se ovdje i talasa....prekodrinsak "vlada nacionalnog spasa" ...već viđeno...
hercegovac_pravi

#9432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

AliceInChains wrote:Dosta je vise besmislenih forumskih komentara. :mrgreen:

BANJA LUKA - Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras u Banjoj Luci, nakon razgovora s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom o posljednjoj odluci Narodne skupštine RS-a o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, te reakcijama koje su uslijedile, da je veoma važno da se „smire strasti i stane na loptu“, jer su mnogi u svijetu zabrinuti.

„Ovo je jedna situacija zbog koje su danas mnogi u svijetu zabrinuti. I zbog toga mislimo da je važno da smirimo strasti, stanemo na loptu. Odluke su donesene u skladu s zakonom i one se moruju poštovati“, rekao je Jeremić.

„Mislim da je momenat da ovome priđemo racionalno, da budemo, odmjereni i jedinstveni, kao i što smo bili do sada“, rekao je srbijanski šef diplomatije.

Uputio je apel i da se smiri retorika, „ratnohuškaška, poput one koju je koristio bivši visoki predstavnik Peddy Ashdown“.

Ta retorika, naveo je, „može samo da pogoršava situaciju na ovim prostorima i mislim da takva vrstu retorike nikome ne može da bude od koristi, kao i bilo kakvo političko djelovanje koje bi bilo u pravcu rasplamsavanja situacije i raspirivanja političke debate“.

Jeremić je dodao i da će Srbija nastaviti da podržava demokratski izabrano rukovodstvo RS-a i sve odluke tog rukovodstva donesene u skladu s zakonom.

„Ali, želim da iskoristim ovu priliku i da uputim apel svim stranama i svim relevatnim stranama tih institucija kako u RS, tako i BiH da je nama u cijelom regionu neophodna jedna vrsta stabilnosti, kao preduslov za nastavak strateških evropskih procesa. Imamo puno razumijevanje za situaciju. Naravno, mnogo toga je jasnije nakon ovih razgovora. Nema razlike u stavovima u strateškom smislu. I Srbija i RS imaju zajednički viziju, ciljeve, obale. Kada je riječ o BiH to je poštovanje teritorijalne cjelovitosti te zemlje, puno poštovanje Dejtona i dobrosusjedski odnosi na prostoru zapadnog Balkana“, rekao je Jeremić.

Razgovor s Dodikom će nastaviti, a, kako je rekao, nakon ovog sastanka „ima daleko manje razloga za zabrinutost, nego što je to bilo prije“.

Jeremić je naglasio da je prosperitet i stabilnost RS, kao i cijele BiH, važan interes Srbije.

„Politika Srbije prema BiH je nepromjenjiva, ona podržava teritorijalnu cjelovitost BiH i dogovor tri naroda i dva entiteta, Srbija je privržena Dejtonu, slovu tog dokumenta“, kazao je Jeremić večeras na pres-konferenciji nakon sastanka sa predsjednikom RS.

(Vijesti.ba/Fena)
Razvodnjavanje :dance:
Treba ih sada samo držat na čistini i ne dozvoliti da se sakriju iza ovakvih nastupa.
Alfons Kauders

#9433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

hercegovac_pravi wrote:
Alfons Kauders wrote:
hercegovac_pravi wrote:
ovo boldano. Računali su na konkretnu pomoć Njemačke (HDZ) i Rusije (Dodik). Sad je sve to otišlo u mp3 jer je Njemačka nakon odbijanja HDZ-a da uđe u Federalnu vladu "izdala" HDZ...Bez Njemačke ni Rusi tu ne mogu puno uraditi jer Rusi nemaju uticaj na članice PIC-a. E zbog tog uticaja u PIC-u im je trebala Njemačka...
I Dodik i HDZ su se debelo preračunali a sada ne smiju nazad jer će ih kamenjarci i četnici razgulit ko cigo napolitanku. Realno je očekivati da pokušaju "razvodniti" situaciju u narednom periodu ali im ne treba dozvoliti da odstupe sa vjetrometine na koju su istrčali. Laganini ucjenjivati i bacati im ogolđane košćurine ali sve sa mjerom (nešto kao što se radilo sa formiranjem federalne vlasti)
to bi bila najbolja opcija, ali bojim se da nije sve tako jednostavno... cak i da su isli na to, sigurno su imali neki alternativni plan koji se sad polako stavlja u akciju... problem je vrijeme, uskoro dolazi do promjena preko drine i save, tako da sve sto su naumili moraju odraditi do kraja godine
Pa naravno da jesu imali alternativni plan. To je upravo ovo što sada vidiš. Pokušaj iniciranja malo veće napetosti i stvaranje neke vrste legalnog vakuma u kome se neće znati ni ko pije ni ko plaća. I onda takvo stanje zamrznuti (to je ono što ja zovem "kiparizacija" koja predstavlja ultimativni preCednikov cilj jer je preCednik svjestan da nema snage da podjeli BiH)
Plan A je bio stvoriti "političku" većinu "srba" i "hrvata" i na taj način obstruirati i dokusuriti državu. Taj plan je propao upravo zbog Njemačke i glupave HDZ megalomanije. Pri tome su se nadali već tradicionalnoj inertnosti MZ-a.
pe es ako "MZ" ovako nastavi počet ću sumnjati da su namjerno "stvorili" Dodika da bi ga potom pokopali a sa njim i "bolji entitet" kakvog ga znamo...nešto nalik na "hrvatsku samoupravu" 2000-te nakon čega je Federacija malo prodisala
ali pravni vakum ne pije vode... jer vise steti njima nego nama... to je isto ko da upucas nekog u nogu... kroz svoju glavu

zapravo neke stvari djeluju toliko djetinjasto i debilno da bi samo mogle sluziti za domace trziste, npr. nepriznavanje vlasti fbih i organizovanje referenduma o drzavnom nivou... jednostavno nema pravne tezine, nikakakve... takvi potezi ne mogu dovesti do "kiprizacije" kako ti kazes, vec iskljucivo do njihove izolacije... koju ne mogu izdrzati bez zestoke politicke i finansijske podrske, koja nije ni na vidiku
kamen spoticanja

#9434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kamen spoticanja »

palermo wrote:
kamen spoticanja wrote:
Možda nisam najbolje upratio ovu vašu diskusiju, pa ću da pitam, zašto misliš da europi treba talasanje. Moj utisak je da bi oni da mogu zaledili ovo stanje dokle god mogu....al eto, postaju pomalo svjesni da je to nemoguće...

A šta žele ovi naši ( mislim HDZ-ovi i Dodik), pa za Dodika baš i ne znam, a HDZ-ovi misle od jutra do sutra, ne vejrujem da tu ima bilokakve dugoročne strategije, ako je i bilo sada se pretvorilo u obično preživljavanje dan za danom....
pobjedom sdp svima je postalo jasno da je nemoguce...o tome se i radi...a cifra je presla 60% ,u sarajevu bio biznis forum pun arapskih narodnih nosnji,na bosforu raste div nevjerovatnih razmjera...arapsko proljece na svakom koraku...a mi muslimi u srcu europe...e to hebe njihove kokosi a nije horoz... :wink:
i zato se talasa...dok se jos uvijek moze nesto rjesit...kaukulacije kazu da ce uskoro vec biti kasno...a oni hoce samuel huntingtonski zid prema tom djelu svijeta...
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#9435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Toto »

(Vijesti.ba/Fena)
Auuu ako je Tadic poslo Vuka da ganja hajvan po djedovini nije dobro za Dodika a nama bi kao trebalo bit jasno ko je glavnokomandujuci ove bodljavine.
mO k3

#9436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

joj jeremicu .. hebo li te duduk...
ovo je good cop, bad cop ...
Hemel

#9437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hemel »

„Mislim da je momenat da ovome priđemo racionalno, da budemo, odmjereni i jedinstveni kao i što smo bili do sada“, rekao je srbijanski šef diplomatije.

„Ali, želim da iskoristim ovu priliku i da uputim apel svim stranama i svim relevatnim stranama tih institucija kako u RS, tako i BiH da je nama u cijelom regionu neophodna jedna vrsta stabilnosti, kao preduslov za nastavak strateških evropskih procesa. Imamo puno razumijevanje za situaciju. Naravno, mnogo toga je jasnije nakon ovih razgovora.b]Nema razlike u stavovima u strateškom smislu[/b] . I Srbija i RS imaju zajednički viziju, ciljeve, obale. Kada je riječ[ o BiH to je poštovanje teritorijalne cjelovitosti te zemlje, puno poštovanje Dejtona i dobrosusjedski odnosi na prostoru zapadnog Balkana“, rekao je Jeremić.

(Vijesti.ba/Fena)
koja konfuzija... :-)

jeremija je dosao u b.luku da kaze eurpi kako oni smiruju dodika a dodiku je rekao ''samo naprijed mi smo uz tebe''...
Toto

#9438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Toto »

Ženski Dr.Med wrote:joj jeremicu .. hebo li te duduk...
kud Jeremic prodje
trava ne raste
pa ni Srbima ne ostaje za korjenja
ReD aka Socijalista

#9439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ReD aka Socijalista »

Ovo se desava sve zbog dolazeceg vruceg ljeta u prosperitetnom dijelu BiH. To je osnovna i na kraju glavna tacka ponasanja dodija&co. Obecane su brda i doline, aerodromi i ceste, referendum i blagostanje :roll: Nije tesko biti dallton u sadasnje vrijeme. Seperatisticka politika se okrenula i u ocima hadezejevaca ne bi li na bilo koji nacin, pa taman to bio i terorizam - ostali na vlasti i uzeli ono malo sto je ostalo (elektroprivreda, ht, Al, bet&win itd.). Kulminacija dogadjaja slijedi u utorak nakon posljednjeg cina protiv drzave BiH u vidu HNS-a. Naravno ce nakon toga doci do radikalizacije hrvatskoga puka (barem onog oko hdz-a) i napada na drzavnost Bosne i Hercegovine, na sta pro-bosanskohercegovacke stranke moraju biti spremne i jesu :!:

Historija se ponavlja...
mO k3

#9440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

Toto wrote:
Ženski Dr.Med wrote:joj jeremicu .. hebo li te duduk...
kud Jeremic prodje
trava ne raste
pa ni Srbima ne ostaje za korjenja
pa koji je moj dosho u bl...zar nije mogo to isto iz bg da poruci??
hercegovac_pravi

#9441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

..
Co0l

#9442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

(Vijesti.ba/Fena)
Ovo je vec vidjeno.Nahuskaju svog psa Dodika da pricom o kojekakvim referendumima opipava puls MZ-a i da vide dokle ce se ici sa reakcijama a onda kao dodju da smirivaju situaciju i probaju kao mirotvorci pokupit koji poen.
clav

#9443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by clav »

nakon jeremica sigurno ce mu u goste doci i lajcak, pa ce i on jos jednom izraziti svoju zabrinutost i po ko zna koji put osuditi retoriku i podrzati kompromis lokalnih politicara. ovo je ustaljeni dodikov manevar od 2006 godine kojim zauzima poziciju za pregovaranje. ako medjunarodna zajednica pristane na ovakvu igru, tj. na klasicnu ucjenu, jos ce se dublje uci u blato. samim suspendovanjem odluke se takodje nista nece postici, jer ce dodik to iskoristiti za dodatnu pljuvacinu po ohr-u, a svoje je birace svakako vec dobro napojio i ispricao im price za laku noc.
mz jednostavno mora obuzdati dodika. presao je granicu. u suprotnom, sledeci put ce ucjenjivati i referendumom o pristupu u nato, nepriznavanjem svih odluka i povlacenjem svih politicara iz zajednickih institucija, pa kad sve te karte pobaca, odigrace i kartu referendum o otcjepljenju, a to je vec situacija o kojoj su sva predvidjanja vrlo nesigurna.
hajducka travica

#9444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hajducka travica »

Hemel wrote:

„Mislim da je momenat da ovome priđemo racionalno, da budemo, odmjereni i jedinstveni kao i što smo bili do sada“, rekao je srbijanski šef diplomatije.

„Ali, želim da iskoristim ovu priliku i da uputim apel svim stranama i svim relevatnim stranama tih institucija kako u RS, tako i BiH da je nama u cijelom regionu neophodna jedna vrsta stabilnosti, kao preduslov za nastavak strateških evropskih procesa. Imamo puno razumijevanje za situaciju. Naravno, mnogo toga je jasnije nakon ovih razgovora.b]Nema razlike u stavovima u strateškom smislu[/b] . I Srbija i RS imaju zajednički viziju, ciljeve, obale. Kada je riječ[ o BiH to je poštovanje teritorijalne cjelovitosti te zemlje, puno poštovanje Dejtona i dobrosusjedski odnosi na prostoru zapadnog Balkana“, rekao je Jeremić.

(Vijesti.ba/Fena)
koja konfuzija... :-)

jeremija je dosao u b.luku da kaze eurpi kako oni smiruju dodika a dodiku je rekao ''samo naprijed mi smo uz tebe''...
Odluke su donesene u skladu s zakonom i one se moruju poštovati“, rekao je Jeremić.
s ovom gornjom recenicom je sve receno,ovo je prst u oko svima.
zlatiborka

#9445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zlatiborka »

clav wrote:nakon jeremica sigurno ce mu u goste doci i lajcak, pa ce i on jos jednom izraziti svoju zabrinutost i po ko zna koji put osuditi retoriku i podrzati kompromis lokalnih politicara. ovo je ustaljeni dodikov manevar od 2006 godine kojim zauzima poziciju za pregovaranje. ako medjunarodna zajednica pristane na ovakvu igru, tj. na klasicnu ucjenu, jos ce se dublje uci u blato. samim suspendovanjem odluke se takodje nista nece postici, jer ce dodik to iskoristiti za dodatnu pljuvacinu po ohr-u, a svoje je birace svakako vec dobro napojio i ispricao im price za laku noc.
mz jednostavno mora obuzdati dodika. presao je granicu. u suprotnom, sledeci put ce ucjenjivati i referendumom o pristupu u nato, nepriznavanjem svih odluka i povlacenjem svih politicara iz zajednickih institucija, pa kad sve te karte pobaca, odigrace i kartu referendum o otcjepljenju, a to je vec situacija o kojoj su sva predvidjanja vrlo nesigurna.
Mozda mu je Jeremic dosao da kaze da ublazi svoj govor sto je vise moguce, da bude mekan naizgled, da se ne kurci pred mikrofonom jer ce cijeli projekt SANU otici u 3pm.
slobodni armirach

#9446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by slobodni armirach »

Ženski Dr.Med wrote: pa koji je moj dosho u bl...zar nije mogo to isto iz bg da poruci??
klasika,

iz Beograda ovo zakuhaju, onda ovoj izgubljeni slucaj od covjeka Jeremica posalju u Bl, da pametuje o smirivanju lopte,
kao nisu oni u SANU znali sta se desava,..

ma provaljena politika odavno
Bosnolog

#9447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

dupli :?
Last edited by Bosnolog on 16/04/2011 00:53, edited 2 times in total.
Bosnolog

#9448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

Ivo Miro Jović "pohvalio" Ashdowna: "Ne želim trošiti riječi na tog konja"
15. 04. 2011. • 23:22 S. B.

ImageImage

Izjava Paddy Ashdowna, bivšeg visokog predstavnika, da je situacija u BiH toliko ozbiljna da ne isključuje ni upotrebu vojne sile, izazvala je negativne reakcije većine političkih stranaka u BiH.

Kao jednu od zanimljivijih, izdvajamo izjavu Ive Mire Jovića iz HDZ-a BiH, koji je za "Nezavisne" naveo da ljudi u BiH ne znaju da je Ashdown lordovsku titulu stekao "ubijajući i braneći kolonijalne interese Ujedinjenog Kraljevstva".

"Ne želim trošiti riječi na tog konja. Da je htio, mogao je doprinijeti napretku BiH kroz uvažavanje sva tri naroda. Umjesto toga on se odlučio na neiskrenost, laži, zloupotrebe i širenje straha i nepovjerenja prema ovim ljudima ovdje koji moraju živjeti jedni sa drugima", rekao je Jović.
Koliko IMJ ima KS Konjskih snaga :?: :D
Toto

#9449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Toto »

Ivo Miro Jovic Ubiparip
zlatiborka

#9450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zlatiborka »

ReD aka Socijalista wrote:Ovo se desava sve zbog dolazeceg vruceg ljeta u prosperitetnom dijelu BiH. To je osnovna i na kraju glavna tacka ponasanja dodija&co. Obecane su brda i doline, aerodromi i ceste, referendum i blagostanje :roll: Nije tesko biti dallton u sadasnje vrijeme. Seperatisticka politika se okrenula i u ocima hadezejevaca ne bi li na bilo koji nacin, pa taman to bio i terorizam - ostali na vlasti i uzeli ono malo sto je ostalo (elektroprivreda, ht, Al, bet&win itd.). Kulminacija dogadjaja slijedi u utorak nakon posljednjeg cina protiv drzave BiH u vidu HNS-a. Naravno ce nakon toga doci do radikalizacije hrvatskoga puka (barem onog oko hdz-a) i napada na drzavnost Bosne i Hercegovine, na sta pro-bosanskohercegovacke stranke moraju biti spremne i jesu :!:

Historija se ponavlja...
U utorak 19-tog su najzad zakazali svehrvatski sabor na koji su obecali pozvati sve hrvate izabrane u zakonodavne i izvrsne vlasti, bez obzira kojoj stranci pripadaju, negdje oko 450 ljudi.

Sinoc na FTV je bio samo jedan iz HDZ-a, ustvari on je zaduzen bas za sazivanje skupa, ostala trojica hrvata u studiju su ga progutala iako je ovaj mljeo da ga se moralo zaustaviti. Jedan od ovih normalnih je bio Petar Milic, onaj sjedokosi koji je rekao da 2 HDZ-a skup organiziraju samo u cilju spasavanja lidrea 2 HDZ-ea kojima gori pod nogama jer ih i sam hrvatski narod odbacuje i otkazuje poslusnost.

Rekli su da niko osim 2 HDZ-ovih ljudi nije pozvan na sabor kako je prije najavio Bozo Ljubic, a bilo pokazano u prilogu. Znaci da su u startu razotkrili laz Ljubica!

Hoce li gost ovog okupljanja biti i Dodik, jako me zanima.

Jos jedna suplja glavurda u prvom redu, neprocjenjivo....... :lol:

Mozda se Mile prikljuci HDZ-u i postane konstitutivni hrvat posto je ispusio sve fore kao veliki srbin..... :lol: :lol:
Locked