Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
firelord

#9326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by firelord »

Komrad wrote:
firelord wrote:Citajuci ove komentare pitam se da li se opet vracamo u period poslije Drugog svjetskog rata!
Scenario je otprilike isti, samo su izvrsitelji drugi.
Sarajevo je zamjenilo Beograd...Repriza onoga Srpskoga nad ostalim narodima se manifestuje sada u nastojanjima bosnjaka da zauzmu poziciju broj 1 (jedan).
Da se razumijemo ..ne mrzim nikoga ali neznam ni jednu zemlju koja ima TRI konstituivna naroda...
Prije ce biti da se neki ponasaju kao da je ovo recimo 1967 ili 1971

Upravo tako...
Sreca da nam se Zeljko Komsic ne oglasava..!
Komrad

#9327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

firelord wrote:

Upravo tako...
Ma ja .. nesto ste mi se previse digli.. ko da vas je 400 miliona a ne hiljada...
smirite se.. nit smo mi Srbi nit je Lagum Slobo
upaljac01

#9328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by upaljac01 »

Komrad wrote:
firelord wrote:

Upravo tako...
Ma ja .. nesto ste mi se previse digli.. ko da vas je 400 miliona a ne hiljada...

mah pokupio par stvari sto mu se ne svidja a sa druge strane sve presutio klasicni licemjer...
Komrad

#9329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

upaljac01 wrote:

mah pokupio par stvari sto mu se ne svidja a sa druge strane sve presutio klasicni licemjer...
Klasicna HBovska komparacija srpske i bosanske politike a nidje veze jedna s drugom
firelord

#9330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by firelord »

Komrad wrote:
firelord wrote:

Upravo tako...

Ne razumijem sta zelis reci time.... Moj rodni grad je Tuzla a moja kcerka je udata u Prijedor.
Pripadnik ABiH od 25.5.1992 (Hrvat) i poslije ULTIMATUMA Bosnjacke ABIH napustio Tuzlu i otisao u 108 HVO BRCANSKU
jos nesto....?
firelord

#9331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by firelord »

upaljac01 wrote:
Komrad wrote:
firelord wrote:

Upravo tako...

ako je iko licemjer onda je to na 24% BiH...
Komrad

#9332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

firelord wrote:

Ne razumijem sta zelis reci time.... Moj rodni grad je Tuzla a moja kcerka je udata u Prijedor.
Pripadnik ABiH od 25.5.1992 (Hrvat) i poslije ULTIMATUMA Bosnjacke ABIH napustio Tuzlu i otisao u 108 HVO BRCANSKU
jos nesto....?
Mozes ti meni reci i da si muhamed a.s.
Kazem da koristis pricu hercegusranaca u vezi poredjenja velikosrpske politike sa bosanskom politikom...
Ali uredu i to je legitimno misljenje

Inace mislim da si ti onaj lik sto pocesto na forumu opterecuje Plain Villa
Bosnolog

#9333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

Mislim da u postojecem ustavu pise da u slucaju ponistenja ili neprovodenja Daytonskog ustava da se vracamo na onaj iz 1992 RBiH,.....

Pitas kako se to ostvari pa sazove se vlada nacionalnog spasa od svih probosanskih vladajucih i pozicinih stranaka i proglasi se u parlamentu RBiH Daytonski ustav nevazecim jer je prekrsen i srusen a kao takav nevazeci i neobavezujuci,. ;-)

Nije bez razloga MZ ovako ostor reagovala jer je Dodi na putu da bude grobar Daytona,.......

Mada ce ovo biti igra macke i misa,.Samo je kvaka sto je Dodi u Time zeitgeist-u i sve veci kokuz pa ce se ponasati kao narkoman koji je histerican i treba mu doza,..... :D

Oni odlicno znaju da je ovo sto Dodik radi kraj Daytona i povrat na ustav RBiH ili nastavak rata,....
Last edited by Bosnolog on 15/04/2011 02:35, edited 1 time in total.
Komrad

#9334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

firelord wrote:

ako je iko licemjer onda je to na 24% BiH...
Ma kakvi ba 24....

51% BiH
Komrad

#9335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Bosnolog wrote:Mislim da u postojecem ustavu pise da u slucaju ponistenja ili neprovodenja Daytonskog ustava da se vracamo na onaj iz 1992 RBiH,.....

Pitas kako se to ostvari pa sazove se vlada nacionalnog spasa od svih probosanskih vladajucih i pozicinoh stranaka i proglasi se u parlamentu BiH Daytonski ustav nevazecim jer je prekrsen i srusen a kao takav nevazeci i neobavezujuci,. ;-)

Nije bez razloga MZ ovako ostor reagovala jer je Dodi na putu da bude grobar Daytona,.......Mada ce ovo biti igra macke i misa,.Samo je kvaka sto je Dodi u Time zeitgeist-u

Oni odlicno znaju da je to kraj Daytona i povrat na ustav RBiH ili nastavak rata,....
To sto ti govoris o vladio nacionalnog spasa... je jednostran potez sto medjunarodna zajednica svakako nece podrzati
mene zanima sud relevantne institucije jer mislim da bi to i medjunarno zajednicu ponukalo da da podrsku takvom rijesenju...
jer ako oni ovdje zele stabilnost nikad je nece postici sa postojanjem RSa u ovakvom kapacitetu
pemanapemani

#9336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

firelord wrote:Citajuci ove komentare pitam se da li se opet vracamo u period poslije Drugog svjetskog rata!
Scenario je otprilike isti, samo su izvrsitelji drugi.
Sarajevo je zamjenilo Beograd...Repriza onoga Srpskoga nad ostalim narodima se manifestuje sada u nastojanjima bosnjaka da zauzmu poziciju broj 1 (jedan).
Da se razumijemo ..ne mrzim nikoga ali neznam ni jednu zemlju koja ima TRI konstituivna naroda...
Ništa, poslušaj Emila, on je profesor i sve zna. Da, Sarajevo je zamijenilo Beograd i počinje ofanzivu na druge države kako su to lijepo odradili ovi iz Beograda prije 20 godina. Bošnjaci hinjski zauzimaju "poziciju broj 1" glasajući na izborima za SDP, staru hegemonističku stranku, koja je čekala iz prikrajka da preuzme inicijativu i sjebe koncepciju majoriziranim i referendumašima. Naravno, Hrvati i Srbi su se okrenuli liberalnim i socijaldemokratskim snagama, iako su pretpostavljali da će ovi glasati za hegemoniste.
Ne znam šta ćemo sa ovim "ujedinjavanjem" u Europu bez granica. Kako trpiti Portugalce, Poljake, Bugare, Holanđane...
firelord

#9337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by firelord »

Komrad prijatelju..

Ne razumijem da na ovom forumu MORA postojati samo jedno misljenje a to je da je SDP - BOG!
Vjeruj mi da mi je bilo zao kada su nick "Katarina Kosaca" banovali i od tada sam shvatio da BiH i Bjelorusija mogu se uzeti ruku pod ruku.(nadam se da shvatas zasto) Ne mrzim ja nikoga...volim ja sve moje Tuzlake i sve moje iz Posavine ali ne volim one iz Podrinja i one iz Tuzle (direktno Ivicu Divkovica) i drugu kucu od njegove zene (Kresic Mijo)
pa toliko sada..ili mozda komsiju Imamovica!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjeno kloniranje ranije banovanih korisnika”
» firelord

:zjev:
Bosnolog

#9339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

Komrad wrote:
To sto ti govoris o vladio nacionalnog spasa... je jednostran potez sto medjunarodna zajednica svakako nece podrzati
mene zanima sud relevantne institucije jer mislim da bi to i medjunarno zajednicu ponukalo da da podrsku takvom rijesenju...
jer ako oni ovdje zele stabilnost nikad je nece postici sa postojanjem RSa u ovakvom kapacitetu
Ako MZ ne reaguje a Dodik sutra provede referendum i proglasi sud BiH nelegalnim nad tim dijelom BiH.Sud BiH ili MZ proglase referendum i rezultate nevazecim i neustavnim,Dodik kaze da genocidna Sumska ne priznaje Sud BiH niti odluke OHR kao i one sto je parlament usvoji onda imas na dijelu rusenje i kraj Daytonske BiH,...Tim cinom je Dayton pokopan,.....Kao odgovor imas ovaj scenario
Mislim da u postojecem ustavu pise da u slucaju ponistenja ili neprovodenja Daytonskog ustava da se vracamo na onaj iz 1992 RBiH,.....

Pitas kako se to ostvari pa sazove se vlada nacionalnog spasa od svih probosanskih vladajucih i pozicinih stranaka i proglasi se u parlamentu RBiH Daytonski ustav nevazecim jer je prekrsen i srusen a kao takav nevazeci i neobavezujuci,. ;-)

Nije bez razloga MZ ovako ostor reagovala jer je Dodi na putu da bude grobar Daytona,.......

Oni odlicno znaju da je ovo sto Dodik radi kraj Daytona i povrat na ustav RBiH ili nastavak rata,....
Sud BiH ili OHR donese odluku i proglasi referendum nelgalniim jer po Daytonu blentiteti nemaju pravo na referendume koji se ticu cijele drzave izda nalog za hasenje Dodika i posalje SIPU on ih doceka policijom Sumske i imas pocetak rata,sto je jedan od scenarija,......sto ti nije jasno ne shvatam, :?: ...... :roll:
Bosnolog

#9340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

Bosnolog wrote:Jeste da se tice sporta u BiH sto je od vtalnog nacionalnog interes promocije drzave time zasluzuje da se ovdje objavi ova lijepa i za drzavu i BH naciju jako dobra vijest,..... :thumbup:
FIFA potvrdila: Osim, Ljubojević, Kajtaz, Kulina, Begić i Beus u Komitetu za normalizaciju Nogometnog saveza BiH
Opsirnije http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/3 ... a-bih.html
Predsjedništvo N/FS BiH na udaru FIFA: Čolaković, Dominković i Čeko ostaju bez telefona!
14. 04. 2011. • 23:34 S. B.
Image
Sulejmanu Čolakoviću, Ilji Dominkoviću i Bogdanu Čeki, članovima Predsjedništva Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, uskoro će biti uskraćeno pravo na korištenje službenih telefona.

Biće to prvi korak provođenja mjera FIFA i UEFA, kojima oduzimaju sva prva dosadašnjim Predsjedništvu i Izvršnom odboru N/FS BiH. FIFA je formirala Komitet za normalizaciju, koji je preuzeo sve nadležnosti Predsjedništva i Izvršnog odbora N/FS BiH, pišu "Nezavisne" u izdanju od petka. Komitet će, između ostalog, imati zadatak da postavi temelje za sazivanje nove sjednice Skupštine N/FS BiH, a sa dosadašnjim članovima Izvršnog odbora i Predsjedništva raskidaju sve veze. Prvi sastanak Komiteta za normalizaciju biće održan u ponedjeljak u Beču.

Zvaničnih informacija još nema kada su upitanju imena ljudi koji će sjedjeti u ovom devetočlanom tijelu. Šest ih je iz BiH i prema posljednjim današnjim informacijama to su: Ivica Osim, Darko Ljubojević, Dragan Kulina, Ivan Beus, Sead Kajtaz, te Elvedin Begić, koji je pozvan nakon što ponudu nije prihvatio Said Fazlagić.

O Osimu i njegovim kvalitetama suvišno je govoriti. Ljubojević je sportski direktor Borca, Kulina je predsjednik FK Slavija i ono što je zanimljivo on je prije nepune dvije godine od strane Disciplinske komisije N/FS BiH kažnjen zabranom vršenja funkcije od godinu dana zbog fizičkog napada na kontrolora suđenja Marka Mrkića. Beus je direktor Zrinjskog, a Kajtaz veliko i proslavljeno ime mostarskog Veleža. Najnovije ime koje se pojavilo, Elvedin Begić, do sada je obavljao funkciju oficira za bezbjednost N/FS BiH.
:thumbup: :bih:
Komrad

#9341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Bosnolog wrote:
Komrad wrote:
Ako MZ ne reaguje a Dodik sutra provede referendum i proglasi sud BiH nelegalnim nad tim dijelom BiH.Sud BiH ili MZ proglase referendum i rezultate nevazecim i neustavnim,Dodik kaze da genocidna Sumska ne priznaje Sud BiH niti odluke OHR kao i one sto je parlament usvoji onda imas na dijelu rusenje i kraj Daytonske BiH,...Tim cinom je Dayton pokopan,.....Kao odgovor imas ovaj scenario

Sud BiH ili OHR donese odluku i proglasi referendum nelgalniim jer po Daytonu blentiteti nemaju pravo na referendume koji se ticu cijele drzave izda nalog za hasenje Dodika i posalje SIPU on ih doceka policijom Sumske i imas pocetak rata,sto je jedan od scenarija,......sto ti nije jasno ne shvatam, :?: ...... :roll:

Pa da ne bude privremena uprava i u drzavnim organima :)
Bosnolog

#9342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

Komrad wrote:
Bosnolog wrote:
Komrad wrote:

Pa da ne bude privremena uprava i u drzavnim organima :)
Privremena ili prinudna uprava mora imati mehanizme primjene i nametanja,odluka, zakona i propisa sefa prinudne uprave (odnosno protektora)...MZ to sada nema jer su snage SFOR van BiH sto znaci da mora poslati nove snage MZ EUROFOR-a ili NATOFOR-a,Svakako se trebaju zadrzati vec postojeci drzavni organi poput SIPA,OSA OSBIH,DGS i ostale institucije.Sud BiH moze takode da pokrene Dodikovo hapsenje otvaranjem optuznice,ne samo zbog ovog antiustavnog cina vec zbog multimilionskog privrednog kriminala.Sva ova nelegalna rabota oko referenduma se zasniva na tome da se Dodik zeli zastititi iza naroda od kojeg trazi da srusi Sud BiH nelegalnim i antiustavnim referendumom da mu se ne bi sudilo za privredni kriminal,....

OHR bi morala da reaguje sto im je daytonska obaveza koju crpi iz odluka UN-a
Ukoliko MZ/OHR nista ne urade poput suspenzije odluka parlamenta Sumske ukljucucji i smjenu Dodika kao predlagaca to jest onog ko stoji iza svega ,OHR ce morati spakovati kofere i ici iz BiH podvijena repa i ostaviti nedovrsenu misiju cime bi se uslo u opsti haos i nastavak najgoreg scenarija,

Dugogodisnje tolerisanje sumljacima a posebno Dodiku poslednje cetiri godine MZ/'OHR su dosli u situaciju kao kada hranis kuce ,dok ono naraste,pokazuje agresivnost ako ga ne treniras ili ne stavis mu brnjicu pseto te napadne iako si ga odhranio,.....Ovim cinom je Dodik na najbljem putu da srusi Dayton i stoga ce da snosi posljedice a to je kraj genocidne Sumske sa svim pratecim konsenkvencama,.....

Kao odgovor u slucaju da MZ/OHR ne urade nista onda se mora sazvati vlada nacionalnog jedinstva/spasa koju bi cinili predstavnici sto sire koalicije sadasnjih vladajucih i opzicionih probosanskohercegovackih stranaka,te od istih takode formirti parlament RBiH proglastit mirovni Daytosnki sporazum propalim a po postojecem Daytosnkom ustavu nakon rusenja istog vracamo se na stanje pred Daytonsko odnosno ustavno uredenje i Ustav RBiH,......

Slijedom formiranja vlade nacionalnog spasa RBiH sa Premijerom Vlade RBiH koja bi se najlakse formirala transformaciom postojece federalne vlade u vladu RBiH uz dopunu ministrstva iz drugih sadasnjih opozicionih stranaka i tako formirati Republicku vladu, Takode u novom sazivu parlamenta RBiH usvojiti zakonske akte i potvrditi izbor zakonodavne,izvrsne i sudske vlasti RBiH,.....

Dodik je ovim cinom bacio rukavicu MZ u lice najsnaznije nakon rata,cime je fakticki na korak od rusenja Daytina a time i Daytonske BiH,Ako ga ne smjene i poniste ono sto su izglasali sto je protusutavno jer fakticki dovodi u pitanje opstanka drzavnih institucija a to je razbijanje drzave sto ce izazvati sukob kao logican slijed dogadaja,.....

Dodik i Covic ce pokusati da traze etnicku podjelu BiH i fedealno uredenje sto je samo legalizacija nadolazece disolicije BiH na sto se ne smije pristati ni po koju cijenu sto moze biti pozadina citavog ovog scenarija i dogovora sa Covicem i HDZ-om,... ;-)

Milorad Dodik: Zaustavićemo teror međunarodne zajednice
ANĐELKO KOZOMARA | 15. 04. 2011. - 00:02h

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je veoma zadovoljan rezultatima preksinoćnog glasanja u Narodnoj skupštini RS. Poslanici su ogromnom većinom usvojili Odluku o raspisivanju referenduma i referendumsko pitanje: „Da li podržavate nametnute zakone visokog predstavnika BiH, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH te njihovu neustavnu verifikaciju u parlamentu BiH“.
Milorad Dodik: Nemam nimalo sumnje da će i građani RS masovno izaći na referendum

– Nemam nimalo sumnje da će i građani RS masovno izaći na referendum i u velikom procentu glasati za ovo referendumsko pitanje – vidno raspoložen rekao je Dodik u razgovoru za „Blic“.

Šta procenjujete, kakvi su objektivno dometi ovakve odluke Narodne skupštine RS?

– Pre svega, ovo je najsnažnija poruka međunarodnoj zajednici da izabrani predstavnici srpskog naroda ne pristaju više na vanustavno i antidejtonsko delovanje visokog predstavnika, ma kako se on zvao. Odluke koje su oni donosili su najčešće bile paušalne i neutemeljene, a BiH je i sama razvlašćena, jer pojedina važna pitanja nisu mogla da se donose bez presudnog uplitanja OHR. Godinama smo ukazivali da ta štetna politika mora da prestane, ali nismo naišli na razumevanje u kancelariji visokog predstavnika. Verujem da je preksinoćno glasanje u Narodnoj skupštini RS sada i njima snažna poruka o jedinstvu srpskog naroda, ali i o njihovom dosadašnjem neustavnom delovanju.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/24815 ... -zajednice
Last edited by Bosnolog on 15/04/2011 05:45, edited 2 times in total.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#9343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Privremene organe @Komrad vec sada imas,mene je naime jos jucer @Bosnolog postavio za koordinatora
za sjeveroistocnu Bosnu i Posavinu(mislim da se tako organ-funkcija zove). :lol: :lol: :lol: :lol:
Salu na stranu,pa u WW2 na teritoriji bivse Jugoslavije imao si Narodne Odbore,organe vlasti koji su u
onakvim ratnim uslovima bili jedina moguca zamjena za neke funkcionalnije organe vlasti.
Hebi ga,improvizacija!
Evo ti primjera da sumski firercic ne odustaje,ovaj clanak koji @Bosnolog upravo objavi.U stvari rijec je o
namjeri Beograda da se krene na BiH ponovo.Mislim da su im kalkulacije uzasno lose,kao i uvjek!
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#9344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Toto »

prljavi Hare wrote:Privremene organe @Komrad vec sada imas,mene je naime jos jucer @Bosnolog postavio za koordinatora
za sjeveroistocnu Bosnu i Posavinu(mislim da se tako organ-funkcija zove). :lol: :lol: :lol: :lol:
Salu na stranu,pa u WW2 na teritoriji bivse Jugoslavije imao si Narodne Odbore,organe vlasti koji su u
onakvim ratnim uslovima bili jedina moguca zamjena za neke funkcionalnije organe vlasti.
Hebi ga,improvizacija!
Evo ti primjera da sumski firercic ne odustaje,ovaj clanak koji @Bosnolog upravo objavi.U stvari rijec je o
namjeri Beograda da se krene na BiH ponovo.Mislim da su im kalkulacije uzasno lose,kao i uvjek!
Ma Beograd krece na Hrvatsku ali preko BiH. Srbiji nikako, ali bas nikako, ne odgovara ulazaka Hrvatske u EU, a posto ne smije da joj podmece klipove direktno, radi to preko BiH. Josipovicev i Tadicev performans -bez crovata u croata- je diplomatska prdimahovina za javnost a ispod stoal pucaju kosti.Vukovar je sravnjen sa zemljom a Dubrovnik je gorio, dok su Tudzaman i Milosevic senlucili po turistickim odmaralistima.
Destabilizacija BiH je i destabilizacija regije, pa i Hrvatske.
Jedini stvarni regionalni problem je stoljetni sukob Srbije i Hrvatske, a Bih je uvjek bila samo kolateralna steta.
Srbija hoce jednim udarcem da namlati vise muha. Prolongira li se ulazak Hrvatske u EU, oteze se i prijem Crne Gore, Makedonije u EU i NATO. Samo ulazak Crne gore prije Srbije ce olesit Srbiju i u politickim ali i u privrednim gubicima,a o Hrvatskoj da i ne govorimo.
Ja mislim da Hrvatska ima problema sa regularnim prijemom u EU, a i njoj bi mogla odgovarati destabilizacija regiona ne bi li isprepadala saveznike da je prime u EU prekoreda.
EU zemlje su medjusobno pune antagonziama ucjena i sitnosopstvenih interesa koje ne mogu ispoljavati direktno nego se nadju neki indirektni nacini da se nekome prismrdi. Hrvatska a i Balkan se interesna zona i cist sicar Njemacke, a nisu bas svi europljani oduzeveljeni time da sva balkanska pljacaka ide u Njemacku....
Srbija je nedavno potpisala sporazum o specijalnim odnosima sa Francuskom. ne znam cime ce Srbija platiti tu specijalu. Jedino sa Hrvatskom, BiH, Crnom Gorom.

treba se sjetiti konflikata Miterean i Gensera oko ex-yu.. Gneser je popusio. Izvanredna diplomatska hansa Ditriha gensera je neslavno zavrdila uglavnom radi isforsiranog priznavanja Slo, Bih, i Cro.. Imam osjecaj da se nesto slicno ponavlja.
prljavi Hare

#9345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Sve ja to druze razumijem i znam,ali opet Bosnji preko ledja!
Nista,cetvore oci otvoriti!!! :thumbup: :bih:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PipiDugaDevetka »

Bosnolog wrote:
Kao odgovor u slucaju da MZ/OHR ne urade nista onda se mora sazvati vlada nacionalnog jedinstva/spasa koju bi cinili predstavnici sto sire koalicije sadasnjih vladajucih i opzicionih probosanskohercegovackih stranaka,te od istih takode formirti parlament RBiH proglastit mirovni Daytosnki sporazum propalim a po postojecem Daytosnkom ustavu nakon rusenja istog vracamo se na stanje pred Daytonsko odnosno ustavno uredenje i Ustav RBiH,......

Slijedom formiranja vlade nacionalnog spasa RBiH sa Premijerom Vlade RBiH koja bi se najlakse formirala transformaciom postojece federalne vlade u vladu RBiH uz dopunu ministrstva iz drugih sadasnjih opozicionih stranaka i tako formirati Republicku vladu, Takode u novom sazivu parlamenta RBiH usvojiti zakonske akte i potvrditi izbor zakonodavne,izvrsne i sudske vlasti RBiH,.....

Dodik je ovim cinom bacio rukavicu MZ u lice najsnaznije nakon rata,cime je fakticki na korak od rusenja Daytina a time i Daytonske BiH,Ako ga ne smjene i poniste ono sto su izglasali sto je protusutavno jer fakticki dovodi u pitanje opstanka drzavnih institucija a to je razbijanje drzave sto ce izazvati sukob kao logican slijed dogadaja,.....

Dodik i Covic ce pokusati da traze etnicku podjelu BiH i fedealno uredenje sto je samo legalizacija nadolazece disolicije BiH na sto se ne smije pristati ni po koju cijenu sto moze biti pozadina citavog ovog scenarija i dogovora sa Covicem i HDZ-om,... ;-)
:thumbup:
@Bosnolog mi je otvorio oči i sada znam šta treba da radim. Biti spreman da Ž. Komšić pozove narod na odbranu RBiH!
Danas zasjeda PIC, a tema su Odluke NSRS. Danas ćemo znati sve!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9347 Re: Ucine li bosanski politicari dovljno za bosanski Narod?

Post by PipiDugaDevetka »

Kako da ne čine, eto, na primjer, Milorad Dodik ruši Dejtonski Ustav...===>Znači, ruši i Republiku srpsku, genocidnu tvorevinu. Ja prezadovoljan!

Inače, ne odgovaram na teme sa polupismenim naslovima,...Ovo je izuzetak jer danas je dan ''D'' za opstanak BiH kada zasjeda PIC (Peace Implementation Council) i dogovaraće se o tome kako da reaguju na Odluke NSRS u vezi sa referendumom.
prljavi Hare

#9348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

PipiDugaDevetka wrote:
Bosnolog wrote:

:thumbup:
@Bosnolog mi je otvorio oči i sada znam šta treba da radim. Biti spreman da Ž. Komšić pozove narod na odbranu RBiH!
Danas zasjeda PIC, a tema su Odluke NSRS. Danas ćemo znati sve!

E SADA MOZE PIPI!!!! :thumbup: :bih: OSUŠILA SE!!!!!JOS ZENA STAVILA SOFTLY,SVA MIRISE!!! :D
Image :thumbup:
Sinoc se nesto za glavu drzim,zena konta boli me glava i pita hocu li nesto za glavu a ja kazem:
"AHA,HOCU ŠLJEM SA TAVANA!!!" :lol: :lol: :lol:

ŽELJKO BRATE,SAMO ZOVI!!!!! :thumbup:

Kazem ja onim svojim u komandi 1996 kad sam opremu razduzivao........

......a njima sega! :D

Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
hercegovac_pravi

#9349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

Ovako pošto vidim da se ovdje puno toga raspisalo i da se nekako neželjno gubi nit političkih dešavanja ovih dana, pa kontam da i ja koju prozborim...
Ovo su vam činjenice
- Nema podjele BiH niti mirne disolucije.
- Dodik želi "kiprizaciju" stanja u BiH pri čemu tzv "pc" neće biti suverena ali neće biti ni pod kontrolom BiH
- NA sceni će biti kompletna dezintegracija i obesmišljavanje pc-a. Taj proces je bio zaustavljen da bi pc poslužuila kao " izduvni ventil" srpskog nezadovoljstva zbog gubitka Kosova
- BiH više nije talac "kosovske" politike MZ-a
- Ukoliko dođe do nasilnog akta od strane Dodika, MZ neće vojno reagovati ali uslijedit će zeleno svijetlo od MZ-a i totalna anahilacija genocidne tvorevine
Eto ko voli nek izvoli...
seln

#9350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Tegeltija: Federacija BiH izbjegava poravnanje sa RS
Mislim da je ovo greska. Federacija bi trebala sto brze poravnati RS...do temelja.
Locked