miki.ba wrote:Jbg, ne slažem se, po svim tackama koje sam naveo mislim da sam u pravu.
3. Sjeti se natpisa na sarajeci "prodaje se", primjera je i previše, al nije to jedini problem, naravno.
4. Sarajevo (ljeto i zima), Mostar, ima još... sve naravno pod uslovom da se investira.
5. Imaš li neki primjer, slika bi bila poželjna ili onako nabrajaš.
8. Promjena politike bi dovela do promjene razmišljanja, mediji također igraju veliku ulogu.
9. Pogledaj još jednom o kojim skupinama ljdi pišeš, da li su oni tolerantni?
Kako biti tolerantan prema ljudima koji nisu tolerantni?
3. Vjeruj mi, da li su potrebna za nešto tri ili četiri papira i da li se u redu čeka 5 minuta ili 2 sata apsolutno ne zanima onog ko ima pare i ko odlučuje o njihovom utrošku. Naravno, to ne znači da se ne trebaju olakšati prcoeduru. Ali ova priča oko procedura je tipična šuplja priča kvazi-eksperata tipa taxista (ili ministara u Vladi KS) na fazon "ma nama samo boba fali da budemo razvijeniji od Amerike, jer imamo sve uslove osim te neke sitne bobe". Naši neki kvazi-patriotizam koji umjesto da nas tjera na bolje, uvjerava nas da smo super.
4. 500 000 ljudi da živi od turista koji dođu na dan da pojedu ćevape, prošetaju čaršijom i odu da vide tunel, a onda produže na more? Nemoguće. Šta bilo koji grad u BiH ima nekom da ponudi kao nešto unikatno? Ništa. Jedini turizam od kojeg ima zarade je relaksirajući turizam tipa more i skijanje. Skijanje bi se ko i moglo iskoristiti, ali tu trebamo definitivno prestati maštati da će neko iz Njemačke se truckati do Jahorine ili Bjelašnice. Eventualno susjede iz regije možemo privući i to čisto nižim cijenama.
5. Ma prvo to nikog ne interesuje. I ako nekog interesuje, taman će maksuzile doć zbog toga. Jebo te, ne znaju nas naći na karti. Evo ti npr. London.
http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_London. Pogledaj raznolikost religija i njihovih bogomolja.
8. Ovdje ću se i donekle složiti s tobom - gledajući primjer Nikolića u Srbiji. Ali očekivati da će neko pobijediti sa miroljubljivim javnim diskursom u RSu je SF.
9. Nit su sve Sandžaklije, nit su sve vehabije nit su svi pederi netolerantni, pa samim tim netolerantnost prema njima kao skupini nema opravdanja, pa čak ni kvaziopravdanja u stilu oko za oko.