Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
vee-jay

#33976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

radostan dan wrote:
vee-jay wrote:
Kad Dodikov nasljednik za nekih 5 godina dodje na vlast onda cemo vidjeti kakvu ce politiku on provoditi. Mozda istu, mozda drugaciju.

jel ovo i ti predviđaš pa većine snsd-a u ns rs, a ostanak dodika na mjestu predsjednika?
Ja ne vjerujem da SNSD nakon izbora nece biti/ostati na vlasti.
vivaldi

#33977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

ultima_palabra wrote:ono Radmanovićevo neki dan... stvori problem, pa velikodušno ponudi rješenje
pa i to je dio taktike sigurno, ali mi je ovaj primjer bio neobjasnjiv jer je vec sutradan "velikodusno ponudio rjesenje" bez cjenjkanja.

a inace se slazem, jer vjerujem da da mile bez ikakvih probelma i bez bilo kakvog skrnjavljenja nekakvih nacionalnih interesa moze prihvatiti bar 5 nekih racionlih ekonomskih rjesenja koje se mozda u teoriji mogu percipirati kao jacanje drzave, iako to u sustini nije tako, ali on to ne radi - mozda ceka neku priliku da glumi velikodusnost, ali u ovom slucaju koji si naveo nije nista cekao
Paranoid

#33978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Minusi u budzetu koji su temeljito napravljeni će otvoriti vrata bilo kome ko bude htio da vlada šumskom eparhijom, pogotovo nakon zavrtanja MMF-ove pipe.

Biće zanimljivo gledati kako SNSD iz Palate iznosi sve ...od tepiha do utičnica...
radostan dan

#33979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

...osim u slučaju da...
vivaldi

#33980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

Paranoid wrote:Minusi u budzetu koji su temeljito napravljeni će otvoriti vrata bilo kome ko bude htio da vlada šumskom eparhijom, pogotovo nakon zavrtanja MMF-ove pipe.

Biće zanimljivo gledati kako SNSD iz Palate iznosi sve ...od tepiha do utičnica...
ma to je deja vu..ekonomska propast je bila godinama poslije dejtona, pa se nije nista desilo. neki dan sam napisao da vecina ljudi od vardara do triglava danas zive zantno gore nego prije rata, ali nisam bas siguran da bi htjeli novu jugoslaviju.

i na kosovu je zivot uzasno tezak, ali sumnjam da zale za srbijom.

druga stvar i federacije je u kolapsu je rnikad nije ni imala ekonomija - donatorske konfenercije, otpis 2/3 duga, pa novo zaduzivanje u miliajrdama, pa podjela ex ju imovine, ponesto privatizacija... elem sve se iscjedilo, a skrsen je dvocifren broj milijardi u nista.

cim se nije povukla rata od mmf-a sve se srusilo ko kula od karata..i opet nije rijesena jebena krivaja, aida, gras...dugovi se mnoze, blokiraju racuni...

cim smo skinuti sa medjunarodnih finansijskih aparata za odrzavanje zivota nastupio je kolaps
hAZNADAR

#33981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hAZNADAR »

radostan dan wrote:propuši li ti čovječe?
Samo odredjene travke,.. duhan - jok. :wink:

radi sds predizbornu kO švajcarski sat ... :mrgreen:
poslje će biti da ih je snsd primorao-molio-nagovorio da se vrate u parlament.

Dzaba im to - SDS je proslost i opozicija sljedecih decenija,... Ko kontrolise medije - kontrolose i izbornu volju a to nije SDS.
Paranoid

#33982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

vivaldi wrote:
Paranoid wrote:Minusi u budzetu koji su temeljito napravljeni će otvoriti vrata bilo kome ko bude htio da vlada šumskom eparhijom, pogotovo nakon zavrtanja MMF-ove pipe.

ma to je deja vu..ekonomska propast je bila godinama poslije dejtona, pa se nije nista desilo. neki dan sam napisao da vecina ljudi od vardara do triglava danas zive zantno gore nego prije rata, ali nisam bas siguran da bi htjeli novu jugoslaviju.

i na kosovu je zivot uzasno tezak, ali sumnjam da zale za srbijom.

druga stvar i federacije je u kolapsu je rnikad nije ni imala ekonomija - donatorske konfenercije, otpis 2/3 duga, pa novo zaduzivanje u miliajrdama, pa podjela ex ju imovine, ponesto privatizacija... elem sve se iscjedilo, a skrsen je dvocifren broj milijardi u nista.

cim se nije povukla rata od mmf-a sve se srusilo ko kula od karata..i opet nije rijesena jebena krivaja, aida, gras...dugovi se mnoze, blokiraju racuni...

cim smo skinuti sa medjunarodnih finansijskih aparata za odrzavanje zivota nastupio je kolaps
Nije deja-vu...i ne posmatram problem kroz prizmu bivše države, nego vidim stanje za koje se može reci da je nešto lošije nego u ratu...
Vladajuce stranke i njihovi predstavnici su u zavisnosti od polozaja znatno podigli svoj finansijski status, onima na većem rangu je svejedno kada ce sići sa trona, dok onima nesto niže bi odgovarala još koja godina...

Isto tako je i kod naroda (birača)...neki su samoinicijativno krenuli vani za poslom, ili su poslali pojedince i na taj način su koliko-toliko spašeni...

Kao što je i koncert ispred parlamenta pokazao.. nije nama do promjena, nama je više do igara nego do hljeba...
Novi_Nick

#33983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novi_Nick »

Skijaš wrote:
Od sarajevskih gnjida ne možemo očekivati državničko ponašanje, ni kada se radi o ekonomiji ni kada se radi o velikosrpskim šovinistima. Tihi i Zlaja su tu zbog tala i "prirodnih saveza", boli njih kita za Bosnom i Hercegovinom. Ali govoreći teoretski, kada bi se našao neko ko je spreman iskoristiti zakonom dozvoljena sredstva da stane Dodiku na vrat, zašto je bitno hoće li se Dodik ljutiti ? Pa upravo je to ustručavanje i hodanje po jajima povećalo apetite i okuražilo manijake. Mislim, ako neko kao uslov slamanja Dodikove politike postavlja to da se Dodika u procesu ne smije naljutiti, onda se taj neko zajebava.
:thumbup: :bih:
Novi_Nick

#33984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novi_Nick »

webby-x wrote:Zašto personificirate srpsku politiku?
Zašto ne kažete "treba stati na vrat srpskoj politici u BiH",
umjesto "treba stati na vrat Dodiku". Poslije Dodika će
doći opet Dodik, i možda još i "gori" jer neće biti takav
otvoreni krkan.
:thumbup: :bih:
radostan dan

#33985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

hAZNADAR wrote:
radostan dan wrote:propuši li ti čovječe?
1 duhan - jok. :wink:

radi sds predizbornu kO švajcarski sat ... :mrgreen:
poslje će biti da ih je snsd primorao-molio-nagovorio da se vrate u parlament.

2. Dzaba im to - SDS je proslost i opozicija sljedecih decenija,... Ko kontrolise medije - kontrolose i izbornu volju a to nije SDS.
1- svaka čast majstore :thumbup:

2. nije to baš tako, sublizu su trenutno, a ne vidim da u narednom periodu sds može dole sa procentima, kao i snsd gore.
manje stranke mogu odlučiti izbore, izuzev sekte zvane pdp.
posebno jedna može odlučiti, ako nađu jakog predsjednika - poluformirani sns.

mada ima još jedna varijanta, u domenu sf-a, i ne smijem je -obznaniti-, jer ako se ne ostvari, bio bih predmet zajebancije i morao bih se -samobanovati- :mrgreen:
radostan dan

#33986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

vee-jay wrote:
radostan dan wrote:
vee-jay wrote:
Kad Dodikov nasljednik za nekih 5 godina dodje na vlast onda cemo vidjeti kakvu ce politiku on provoditi. Mozda istu, mozda drugaciju.

jel ovo i ti predviđaš pa većine snsd-a u ns rs, a ostanak dodika na mjestu predsjednika?
Ja ne vjerujem da SNSD nakon izbora nece biti/ostati na vlasti.
to je upitno.
mislim da mile nije upitan.
vivaldi

#33987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

radostan dan wrote: mada ima još jedna varijanta, u domenu sf-a, i ne smijem je -obznaniti-, jer ako se ne ostvari, bio bih predmet zajebancije i morao bih se -samobanovati-
koalicija snsd i sds?
radostan dan

#33988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

to si ti rekao, nisam ja, majke mi... :mrgreen:
155_mm

#33989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

Ocit isti kontinuitet srpske politike iz RS. A to je talasanje i stvaranje problema,.
ovaj princip je u velikosrpsku politiku uveo jos milosevic a ostali samo kopiraju. kako rece ricard holbruk "milosevis stvori problem koji do tad nije ni postojao i onda se ponudi kao dio rijesenja". posljednji primjer te politike nam je demonstrirao "zaboravni" nebojsa. samo sa kojim drzavnickim dostojanstvom preCednik objasni ovaj nebojsin cin. i jos preCednik priprijeti "balijama" da se od sad mora pitati er-es bez obzira da li je po ustavu ili nije. a biracko tijelo na 49% BiH svrsava do bezsvijesti na ovaj "drzavnicki" akt preCednika. ali treba sacekati ulazak BiH u NATO pa onda vidjeti neki adekvatan odgovor na ovakvu srpsku politiku u BiH.
vivaldi

#33990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

radostan dan wrote:to si ti rekao, nisam ja, majke mi... :mrgreen:
pa ja sam to spomenuo ima nekoliko mjeseci, ne znam zasto je sf?

pa vec su udruzili na lokali u srebrenici i u foci protiv krsmanovica.

imaju koaliciju na drzavnom nivou, tako da tu ne bi bilo nikakvog sf-a..
radostan dan

#33991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

jedno je lokal, drugo republički izbori, a treće državni nivo...

mržnja između starih sds-ovaca spram snsd-ovaca je koZmičkih razmjera. :mrgreen:
hAZNADAR

#33992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hAZNADAR »

radostan dan wrote: 1- svaka čast majstore :thumbup:

2. nije to baš tako, sublizu su trenutno, a ne vidim da u narednom periodu sds može dole sa procentima, kao i snsd gore.
manje stranke mogu odlučiti izbore, izuzev sekte zvane pdp.
posebno jedna može odlučiti, ako nađu jakog predsjednika - poluformirani sns.

mada ima još jedna varijanta, u domenu sf-a, i ne smijem je -obznaniti-, jer ako se ne ostvari, bio bih predmet zajebancije i morao bih se -samobanovati- :mrgreen:
1 - hvala, hvala,.. mada neznam sta ce biti samnom kada me staro drustvo uhvati u masinu negdje krajem Jula. 2 - nemoj mi pdp - sef mi je licni haver, a sto se tice bruke - pa ta rijec odavno ne postoji u nasem rijecniku. Samo ti kazi koga si to osmislio u koaliciji.

Ja vidim SNSD sa razlicitim liderima i fazama,.. na vlasti bar par sljedecih izbora. Tako nekako razmislja sva moja raja u BL - psuje, kuka, proklinje,.. ali opet glasa za isti SNSD. Nekako su se uspjeli nametnuti kao zastitnici nacije i pokuda istih je haman izdaja. Pa kada se spomene da su spasili srpski identitet od nestajanja dolaskom na vlast - samo se ja smijem u BL - svi me ostali zacudjeno gledaju. Sta vise reci?

Ovo sto se sada desava je razvlacenje pameti. Isto kao da siromahu sto jede jednom dnevno i obolijeva - zavrnes vodu. Pa mu je poslije drame ponovo odvrnes a on slavi i ne buni se - bar neko vrijeme.
vivaldi

#33993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

radostan dan wrote:jedno je lokal, drugo republički izbori...

mržnja između starih sds-ovaca spram snsd-ovaca je koZmičkih razmjera. :mrgreen:
ne bih se bas kladio.

upravo trazim taj svoj post da se bi olakasam ali ne mogu da ga nadjem jer brzo kucam i ne citam poslije sta sam napisao pa boga pitaj koliko je bilo grmataicnih gresaka cim trazilica ne izbacuje.

meni je bilo vrlo sumnjivo nakon proslih izbora kako se stevandic u izbornoj noci okrenuo protiv ivanica, a tadic protiv cavica..kako su jedne druge minirali i sl.

totalno neobjansjivo jer bi im trebao biti neprijatelj mile..

medjutim, ocigno se cavicu odlazak iz sds-a nikada nije oprostio, a trenutno je izgled i borba u vrhu sds-a na relaciji saroic - bosic tako da je sve moguce.

ako mile ponudi zbrinjavanje jedne struje sds-a moze svasta biti, a mozda i postoji neka dublja saradnja koja je evidentna na drzaavnom niovu (to nije lokal)

isto tako trebas znati, da mile vedri i oblaci rs-om vec 10 godina, ali nikada, bas nikada, nije u muriju poslao nijednog sds-ovca iako ih je vjerovatno mogao bezbroj.

ustvari, u muriji zavrsi onaj koalicioni parner iz bosanskog broda - koliko se sejcam iz socijalista!?

uglavnom ne postoji apsolutno dovoljno argumenta da se tvrdi da je to sf. Cak naprotiv
radostan dan

#33994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

nemoj mi pdp - sef mi je licni haver, a sto se tice bruke - pa ta rijec odavno ne postoji u nasem rijecniku. Samo ti kazi koga si to osmislio u koaliciji.

možda je mladen dobar čovjek, ali su mu lokalni šerifi (predsjednici opš. odbora i članstvo) -k a t a s t r o f a.
i diljem srpske ih tretiraju kao - ekonomsku interesnu sektu.
a đomla je dobar...britanski igrač :wink:
radostan dan

#33995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

vivaldi wrote:
....a trenutno je izgled i borba u vrhu sds-a na relaciji saroic - bosic tako da je sve moguce.
dobar si, dobar si, znaš i ti svašta... ;-) :mrgreen:
Last edited by radostan dan on 19/06/2013 21:27, edited 2 times in total.
vivaldi

#33996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

radostan dan wrote:
vivaldi wrote:
....a trenutno je izgled i borba u vrhu sds-a na relaciji saroic - bosic tako da je sve moguce.
dobar si, dobar si... :mrgreen:
pa pratim stvari, ne citam naslove vec vijesti, a zakljucke izvalcim sam
zavrzlama

#33997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

vivaldi wrote:
ultima_palabra wrote:Pa ako im je taktika da glume da su uplašeni od par stotina roditelja, studenata i beba, i da će im stranci zbog toga dati zeleno svjetlo za bilo šta... onda u najmanju ruku nisu baš pametni.

ovo povlacenje je i meni nejasno, da su uskoro izbori imale bi tenzije smisla, ali ovo je prilicno neobjasnjivo
tenzije se dizu kad srbiji treba a ne kad BIH srbi hoce....
155_mm

#33998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

zavrzlama wrote: tenzije se dizu kad srbiji treba a ne kad BIH srbi hoce....
kolege forumasi "radosni", "vivaldi" i "handzar" nas haman uvjerise sa ovim "insajderskim" informacijama u zadnjih nekoliko postova da se politika bosanskih srba definise u banjaluci a ne u beogradu. ali kao sto rekoh haman. jer ipak treba imati na umu da je dejtonski sporazum u ime bosanskih srba potpisan od jednog cike iz beograda koji se trenutno "odmara" u hladovini pod lipom. i jos ga holbruk napi ko zemlju i budala dade sarajevo bosnjama. :-)
155_mm

#33999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

OHR: Zvaničnici iz RS moraju doći na posao u Sarajevo
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ohr-zvan ... /130619122

povratka nema sve dok se ne ispuni zahtjev "ugrozenih" da se u sarajevu svima mladjima od dvije godine oduzmu zvecke. i da se takvi ne smiju pribliziti drzavnim institucijama na 500 m (koliko je inace efektivni domet jedne prosjecne djecije zvecke) :D
Skijaš

#34000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

radostan dan wrote:
Postao/la webby-x dana 19/06/2013 11:11

Zašto personificirate srpsku politiku?
Zašto ne kažete "treba stati na vrat srpskoj politici u BiH",
umjesto "treba stati na vrat Dodiku". Poslije Dodika će
doći opet Dodik, i možda još i "gori" jer neće biti takav
otvoreni krkan.
zato što onda politika pojedinih društveno osvješćenih forumaša gubi multietnički karakter, uz demaskiranje pojedinaca..
Interesantna situacija. Ja koji nisam Srbin kažem da Srbi ne stoje iskreno iza ovog Dodikovog divljačkog ponašanja nego da se većinu izmanipulisalo velikosrpskom propagandom, a ti koji jesi Srbin insistiraš na tom da kao narod jeste karakterno bolesni i genocidni. Da kolektivno podržavate ovo negiranje genocida i agresivno zapišavanje teritorije nametanjem krsnih slava i parkinzima.

I ako si u pravu (a nisi), zar taj tvoj stav koji kompletan narod predstavlja kao prijetnju po budućnost ove zemlje, ne daje opravdanje onim bolesnicima koje veseli činjenica da je recimo prošle godine u manjem entitetu umrlo pet hiljada ljudi više nego što ih je rođeno ? Ako Srbe kao narod predstavljaš problemom, kakvoj li se ti budućnosti nadaš ?
Locked