Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
radostan dan

#33676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

Sta ce biti sljedece? julijanski kalendar??
redizajnirane reg. tablice.
slova i brojevi vuku na gotiku...
vivaldi

#33677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

radostan dan wrote:
redizajnirane reg. tablice.
slova i brojevi vuku na gotiku...
:lol: samo jedan smajli jer nisam siguran da je i to nemoguce
Skijaš

#33678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

vivaldi wrote:
Skijaš wrote: Brisel traži popis, manji entitet napravi popis, Brisel kaže "Neka hvala, sačekaćemo državni". I šta ? Da li bi to bio Dodikov uspjeh ? Ne bi. Njemu treba državni nivo i smiješno je reći kako on ima toliku slobodu da na entitetskom nivou donosi državne zakone.
kakav bolan brisel skijas, pa jesi ti svjestan okruzenja u kojem zivis jebote.... Pa covjece nama je glavna tema u drzavi maticni broj. halo jebeni maticni broj!!!!

ne postoji zemlja na ovoj planeti koja ima tako besmislene probleme. Znas li koji nam je najveci problem prije toga, a i dalje je? sejdic i finci!!!

pa gdje bolan to ima??? Pa to je sprdnja nevidjenih razmjera.

Reagovao sam na tezu da je Dodik u poziciji u kojoj mu ne treba država. Što nije tačno, recimo lova na račun entiteta se prosljeđuje sa državnog nivoa i tu ima dovoljno prostora za kreativnost kojom bi se Dodika učinilo kooperativnijim.
vivaldi

#33679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

Skijaš wrote:Reagovao sam na tezu da je Dodik u poziciji u kojoj mu ne treba država. Što nije tačno, recimo lova na račun entiteta se prosljeđuje sa državnog nivoa i tu ima dovoljno prostora za kreativnost kojom bi se Dodika učinilo kooperativnijim.
na drzavnom nivou je minimalna pljacka. Ako ppogledas rashodovnu stranu sve ti je jasno. Pola budzeta ide za otplatu vanjskog duga , a od one polovine koja ostane vise od 2/3 ide za plate i naknade (ima vise od 20.000 zaposlenih na drzavnoj sisi), nema tu puno prostora za pljacku. A nema ni za ucjenu pogotovu jer i sds ima isto misljneje.

a cime i da ga ucjenis? ako krenes necim readikalnim tipa masovno otpustnjae, on ce odgovoriti istom mjerom - otvorit ce novi racun za pdv, ovaj vise nece priznavat i opet si na istom.

treca stvar, u slucaju tehnickog mandata, njegovi ostaju na funckijama.
vee-jay

#33680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

vivaldi wrote:
Skijaš wrote:Reagovao sam na tezu da je Dodik u poziciji u kojoj mu ne treba država. Što nije tačno, recimo lova na račun entiteta se prosljeđuje sa državnog nivoa i tu ima dovoljno prostora za kreativnost kojom bi se Dodika učinilo kooperativnijim.
na drzavnom nivou je minimalna pljacka. Ako ppogledas rashodovnu stranu sve ti je jasno. Pola budzeta ide za otplatu vanjskog duga , a od one polovine koja ostane vise od 2/3 ide za plate i naknade (ima vise od 20.000 zaposlenih na drzavnoj sisi), nema tu puno prostora za pljacku. A nema ni za ucjenu pogotovu jer i sds ima isto misljneje.

a cime i da ga ucjenis? ako krenes necim readikalnim tipa masovno otpustnjae, on ce odgovoriti istom mjerom - otvorit ce novi racun za pdv, ovaj vise nece priznavat i opet si na istom.

treca stvar, u slucaju tehnickog mandata, njegovi ostaju na funckijama.
ja vjerujem da skijas misli da se onda treba ici jos dalje...
vivaldi

#33681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

vee-jay wrote:ja vjerujem da skijas misli da se onda treba ici jos dalje...
pa sta dalje?

skijasov plan oduvijek je igrat na kartu ukljucivanja medjunarodne zajednice, ali to se ocigledno ne dogadja vec godinama ili u drasticnom smanjenom obimu.

svi odreda stranci su se ocitovali i rekli da se vise nemaju namjeru ozbiljnije mjesati jer je to sada besmisleno - jednostavno ne mozes na silu u eu.

mi imamo bezbroj nametnutih zakona koji se svakako ne postuju ili se ismisjavaju.

MZ je prilicno zapela da bjezi i sa kosova gdje je dosla puno kasnije, a kamoli odavde..
hocu ja da dijelim

#33682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hocu ja da dijelim »

vivaldi wrote: Sta ce biti sljedece? julijanski kalendar??
Oplakah od smijeha, majke mi :D . Nego, ne prizivaj Šejtana, već sam ustanovio da stvarno postoje 3 vjerodostojna kalendara, :evil: i da je to jedna više nego oziljna tema sa kojom se pojedinci ne bi smjeli šegačiti!
Last edited by hocu ja da dijelim on 15/06/2013 17:16, edited 1 time in total.
hercegovac_pravi

#33683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

ma ja ..Dodik je svemoguć :mrgreen: i onda se čudite što mu se narod smije ko najobičnijem maloumniku.
Ovo što je vivaldi napisao je direktan uvod u otvoreni rat. Ponovo sa druge teme. Velikosrbi misle da im je sve dopušteno a nije. Čak ni blizu.
vivaldi

#33684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

hercegovac_pravi wrote:ma ja ..Dodik je svemoguć :mrgreen: i onda se čudite što mu se narod smije ko najobičnijem maloumniku.
Ovo što je vivaldi napisao je direktan uvod u otvoreni rat. Ponovo sa druge teme. Velikosrbi misle da im je sve dopušteno a nije. Čak ni blizu.

tebi cu replicirati kad konacno nesto pogodis od svojih visegodisnjih profulanih prognoza.

i da, vec dvije godine cekam link da potvrdis jednu od onih svojih "samouvjerenih i nepobitnih cinjenica"
hercegovac_pravi

#33685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

vivaldi wrote:
hercegovac_pravi wrote:ma ja ..Dodik je svemoguć :mrgreen: i onda se čudite što mu se narod smije ko najobičnijem maloumniku.

tebi cu replicirati kad konacno nesto pogodis od svojih visegodisnjih profulanih prognoza.

i da, vec dvije godine cekam link da potvrdis jednu od onih svojih "samouvjerenih i nepobitnih cinjenica"
:lol: :lol: :lol:
Kao npr. ? Pusti mene bola...piši o meritumu koji si sam pokrenuo..
muzicar_iz_parka

#33686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muzicar_iz_parka »

Ja bi sve ljude iselio iz BiH i naselio u Ameriku, tamo nebi bilo problema, još podjeliti na svih 50 saveznih država, manje bi bili upadljivi od Vijetnamaca, a ni šanse za život nisu loše.
A onda dao Amerikancima da naprave šta im volja od BiH, mjesto za odlaganje nuklearnog otpada, vojne baze, luku u Neumu za njihovu "Navy" ili nešto drugo šta im pane na pamet.
Oni dobiju strateški bitan prostor a mi smještaj i šansu za bolji život.
Godine prolaze, dok se hajvani na vlasti dogovore narod umire od gladi, a nema neke solidne perspektive u budućnosti.
hocu ja da dijelim

#33687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hocu ja da dijelim »

muzicar_iz_parka wrote:Ja bi sve ljude iselio iz BiH i naselio u Ameriku, tamo nebi bilo problema, još podjeliti na svih 50 saveznih država, manje bi bili upadljivi od Vijetnamaca, a ni šanse za život nisu loše.
A onda dao Amerikancima da naprave šta im volja od BiH, mjesto za odlaganje nuklearnog otpada, vojne baze, luku u Neumu za njihovu "Navy" ili nešto drugo šta im pane na pamet.
Oni dobiju strateški bitan prostor a mi smještaj i šansu za bolji život.
Godine prolaze, dok se hajvani na vlasti dogovore narod umire od gladi, a nema neke solidne perspektive u budućnosti.
cionisto :skoljka:
vivaldi

#33688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

hercegovac_pravi wrote:Pusti mene bola
pustit cu te
hercegovac_pravi

#33689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

vivaldi wrote:
hercegovac_pravi wrote:Pusti mene bola
pustit cu te
Naravno da hoćeš. Bio bih istinski iznenađen kad ne bi.
kowalski1

#33690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kowalski1 »

Skijaš wrote: Brisel traži popis, manji entitet napravi popis, Brisel kaže "Neka hvala, sačekaćemo državni". I šta ? Da li bi to bio Dodikov uspjeh ? Ne bi. Njemu treba državni nivo i smiješno je reći kako on ima toliku slobodu da na entitetskom nivou donosi državne zakone.
ne. njemu treba haos da dokaže da je bih nefunkcionalna. ali, istina jeste da jeste nefuncionalna i da ne postoji način da se ona vrati u normalu - osim međunarodne intervencije što je utopija. njemu odgovara protok vremena, naravno, i ovi idioti u sarajevu koji vjeruju u nekakvu međunarodnu pravdu, sudove i slične gluposti. pa frenki i stanišić su slobodni ljudi :roll: -a nema nikakve reakcije iz "međunarodne javnosti". mladić će vjerovtno da rikne, karadžića možda ne osude za genocid. mi imamo ozbiljan problem sa sagledavanjem realnosti.
kowalski1

#33691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kowalski1 »

vivaldi wrote: Opet kazem, tesko je na to imati adekvatan odgovor kada nemas nikakve instrumente sa sankcinonisanjem.
postojala je mogućnost da se ukinu političke partije ili napravi moratorij na, npr 20 godina, uspostavi potpuna međunarodna uprava, međutim, pitanje je da li kao takva država mogla da bude primljena u eu, ali i kako bi reagovali u rs i hercegovini.
sada je za međunarodni intervencionizam kasno - prošlo je jako puno vremena, imamo praktično tri podijeljena društva, obrazovni sistemi su odradili svoje i čak da studenti u bl misle isto kao oni u sarajevu oni se ne mogu povezati jer se tu odmah ispriječava apolitika.
vivaldi wrote: i sta mu ti mozes? ne mozes nista. Njega boli tuki za drzavom. On zivi u drzavi BiH samo zato sto ga je amerika natejrala na to, ali ga nisu mogli natjerati da se pomiri s tim i da je zavoli. Ne mozes njega kazniti nefunkcionisanjem drzave - njemu je to nagrada. Njega zanima samo entitet, a tu apsolutno dominira. Ne znam da li si primjetio, ali poslije svih izbora, od 15-ak vlada u BiH prva se uvijek formira vlada rs. On odmah zavrsi ono sto njemu treba..
upravo tako. najveća iluzija koja postoji u ovoj državi još uvijek je da će neko sa strane da reaguje i riješi problem. ne, to je završena priča. mi ćemo u budućnosti biti podijeljeni kao palestinci i izraelci, samo bez bombaša samoubica i nasilja.
volta dzontra

#33692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by volta dzontra »

vee-jay wrote:
vivaldi wrote:
vee-jay wrote:Da, to znam. Jedino ne znam zasto druga strana na takve kompromise pada. Ustvari znam i to, radi svojih fotelja.
Ali da se razumijemo, ustvari nije uopste tesko na Dodikovu destrukciju imati adekvatan odgovor.
Opet kazem, tesko je na to imati adekvatan odgovor kada nemas nikakve instrumente sa sankcinonisanjem.

Imamo problem sa JMBG i sta mile uradi? On donese entiteski zakon i rijesi u rs. Problem popisa? Mile opet kaze - hoces- neces- ne moras, napravicemo popis u rs-u...

i sta mu ti mozes? ne mozes nista. Njega boli tuki za drzavom. On zivi u drzavi BiH samo zato sto ga je amerika natejrala na to, ali ga nisu mogli natjerati da se pomiri s tim i da je zavoli. Ne mozes njega kazniti nefunkcionisanjem drzave - njemu je to nagrada. Njega zanima samo entitet, a tu apsolutno dominira. Ne znam da li si primjetio, ali poslije svih izbora, od 15-ak vlada u BiH prva se uvijek formira vlada rs. On odmah zavrsi ono sto njemu treba..
eno @skijas trubi vec preko godinu dana o tome "sta mu se moze". sad da li je to rjesenje, ja ne znam. ja sam jedino konstatovao da RS vec nekih desetak godina guzi Federaciju...

RS guzi Federaciju ali bosnjacke stranke to lagano supstituiraju jer mogu pokazati svojim biracima da guze Hrvate u FBIH.
Hrvati onda destruktivno uzivaju u Dodikovom guzenju "drzave" jer znaju da to Bosnjake boli, vise emocionalno nego prakticno, jer prakticno je moc "stvarnog guzenja" entitetima. Onda Bosnjaci uzivaju u doguzenju Hrvata u FBIH. Onda Hrvati nepotrebno cak drze svijecu kad Dodik opet guzi "Drzavu" jer Bosnjake vise boli dok je Hrvatima svejedno......oni ni ZHZ gdje su 99% ne osjecaju svojim.

Neki onda povedu prosvjede za JMBG. I opet to posluzi spiralnom perpetum mobile medjusobnom guzenju
Bodkin

#33693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

volta dzontra wrote:

RS guzi Federaciju ali bosnjacke stranke to lagano supstituiraju jer mogu pokazati svojim biracima da guze Hrvate u FBIH.
Hrvati onda destruktivno uzivaju u Dodikovom guzenju "drzave" jer znaju da to Bosnjake boli, vise emocionalno nego prakticno, jer prakticno je moc "stvarnog guzenja" entitetima. Onda Bosnjaci uzivaju u doguzenju Hrvata u FBIH. Onda Hrvati nepotrebno cak drze svijecu kad Dodik opet guzi "Drzavu" jer Bosnjake vise boli dok je Hrvatima svejedno......oni ni ZHZ gdje su 99% ne osjecaju svojim.

Neki onda povedu prosvjede za JMBG. I opet to posluzi spiralnom perpetum mobile medjusobnom guzenju
na ovom fonu, 90% ljudi u bih ne voli ovu drzavu ovakvu kakva je danas. iz tog razloga se svima jebe za nju dok se ovi medjusobno guze
radostan dan

#33694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

nek bog poživi miću, tiću, zlaju, gaju, vlaju....
muzicar_iz_parka

#33695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muzicar_iz_parka »

volta dzontra wrote:

Šta će nama gay parada kada je ona naša svakodnevnica na tv ekranima tokom dnevnika.
Danguba

#33696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

radostan dan wrote:nek bog poživi miću, tiću, zlaju, gaju, vlaju....
ako bog postoji neka ih odmah uzme...
radostan dan

#33697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

imaš neko bolje rješenje?
Danguba

#33698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

radostan dan wrote:imaš neko bolje rješenje?
imam, odabrati od dva zla manje zlo...

ili ce oni sahraniti drzavu a sa njom i nas ili mi moramo njih sahraniti (ne bukvalno)...
radostan dan

#33699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

evo gledam vijesti, snsd bi ko da se nastavi rad u parlamentu, sds neće...

novopodjeljene karte, npr -vučrević, halilović, jurišić.
ili - w5234fgjš, onaj -jeben van mater i npr bosnolog (on je oštar i rječit :mrgreen: )
zamisli takvu vlast na drž. nivou.

uvjek ima gore.
rješenja-preko koljena-su obično najlošija rješenja.
Danguba

#33700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

nije ti losa ova kombinacija ( ko prezivi)... :brusli: :D samo ih zatvoriti u neki tor i neka zavrse...tu ce pobjednika sigurno biti...

davno je doslo do koljena sada vec naliva u usi...
Locked