SBIH, SDA i SDP su glavni krivci. Onog momenta kad te tri stranke plus Fahro, pocnu igrati kompu za Bosnu, niko nam nista ne moze ili barem da jedna od njih dobije vecinsku bosnjacku podrsku.Alfons Kauders wrote:Zato nam zadnjih 7 godina ide sve gore, tj. ne ide nikako. Dopustilo im se da blokiraju i uslovljavaju kako hoce, i izlazi im se u susret.
Nasi su najvise krivi za to, a svi su se izredali na vlasti od tad. Drugim rijecima, jebani smo.
Srpske stranke odavno na drzavnom nivou igraju kompe, ma kakve im razlike bile na sumskom nivou.
Ista stvar sa Hrvatima, HDZ klonovi takodjer igraju kompu i to toliko da nekad pomislim da je onaj navodni raspad bio fingiran da HDZ klonovi uzimaju glasove sa svih strana.
Plus srpske i hrvatske koalicije suradjuju na drzavnom nivou.
Ono sto treba biti patriotski odgovor je siroka drzavna koalicija SDP, SDA, SBIH i SBB, pa neka onda igraju kompe koliko ih volja.
Medjutim cini mi se da nekad tu neku stavi kosku namjerno, upravo kako bi se Bosnjake zabavilo same oko sebe.
Kad sam samo citao na Wikileaks kako je Komsic tracao Amerima Silajdzicu, ostao sam zapanjen kako je jedan borac za BiH mogao tako ocrnjavati drugog borca za BiH. Nesloga je sve ovo ucinila. Ako se zeli stati toj azdaji na put, mora se poceti razmisljati o siroj patriotskoj koaliaciji na drzavnom nivou koja se nece fatati za vratove zbog gluposti i malenih koscica koje se bace izmedju njih. Tako da su se SDA i SDP takmicili u Laktasima ko ce vise dati Dodiku.