Ja govorim u svoje lično ime, i za mene to nije šuplja nego moj politički ideal, bez obzira koliko to sad izgledalo nerealno i smiješno.Damir_5 wrote: Izvini, ali to se mora na djelu dokazati, suplja se tesko prodaje u zadnje vrijeme, jer vi ne djelujete na svakom pedlju te teritorije, nego iskljucivo na vecinskom bosnjackom.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Canton
#33026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- nosara
#33027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve nekretnine bih prebacio na punca...mikasa wrote:Moze li jedno pitanje za sve:
Sta bi VI uradili 2010 da ste bili na mjestu Zlatka Lagumdjije?
- Alfons Kauders
#33028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
koristio bi svoje poznavanje elektrotehnike da napravim vremeplov... vratio bih se u 2002 i povukao se s cela stranke, nakon kraha na izborima...mikasa wrote:Moze li jedno pitanje za sve:
-
hercegovac_pravi
#33029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uradio bih apsolutno istu stvar. A znaš u čemu bi bila jedina razlika? Ja bih ostao dosljedan ne bih pravio politički ringišpil ili salto mortale..pa ako to znači neminovni izlazak iz vlasti..onda neka bude tako. Ovako je SDP uništio svoju perspektivu za niz godina.mikasa wrote:Moze li jedno pitanje za sve:
- nosara
#33030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ni jedno ni drugo nije izdaja, samo prostituisanje...Alfons Kauders wrote:ako mene pitas, o sporazumu o drzavnoj imovini uopste nije trebalo ni raspravljatihercegovac_pravi wrote: Nije Alfonso..SDP je biran da bi se takva politička praksa zaustavila. A SDP je uradio totalno ogavnu stvar (milion puta ogavniju od SDA, od SDA se to očkivalo) i nataslačio se i HDZ i Dodiku. SDP je upravo zbog tog i dobio onoliko glasova jer je ljudima pun kurac presipanja iz šuplje u prazno. A Lagumdžija ne da je ispao šupalj već ispade ko bure bez dna.
Kako ti gledaš na ovaj sporazum o državnoj imovini koji je juče usaglašen?ni o sejdic finci
ja bi blokirao i jedno i drugo, pa bujrum
al opet ne kontam odakle dvostruki arsini za SDP i SDA...kao kada SDA ide u koaliciju s Dodikom i Covicem "jebiga, mora se"... a kada ide SDP "izdaaaajaaaa!"
-
Canton
#33031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja mislim da i Zlaja vjeruje u to, samo što on to ne zna realizirati.nosara wrote:Lako je za tebe, ali zlaja ne moze to da skonta... Otud diskrepancije...Canton wrote:Za mene postoji jedan teritorij Bosne i Hercegovine, i svaki pedalj te teritorije je za mene i njihov i vaš i naš.
- nosara
#33032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
On vjeruje samo u lovu... Zivljak, umjetnine, zlato, nekretnine... Sinonimi za socijaldemokratsku partiju BiH...Canton wrote:Ja mislim da i Zlaja vjeruje u to, samo što on to ne zna realizirati.nosara wrote:Lako je za tebe, ali zlaja ne moze to da skonta... Otud diskrepancije...Canton wrote:Za mene postoji jedan teritorij Bosne i Hercegovine, i svaki pedalj te teritorije je za mene i njihov i vaš i naš.
-
mikasa
#33033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
i onda bi te Cik kaznio zbog sukoba interesa... ne na punca, vec na brata jer brat nije blizi srodniknosara wrote:Sve nekretnine bih prebacio na punca...mikasa wrote:Moze li jedno pitanje za sve:
- Alfons Kauders
#33034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nemoj ba takoAliceInChains wrote:
Mogao bi se upucati, zato sto sam burno podrzavao Zlaju i SDP prije izdajnickog poteza.....nego mi se jos zivi, radi tebe
a znas sta ce tek bit najveci cirkus?
kad komsic napravi stranku... pa raja poleti da glasa za njeg... a on onda udje u vlast sa SDP-om i SBB...
komsic je njihova polisa osiguranja - ako dovoljno zajebu da otjeraju pola glasaca, otici ce kod komse... a ovaj ce opet s njima
jest zlaja prepotentni supak, ali ovo s komsicem mu je lukav potez... fingiraju raskol u stranci, da ode najpopularniji i najcisci lik... i onda opet zajasu na vlast uz njegovu podrsku... nesto kao SDA i SBiH
(nosara, ti volis teorije zavjere, valjda ti se svidja ova)
- nosara
#33035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne sumnjam da zlaja ima vlazne snove na tu temu...Alfons Kauders wrote:nemoj ba takoAliceInChains wrote:
Mogao bi se upucati, zato sto sam burno podrzavao Zlaju i SDP prije izdajnickog poteza.....nego mi se jos zivi, radi tebe
kad komsic napravi stranku... pa raja poleti da glasa za njeg... a on onda udje u vlast sa SDP-om i SBB...
komsic je njihova polisa osiguranja - ako dovoljno zajebu da otjeraju pola glasaca, otici ce kod komse... a ovaj ce opet s njima
jest zlaja prepotentni supak, ali ovo s komsicem mu je lukav potez... fingiraju raskol u stranci, da ode najpopularniji i najcisci lik... i onda opet zajasu na vlast uz njegovu podrsku... nesto kao SDA i SBiH
-
Canton
#33036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma nema govora.... Komšićeva stranka će biti jača kopija Naše stranke... Ono neće ni s kim u vlast, neće uopšte u vlast ali će svima soliti pametAlfons Kauders wrote:
nemoj ba tako
- Alfons Kauders
#33037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hajmo obrisat postove, pa bacit patku novinamanosara wrote:Ne sumnjam da zlaja ima vlazne snove na tu temu...Alfons Kauders wrote:nemoj ba takoAliceInChains wrote:
garant ce popusit, znam par glupih novinara (doduse, kod nas su samo takvi i ostali)
-
hercegovac_pravi
#33038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Alfonso drug ti si ozbiljan forumaš...ne radi se ovdje o tome što je SDP ušao u tu koaliciju već se radi o načinu na koji su u nju ušli. Ne pljuju ljudi po Lagumdžiju zato što je isključio SDA iz platforme (vlasti) već zbog načina na koji je to urađeno i svih posljedica koje su proistekle i koje će tek proisteći iz tog čina. U tome je kvaka.Alfons Kauders wrote:ako mene pitas, o sporazumu o drzavnoj imovini uopste nije trebalo ni raspravljatihercegovac_pravi wrote: Nije Alfonso..SDP je biran da bi se takva politička praksa zaustavila. A SDP je uradio totalno ogavnu stvar (milion puta ogavniju od SDA, od SDA se to očkivalo) i nataslačio se i HDZ i Dodiku. SDP je upravo zbog tog i dobio onoliko glasova jer je ljudima pun kurac presipanja iz šuplje u prazno. A Lagumdžija ne da je ispao šupalj već ispade ko bure bez dna.
Kako ti gledaš na ovaj sporazum o državnoj imovini koji je juče usaglašen?ni o sejdic finci
al opet ne kontam odakle dvostruki arsini za SDP i SDA...kao kada SDA ide u koaliciju s Dodikom i Covicem "jebiga, mora se"... a kada ide SDP "izdaaaajaaaa!"
Činjenica je da je SDP rasturio platfomu zbog Zlajinog političkog hira. Totalna neozbiljnost i nedostatak političke konciznosti. Jasno je meni da se HDZ morao vratiti u vlast jer i oni moraju biti tu kad se u skoroj budućnosti budu ukidali kantoni, ali je sve to Lagumdžija znao i opet se ponašao ko obično derle.
Dakle radi se o nedosljednosti, nedostatku političkog principa u kome je želja za vlasti nadvladala nad političkim razumom.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#33039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ja ti dometa životnog.Alfons Kauders wrote:
hajmo obrisat postove, pa bacit patku novinama
garant ce popusit, znam par glupih novinara (doduse, kod nas su samo takvi i ostali)
kad nađeš par pametnih, onda ćemo pričati.
- Alfons Kauders
#33040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sve to stoji, al meni se opet cini da mnogima puno vise smeta sto je sda izbacena nego nacin na koji je to uradjeno...hercegovac_pravi wrote:Alfonso drug ti si ozbiljan forumaš...ne radi se ovdje o tome što je SDP ušao u tu koaliciju već se radi o načinu na koji su u nju ušli. Ne pljuju ljudi po Lagumdžiju zato što je isključio SDA iz platforme (vlasti) već zbog načina na koji je to urađeno i svih posljedica koje su proistekle i koje će tek proisteći iz tog čina. U tome je kvaka.Alfons Kauders wrote:ako mene pitas, o sporazumu o drzavnoj imovini uopste nije trebalo ni raspravljatihercegovac_pravi wrote: Nije Alfonso..SDP je biran da bi se takva politička praksa zaustavila. A SDP je uradio totalno ogavnu stvar (milion puta ogavniju od SDA, od SDA se to očkivalo) i nataslačio se i HDZ i Dodiku. SDP je upravo zbog tog i dobio onoliko glasova jer je ljudima pun kurac presipanja iz šuplje u prazno. A Lagumdžija ne da je ispao šupalj već ispade ko bure bez dna.
Činjenica je da je SDP rasturio platfomu zbog Zlajinog političkog hira. Totalna neozbiljnost i nedostatak političke konciznosti. Jasno je meni da se HDZ morao vratiti u vlast jer i oni moraju biti tu kad se u skoroj budućnosti budu ukidali kantoni, ali je sve to Lagumdžija znao i opet se ponašao ko obično derle.
Dakle radi se o nedosljednosti, nedostatku političkog principa u kome je želja za vlasti nadvladala nad političkim razumom.
a o nedosljednosti, nedostatku principa i sl. pricamo godinama - nista novo
-
mikasa
#33041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma pusti njega, on je komunjara, pitaj damira...hercegovac_pravi wrote: Alfonso drug ti si ozbiljan forumaš...
- Alfons Kauders
#33042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ok, mogu zbaviti wifi sifru sdp centrale... napravimo fol dokument o saradnji i posaljemo... onda u grad na pivu...zoom66 wrote:stojim na raspolaganjuAlfons Kauders wrote:
mada bi tek bili hadze kad bi imali nekog da posalje s njihovog faksa (da, jos uvijek koriste faksove)
- Alfons Kauders
#33043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ih ti bi par... da je makar jedan...Chmoljo wrote:ja ti dometa životnog.Alfons Kauders wrote:
kad nađeš par pametnih, onda ćemo pričati.
pola...
- Damir_5
#33044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja bih ipak na punicu, sigurnije, punica vise brine o kcerki, nece zajebati, a punac, ko zna sta se njemu mota po glavi. Eno punac sjeba Ivu dok se rek'o keks.nosara wrote:Sve nekretnine bih prebacio na punca...mikasa wrote:Moze li jedno pitanje za sve:
- AliceInChains
#33045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Potez ne samo da je skodio multietnickoj opciji i samom SDP-u. Sjetimo se samo, u kojem rasulu su bili dva HDZ-a? A sad su iz cijelog cirkusa izasli jaci nego ikad, dok je probosanska strana totalno izvukla kraci. Vrlo sam umoran od prepucavanja na liniji "SDA....SDP, ko je gori?" Potezi SDP-a su jednostavno katastrofalni, i na to se treba i mora ukazati, bez da se ubaci u diskusiju glupavi SDA i tako indirektno precute ova kriminalna djelovanja tipa drzavna imovina. Pa to smo valjda radili i kad je bio SDA na vlasti.
- Damir_5
#33046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eh da je pameti pa poslati i SDA i SDP u paketu na jedan dugogodisnji odmor, da se malo prisaberu.AliceInChains wrote:Potez ne samo da je skodio multietnickoj opciji i samom SDP-u. Sjetimo se samo, u kojem rasulu su bili dva HDZ-a? A sad su iz cijelog cirkusa izasli jaci nego ikad, dok je probosanska strana totalno izvukla kraci. Vrlo sam umoran od prepucavanja na liniji "SDA....SDP, ko je gori?" Potezi SDP-a su jednostavno katastrofalni, i na to se treba i mora ukazati, bez da se ubaci u diskusiju glupavi SDA i tako indirektno precute ova kriminalna djelovanja tipa drzavna imovina. Pa to smo valjda radili i kad je bio SDA na vlasti.
-
mikasa
#33047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
opa... nas novi kolega forumus poceo "ozbiljno" razgovarati... ja mislio da on zna samo "zezati"Damir_5 wrote: Ja bih ipak na punicu, sigurnije, punica vise brine o kcerki, nece zajebati, a punac, ko zna sta se njemu mota po glavi. Eno punac sjeba Ivu dok se rek'o keks.
-
Canton
#33048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kaku su jaći HDZ totalni gubitnik među Hrvatima. SDP ima rast dobrom dijelu Zap. Hercegovine u odnosu na 2010AliceInChains wrote:Potez ne samo da je skodio multietnickoj opciji i samom SDP-u. Sjetimo se samo, u kojem rasulu su bili dva HDZ-a? A sad su iz cijelog cirkusa izasli jaci nego ikad, dok je probosanska strana totalno izvukla kraci. Vrlo sam umoran od prepucavanja na liniji "SDA....SDP, ko je gori?" Potezi SDP-a su jednostavno katastrofalni, i na to se treba i mora ukazati, bez da se ubaci u diskusiju glupavi SDA i tako indirektno precute ova kriminalna djelovanja tipa drzavna imovina. Pa to smo valjda radili i kad je bio SDA na vlasti.
Nije to baš sve kako mediji predstavljaju.
-
hercegovac_pravi
#33049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da porasli su za 50%..ni prijašnjim izborima su osvajali 10 glasova a ovaj put 15Canton wrote:Kaku su jaći HDZ totalni gubitnik među Hrvatima. SDP ima rast dobrom dijelu Zap. Hercegovine u odnosu na 2010AliceInChains wrote:Potez ne samo da je skodio multietnickoj opciji i samom SDP-u. Sjetimo se samo, u kojem rasulu su bili dva HDZ-a? A sad su iz cijelog cirkusa izasli jaci nego ikad, dok je probosanska strana totalno izvukla kraci. Vrlo sam umoran od prepucavanja na liniji "SDA....SDP, ko je gori?" Potezi SDP-a su jednostavno katastrofalni, i na to se treba i mora ukazati, bez da se ubaci u diskusiju glupavi SDA i tako indirektno precute ova kriminalna djelovanja tipa drzavna imovina. Pa to smo valjda radili i kad je bio SDA na vlasti.
- cyprus
#33050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U Grudama SDP ima 2 vijećnika... To je dakle ipak malo više od 15...hercegovac_pravi wrote:Da porasli su za 50%..ni prijašnjim izborima su osvajali 10 glasova a ovaj put 15Canton wrote:Kaku su jaći HDZ totalni gubitnik među Hrvatima. SDP ima rast dobrom dijelu Zap. Hercegovine u odnosu na 2010AliceInChains wrote:Potez ne samo da je skodio multietnickoj opciji i samom SDP-u. Sjetimo se samo, u kojem rasulu su bili dva HDZ-a? A sad su iz cijelog cirkusa izasli jaci nego ikad, dok je probosanska strana totalno izvukla kraci. Vrlo sam umoran od prepucavanja na liniji "SDA....SDP, ko je gori?" Potezi SDP-a su jednostavno katastrofalni, i na to se treba i mora ukazati, bez da se ubaci u diskusiju glupavi SDA i tako indirektno precute ova kriminalna djelovanja tipa drzavna imovina. Pa to smo valjda radili i kad je bio SDA na vlasti.