Kakav mizeran pokušaj.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- It_is_a_Leclerc
#32626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj zakon će neslavno proći u Domu naroda.
Kakav mizeran pokušaj.
Kakav mizeran pokušaj.
- Co0l
#32627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa kome treba kanal na hrvatskom jeziku pored FTV
Da ne spominjem OBN i TV1,to su ipak privatni mediji.
Da ne spominjem OBN i TV1,to su ipak privatni mediji.
-
Telemah
#32628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Stvarno, koji mizerni pokušaj. Tražiti kanal po n-ti put na svom jeziku, a lijepo im još davno rečeno da se džaba trude. I sad to još u Vijeću ministara uspjeli progurati.
E nećeš majčin sine dok je vitalnog nacionalnog interesa u Domu naroda..pa ti kmeči koliko hoćeš i ne plaćaj TV pretplatu dok si živ.
Šta će mi i pare, ako je tebi dobro...ha ja.
E nećeš majčin sine dok je vitalnog nacionalnog interesa u Domu naroda..pa ti kmeči koliko hoćeš i ne plaćaj TV pretplatu dok si živ.
-
palermo
#32629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa imate kanal na svome jeziku. Tj. postoji Federalna televizija u čijoj je službenoj upotrebi hrvatski jezik.Telemah wrote:Stvarno, koji mizerni pokušaj. Tražiti kanal po n-ti put na svom jeziku, a lijepo im još davno rečeno da se džaba trude. I sad to još u Vijeću ministara uspjeli progurati.
Dakld, vi ne tražite kanal na svome jeziku (imate ga) vi tražite kanal na ekskluzivno hrvatskom jeziku. Čisto radi pojašnjenja.
-
Telemah
#32630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eh. Imamo Federalnu televiziju i Hrvatski jezik na njoj i to kako bih rekao: ''iz reda hrvatskog naroda''.palermo wrote:Pa imate kanal na svome jeziku. Tj. postoji Federalna televizija u čijoj je službenoj upotrebi hrvatski jezik.Telemah wrote:Stvarno, koji mizerni pokušaj. Tražiti kanal po n-ti put na svom jeziku, a lijepo im još davno rečeno da se džaba trude. I sad to još u Vijeću ministara uspjeli progurati.
Dakld, vi ne tražite kanal na svome jeziku (imate ga) vi tražite kanal na ekskluzivno hrvatskom jeziku. Čisto radi pojašnjenja.
Misliš ako voditelj na dnevniku kaže tisuća i pozornost da je to to. A što je između dnevnika?
Da, traži se kanal na ekskluzivno hrvatskom jeziku.
Ako ništa zbog djece.Polomih se objašnjavajući im zašto su četvErica i petErica, a nisu dvEjica i trEjica.
-
palermo
#32631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A ekskluzivnost hrvatskog jezika podrazumjeva takođe da programsku i uređivačku politiku vode oni kojima je hrvatski maternji jezik.Telemah wrote: Eh. Imamo Ferderalnu televiziju i to iz ''reda hrvatskog naroda''.
Misliš ako voditelj na dnevniku kaže tisuća i pozornost da je to to. A što je između dnevnika?
Ako ništa zbog djece.Polomih se objašnjavajući im zašto su četvErica i petErica, a nisu dvEjica i trEjica.
Ekskluzivno.
- ultima_palabra
#32632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ono što hoće je stranačka televizija finansirana parama poreskih obveznika... po uzoru na SNSD i donedavno SDP
Glupo je pakovati bilo šta drugo.
-
Telemah
#32633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jok, trebali bi dovesti kadar iz Užicapalermo wrote:A ekskluzivnost hrvatskog jezika podrazumjeva takođe da programsku i uređivačku politiku vode oni kojima je hrvatski maternji jezik.Telemah wrote: Eh. Imamo Ferderalnu televiziju i to iz ''reda hrvatskog naroda''.
Ekskluzivno.
Pa hvala bogu da bi program na Hrvatskom jeziku uređivale osobe koje govore Hrvatski jezik. Ili bi trebali priučiti kakvog kadra pod stare dane na prispodobivost, svrsishodnost i kutomjer, pa guraj dalje.
-
Telemah
#32634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eh. Nešto mi se niste previše bunili lani na FTV...kada je ona postizborna euforija drmalaultima_palabra wrote:Ono što hoće je stranačka televizija finansirana parama poreskih obveznika... po uzoru na SNSD i donedavno SDPGlupo je pakovati bilo šta drugo.
- Paranoid
#32635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
....hvala Bogu, kandidata ima...s. Šagolj, D. Čuljak, N. Raspudić (inače veliki drug našeg Telemaha), Vedranu Rudan za direktora (no censured)...a ima i asortiman "ganga-style" iz kissTV-a..palermo wrote:A ekskluzivnost hrvatskog jezika podrazumjeva takođe da programsku i uređivačku politiku vode oni kojima je hrvatski maternji jezik.Telemah wrote: Eh. Imamo Ferderalnu televiziju i to iz ''reda hrvatskog naroda''.
Ekskluzivno.
-
palermo
#32636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa slažem se ja sa tobom. Jedino mislim da pored svih ovih ekskluzivnosti treba da imate i ekskluzivnost u plaćanju ovoga kanala.Telemah wrote:Jok, trebali bi dovesti kadar iz Užicapalermo wrote:A ekskluzivnost hrvatskog jezika podrazumjeva takođe da programsku i uređivačku politiku vode oni kojima je hrvatski maternji jezik.Telemah wrote: Eh. Imamo Ferderalnu televiziju i to iz ''reda hrvatskog naroda''.
Ekskluzivno.![]()
Pa hvala bogu da bi program na Hrvatskom jeziku uređivale osobe koje govore Hrvatski jezik. Ili bi trebali priučiti kakvog kadra pod stare dane na prispodobivost, svrsishodnost i kutomjer, pa guraj dalje.
Samo Hrvat ima ekskluzivno pravo da finansira kanal na ekskluzivno hrvatskom jeziku koji prave ekskluzivno Hrvati.
Mislim da je sasvim ok.
- Frtalj_Duše
#32637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tisuću ti gromova - kaj je problem FTV, u nas sve na maternjem 'rvatskome jeziku, razumiš!?Telemah wrote:Eh. Nešto mi se niste previše bunili lani na FTV...kada je ona postizborna euforija drmalaultima_palabra wrote:Ono što hoće je stranačka televizija finansirana parama poreskih obveznika... po uzoru na SNSD i donedavno SDPGlupo je pakovati bilo šta drugo.
-
Telemah
#32638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da se i to dogovoriti. Ta i škole na hrvatskom jeziku u BiH netko plaća. A ne jedan obični TV kanal."palermo"]
Pa slažem se ja sa tobom. Jedino mislim da pored svih ovih ekskluzivnosti treba da imate i ekskluzivnost u plaćanju ovoga kanala.
Samo Hrvat ima ekskluzivno pravo da finansira kanal na ekskluzivno hrvatskom jeziku koji prave ekskluzivno Hrvati. Mislim da je sasvim ok.
K'o da je auto- put u pitanju. Bit će, samo da to prođe regularno kroz parlament. Inače neće se od kmečanja ostati
- It_is_a_Leclerc
#32639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hajde, molim te..Telemah wrote:Eh. Imamo Federalnu televiziju i Hrvatski jezik na njoj i to kako bih rekao: ''iz reda hrvatskog naroda''.palermo wrote:Pa imate kanal na svome jeziku. Tj. postoji Federalna televizija u čijoj je službenoj upotrebi hrvatski jezik.Telemah wrote:Stvarno, koji mizerni pokušaj. Tražiti kanal po n-ti put na svom jeziku, a lijepo im još davno rečeno da se džaba trude. I sad to još u Vijeću ministara uspjeli progurati.
Svi znamo da je cilj tog kanala promovisanje ideje propale HR HB, nekog trećeg entiteta ili čak secesije..
I da... Teško nama, ako nam djeca o jeziku uče, umjesto iz knjiga, sa tv ekrana.
- Co0l
#32640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na Federalnoj televiziji se puno vise koristi hrvatski jezik nego sto je to samo tokom Dnevnika,u svakom slucaju procentualno se daleko vise koristi nego sto ima Hrvata u BiH procentualno.Dakle,ako bi iko tu trebao da bude nezadovoljan po pitanju koriscenja jezika na javnim emiterima to bi trebali biti Bosnjaci.Pogotovo ako se uzme u obzir da su oni daleko najvece platise rtv pretplate.
Ali nije problem ni to.Ako neko nije zadovoljan jezikom nikakav problem nije da osnuje televiziju pa nek se na njoj prica i cistim klingonskim jezikom ako mu je volja,sve dok sam placa za to.Ako uspiju skontat neki novi zakon po kome su javni emiteri etnicki a ne entiteski i drzavni.U tom slucaju neka onaj ko placa pretplatu ima pravo da odlucuje kojem emiteru ce ici njegova pretplata.Pa bujrum gospodo,osnivajte kolko god hocete TV kanala na hrvatskom jeziku.
Ali nije problem ni to.Ako neko nije zadovoljan jezikom nikakav problem nije da osnuje televiziju pa nek se na njoj prica i cistim klingonskim jezikom ako mu je volja,sve dok sam placa za to.Ako uspiju skontat neki novi zakon po kome su javni emiteri etnicki a ne entiteski i drzavni.U tom slucaju neka onaj ko placa pretplatu ima pravo da odlucuje kojem emiteru ce ici njegova pretplata.Pa bujrum gospodo,osnivajte kolko god hocete TV kanala na hrvatskom jeziku.
- It_is_a_Leclerc
#32641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I da.. Ja ne plaćam FTV da gledam ovo što se trenutno emituje, a to je blok nesmiješnih kobiva komedija zagrebačke produkcije koji ide od 15:00 - 18:00 pet puta sedmično, a o jutarnjim crtanim filmovima koji su, svi od reda, sinhronizovani na hrvatski jezik, da i ne govorim..
Prema tome, priča o neravnopravnosti ne stoji.
Prema tome, priča o neravnopravnosti ne stoji.
-
elcaliente
#32642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisu oni nacionalna manjina, nego konstitutivan narod.matematicar_teski wrote:hrvati su nacionalna manjina, to ce popis i pokazati, ako ne budu racnali mrtve ko sto imaju obicaj. Znaci i Romi trebaju dobiti kanal.Telemah wrote:Ma ja. Danas ti ne da TV kanal, sutra ti zabrani tvoj jezik, prekosutra te izbriše iz Ustava...matematicar_teski wrote:Danas kanal,sutra entitet, prekosutra puseke u ruke da tuku bosnjake kako imaju obicaj. Dozovite se pameti vise jednom o jadni politicari
Mogli bi ja i ti u filmske scenariste...obogatili bi se
-
palermo
#32643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znam da se da dogovoriti. Ja samo predlažem način.Telemah wrote:Da se i to dogovoriti. Ta i škole na hrvatskom jeziku u BiH netko plaća. A ne jedan obični TV kanal."palermo"]
Pa slažem se ja sa tobom. Jedino mislim da pored svih ovih ekskluzivnosti treba da imate i ekskluzivnost u plaćanju ovoga kanala.
Samo Hrvat ima ekskluzivno pravo da finansira kanal na ekskluzivno hrvatskom jeziku koji prave ekskluzivno Hrvati. Mislim da je sasvim ok.
K'o da je auto- put u pitanju. Bit će, samo da to prođe regularno kroz parlament. Inače neće se od kmečanja ostati
A što se tiče kmečanja, ono nas svakako čeka, bilo kanala ili ne bilo. Ta znaš bolje od mene, da je kanal samo početak
-
Telemah
#32644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ti k'o da si s vidovitom Hazirom bio cimer na faksu. Jesi li to predvidio iz fildžana ili iz kašika?It_is_a_Leclerc wrote: Hajde, molim te..
Svi znamo da je cilj tog kanala promovisanje ideje propale HR HB, nekog trećeg entiteta ili čak secesije..
-
Telemah
#32645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izgleda da ta finta kmečanja pomalo daje rezultate.palermo wrote:
A što se tiče kmečanja, ono nas svakako čeka, bilo kanala ili ne bilo. Ta znaš bolje od mene, da je kanal samo početak
Najgore je šutiti i trpiti. Onda svatko misli da ti je dobro i što je još gore, još te više pritišće.
E dosta je bilo. Treba kmečati koliko te grlo nosi, nećeš drugačije selameta.
A ako ćemo pošteno, zadnji smo došli na red u toj disciplini.
-
palermo
#32646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako je to vaš izbor ok. Dodao bih samo da ukoliko se ovo prihvati , to neće ništa drugo značiti nego da se konačno javno obznanjuje da je borba za teritorij jedina smislena borba. Što meni nije drago, ali je tako.Telemah wrote:Izgleda da ta finta kmečanja pomalo daje rezultate.palermo wrote:
Najgore je šutiti i trpiti. Onda svatko misli da ti je dobro i što je još gore, još te više pritišće.
E dosta je bilo. Treba kmečati koliko te grlo nosi, nećeš drugačije selameta.
A ako ćemo pošteno, zadnji smo došli na red u toj disciplini.
A iskreno mislim da u borbi za teritorije kmečanje baš i neće imati neku ulogu.
- heckler
#32647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zasto vitalni interes u Domu Naroda? Ti mislis da ce Predstavnicki Dom prociTelemah wrote:Stvarno, koji mizerni pokušaj. Tražiti kanal po n-ti put na svom jeziku, a lijepo im još davno rečeno da se džaba trude. I sad to još u Vijeću ministara uspjeli progurati.
Uzalud vam trud sviraci.
-
giovanni galli
#32648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ovo bi ne zalosno nego smjesno bilo, cuj kanal na hrvatskom jeziku, pa na sta sve ovo lici, pa cijela ftv je na hrvatskom jeziku, ovo ona hrvatske poste, hrvatske sume, hrvatski mostar, hrvatska televizija, pa imali ste htv mostar, sta sad hocete, kakav bola htv u bih, sta je ovim ljudima, imas u sklopu bht sve sto je potrebno, sta treba da sjedi neko u stocu i slusa velicanje gotovine praljka prlica, stipu propagande kanala, 20 godina placam tv, od komsija mi se svako smije, sad treba ja da nastavim placat i time finansiram one koji bi da velicaju zlocince, akon mostara stoca capljine, nema ustupaka. rane su previse svjeze jos uvijek, da hrvatski kanal ali brate ulozi lovu napravi kanal, sam ga finansiraj i zdravo, a ne da ja to placam.sta je ovo brate mili, sve ovde hrvatsko, telekomunikacije elektroprivrede, vi sami napravite da se covjek jezi od vas, kao da ste neka sila na ovom svijetu, toliko dicenje tim hrvatstvom, pa sta je vise, fuj..
- Co0l
#32649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma kakav kanal na hrvatskom jeziku,ubleha za one koji zagovaraju segregaciju u svim segmentima drustva.
Evo,i kolege iz Banja Luke ih zdusno podrzavaju u borbi do posljednjeg Hrvata ali samo im ne zavlacite ruku u dzep
Evo,i kolege iz Banja Luke ih zdusno podrzavaju u borbi do posljednjeg Hrvata ali samo im ne zavlacite ruku u dzep
Nemoguće je od RTRS uzeti 5 odsto RTV takse i dati je kanalu na hrvatskom jeziku
-
palermo
#32650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Co0l wrote:Ma kakav kanal na hrvatskom jeziku,ubleha za one koji zagovaraju segregaciju u svim segmentima drustva.
Evo,i kolege iz Banja Luke ih zdusno podrzavaju u borbi do posljednjeg Hrvata ali samo im ne zavlacite ruku u dzep![]()
Nemoguće je od RTRS uzeti 5 odsto RTV takse i dati je kanalu na hrvatskom jeziku