Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Telemah

#32401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Telemah »

Paranoid
..a ti kao ne znaš ko su Čovićevi novinari i ko to trubi o trećem entitetu i majorizaciji, dok kockoglavi preusmjerava novac iz hercegovačkih firmi dajući tim istim glasnogovornicima "poticaje" kako bi pljuvali preko dobro poznatih portala sa HB prefiksom, pa sjećaš li se plakata koji su osvanuli na putokazima kroz Hercegovinu...itd
Pa ja te i pitam da nabrojiš neke od njih, a ti meni o plakatima kroz Hercegovinu. Ne znaš niti jednog, jer ni jedan i ne postoji. Čuj ''novinari''?
I koji su to ''dobro poznati portali s HB prefiksom''?? Koliko znam ima jedan. I sada hoćeš reći da ''kockoglavi'' Ćović preusmjerava novac iz hercegovačkih firmi, i daje poticaje onioj nekolicini likova što pišu one nebuloze po Poskoku. Pa ako mu je to sva medijska taktika, i menadžment odnosa s javnostima, nek' se drži katedre na fakultetu i okani politike.
Ne reče ti ništa o svojedobnom višegodišnjem porobljavanju FTV i o ulozi vodstva te medijske kuće u promoviranju jedne politike, za što su ovi Čovićevi ''glasnogovornici'' s portala mala djeca u vrtiću.
Meni iskren da budem jedan od najvećih sadašnjih medijskih perjanica HB-a je Nino Raspudić (Bruce Lee), a odmah iza njega je Ivan Šušnjar poskoglavi urednik..
Heh, gdje ovu dvojicu poveza. Meni se čini da ti ne bi razlikovao jednog crnca od drugog, iliti jednog Kineza od drugog Kineza. Tebi je to sve isto men' se čini. Kao što je i meni na primjer godinama problem bio razlikovati jednoga Ćelu od drugog Ćele. Teško je suvislo promišljati, ako je čovjek unaprijed opterećen predrasudama.
Paranoid

#32402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Telemah wrote: Pa ja te i pitam da nabrojiš neke od njih, a ti meni o plakatima kroz Hercegovinu. Ne znaš niti jednog, jer ni jedan i ne postoji. Čuj ''novinari''?
I koji su to ''dobro poznati portali s HB prefiksom''?? Koliko znam ima jedan. I sada hoćeš reći da ''kockoglavi'' Ćović preusmjerava novac iz hercegovačkih firmi, i daje poticaje onioj nekolicini likova što pišu one nebuloze po Poskoku. Pa ako mu je to sva medijska taktika, i menadžment odnosa s javnostima, nek' se drži katedre na fakultetu i okani politike.
Ne reče ti ništa o svojedobnom višegodišnjem porobljavanju FTV i o ulozi vodstva te medijske kuće u promoviranju jedne politike, za što su ovi Čovićevi ''glasnogovornici'' s portala mala djeca u vrtiću.
Meni iskren da budem jedan od najvećih sadašnjih medijskih perjanica HB-a je Nino Raspudić (Bruce Lee), a odmah iza njega je Ivan Šušnjar poskoglavi urednik..
Heh, gdje ovu dvojicu poveza. Meni se čini da ti ne bi razlikovao jednog crnca od drugog, iliti jednog Kineza od drugog Kineza. Tebi je to sve isto men' se čini. Kao što je i meni na primjer godinama problem bio razlikovati jednoga Ćelu od drugog Ćele. Teško je suvislo promišljati, ako je čovjek unaprijed opterećen predrasudama.
Sumnjivom privatizacijom uništene hercegovačke firme u kojima je glavni akter bio Čović naćeš na svim portalima regije, kao i u sudskim aktima. Proizvod fakulteta u kojem on drži predavanje su istaknuti glasnogovrnici hrvatske Mladeži HDZ-a, kao što je Marina Radoš koja otvoreno zagovara treći entitet na portalima koje godinama učestvuju u prljavim političkim igrama, blaćenju i huškanju, a kao rezultat takve brutalne igre je i pretučena Štefica iz Ljubuškog.

Sad zamisli da smo u ratu, kako bi izgledalo njihovo javljanje iz nekog "osvojenog" dijela ili nedajBože sa Heliodroma i onako sa mikrofonom na kojem piše HB pjeni o islamskim fundametalistima...
Dalje..Plakate koje sam spomenuo su samo dio takve igre, a ako nisi znao da su plakati produkt štampanog (tiskanog) medija, koji su itekako ostavili traga na svim ostalim medijima..
FTV kao medij od rata pa do dan danas se u "legalnom" hrvatskom dijelu BiH blati bez obzira koliko hrvata radilo i ko bio na čelu javnog servisa, i bez obzira koliko hrvata bilo u UO FTV-a..(Slavo Kukić u UO FTV-u se računa kao Ž. Komšić u vladi BiH)
Na kraju da ti objasnim i zašto sam naveo Raspudića i Šušnjara (dva crnca).. Nino svakom svojom pojavom na medijima, bilo da se radi o HR medijima ili BH pokazuje svoju zagađenost (zaraženost) nacionalizmom, nešto slično kao i Šušnjar samo što ovaj drugi nema titulu pa se krije iza pisanog teksta...
ero:pero

#32403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ero:pero »

Telemah wrote: Heh, gdje ovu dvojicu poveza.
pa najbolji su pajde :?
sinoc na ftv kod duske je bilo price o ovom tekstu soptinu,ovdje je pravo uzburkao duhove jucer na kavi svi o tom pricaju, kako smo jadni bola niko ne smije protiv najveceg dragana,
svi ce rec ko jest tako je...a samo sute

tuga prava
to ti je vezano i odgovor na ovu temu zasto ne protestiramo,pa ko ce bolan??
sabilo glavu u ramena i suti, trpi
Telemah

#32404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Telemah »

"Paranoid"
Sumnjivom privatizacijom uništene hercegovačke firme u kojima je glavni akter bio Čović naćeš na svim portalima regije, kao i u sudskim aktima.
I....kako su završili ti sudski akti? Koliko je godina zatvora presuđeno? Pa i ja sam slušao traženje reketa od strane današnjeg ministra prometa u korist ''svog šefa''..i što sad? Presuđeno, ili? Kada bi čovjek sve pobrojao što je onomad Bakir H. pobrojao ''kriminala'' i kojekakvih papira podvučenih s žutim markerpm izlistao na 60 minuta...ne bi to Sibir smjestio.
Proizvod fakulteta u kojem on drži predavanje su istaknuti glasnogovrnici hrvatske Mladeži HDZ-a
kao što je Marina Radoš koja otvoreno zagovara treći entitet na portalima koje godinama učestvuju u prljavim političkim igrama, blaćenju i huškanju, a kao rezultat takve brutalne igre je i pretučena Štefica iz Ljubuškog.
Pa čiji je rezultat onaj kleti Muamer Topalović što pobi onu nesretnu povratničku obitelj u Jablanici? Da nije upravo nahuškan upravo takvim i sličnim neutemeljenim pisanjima? Po toj tvojoj logici svatko se može dovesti u vezu sa svakim.
Sad zamisli da smo u ratu, kako bi izgledalo njihovo javljanje iz nekog "osvojenog" dijela ili nedajBože sa Heliodroma i onako sa mikrofonom na kojem piše HB pjeni o islamskim fundametalistima...
Ma normalno. Caffe Matrica - ''konobar, donesi mi ono moje!'' Samo jedni su UVIJEK dobri, pošteni i zatečeni ponašanjem drugih, a ostali su svi vukovi u janjećoj koži koji samo čekaju pravi trenutak.
FTV kao medij od rata pa do dan danas se u "legalnom" hrvatskom dijelu BiH blati bez obzira koliko hrvata radilo i ko bio na čelu javnog servisa, i bez obzira koliko hrvata bilo u UO FTV-a..(Slavo Kukić u UO FTV-u se računa kao Ž. Komšić u vladi BiH)
Koliko vidim i čujem, FTV se bogami momački blati i u, kako ti kažeš ''legalnom'' ali bošnjačkom dijelu BiH, bez obzira koliko Bošnjaka radilo u njemu i bla bla. A ako ćemo iskreno, ta TV objektivno i ne zaslužuje da se gleda a ne još i da se raspravlja o njoj. Hvala bogu pa ima kabelska i internet.
Na kraju da ti objasnim i zašto sam naveo Raspudića i Šušnjara (dva crnca).. Nino svakom svojom pojavom na medijima, bilo da se radi o HR medijima ili BH pokazuje svoju zagađenost (zaraženost) nacionalizmom, nešto slično kao i Šušnjar samo što ovaj drugi nema titulu pa se krije iza pisanog teksta...
Slučajno već mnogo godina poznajem ovog prvog (drugog nisam nikada vidio u životu) i čovjek je izgrađen intelektualac sa svojim političkim stavom koji javno zastupa i snosi sbe moguće konzekvense tog svog stajališta. U ovoj državi također postoje mnogi ljudi koji zastupaju stajališta koja su s moje strane također jedan vid rigidnog nacionalizma, samo možda vještije upakovanog u oblandu ''brige za državu''. Dalo bi se o tome danima raspravljati.
ultima_palabra

#32405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Telemah wrote:Slučajno već mnogo godina poznajem ovog prvog (drugog nisam nikada vidio u životu) i čovjek je izgrađen intelektualac sa svojim političkim stavom koji javno zastupa i snosi sbe moguće konzekvense tog svog stajališta. U ovoj državi također postoje mnogi ljudi koji zastupaju stajališta koja su s moje strane također jedan vid rigidnog nacionalizma, samo možda vještije upakovanog u oblandu ''brige za državu''. Dalo bi se o tome danima raspravljati.
Kakve konsekvence može snositi kada serenda iz druge države? :-) I zašto se lažno predstavlja po Hrvatskoj kao politički analitičar... a frajer radi kao asistent na katedri talijanskog jezika i jedini kontakt sa politikom mu je naprđivanje po forumima.

Da ne govorim o izgrađenom intelektualcu sa idejama segregacije...
Telemah

#32406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Telemah »

ultima_palabra wrote:
Telemah wrote:Slučajno već mnogo godina poznajem ovog prvog (drugog nisam nikada vidio u životu) i čovjek je izgrađen intelektualac sa svojim političkim stavom koji javno zastupa i snosi sbe moguće konzekvense tog svog stajališta. U ovoj državi također postoje mnogi ljudi koji zastupaju stajališta koja su s moje strane također jedan vid rigidnog nacionalizma, samo možda vještije upakovanog u oblandu ''brige za državu''. Dalo bi se o tome danima raspravljati.
Kakve konsekvence može snositi kada serenda iz druge države? :-) I zašto se lažno predstavlja po Hrvatskoj kao politički analitičar... a frajer radi kao asistent na katedri talijanskog jezika i jedini kontakt sa politikom mu je naprđivanje po forumima.
Da, ali ipak pričamo o njemu.
nosara

#32407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:

raspudic je picka...

Opet pricamo o njemu... :lol:
ultima_palabra

#32408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Telemah wrote:
ultima_palabra wrote:
Da, ali ipak pričamo o njemu.
Pa znaš šta je rekao Warhol o 5 minuta slave :D
Paranoid

#32409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Telemah, znamo ti i ja, a i ostalo pućanstvo zbog čega (ni)je Čović osudjen za Mostarski "Soko" ..

Topalović je idiot koji je zbog svog idiotizma dobio 35 godina robije, ali njega kao takvog je neprimjereno stavljati u koš sa ideolozima fašisoidne teorije o trećem entitetu..

Nisam impresioniran tvojim odgovorom, a pogotovo prijeteljstvom sa Ninom jer ono što sam napisao jeste suština koju (iskreno vjerujem) dijelim sa mnogima bez obzira na nac. identitet..
nosara

#32410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

sopta, e taj vec ima muda... :D
sumirprimus

#32411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:

zaboravio si dodat i pisac ljubavnih romana :mrgreen:
Telemah

#32412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Telemah »

Paranoid
Telemah, znamo ti i ja, a i ostalo pućanstvo zbog čega (ni)je Čović osudjen za Mostarski "Soko" ...
Ma, dubok je tu kapak, i što kažemo mi ovdje: najbolje je to na brzaka preplivat i ne mlatit puno rukama. Možda se i to nekada bude raskopavalo...tj. jednoga dana kada bude politički eutaniziran... danas nema teorije.
Paranoid

#32413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Telemah wrote:
Paranoid
Telemah, znamo ti i ja, a i ostalo pućanstvo zbog čega (ni)je Čović osudjen za Mostarski "Soko" ...
Ma, dubok je tu kapak, i što kažemo mi ovdje: najbolje je to na brzaka preplivat i ne mlatit puno rukama. Možda se i to nekada bude raskopavalo...tj. jednoga dana kada bude politički eutaniziran... danas nema teorije.
Mnogo toga će se raspakovat nakon presude "Prlić i ostali", a to je jako blizu..Čoviću kao rekorderu sudskih nepresudjenih presuda je politička ambicija jedino mjesto zaštite, kao i novoizgrađeni objekat koji me više podsjeća na Dachau nego na vilu..

Ipak, na kraju kada nalog dobije, SIPA-i će trebat bar 2 h, da pretraži sve sobice..a to je taman vremena da se kockoglava "monaliza", kao i Ante Jelavić ispari u rezervnu "domovinu"...
palermo

#32414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Paranoid wrote: Mnogo toga će se raspakovat nakon presude "Prlić i ostali", a to je jako blizu..Čoviću kao rekorderu sudskih nepresudjenih presuda je politička ambicija jedino mjesto zaštite, kao i novoizgrađeni objekat koji me više podsjeća na Dachau nego na vilu..

Ipak, na kraju kada nalog dobije, SIPA-i će trebat bar 2 h, da pretraži sve sobice..a to je taman vremena da se kockoglava "monaliza", kao i Ante Jelavić ispari u rezervnu "domovinu"...
Moramn iskreno reći da ne vidim baš poveznicu između presude Prilić i ostali i raspakiranja Čovića i njegovih pajtaša.
Paranoid

#32415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

palermo wrote:
Paranoid wrote: Mnogo toga će se raspakovat nakon presude "Prlić i ostali", a to je jako blizu..Čoviću kao rekorderu sudskih nepresudjenih presuda je politička ambicija jedino mjesto zaštite, kao i novoizgrađeni objekat koji me više podsjeća na Dachau nego na vilu..

Moramn iskreno reći da ne vidim baš poveznicu između presude Prilić i ostali i raspakiranja Čovića i njegovih pajtaša.
Ako misliš na direktnu saradnju onda si u pravu, ali po ideološkom je prilično identično..."remake"..

Mate Boban i Jadranko Prlić su sa Karadzićem pregovarali u ratu na isti način i po istoj ideologiji ka danas Čović i Ljubić sa Dodikom...razlika je samo što nema borbenih dejstava (što nije isključeno)..

...eto ti poveznice...
Telemah

#32416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Telemah »

palermo
Ma može se u ovih stručnjaka za ''kockoglave'' sve povezati. Kada se ona mala Marina Radoš može povezati s tučom dviju žeMskih u Ljubuškom, zašto ne bi i presudu u Hagu povezali sa sipom i Čovićevom hacijendom u Barama.
Inače, men' se čini da se previše očekuje od te presude Prletu i ekipi u Hagu. Taman kao da će nakon toga nastupiti kolektivno kažnjavanje - svaki će ''debelousni'' probrati po jednog ''kockoglavog'' i preko koljena lenijarom po zadnjici, dok ne zakuka i ne zamoli za oprost.
Zamisli još da sud odbaci optužnicu tužiteljstva.to bi se u velikoj mjeri odrazilo na kreditnu solventnost države.
palermo

#32417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Telemah wrote:
palermo
Ma može se u ovih stručnjaka za ''kockoglave'' sve povezati. Kada se ona mala Marina Radoš može povezati s tučom dviju žeMskih u Ljubuškom, zašto ne bi i presudu u Hagu povezali sa sipom i Čovićevom hacijendom u Barama.
Inače, men' se čini da se previše očekuje od te presude Prletu i ekipi u Hagu. Taman kao da će nakon toga nastupiti kolektivno kažnjavanje - svaki će ''debelousni'' probrati po jednog ''kockoglavog'' i preko koljena lenijarom po zadnjici, dok ne zakuka i ne zamoli za oprost.
Zamisli još da sud odbaci optužnicu tužiteljstva.to bi se u velikoj mjeri odrazilo na kreditnu solventnost države.
Pa sad, presuda će ,naravno u političkom smislu, značiti mnogo. Ona će jednu politiku označiti već kako je označi (da ne prejudiciram presudu). I to će naravop imati svoje konsekvence.

Naravno, da ima prevelikih i nerealnih očekivanja.

Sa Čovićem i njegovim vilama teško da ima poveznicu.Ja je barem ne vidim
palermo

#32418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Paranoid wrote: Ako misliš na direktnu saradnju onda si u pravu, ali po ideološkom je prilično identično..."remake"..

Mate Boban i Jadranko Prlić su sa Karadzićem pregovarali u ratu na isti način i po istoj ideologiji ka danas Čović i Ljubić sa Dodikom...razlika je samo što nema borbenih dejstava (što nije isključeno)..

...eto ti poveznice...
Hmmm.....ali ne vidim gdje je tu mjesto SIPI....koju si ti spomenuo...
Telemah

#32419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Telemah »

"palermo"
Pa sad, presuda će ,naravno u političkom smislu, značiti mnogo. Ona će jednu politiku označiti već kako je označi (da ne prejudiciram presudu). I to će naravop imati svoje konsekvence.
Da se zadržim na ovome. Kakve konkretne, opipljive konzekvence može imati presuda?

Sa Čovićem i njegovim vilama teško da ima poveznicu.Ja je barem ne vidim
Zato je vide ovi stručnjaci. Ta rekao ti je lijepo čovjek - Boban + Karadžić + Čović + Dodik = hacijenda u Barama - SIPA.
jednostavno stvarno. Za drugi osnovne jednažba.
palermo

#32420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Telemah wrote:
"palermo"
Da se zadržim na ovome. Kakve konkretne, opipljive konzekvence može imati presuda?
Svaka težnja za trećim entitetom i dalnjom etnoteritorijalizacijom Bosne i Hercegovine morat će da se suoči sa činjenicom da je ta politika zvaničnom sudskom presudom označena kao agresorska i zločinčka ( udruženi zločinački poduhvat).
Paranoid

#32421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Telemah wrote: Zato je vide ovi stručnjaci. Ta rekao ti je lijepo čovjek - Boban + Karadžić + Čović + Dodik = hacijenda u Barama - SIPA.
jednostavno stvarno. Za drugi osnovne jednažba.
Ne treba bit stručnjak pa shvatiti da ako posle silnih uspješnih dogovora i medjusobnih hvalospjeva izmedju Dodika i Čovića NEMA ekonomskih pomaka (osim u izgradnjama vila)...onda se postavlja logično pitanje, čemu ta ljubav ako nije bazirana na ekonomskim interesima... ili su ideološki ciljevi razlog te ljubavi...

SIPA je spomenuta u kontekstu skorašnjeg obilaska "poskoka" i Šušnjara što ne znači da će se nekada obići i nalogodavci ...
Telemah

#32422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Telemah »

palermo wrote: Svaka težnja za trećim entitetom i dalnjom etnoteritorijalizacijom Bosne i Hercegovine morat će da se suoči sa činjenicom da je ta politika zvaničnom sudskom presudom označena kao agresorska i zločinčka ( udruženi zločinački poduhvat).
To zvuči realno kao neki argument u nekom TV sučeljavanju dvojice kandidata s predloženim obrazovnim programom ua predmet povijest-istorija u osnovnoj školi.
Ne možeš dovesti krivična djela određene političke skupine od prije dvadeset godina u kontekst današnjih poliztičkih zbivanja i traženja najboljeg rješenja za ustavnopravnu poziciju jednog naroda. Tako što ćeš mu nabijati na nos tu presudu (ako stvarno tako presuda bude glasila - ''agresorska i zločinčka'').
Svaki zločin ima svojeg počinitelja, koji ima ime i prezime. i tu je kraj priče o ''konzekvencama''.
palermo

#32423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Telemah wrote:
palermo wrote: Svaka težnja za trećim entitetom i dalnjom etnoteritorijalizacijom Bosne i Hercegovine morat će da se suoči sa činjenicom da je ta politika zvaničnom sudskom presudom označena kao agresorska i zločinčka ( udruženi zločinački poduhvat).
To zvuči realno kao neki argument u nekom TV sučeljavanju dvojice kandidata s predloženim obrazovnim programom ua predmet povijest-istorija u osnovnoj školi.
Ne možeš dovesti krivična djela određene političke skupine od prije dvadeset godina u kontekst današnjih poliztičkih zbivanja i traženja najboljeg rješenja za ustavnopravnu poziciju jednog naroda. Tako što ćeš mu nabijati na nos tu presudu (ako stvarno tako presuda bude glasila - ''agresorska i zločinčka'').
Svaki zločin ima svojeg počinitelja, koji ima ime i prezime. i tu je kraj priče o ''konzekvencama''.
Kako ne možeš ? Naravno da možeš, jer politika i njeno provođenje ima svoje konsekvence. Ili bi ti po principu, ovi nisu znali,jebi ga,prolij al sad će ovi to bolje...

Mislim, ovo što si sada napisao je u najboljem duhu Rajka Vasića.....ne baš onako prpošno,, ali duh je isti.

Ergo, ono što ti napišeš za bošnjačke vlažne snove i nerealne želje, apsolutno se može primjeniti i na tebe.I tvoje želje.
heckler

#32424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Ca ti gospe Marinko ako haske presude nemaju "konzekvence" odkud onda ovakve slike :lol: :lol:

Image

Image

Image
Telemah

#32425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Telemah »

palermo wrote:
Telemah wrote:
Kako ne možeš ? Naravno da možeš, jer politika i njeno provođenje ima svoje konsekvence. Ili bi ti po principu, ovi nisu znali,jebi ga,prolij al sad će ovi to bolje...

Mislim, ovo što si sada napisao je u najboljem duhu Rajka Vasića.....ne baš onako prpošno,, ali duh je isti.

Ergo, ono što ti napišeš za bošnjačke vlažne snove i nerealne želje, apsolutno se može primjeniti i na tebe.I tvoje želje.
Eh, još sada i Rajka Vasića da dodamo u čorbu, pored moguće presude, Čovića, hacijende u Barama, SIPE i Raspudića.
Pitao sam koje su to moguće konzekvence presude haškoj šestorci. Konkretno, na što bi se odnosile i kako bi se odrazile u stvarnom životu?
Locked