Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
faer

#32126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by faer »

cyprus wrote:
Ne, nego da procenat određene populacije u određenoj državi ne mora imati veze sa političkim značjem te populacije.
? gdje to? to je bilo u jednoj zemljici za vrijeme sistema koji se zvao aparthejd. a bilo je i tamo dje su ovi tamniji bili sprijeceni da pridju glasackim kutijama.

ta vasa ideologija je bolesna. nema hercegbosne. sve cete slabiji biti. niko vam nece, niti moze pomoci da budete vazniji nego nas 60 posto. pomirite se s tim.
Telemah

#32127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Telemah »

niti moze pomoci da budete vazniji nego nas 60 posto. pomirite se s tim.
Đes' ''brojač'' :)
Čuj 60%? Odvadi malo, ili još bolje - sačekajmo popis.
Stvarno, svaki drugi poteže nekakve brojke :? što god neko napiše, oni odmah 50% 60%, 70%, topljenje, poklapanje...
Pa u takvoj raspravi mogu i štićenici iz domova za psihički bolesne osobe meritorno raspravljati - dovoljno je da bubaju postotke onako odokativno...
faer

#32128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by faer »

Telemah wrote:
niti moze pomoci da budete vazniji nego nas 60 posto. pomirite se s tim.
Đes' ''brojač'' :)
Čuj 60%? Odvadi malo, ili još bolje - sačekajmo popis.
Stvarno, svaki drugi poteže nekakve brojke :? što god neko napiše, oni odmah 50% 60%, 70%, topljenje, poklapanje...
Pa u takvoj raspravi mogu i štićenici iz domova za psihički bolesne osobe meritorno raspravljati - dovoljno je da bubaju postotke onako odokativno...
pa pogledaj rezultate izbora. srpske stranke iz rs-a, plus hdz-ovi = 40ak posto birackog tijela. dodaj i abdicevce vama i imate 40, 2 posto :)

nas je jaro 60%.
iamia

#32129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by iamia »

hrvati su nacionalna manjina u BiH,ali oni imaju prava vise nego bilo koja druga manjina na svijetu.
imaju samoupravu tamo gdje su vecina.
ekonomski su se nalapali za vrijeme rata, i taj novac pametno koristili za daljni razvitak biznisa.
hrvati (pogotovo oni kamenjarski) ekonomski su jaci od bosnjaka i srba zajedno.
ustvari, ekonomski su jaci i od hrvata u hrvatskoj.
i sto bi pobogu oni sad sve to kvarili ?
jer zato sto nemaju svoj tv kanal , (iako se hrt i sa antenom moze hvatat)..??
Skijaš

#32130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

iamia wrote:hrvati su nacionalna manjina u BiH
Hrvati su jedan od tri ravnopravna naroda u BiH i neće postati manjina.
%tacno*

#32131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by %tacno* »

Skijaš wrote:
iamia wrote:hrvati su nacionalna manjina u BiH
Hrvati su jedan od tri ravnopravna naroda u BiH i neće postati manjina.
U pravu si @Skijas ali covjeku to tako izgleda. :lol: :lol:
iamia

#32132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by iamia »

@ skijas,
molim te reci mi da li ima druga drzava na svijetu gdje etnicka grupa velicine 13% citavog stanovnistva nije posmatrana nacionalnom manjinom ??
%tacno*

#32133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by %tacno* »

Nikšić od Budimira zatražio smjenu osam ministara Vlade FBiH
:-) :-)

Sve bi ja njih smijenio ali Niksica na celu. Ako ti Vlada ne funkcionise, nisi ti za to brate :D i sve po Ustavu.
%tacno*

#32134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by %tacno* »

Image

ja im se divim... :thumbup: :thumbup:
Skijaš

#32135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

iamia wrote:@ skijas,
molim te reci mi da li ima druga drzava na svijetu gdje etnicka grupa velicine 13% citavog stanovnistva nije posmatrana nacionalnom manjinom ??
To što se u drugim dijelovima planete do stabilnosti moralo doći dominacijom jednih ili podjelom teritorije, nije recept za nas. I umjesto elaborata, kopiraću odgovor kojeg sam uputio kolegi s foruma a koji je lupio glupost sličnu tvojoj ; Pička k'o pička je ništa, skup mišića. Pička žene koju voliš je poput najsvetije relikvije koju želiš satima cjelivati. Ova naša brda i doline su ništa, bez nekog plana razbacani vrhovi i rijeke. Ali s idejom o ravnopravnosti tri naroda u kalkulaciji, ova naša brda i doline postaju sveta zemlja i poligon epske borbe između sila Dobra i Zla. I ako si ti izabrao bezličnu egzistenciju kao neki svoj plafon, poštujem, ali nemoj mene s tim gnjaviti, jer ja se neću pomiriti s tim da ljudi ne mogu biti ravnopravni samo zbog imena.

Meni je ova zemlja nebitna i bezvrijedna bez tih multietničkih vrijednosti.
prorok

#32136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prorok »

Hahahhahahahhaha. Napokon.

Stize pravda na svacija vrata. Ode SDA na zid srama! :thumbup:

Pusica za sve SDAoljupce
iamia

#32137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by iamia »

pa ne slazem se s tobom.
i ne to sa pickama.. to mi je previse metafore. :lol:
govorim o politickom uredjenju.
druge zemlje su postigle svoju stabilnost mozda kroz jedini moguci nacin; a to da se zna ko je vecinski a ko manjinski narod? moza drugaciji pristup i ne postoji ??

eto , uzmi primjer hrvata u BiH. 13% stanovnistva (mozda ih je i manje).
imaju prava vise nego bilo koja manjina na svijetu, u bilo kojoj drugoj drzavi na svijetu.
ekonomski su vise nego ravnopravni, mozda i dominantni.
i opet nisu zadovoljni.
opet hoce vise.

razmisli.
mozda je tvoj pristup pogresan?
p206

#32138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by p206 »

iamia wrote:@ skijas,
Švajcarska... imaš Italijane koji su manje od 10% i Retroromane koji su skoro pa statistička greška. Ima sigurno još zemalja, samo treba pogledati...Belgija sa šakom Njemaca npr. Hrvata da ostane 1%, oni nisu nacionalna manjina. ja bi prvi bio protiv toga.
Scopio

#32139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Scopio »

U Finskoj, Šweđani čine 6 % stanovništa i konstitutivan su narod
glockov kolac

#32140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by glockov kolac »

%tacno* wrote:Image

ja im se divim... :thumbup: :thumbup:
:thumbup:
Shahab

#32141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Shahab »

iamia wrote:pa ne slazem se s tobom.
druge zemlje su postigle svoju stabilnost mozda kroz jedini moguci nacin; a to da se zna ko je vecinski a ko manjinski narod? moza drugaciji pristup i ne postoji ??

imaju prava vise nego bilo koja manjina na svijetu, u bilo kojoj drugoj drzavi na svijetu.
i opet nisu zadovoljni.
opet hoce vise.

razmisli.
Ovde vlada azijatski princip sile. Svako popuštanje skup košta. Hrvati nakon što su preuzeli novčane tokove, uz podršku zapada, prave teritorijalnu cjelinu kojiom će okružiti muslimane. Četnici na istoku i sjeveru, HDZ Ndraghenta na zapadu i jugu, unutra komunistička mafija Lagumdžija-radončić koja će proganjati vjernike muslimane. To je zapadnii plan za BiH. samo mu se možemo suprotstaviti uz pomoć Turske!
iamia

#32142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by iamia »

@p206,

svicarska ima konfederaciju. znaci, ipak dominacija jednog naroda nad drugim u svojim kantonima.
i zapamti, svicarska je bila konfederacija iz vremena inkvizicije.
dugo su oni u tome. nema slicnosti s nama.

ne znam za finsku..
Skijaš

#32143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

iamia wrote:pa ne slazem se s tobom.

i opet nisu zadovoljni.
opet hoce vise.

razmisli.
Možda ovako razmnišljam zato što sam Hrvat, ali znam da ima i Bošnjaka (pa i na forumu) koji ne podržavaju to što pišeš. Ti trebaš stremiti tome da budeš pravedan, to ne znači ispunjavanje zahtjeva HDZ-a niti neki balans između suživota i Dodikovog šovinizma, biti pravedan znači braniti interese sva tri naroda (i ostalih građana ove zemlje) bez obzira na to koga imaš uz sebe i bez obzira na to ko je protiv tebe. Podrži pravedno rješenje pa neka se nikad i ne ostvari, neka se Zemlja raspoluti i neka nas poklope okeani ali budi fer. Ne prljaj obraz i ne krivi kičmu zbog par procenata životnog standarda.
novi.dan.nova.nafaka

#32144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by novi.dan.nova.nafaka »

prorok wrote:
Hahahhahahahhaha. Napokon.
Stize pravda na svacija vrata. Ode SDA na zid srama! :thumbup:
Pusica za sve SDAoljupce
:lol: :lol: :lol:
Scopio

#32145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Scopio »

Određene skupine ljudi u BiH se toliko rasbacuju prečesto pojmovima fašit, separatist da su ti pojmovi izgubili svoj smisao, danas reci nekom da je fašist to više nije ni uvreda postala... :bih:
palermo

#32146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

duh_sa_sjekirom wrote:
Pogrešno si razumio. Ja odlično znam ko je ovdje bio žrtva a ko zločinac/agresor.
Dakle, ne može se budućnost i prosperitet jednog naroda bazirati na (biološkom) nestanku onog drugog.
Svaki narod, ako želi da popravi i poboljša svoj položaj mora imati vlastite intelektualne i materijalne kapacitete, mudre političare i vizionare, pokojeg jakog saveznika itd. Trenutno, bošnjački narod nema skoro ništa od toga.
Zamisli fudbalsku ekipu koja želi da postige nekakav uspjeh na način da ne ulaže u svoj rad i kvalitet već se nada da će se igrači suparničkih ekipa razboliti, povrijediti, posvađati itd?
:thumbup: bravo Zagore...a da bi to imao, mora se prvo pogledati u ogledalo, bježanje od toga nikome ne koristi...
racionalista

#32147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by racionalista »

pa nije covjek nista slago 80% ih otvoreno podrzava separatisticke ideje, 10% tajno, a preostalih 10% ili boli neka stvar za ovom zemljom ili ne spadaju u separatiste
duh_sa_sjekirom

#32148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

racionalista wrote:pa nije covjek nista slago 80% ih otvoreno podrzava separatisticke ideje, 10% tajno, a preostalih 10% ili boli neka stvar za ovom zemljom ili ne spadaju u separatiste
Želje su jedno, a stvarnost nešto drugo. Mislim da je broj onih koji podržavaju (javno ili tajno) separatističke nakane daleko manji. Čak i među najvatrenijim zagovornicima, stvaranje trećeg entiteta postalo je utopija. No, "HR HB" je odlična predizborna ložiona, koja po pravilu okupi jako veliki broj pušača...
Paranoid

#32149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

racionalista wrote:pa nije covjek nista slago 80% ih otvoreno podrzava separatisticke ideje, 10% tajno, a preostalih 10% ili boli neka stvar za ovom zemljom ili ne spadaju u separatiste

Ne treba se razbacivati procentima ...oni koji bi se izjasnili protiv HB (a imaih, što me raduje), su svakako nelegitimni kockoglavi predstavnici..(tako bar kaže Човић)

Problem BH hrvata je vezivanje sa genocidašima i čini mi se kad god neko iz šumske digne u zrak tri prsta, kockoglavi likuju misleći da je to podrška za treći...
palermo

#32150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Biti separatista ne znači nužno biti i fašista.

I treba se čuvati inflacije riječi fašista. Zbog toga nam pokatkad mogu promaknuti pravi fašisti.
Locked