Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Skijasch

#25251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijasch »

draganbl wrote:
Skijasch wrote:
draganbl wrote:ako ih i ne kupimo iz Srbije, opet ih mi sami ne znamo proizvesti
Iz Kine Dragane, iz Kine, samo ne iz ovakve Srbije.
Ja kažem, ne trebaju nam stolice ni iz Kine ni iz Srbije, već iz Bosne, a ti kažeš samo da nisu iz Srbije.

Ovo je klasičan primjer izreke "samo da komšiji crkne krava", koja nas već godinama drži u blatu u kojem očigledno i zaslužujemo da budemo.
Dragane, spomenuo sam ovo maltretiranje s Dobrovoljačkom i ovo za Dražu, a to si ignorisao predstavljajući mene kao nekog problematičnog. Za dobre odnose dvije strane je potrebna spremnost te dvije strane. Ne mogu ja želiti dobro komšiji koji meni ne želi dobro.

Pošto i ti i ja znamo da mi u BiH nismo ugrožavali Srbiju, hajde da stvar pojednostavimo:

AKCIJA - REAKCIJA - ISHOD

AKCIJA : divljanje Beograda s politički motivisanim optužnicama i ovaj cirkus sa Dražom
REAKCIJA : nećemo ništa da imamo s takvim Beogradom
ISHOD : poremećeni odnosi

I ti se, sasvim ozbiljan, usuđuješ mene optužiti za takav ishod ? Šta je potrebno Dragane kako bi taj ishod bio drugačiji, kako bi odnosi bili stabilniji ? Drugačija AKCIJA ili drugačija REAKCIJA ?
draganbl

#25252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by draganbl »

Skijasch wrote:
draganbl wrote: Ja kažem, ne trebaju nam stolice ni iz Kine ni iz Srbije, već iz Bosne, a ti kažeš samo da nisu iz Srbije.

Ovo je klasičan primjer izreke "samo da komšiji crkne krava", koja nas već godinama drži u blatu u kojem očigledno i zaslužujemo da budemo.
Dragane, spomenuo sam ovo maltretiranje s Dobrovoljačkom i ovo za Dražu, a to si ignorisao predstavljajući mene kao nekog problematičnog. Za dobre odnose dvije strane je potrebna spremnost te dvije strane. Ne mogu ja želiti dobro komšiji koji meni ne želi dobro.

Pošto i ti i ja znamo da mi u BiH nismo ugrožavali Srbiju, hajde da stvar pojednostavimo:

AKCIJA : divljanje Beograda s politički motivisanim optužnicama i ovaj cirkus sa Dražom

I ti se, sasvim ozbiljan, usuđuješ mene optužiti za takav ishod ? Šta je potrebno Dragane kako bi taj ishod bio drugačiji, kako bi odnosi bili stabilniji ? Drugačija AKCIJA ili drugačija REAKCIJA ?
Ne diskutujemo na istim talasnim dužinama.
Suština mojih postova nije problematičan odnos Bosne i Srbije, već činjenica da mi u Bosni ne možemo da proizvedemo šugave stolice i zato smo tu gdje jesmo.
I u prvom postu sam rekao, mogu stolice sa Marsa da padnu, može se šleper sa stolicama iz Pazove prevrnuti u Savu, može se odustati od performansa sa stolicama, ali to opet ne znači da ih mi u Bosni možemo napraviti.
Mi smo tu donji, ne zbog Srbije, Draže, genocida, akcija i reakcija. Donji smo jer ne znamo da proizvedemo ništa, a da stvar bude još gora, to što ne znamo nije nam ni važno. Važno nam je samo da crkne komšijska krava. A od toga se naša neće najesti.
ultima_palabra

#25253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Image
Skijasch

#25254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijasch »

draganbl wrote:
Skijasch wrote:
draganbl wrote: Ja kažem, ne trebaju nam stolice ni iz Kine ni iz Srbije, već iz Bosne, a ti kažeš samo da nisu iz Srbije.

Suština mojih postova nije problematičan odnos Bosne i Srbije, već činjenica da mi u Bosni ne možemo da proizvedemo šugave stolice i zato smo tu gdje jesmo.
Pa siguran sam da ih možemo napraviti u BiH, ali ako se ide na cijenu, onda ih iz Kine treba uvesti ali ne iz Srbije. I ako me opet optužiš da sam zbog tog ja neki negativac, opet ću objasniti svoj stav. Ti ćeš to ponovo eskivirati i opet se vratiti na to kako mogu i sa Marsa ili iz Kine. I tako ukrug dok ne dosadi jednom od nas dvojice. Vjerovatno tebi jer svakim novim krugom gubiš pomalo na kredibilitetu.
draganbl

#25255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by draganbl »

Skijasch wrote:
draganbl wrote:
Skijasch wrote:

Pa siguran sam da ih možemo napraviti u BiH, ali ako se ide na cijenu, onda ih iz Kine treba uvesti ali ne iz Srbije. I ako me opet optužiš da sam zbog tog ja neki negativac, opet ću objasniti svoj stav. Ti ćeš to ponovo eskivirati i opet se vratiti na to kako mogu i sa Marsa ili iz Kine. I tako ukrug dok ne dosadi jednom od nas dvojice. Vjerovatno tebi.
Ja ništa ne eskiviram, već to o čemu ti pričaš meni nije bitno i zato neću ni da komentarišem.

Eto, neka se uvezu stolice iz Kine ili iz Zanzibara, svejedno mi, jer moj post ionako nema veze sa Srbijom.

Činjenica je da ih mi ne znamo proizvesti, niti je forumašima ovdje to uošte važno što ih ne znamo proizvesti. Bitno je da se (ponovo) proglasimo žrtvama velikosrpske agresije, da se ponovo zakuka kako Srbija nije promijenila svoju politiku, bitno je kako oni rehabilituju fašiste, bitno je što nisu ubacili riječ genocid u rezoluciju, Dobrovoljačka itd.

A i ako bi Srbija djelovala za 180 stepeni drugačije nego što djeluje, mi opet te stolice ne bismo znali proizvesti. Kao da je svemirski brod u pitanju, a ne plasično đubre.
Skijasch

#25256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijasch »

draganbl wrote: Ja ništa ne eskiviram, već to o čemu ti pričaš meni nije bitno i zato neću ni da komentarišem.

Eto, neka se uvezu stolice iz Kine ili iz Zanzibara, svejedno mi, jer moj post ionako nema veze sa Srbijom.
A meni je bitno i zato sam reagovao. A sam događaj je svakako samo još jedan način da se muze budžet. Ovo su, kao što @Corto reče, mogli uraditi sa polovnim stolicama koje bi dobili od građana Sarajeva. Bilo bi jeftinije ali simbolikom napregnutije jer te su stolice prazne, te stolice iz sarajevskih kuća i stanova, a ne ovo smeće iz Srbije.
Nacionalniid_BOSANCI

#25257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

draganbl wrote: Ne diskutujemo na istim talasnim dužinama.
I u prvom postu sam rekao, mogu stolice sa Marsa da padnu, može se šleper sa stolicama iz Pazove prevrnuti u Savu, može se odustati od performansa sa stolicama, ali to opet ne znači da ih mi u Bosni možemo napraviti.
Mi smo tu donji, ne zbog Srbije, Draže, genocida, akcija i reakcija. Donji smo jer ne znamo da proizvedemo ništa, a da stvar bude još gora, to što ne znamo nije nam ni važno. Važno nam je samo da crkne komšijska krava. A od toga se naša neće najesti.
Naravno da Bosnjaci i Bosanci po tvom ne mogu da proizvedu nista kada ih politicki i vjerski izdajnici sabotiraju konstantno. Sta god dobro i uspjesno Bosnjaci i Bosanci da izgrade ovi izdajnici idu za njima i ruse napravljeno, sta god dobro i pozitivno planiraju da urade ovi izdajnici im u startu osujete planove i projekte. Jer cilj izdajnika medju Bosnjacima i Bosancima nisu ekonomski i na svaki drugi nacin jaki i uspjesni Bosnjaci i Bosanci nego obratno da su to sto nenapredniji, siromasniji, neskolovaniji, naivniji, glupi i nesposobni Bosnjaci i Bosanci koji nece biti nikakav ekonomski, politicki, vojni i drugi faktor da bi tako bili srpsko-hrvatska kolonija i da bi se drzava Bosna i Hercegovina lakse raspala i podijelila na tri drzavice. Jedan najveci komad te drzave bi se pripojio Srbiji, drugi Hrvatskoj a najmanji komad je rezervisan za Bosnajke i Bosance. Eto za sada do daljnjeg zbog ovih navedenih razloga i sabotiranja Bosnjaci i Bosanci ne mogu nista izgraditi od fabrika, industrije, novih proizvoda i usluga, inovacija, bolje ekonomije, standarda i svega ostalog jer sve to je rezervisano za Srbiju i Hrvatsku da bi Bosnjaci i Bosanci lakse i brze propali na svim podrucjima. Jer Srbiji se izmakla bivsa okupirana kolonija Kosovo pa sada gledaju da koloniziraju sto vecu teritoriju drzave Bosne i Hercegovine sa svim prirodnim bogatstvima kao i da u njoj koloniziraju Bosnjake i Bosance jer mogu dobro zradjivati usput na njima prodavajuci im svoje proizvode i usluge.
Chisum

#25258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chisum »

Skijasch wrote:
draganbl wrote: Ja ništa ne eskiviram, već to o čemu ti pričaš meni nije bitno i zato neću ni da komentarišem.

A meni je bitno i zato sam reagovao. A sam događaj je svakako samo još jedan način da se muze budžet. Ovo su, kao što @Corto reče, mogli uraditi sa polovnim stolicama koje bi dobili od građana Sarajeva. Bilo bi jeftinije ali simbolikom napregnutije jer te su stolice prazne, te stolice iz sarajevskih kuća i stanova, a ne ovo smeće iz Srbije.

Kada se treba praviti lud, Dragan je tu bog... Nije mu ovo prva tema na kojoj se cudi sta to fali stolicama...
yugi

#25259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by yugi »

Corto Maltese wrote:
vee-jay wrote:
da ponovim: ako je firma iz Srbije bila "najbolji ponuđač" znaci da je bilo i drugih, zar ne? a ako nije bilo drugih firmi, trebalo se sjesti da se smisli alternativa, jer nabavka stolica iz Srbije nije moguce rjesenje. evo meni dok ovo pisem su pale dvije ideje na um: "ukljuciti osnovne i srednje skole u akciju" + "unajmiti stolice gradjana" koje mozda nemaju istu stilistiku ali puno jaci znacaj.
11500 stolica, starih, novih, jednobojnih, šarenih, prikupljenih od građana Sarajeva, javnim pozivom ... čini mi se da bi imalo i veči značaj i nosilo jaču poruku, od ove, Novo Pazovske.
Definitivno :thumbup:
popajic

#25260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by popajic »

draganbl wrote:Ponovo se ovdje ne vodi rasprava o glavnom, već o sporednom problemu.
Neka su stolice kupljene u Srbiji, mogle su stići i iz Kine ili pasti sa Marsa. Ono što je suština jeste da mi u Bosni ne možemo ni šugave plastične stolice da proizvedemo. I sad nam je naravno kriv neko drugi ko može.
Meni iskreno ne čudi što tamo neka mala privreda iz okoline Beograda može da napravi nešto što ima kome da proda. Stara Pazova, Inđija i druge opštine koje gravitiraju Beogradu posluju u visokoj konkurenciji, dobijaju povoljne kredite od države i iz EU fondova. Zapošljavaju ljude koji su završili, a ne kupili fakultet. Srbija ima nekakvu strategiju razvoja SME, ostvaruju saradnju u regionu (i ovo je rezultat toga). A mi ćemo i dalje kukati, pozivati na povlačenje našeg ambasadora iz Srbije, ignorisati dolazak premijera Hrvatske i jadati se samima sebi kako nas niko ne voli.
Totalno si profulio sustinu ove ljigavosti.
Da li je BIH u stanju napraviti toliko i toliko stolica uopste nije tema.
Nije tema ni da ih Srbija , eto , moze napraviti. Niti iko normalan krivi Srbiju sto je u stanju ostancati stolice.
Nikog ovdje nije briga razvojna strategija Srbije, njeni kapaciteti , njeni krediti...
Ali,BRUKA je ogromna uopste pomisljati da se za obiljezavanje stradanja Sarajlija koriste jebene stolice iz zemlje koja je pruzrokovala ta stradanja.
Van pameti , nemoralno ...stid me u ime svih stradalih ,medju kojim su i clanovi moje porodice i neki od najboljih prijatelja.
Nasem podanickom mentalitetu nema kraja...FUJ !
popajic

#25261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by popajic »

yugi wrote:
Corto Maltese wrote:
vee-jay wrote:
da ponovim: ako je firma iz Srbije bila "najbolji ponuđač" znaci da je bilo i drugih, zar ne? a ako nije bilo drugih firmi, trebalo se sjesti da se smisli alternativa, jer nabavka stolica iz Srbije nije moguce rjesenje. evo meni dok ovo pisem su pale dvije ideje na um: "ukljuciti osnovne i srednje skole u akciju" + "unajmiti stolice gradjana" koje mozda nemaju istu stilistiku ali puno jaci znacaj.
11500 stolica, starih, novih, jednobojnih, šarenih, prikupljenih od građana Sarajeva, javnim pozivom ... čini mi se da bi imalo i veči značaj i nosilo jaču poruku, od ove, Novo Pazovske.
Definitivno :thumbup:
Naravno !
I zasto bas stolice kojih nema ? Za simboliku nije potrebno puno love nego maste i iskrenog pijeteta prema stradalim.
Chisum

#25262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chisum »

popajic wrote:
draganbl wrote:Ponovo se ovdje ne vodi rasprava o glavnom, već o sporednom problemu.
Neka su stolice kupljene u Srbiji, mogle su stići i iz Kine ili pasti sa Marsa. Ono što je suština jeste da mi u Bosni ne možemo ni šugave plastične stolice da proizvedemo. I sad nam je naravno kriv neko drugi ko može.
Meni iskreno ne čudi što tamo neka mala privreda iz okoline Beograda može da napravi nešto što ima kome da proda. Stara Pazova, Inđija i druge opštine koje gravitiraju Beogradu posluju u visokoj konkurenciji, dobijaju povoljne kredite od države i iz EU fondova. Zapošljavaju ljude koji su završili, a ne kupili fakultet. Srbija ima nekakvu strategiju razvoja SME, ostvaruju saradnju u regionu (i ovo je rezultat toga). A mi ćemo i dalje kukati, pozivati na povlačenje našeg ambasadora iz Srbije, ignorisati dolazak premijera Hrvatske i jadati se samima sebi kako nas niko ne voli.
Nije tema ni da ih Srbija , eto , moze napraviti. Niti iko normalan krivi Srbiju sto je u stanju ostancati stolice.
Nikog ovdje nije briga razvojna strategija Srbije, njeni kapaciteti , njeni krediti...
Ali,BRUKA je ogromna uopste pomisljati da se za obiljezavanje stradanja Sarajlija koriste jebene stolice iz zemlje koja je pruzrokovala ta stradanja.
Van pameti , nemoralno ...stid me u ime svih stradalih ,medju kojim su i clanovi moje porodice i neki od najboljih prijatelja.

Nije on nista profulio, haveru, vjeruj mi... Zna on dobro o cemu se radi, ali "ko nas bre zavadi... oko stolica"...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#25263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by -LIBERO- »

Ovo sto je Corto predlozio, da svi iznesemo svoje stolice, tj. tih 11500,sto bi jos vise dalo na simbolici i tezini, je odlicna ideja.

Niti bi se potrosilo tih 150 000KM, niti bi ispala ova afera sa kupovino tih stolica u Srbiji, niti bi kontali sta poslije tog performansa koji traje jedan dan uraditi sa tolikom kolicinom stolica (baciti??? :-) )

Nezgrapno, odvratno, amoralno..lose. To je ono kako se moze komentarisati sve ovo vezano za obiljezavanje 6. aprila.

A i ova prica da cijela BiH nije mogla proizvesti 11500 stolica za nekih mjesec dana, ja jednostavno ne vjerujem u to. Ma nemoguce . To je cisto vadiona, i suplja prica.
nosara

#25264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

-LIBERO- wrote:Ovo sto je Corto predlozio, da svi iznesemo svoje stolice, tj. tih 11500,sto bi jos vise dalo na simbolici i tezini, je odlicna ideja.

Niti bi se potrosilo tih 150 000KM, niti bi ispala ova afera sa kupovino tih stolica u Srbiji, niti bi kontali sta poslije tog performansa koji traje jedan dan uraditi sa tolikom kolicinom stolica (baciti??? :-) )

Nezgrapno, odvratno, amoralno..lose. To je ono kako se moze komentarisati sve ovo vezano za obiljezavanje 6. aprila.

A i ova prica da cijela BiH nije mogla proizvesti 11500 stolica za nekih mjesec dana, ja jednostavno ne vjerujem u to. Ma nemoguce . To je cisto vadiona, i suplja prica.
Ali parali... Jos ne cuh cifru... I bolje... :x
draganbl

#25265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by draganbl »

popajic wrote:
Suština je sljedeća: Da u Bosni i Hercegovini postoji fabrika koja može da proizvede 11500 istih crvenih stolica, iste se ne bi morale uvoziti. A pošto ne znamo da proizvedemo te stolice, primorani smo da ih uvozimo. Uvoz stolica iz Srbije, Kine, Zanzibara ili Jupitera je dakle posljedica toga što ih mi sami ne znamo da proizvedemo.
I nije to podanički mentalitet, već posljedica neznanja i nesposobnosti. A ako ništa ne znamo i ako nam nije ni bitno što ne znamo i ne preostaje nam ništa drugo nego da budemo tuđe sluge i podanici. Što i jesmo.
vodoprovodčik

#25266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vodoprovodčik »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:
draganbl wrote: Ne diskutujemo na istim talasnim dužinama.
Naravno da Bosnjaci i Bosanci po tvom ne mogu da proizvedu nista kada ih politicki i vjerski izdajnici sabotiraju konstantno. Sta god dobro i uspjesno Bosnjaci i Bosanci da izgrade ovi izdajnici idu za njima i ruse napravljeno, sta god dobro i pozitivno planiraju da urade ovi izdajnici im u startu osujete planove i projekte. Jer cilj izdajnika medju Bosnjacima i Bosancima nisu ekonomski i na svaki drugi nacin jaki i uspjesni Bosnjaci i Bosanci nego obratno da su to sto nenapredniji, siromasniji, neskolovaniji, naivniji, glupi i nesposobni Bosnjaci i Bosanci koji nece biti nikakav ekonomski, politicki, vojni i drugi faktor da bi tako bili srpsko-hrvatska kolonija i da bi se drzava Bosna i Hercegovina lakse raspala i podijelila na tri drzavice. Jedan najveci komad te drzave bi se pripojio Srbiji, drugi Hrvatskoj a najmanji komad je rezervisan za Bosnajke i Bosance. Eto za sada do daljnjeg zbog ovih navedenih razloga i sabotiranja Bosnjaci i Bosanci ne mogu nista izgraditi od fabrika, industrije, novih proizvoda i usluga, inovacija, bolje ekonomije, standarda i svega ostalog jer sve to je rezervisano za Srbiju i Hrvatsku da bi Bosnjaci i Bosanci lakse i brze propali na svim podrucjima. Jer Srbiji se izmakla bivsa okupirana kolonija Kosovo pa sada gledaju da koloniziraju sto vecu teritoriju drzave Bosne i Hercegovine sa svim prirodnim bogatstvima kao i da u njoj koloniziraju Bosnjake i Bosance jer mogu dobro zradjivati usput na njima prodavajuci im svoje proizvode i usluge.
:-) :-) :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#25267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by -LIBERO- »

@Dragane, je l' ti stvarno, onako iskreno, vjerujes u tu tezu koju su plasirali ti organizatori, da u cijeloj BiH (Federacija,RS, Distrikt Brcko...)ne postoji barem 10setak manjih tvornica koje proizvode plasticne stvari, sudje, okvirove, sjedione garniture za vrt OD PLASTIKE.(itd. itd.)
I je l' stvarno vjerujes da se nije moglo organizovati da ti manji obrti i tvornice(radionice) ne zarade tih 150 000, i da taj novac ostane u okvirima BiH?

Nemoj mi molim te reci da vjerujes u tu pricu. :run:
ultima_palabra

#25268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Jeste vi smiješni... kao da @dragana zanima išta od toga. On samo vreba trenutak kad može plasirati svoju standardnu priču kako je u Srbiji sve bajno, a u BiH ništa ne valja... te shodno tome, treba da se podijelimo kako bi profunkcionisali.

Haj kad se friški forumaši ulove na tu priču, ali vas sa četverocifrenim brojem postova ne kontam.
draganbl

#25269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by draganbl »

-LIBERO- wrote:@Dragane, je l' ti stvarno, onako iskreno, vjerujes u tu tezu koju su plasirali ti organizatori, da u cijeloj BiH (Federacija,RS, Distrikt Brcko...)ne postoji barem 10setak manjih tvornica koje proizvode plasticne stvari, sudje, okvirove, sjedione garniture za vrt OD PLASTIKE.(itd. itd.)
I je l' stvarno vjerujes da se nije moglo organizovati da ti manji obrti i tvornice(radionice) ne zarade tih 150 000, i da taj novac ostane u okvirima BiH?

Nemoj mi molim te reci da vjerujes u tu pricu. :run:
Ne vjerujem u potpunosti, ali mi je logična. Moglo se organizovati, ali se nije organizovalo. Znam nekoliko "malih privreda" u Banjaluci koje proizvode plastiku. Uglavnom su međusobno u žestokoj svađi, jedni druge prijavljuju inspekcijama, jer svi rade polulegalno, kvalitet je katastrofalan i uglavnom posluju na ivici kako zakona tako i rentabilnosti. Ne znam kakva je situacija u Sarajevu, ali vjerujem da je slična. Sa druge strane, otišao sam na sajt jedne fabrike plastike u Novoj Pazovi (čak mislim da nije ni jedina takva fabrika tamo) i vidio da su ljudi profesionalni, imaju široku paletu svojih proizvoda i vidi se da dobro i odgovorno posluju.
Dakle, da rezimiram, svašta bi se kod nas moglo organizovati, ali se ne organizuje iz raznih razloga. Ovdje konkretno, zato što država ne stoji iza malih preduzeća, koje umjesto podrške, povoljnih kredita i tržišta, od države dobijaju nove poreze, svakodnevne inspekcije, reketiranje i slično.
Posljedica toga je da smo amateri, čak i u odnosu na (jadno) okruženje.
Skijaš

#25270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

draganbl wrote: Suština je sljedeća: Da u Bosni i Hercegovini postoji fabrika koja može da proizvede 11500 istih crvenih stolica, iste se ne bi morale uvoziti.
Ko kaže ? Jaja i mlijeko se uvozi, zašto ne bi uvozili plastične stolice ?

Ovdje je organizator pogriješio
-u samom startu pogrešnim konceptom, tj. kupovinom novih stolica koje će završiti polomljene i na pijaci
--ako već moraju nove, a ne moraju, trebale su biti kupljene u BiH
---ako već nema u BiH, a ima, trebalo ih se kupiti u nekoj zemlji koja nije Srbija
draganbl

#25271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by draganbl »

Skijaš wrote:
draganbl wrote: Suština je sljedeća: Da u Bosni i Hercegovini postoji fabrika koja može da proizvede 11500 istih crvenih stolica, iste se ne bi morale uvoziti.

-u samom startu pogrešnim konceptom, tj. kupovinom novih stolica koje će završiti polomljene i na pijaci
---ako već nema u BiH, a ima, trebalo ih se kupiti u nekoj zemlji koja nije Srbija
Pa nisam ja izmislio da ne može. Evo ti citat, koji su prenijeli svi mediji
. "Pošto nije bilo moguće naći 11.541 istu crvenu stolicu, tražili smo ko to može da napravi, a najbolji ponuđač je bio iz Nove Pazove. Te stolice će, pošto budu izložene 6. aprila u centru grada, biti uskladištene. U planu je da se kasnije gradi memorijalni park gde će te stolice biti izložene kao memorijal za ubijene građane Sarajeva", rekao je Pašović.
Šta sad?
Skijaš

#25272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

draganbl wrote:
Skijaš wrote:

Pa nisam ja izmislio da ne može. Evo ti citat, koji su prenijeli svi mediji
. "Pošto nije bilo moguće naći 11.541 istu crvenu stolicu, tražili smo ko to može da napravi, a najbolji ponuđač je bio iz Nove Pazove. Te stolice će, pošto budu izložene 6. aprila u centru grada, biti uskladištene. U planu je da se kasnije gradi memorijalni park gde će te stolice biti izložene kao memorijal za ubijene građane Sarajeva", rekao je Pašović.
Šta sad?
Prvo, nisu trebali kupiti nove, i drugo, nije trebalo naručivati iz Srbije.
vinnie_jones

#25273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vinnie_jones »

Toooooo Gagi razvuci im pamet, 'aj nađeljaj koji dvanaesterac o vlažnim snovima, nijesi odavno... :zzzz:

Image
draganbl

#25274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by draganbl »

Skijaš wrote:
Prvo, nisu trebali kupiti nove, i drugo, nije trebalo naručivati iz Srbije.
Slažem se da ih nije trebalo kupovati. Sam performans ne komentarišem, smatram ga nepotrebnim bacanjem para, ali to nije tema.
A na kraju, kada se ispuca sve nezadovoljstvo što će srbijanske stolice ipak biti prisutne, ostaje bolna činjenica da čitava Bosna i Hercegovina ipak ne može da napravi bezvezne plastične stolice. A to je suština o kojoj pišem.
popajic

#25275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by popajic »

draganbl wrote:
popajic wrote: Totalno si profulio sustinu ove ljigavosti.
Suština je sljedeća: Da u Bosni i Hercegovini postoji fabrika koja može da proizvede 11500 istih crvenih stolica, iste se ne bi morale uvoziti. A pošto ne znamo da proizvedemo te stolice, primorani smo da ih uvozimo. Uvoz stolica iz Srbije, Kine, Zanzibara ili Jupitera je dakle posljedica toga što ih mi sami ne znamo da proizvedemo.
I nije to podanički mentalitet, već posljedica neznanja i nesposobnosti. A ako ništa ne znamo i ako nam nije ni bitno što ne znamo i ne preostaje nam ništa drugo nego da budemo tuđe sluge i podanici. Što i jesmo.
Ama nije , veze to nema sa sustinom !
O etici se ovdje radi...moralu ...postovanju stradalih...I o necuvenoj aroganciji "nasih " zvanicnika koji su u stanju popljuvati svaku , iole normalnu ideju.
Nigdje na svijetu se ne bi ni pod razno razmisljalo o uvozu simbola za stradale bas iz drzave koja je stradanje prouzrocila i izvela.
Sa ti je ovdje nejasno :?
Ako je stani pani pa taj simbol bas moraju biti stolice ( a ne moraju ) - nema problema uvesti ih iz Kine , Zanzibara ili Jupitera jer doticni nisu poubijali preko 11.000 Sarajlija. Srbija JESTE !!!
Savjest , moral ...Halo !!!
Locked