Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
cindrlimindrli

#25101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cindrlimindrli »

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/s ... /120326113
Fino boga mi, cmizdri na svakom koraku o ugrozenosti a na terenu gazi sve pred sobom.
Nego, slijedeci ovu logiku gosn Ljube, je li prihvatljivo da na institucijama federacije u Sa okace ratnu
zastavu 7. muslimanske?
convict

#25102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by convict »

Skijaš wrote:
[url=http://www.**%20No%20links%20**.ba/mediji/mi-se-borimo-za-reforme-zajedno-s-ljudima-koje-treba-reformirati-ili-cemo-ih-reformirati-ili-cemo-ih-skloniti]ZLATKO LAGUMDŽIJA: Mi se borimo za reforme zajedno s ljudima koje treba reformirati. Ili ćemo ih reformirati ili ćemo ih skloniti[/url]
Ponedjeljak | 26.03.2012.

Vrijeme je da krenemo u lov na one koji su ovo kreirali da bi generirali probleme u BiH, ali i u regionu. Moramo dati odgovor na pitanja ko su ti ljudi i zašto to rade, zašto je napravljena cijela ova konstrukcija

Komentirajući izričit stav ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Jeremića da mu šef bh. diplomatije nije obećao podršku člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u kandidaturi za predsjedavajućeg Generalne skupštine UN-a u razgovoru uoči dvodnevne službene posjete Velikoj Britaniji, Zlatko Lagumdžija je kazao da mu je drago da su činjenice isplivale na površinu i da ih je iznio sam srbijanski zvaničnik.
Kada sam pročitao tu vijest o Zlatkovom "obećanju" Jeremiću i kako je Dodik rekao da će Zlatko slomiti Željka, mislio sam da je to ispalo iz velikosrpske kuhinje kako bi se Lagumdžiju ocrnilo. Kada sam dan kasnije vidio kako se velikosrpski kuhari distaciraju od tih "brutalnih" laži pokušavajući odbraniti kredibilitet Lagumdžije, stvar je postala ozbiljnija. Jer zaboga, gdje to još ima da ideološkog protivnika koji ti radi o glavi, zoveš kao svog svjedoka ? Što otvara novo pitanje, koliko su Jeremić i Lagumdžija zaista ideološki protivnici ?
Koliko ja razumijem ovaj tvoj post, ako neko pusti priču da Lagumdžija ima dogovor sa Jeremićem, to je katastrofalan potez Lagumdžije. Ako učesnici dogovora priču demantuju, to je opet katastrofa jer ko zna šta ustvari kuhaju? Da su ignorisali vijest, komentar bi sigurno bio da ignorišu jer nemaju šta reći kad je istina. Da je demantovao neko treći, ne bi bilo vjerodostojno jer otkud bi on znao šta su ova dvojica dogovorili.

Postoji li varijanta da je Jeremić tražio podršku a da mu je Lagumdžija nije dao?
duh_sa_sjekirom

#25103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Hemel wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
Banksy wrote: ...
...
...
I, onda se ušlo u vlast ...
I prije nego se završi proces protiv bilo koga, već "raja" presudi da je on lopov, kriminalac, bandit itd.
Imaš pravo na svoje mišljenje, ali ja smatram da se prije stavljanja bilo kakve etikete bilo kome, treba sačekati sudska presuda.
:-) :-)

to ce cekati nasa djeca i unuci, mi sigurno ne...
A zašto mi ne?
Kome treba više vjerovati: novinarima ili sudovima?
Ili treba da se svako od nas stavi u ulogu sudije, da sudi i dodjeljuje "epitete" kako mu je k**cu ćeif?
Banksy

#25104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

duh_sa_sjekirom wrote:
Hemel wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:I prije nego se završi proces protiv bilo koga, već "raja" presudi da je on lopov, kriminalac, bandit itd.
Imaš pravo na svoje mišljenje, ali ja smatram da se prije stavljanja bilo kakve etikete bilo kome, treba sačekati sudska presuda.

A zašto mi ne?
Ili treba da se svako od nas stavi u ulogu sudije, da sudi i dodjeljuje "epitete" kako mu je k**cu ćeif?
Na osnovu broja do sada donesenih presuda - vidi Čović, Bičakčić, Branković, Čengić, Ramiz Džaferović & co, mislim da se odgovor nameće sam.
detroit-mercy

#25105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

duh_sa_sjekirom wrote:
Hemel wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: I prije nego se završi proces protiv bilo koga, već "raja" presudi da je on lopov, kriminalac, bandit itd.

A zašto mi ne?
Pa naravno sudovima :mrgreen: , hajde sad navedi i jednu krupniju ribu iz politicko/privrednog miljea da je osudjena ili ce biti u dogledno vrijeme osudjena :mrgreen: . Ili ce ipak prije biti da je "sve po zakonu" i da su svi casni i posteni.
seln

#25106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Jedan od najvecih problema nase zemlje je svakako mahalska svijest ljudi. Svako, pa i zadnji supak, nalazi za potrebna da sudi, osudjuje, daje misljenje o svemu i svacemu. Zadnji ulicar vise cijeni svoje misljenje od misljenja bilo kojeg strucnjaka ('ta ce on, vidi mu glave). Sujeta je glavni motiv, a povrijedjena sujeta je u stanju izazvati ratove.
Zbog povrijedjene sujete se dojucerasnji prijatelji krve u javnosti, podmecu se noge, ljudi se psihofizicki unistavaju, ruse se drzavne institucije (ako ja nisam nista napravio, necu dopustiti da on nesto napravi).
Ukratko, jadni smo. I nema partije koja to moze popraviti.
detroit-mercy

#25107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

Banksy wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
Hemel wrote:

A zašto mi ne?
Na osnovu broja do sada donesenih presuda - vidi Čović, Bičakčić, Branković, Čengić, Ramiz Džaferović & co, mislim da se odgovor nameće sam.
A, pa to su sve ugledni clanovi ovog drustva :mrgreen: i da ne zaboravim "sve je po zakonu".

PS,
Uvijek se prisjetim jednog intervjua "hadzije" Cengica koji na pitanje od kriminalu daje veoma filozofski odgovor, ni Sokrat ga ne bi bolje srocio: "Pa i da sam ukrao, ne mogu to sa sobom u mezar ponijeti, opet to sve ostaje u Bosni....." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-) :-) :-)
detroit-mercy

#25108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

seln wrote:Jedan od najvecih problema nase zemlje je svakako mahalska svijest ljudi. Svako, pa i zadnji supak, nalazi za potrebna da sudi, osudjuje, daje misljenje o svemu i svacemu. Zadnji ulicar vise cijeni svoje misljenje od misljenja bilo kojeg strucnjaka ('ta ce on, vidi mu glave). Sujeta je glavni motiv, a povrijedjena sujeta je u stanju izazvati ratove.
Zbog povrijedjene sujete se dojucerasnji prijatelji krve u javnosti, podmecu se noge, ljudi se psihofizicki unistavaju, ruse se drzavne institucije (ako ja nisam nista napravio, necu dopustiti da on nesto napravi).
Pa naravno da nema, jos kada ti drzavni premijer na TVu javno porucuje da je korupcija OK :lol: :lol: :lol: .
Mada, mozda su to visi drzavni interesi koje sitna buranija ne razumije :lol: :lol: :lol:
Max Bunker

#25109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Max Bunker »

Zabrinuti Milorad Dodik traži odgađanje lokalnih izbora
Predsjednici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke demokratske akcije (SDA) Milorad Dodik i Sulejman Tihić danas su, u kontekstu ušteda u javnom sektoru, razmatrali inicijativu za odgađanje lokalnih izbora i njihovo provođenje zajedno s narednim općim izborima 2014. godine, te zajednički konstatirali da ta inicijativa zaslužuje podršku jer bi dovela do značajnih ušteda i racionalizacije ukupnog izbornog ciklusa u BiH.
Prpa vladajucim strankama, znaju da ce popusiti na izborima pa bi malo to da odgode :D
Skijaš

#25110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

detroit-mercy wrote:
seln wrote:Jedan od najvecih problema nase zemlje je svakako mahalska svijest ljudi. Svako, pa i zadnji supak, nalazi za potrebna da sudi, osudjuje, daje misljenje o svemu i svacemu. Zadnji ulicar vise cijeni svoje misljenje od misljenja bilo kojeg strucnjaka ('ta ce on, vidi mu glave). Sujeta je glavni motiv, a povrijedjena sujeta je u stanju izazvati ratove.
Pa naravno da nema, jos kada ti drzavni premijer na TVu javno porucuje da je korupcija OK :lol: :lol: :lol:
I ne samo da je OK, nego da i on nekad povuče štelu.
Skijaš

#25111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Max Bunker wrote:
Predsjednici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke demokratske akcije (SDA) Milorad Dodik i Sulejman Tihić danas su, u kontekstu ušteda u javnom sektoru, razmatrali inicijativu za odgađanje lokalnih izbora i njihovo provođenje zajedno s narednim općim izborima 2014. godine, te zajednički konstatirali da ta inicijativa zaslužuje podršku jer bi dovela do značajnih ušteda i racionalizacije ukupnog izbornog ciklusa u BiH.
Prpa vladajucim strankama, znaju da ce popusiti na izborima pa bi malo to da odgode :D
Dobro Lagumdžiji, izbjeći će vanredni kongres, dobro Tihiću, izbjeći će Radončića, dobro Dodiku. Ma idila.
duh_sa_sjekirom

#25112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

detroit-mercy wrote: Pa naravno sudovima :mrgreen: , hajde sad navedi i jednu krupniju ribu iz politicko/privrednog miljea da je osudjena ili ce biti u dogledno vrijeme osudjena :mrgreen: . Ili ce ipak prije biti da je "sve po zakonu" i da su svi casni i posteni.
detroit-mercy wrote: A, pa to su sve ugledni clanovi ovog drustva :mrgreen: i da ne zaboravim "sve je po zakonu".

PS,
Uvijek se prisjetim jednog intervjua "hadzije" Cengica koji na pitanje od kriminalu daje veoma filozofski odgovor, ni Sokrat ga ne bi bolje srocio: "Pa i da sam ukrao, ne mogu to sa sobom u mezar ponijeti, opet to sve ostaje u Bosni....." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Banksy wrote: Na osnovu broja do sada donesenih presuda - vidi Čović, Bičakčić, Branković, Čengić, Ramiz Džaferović & co, mislim da se odgovor nameće sam.
Ne mora značiti da su za donesene presude krivi sudovi ili sudije.
Ja sam duboko ubijeđen da sudije rade časno, pošteno i po zakonu (ima, naravno, izuzetaka). Međutim, ključno pitanje jeste: Kakvi su nam zakoni?
Ne trebamo, dakle, krivca tražiti u onima koji zakone primjenjuju. Prije će biti da je krivica na onima koji zakone donose (a svi, bezbeli, znamo ko su oni)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#25113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by -LIBERO- »

Treba izaci na ulice ako usvoje ovo. lafo oni sada nesto o sparanju novca i slicno, a rasipaju se na svakom koraku. Kako jadno i naivno.

Sada cemo vidjeti svijest i spremnost opozicije i kako ce reagovati!!!
Banksy

#25114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

-LIBERO- wrote: Treba izaci na ulice ako usvoje ovo. lafo oni sada nesto o sparanju novca i slicno, a rasipaju se na svakom koraku. Kako jadno i naivno.

Koje opozicije? Fahro to nikad nije ni bio, NS im se (SDP-u) uvlači kad god ima priliku, SBiH ne postoji.
Ako su odlučili, biće tako.
ultima_palabra

#25115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#25116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by -LIBERO- »

Banksy wrote:
-LIBERO- wrote: Treba izaci na ulice ako usvoje ovo. lafo oni sada nesto o sparanju novca i slicno, a rasipaju se na svakom koraku. Kako jadno i naivno.

Koje opozicije? Fahro to nikad nije ni bio, NS im se (SDP-u) uvlači kad god ima priliku, SBiH ne postoji.
Dobro Banksy :D , ali mislim da si previse pesimisticna po tom pitanju, i da opozicije (kakve takve) ipak ima. Nije nuzno da to budu iskljucivo i samo opozicione stranke, opozicija moze biti i narod, gradjani..stanovnistvo, ili kako vec da formulisemo ovaj nas puk .

Mada, ne vjerujem da bi i OHR i Visoki predstavnik prosli tek tako preko ovog pokusaja da odgode izbore za par godina :D

Kako samo irealno to zvuci , hebo te...odgadjaju izbore za par godina :lol: , ja mislim da to ni Lukasenko nebi objavio tako mrtav-hladan k'o Tihic i Milorad :run:
Last edited by -LIBERO- on 26/03/2012 23:57, edited 1 time in total.
Bodkin

#25117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

-LIBERO- wrote:
Banksy wrote:

Dobro Bansy :D , ali mislim da si previse pesimisticna po tom pitanju, i da opozicije (kakve takve) ipak ima. Nije nuzno da to budu iskljucivo i samo opozicione stranke, opozicija moze biti i narod, gradjani..stanovnistvo, ili kako vec da formulisemo ovaj nas puk .

Mada, ne vjerujem da bi i OHR i Visoki presdstavnik prosli tek tako preko ovog pokusaja da odgode izbore za par godina :D

Kako samo irealno to zvuci , hebo te...odgadjaju izbore za par godina :lol: , ja mislim da to ni Lukasenko nebi objavio tako mrtav-hladan k'o Tihic i Milorad :run:
sta ce nam? uvijek se isto zavrse :D
Bodkin

#25118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

.
Banksy

#25119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

-LIBERO- wrote:
Banksy wrote:

Dobro Banksy :D , ali mislim da si previse pesimisticna po tom pitanju, i da opozicije (kakve takve) ipak ima. Nije nuzno da to budu iskljucivo i samo opozicione stranke, opozicija moze biti i narod, gradjani..stanovnistvo,

ili kako vec da formulisemo ovaj nas puk .
Halaša?
Co0l

#25120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

Pa cinjenica koja se ne moze osporiti je da bi se ustedile pare kada bi se istovremeno odrzavali i opsti i lokalni izbori ali svima je jasno da njihov motiv nije usteda para.Zato bi na takvo nesto trebalo pristati jedino ako bi se dogovorili ne da se lokalni izbori odgadjaju do narednih opstih nego da se pomjere opsti i odrze se zajedno sa lokalnim ove godine.A na to tesko da bi pristale vladajuce strukture.
palermo

#25121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Co0l wrote:Pa cinjenica koja se ne moze osporiti je da bi se ustedile pare kada bi se istovremeno odrzavali i opsti i lokalni izbori ali svima je jasno da njihov motiv nije usteda para.Zato bi na takvo nesto trebalo pristati jedino ako bi se dogovorili ne da se lokalni izbori odgadjaju do narednih opstih nego da se pomjere opsti i odrze se zajedno sa lokalnim ove godine.A na to tesko da bi pristale vladajuce strukture.
Iskreno govoreći, meni ideja o odgađanju lokalnih izbora uopšte nije loša. Pretpostavljati je da je osnovni razlog strah velikih stranak od gubitka pozicija (mada, ne znam otkuda im taj strah) ali kako god, obzirom na situaciju oko Mostara i Srebrenice, te činjenicu da izborni proces svake dvije godine uistinu nas dovodi u situaciju da su stranke praktički stalno u izbornoj godini (a znamo šta to znači) meni ovo nije loša ideja. Jeste da se ona u ovom trenutku kosi sa demokratskim principima, i da uskraćuje mnogima od nas želju da sada iskažemo svoje mišljenje, ali gledajući dugoročno, ja bih podržao ovaj dogovor. Čak i zanemarujući u ovom trenutku činjenicu ko je i zbog čega dao ovaj prijedlog.

Ušteda je bezveze argument
spreca

#25122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

duh_sa_sjekirom wrote:
detroit-mercy wrote: Pa naravno sudovima :mrgreen: , hajde sad navedi i jednu krupniju ribu iz politicko/privrednog miljea da je osudjena ili ce biti u dogledno vrijeme osudjena :mrgreen: . Ili ce ipak prije biti da je "sve po zakonu" i da su svi casni i posteni.
detroit-mercy wrote: A, pa to su sve ugledni clanovi ovog drustva :mrgreen: i da ne zaboravim "sve je po zakonu".

PS,
Banksy wrote: Na osnovu broja do sada donesenih presuda - vidi Čović, Bičakčić, Branković, Čengić, Ramiz Džaferović & co, mislim da se odgovor nameće sam.
Ne mora značiti da su za donesene presude krivi sudovi ili sudije.
Ja sam duboko ubijeđen da sudije rade časno, pošteno i po zakonu (ima, naravno, izuzetaka). Međutim, ključno pitanje jeste: Kakvi su nam zakoni?
Ne trebamo, dakle, krivca tražiti u onima koji zakone primjenjuju. Prije će biti da je krivica na onima koji zakone donose (a svi, bezbeli, znamo ko su oni)
U zemlji sa visokom korupcijom nemoze biti casnih i postenih sudova...nema nigdje u svijetu pa nemoze biti ni kod nas osim mozda ponekog izuzetka
duh_sa_sjekirom

#25123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

spreca wrote: U zemlji sa visokom korupcijom nemoze biti casnih i postenih sudova...nema nigdje u svijetu pa nemoze biti ni kod nas osim mozda ponekog izuzetka
Imaš li kakav konkretan dokaz ili primjer?
spreca

#25124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

duh_sa_sjekirom wrote:
spreca wrote: U zemlji sa visokom korupcijom nemoze biti casnih i postenih sudova...nema nigdje u svijetu pa nemoze biti ni kod nas osim mozda ponekog izuzetka
Imaš li kakav konkretan dokaz ili primjer?
Hoces reci da nismo korumpirano drustvo?
kiky

#25125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kiky »

o miloradu nema potrebe diskutovat ...
bitno je da oni koji su do sada podržavali sda, a pogotovo tihića, polako shvataju kakvo je to zlo ...
Locked