Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- jedan_dobar_dan
#24851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
utvrdjeni su novi koeficijenti za utvrdjivanje visine penzije, za one
koji to pravo ostvaruju u 2012. godini.
penzije idu dole, koeficijent je 0,98 dakle 2% manje penzije.
da li ste upratili kako je doslo do ovoga ?
koji to pravo ostvaruju u 2012. godini.
penzije idu dole, koeficijent je 0,98 dakle 2% manje penzije.
da li ste upratili kako je doslo do ovoga ?
- vee-jay
#24852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sve do onog dana kada izmedju SDA i SBB ipak padne neki dogovor nakon izbora.-LIBERO- wrote:Ja jaka transfera..cuj iz SDA u SBBBBBIH..u sustini preljeva se glasacko tijelo iz jedne u drugu "srodnu posudu", k'o onda nekada sto se desavalo na realciji SDA i SzaBiH.
- Hemel
#24853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cini mi se da bih sve mogao podnijeti ali da Radoncic bude neki politicki faktor u BiH, to ne bih mogao nikako svariti.vee-jay wrote:sve do onog dana kada izmedju SDA i SBB ipak padne neki dogovor nakon izbora.-LIBERO- wrote:Ja jaka transfera..cuj iz SDA u SBBBBBIH..u sustini preljeva se glasacko tijelo iz jedne u drugu "srodnu posudu", k'o onda nekada sto se desavalo na realciji SDA i SzaBiH.![]()
- vee-jay
#24854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma svarit cemo i toHemel wrote:Cini mi se da bih sve mogao podnijeti ali da Radoncic bude neki politicki faktor u BiH, to ne bih mogao nikako svariti.vee-jay wrote:sve do onog dana kada izmedju SDA i SBB ipak padne neki dogovor nakon izbora.-LIBERO- wrote:Ja jaka transfera..cuj iz SDA u SBBBBBIH..u sustini preljeva se glasacko tijelo iz jedne u drugu "srodnu posudu", k'o onda nekada sto se desavalo na realciji SDA i SzaBiH.![]()
- jazzer
#24855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo gadova u akciji. Jedina stranka na svijetu koja u isto vrijeme moze biti i pozicija i opozicija.Tihić: SDA je spremna za razgovore o rekonstrukciji Vlade
SDA je spremna da razgovara o rekonstrukciji Vlade Federacije BiH , ali sada nema te kritične mase koja bi mogla postići dogovor o ovom pitanju, rekao je predsjednik SDA Sulejman Tihić.
Sulejman Tihić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Tihić je za današnji Večernji list, izdanje za BiH, istakao da su on i SDA kao stranka uvijek bili za to da HDZ bude dio vlasti u Federaciji BiH.
Tihić je naglasio da je SDP protiv rekonstrukcije Vlade Federacije BiH, ali i protiv toga da u eventualno novoj federalnoj vladi budu i SDA i HDZ, jer tada vjerovatno ne bi imali onu kontrolu nad Vladom koju sada imaju.
"Došlo je do percepcije u javnosti da Bošnjaci žele preglasati Hrvate i to je percepcija koja postoji u BiH i u Hrvatskoj, a to sigurno nije politika SDA i Sulejmana Tihića", rekao je on.
Govoreći o Mostaru, Tihić je istakao da se SDA bori za jedinstven Mostar, ali smatra da u okviru takvog grada moraju biti jedinice lokalne samouprave u formi opština, koje bi imale svoje nadležnosti.
I onda ce nam pricati o jacanju ekonomije, jacanju drzave i sl. sranja a u stvari jacaju jedino svoje
imovinsko stanje. A posto se ni HDZ-u ne gade pare idealan su partner za koaliciju
- video
#24856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam daaaavno rekao i toga se josh "ko pijan plota" drzim, da je SDA najvece zlo BIH, i dokle god se ti minderashi budu neshto pitali, kukala nam majka

-
kameni.spavac
#24857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam znao gdje da postavim, pa ajde da pitam da li neko slucajno zna gdje se moze nabaviti nova knjiga Raifa Dizdarevica "Put u raspad?"
- Skijaš
#24858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo u atmosferi podijeljenog društva SDA može opstati. Političkom stabilizacijom narod(i) će izgubiti osjećaj ugroženosti i razmotriće se alternative. Zato SDA-ovcima ne odgovara da se pređe preko podijeljenosti, zato su SDA i HDZ tako bliski.jazzer wrote:Evo gadova u akciji. Jedina stranka na svijetu koja u isto vrijeme moze biti i pozicija i opozicija.Tihić: SDA je spremna za razgovore o rekonstrukciji Vlade
SDA je spremna da razgovara o rekonstrukciji Vlade Federacije BiH , ali sada nema te kritične mase koja bi mogla postići dogovor o ovom pitanju, rekao je predsjednik SDA Sulejman Tihić.
Sulejman Tihić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Tihić je za današnji Večernji list, izdanje za BiH, istakao da su on i SDA kao stranka uvijek bili za to da HDZ bude dio vlasti u Federaciji BiH.
Tihić je naglasio da je SDP protiv rekonstrukcije Vlade Federacije BiH, ali i protiv toga da u eventualno novoj federalnoj vladi budu i SDA i HDZ, jer tada vjerovatno ne bi imali onu kontrolu nad Vladom koju sada imaju.
"Došlo je do percepcije u javnosti da Bošnjaci žele preglasati Hrvate i to je percepcija koja postoji u BiH i u Hrvatskoj, a to sigurno nije politika SDA i Sulejmana Tihića", rekao je on.
Govoreći o Mostaru, Tihić je istakao da se SDA bori za jedinstven Mostar, ali smatra da u okviru takvog grada moraju biti jedinice lokalne samouprave u formi opština, koje bi imale svoje nadležnosti.
I onda ce nam pricati o jacanju ekonomije, jacanju drzave i sl. sranja a u stvari jacaju jedino svoje
imovinsko stanje. A posto se ni HDZ-u ne gade pare idealan su partner za koaliciju![]()
.
- Banksy
#24859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Institut za istoriju Sarajevokameni.spavac wrote:Nisam znao gdje da postavim, pa ajde da pitam da li neko slucajno zna gdje se moze nabaviti nova knjiga Raifa Dizdarevica "Put u raspad?"
Alipašina br. 9,
209-364
[email protected]
- Banksy
#24860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Društvo je podijeljeno Daytonom, i takvo će ostati sve dok je takvog Daytona.Skijaš wrote: Samo u atmosferi podijeljenog društva SDA može opstati.
Političkom stabilizacijom narod(i) će izgubiti osjećaj ugroženosti i razmotriće se alternative.
Zato SDA-ovcima ne odgovara da se pređe preko podijeljenosti, zato su SDA i HDZ tako bliski.
U takvim okvirima nemoguća je bilo kakva politička stabilizacija, niti je moguće rađanje bilo kakve alternative.
A kome i kako odgovara, duga je priča ...
-
Nass
#24861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"Manje Daytona, a više Brisela." To je nova matrica za izmjenu daytonskog uređenja.
- Banksy
#24862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U ovim oklonostima, to je jedina moguća i izvediva matrica. Ako i to.Nass wrote:"Manje Daytona, a više Brisela." To je nova matrica za izmjenu daytonskog uređenja.
- Hemel
#24863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
alternativa se pojavila samo treba na njoj istrajati. apsolutno podrzavam SDP u njihovim namjerama na nacionaliste svedu na podnosljivu mjeru. dobro su poceli (platforma, nacin formiranja federalne vlade...) ali na drugoj strani se gube.Banksy wrote:Društvo je podijeljeno Daytonom, i takvo će ostati sve dok je takvog Daytona.Skijaš wrote: Samo u atmosferi podijeljenog društva SDA može opstati.
Političkom stabilizacijom narod(i) će izgubiti osjećaj ugroženosti i razmotriće se alternative.
Zato SDA-ovcima ne odgovara da se pređe preko podijeljenosti, zato su SDA i HDZ tako bliski.
U takvim okvirima nemoguća je bilo kakva politička stabilizacija, niti je moguće rađanje bilo kakve alternative.
A kome i kako odgovara, duga je priča ...
- Skijaš
#24864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dejtonski sporazum nije prepreka na putu jačanja multietničkog koncepta. Problem predstavljaju pogrešna tumačenja tog sporazuma po kojim pojedine stranke imaju ekskluzivitet, monopol nad dušama pojedinih naroda. A kad tako postaviš stvari, naravno da ćeš se naći u bezizlaznoj situaciji.Banksy wrote:Društvo je podijeljeno Daytonom, i takvo će ostati sve dok je takvog Daytona.Skijaš wrote: Samo u atmosferi podijeljenog društva SDA može opstati.
Nije to misterija, odgovara onima koji insistiraju na tom da u BiH nema mjesta za multietničke stranke. Takvih ima i na forumu. Zašto, e to je pitanje na koje odgovor nije uvijek jasan.A kome i kako odgovara, duga je priča ...
-
Canton
#24865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dayton je vise paravan, da se nista ne radi nego sto je stvarni problem.
- p206
#24866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tačno tako.video wrote:Ja sam daaaavno rekao i toga se josh "ko pijan plota" drzim, da je SDA najvece zlo BIH, i dokle god se ti minderashi budu neshto pitali, kukala nam majka![]()
![]()
![]()
![]()
Dodaj još i onu starudiju što jedva hoda ali je prva na biralištima kad su izbori. Viđao sam situacije kako ih u naramku nose da bi samo glasali. Nek se neko ne uvrijedi, ali Koji k...c će oni na izborima. Veze nemaju za koga glasaju, imaš penziju i odmaraj.
I naravno omladinu koja nema pojma o životu, niti ih šta zanima. Važnije im je da znaju ko je koga povalio i šta je ko obukao, nego da znaju ono što ih se direktno tiče.
Onaj Tihić, taj bi od Kine napravio zemlju kojoj prijeti nestanak.
- spreca
#24867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
p206 wrote:Tačno tako.video wrote:Ja sam daaaavno rekao i toga se josh "ko pijan plota" drzim, da je SDA najvece zlo BIH, i dokle god se ti minderashi budu neshto pitali, kukala nam majka![]()
![]()
![]()
![]()
Dodaj još i onu starudiju što jedva hoda ali je prva na biralištima kad su izbori. Viđao sam situacije kako ih u naramku nose da bi samo glasali. Nek se neko ne uvrijedi, ali Koji k...c će oni na izborima. Veze nemaju za koga glasaju, imaš penziju i odmaraj.
I naravno omladinu koja nema pojma o životu, niti ih šta zanima. Važnije im je da znaju ko je koga povalio i šta je ko obukao, nego da znaju ono što ih se direktno tiče.
- Hemel
#24868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ako tome dodamo zene koje ne izlaze iz kuhinje...p206 wrote:Tačno tako.video wrote:Ja sam daaaavno rekao i toga se josh "ko pijan plota" drzim, da je SDA najvece zlo BIH, i dokle god se ti minderashi budu neshto pitali, kukala nam majka![]()
![]()
![]()
![]()
ostaju nam samo forumasi sa SA-xa...
- p206
#24869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
šta nije uredu?
ja da imam 70, radio bi nešto što volim i što sam u životu propustio... nebi se bavio pitanjima koja me se direktno ne tiču. Jedino što bi me vezalo za političku scenu je penzija. A pošto se penzija neće povećati mojim glasom, nebi ni izlazio na izbore. Jer smatrao bih da je važnija volja nekog omladinca ili mlađeg čovjeka od mene.
Šta je loše u tome?
Doduše oni za svog mlađeg vijeka nisu imali izbore, pa im ovo dođe ko zanimacija. Mada bi ja lično radije prošetao do parka to jutro, nego čekao u redu rizikujući da dobijem proširenje vena.
ja da imam 70, radio bi nešto što volim i što sam u životu propustio... nebi se bavio pitanjima koja me se direktno ne tiču. Jedino što bi me vezalo za političku scenu je penzija. A pošto se penzija neće povećati mojim glasom, nebi ni izlazio na izbore. Jer smatrao bih da je važnija volja nekog omladinca ili mlađeg čovjeka od mene.
Šta je loše u tome?
Doduše oni za svog mlađeg vijeka nisu imali izbore, pa im ovo dođe ko zanimacija. Mada bi ja lično radije prošetao do parka to jutro, nego čekao u redu rizikujući da dobijem proširenje vena.
- p206
#24870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To si ti rekao. Za mene su domaćice najvažnija kategorija društva, zamisli da ih nema. Prije ću u tramvaju ustati ženi koja nosi nešto sa pijace, ili nekoj trudnici, nego nekoj starijoj osobi. Mada i njima ustanem.Hemel wrote:ako tome dodamo zene koje ne izlaze iz kuhinje...p206 wrote:Tačno tako.video wrote:Ja sam daaaavno rekao i toga se josh "ko pijan plota" drzim, da je SDA najvece zlo BIH, i dokle god se ti minderashi budu neshto pitali, kukala nam majka![]()
![]()
![]()
![]()
Onaj Tihić, taj bi od Kine napravio zemlju kojoj prijeti nestanak.![]()
![]()
ostaju nam samo forumasi sa SA-xa...![]()
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#24871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
khm khmHemel wrote:
ako tome dodamo zene koje ne izlaze iz kuhinje...![]()
![]()
ostaju nam samo forumasi sa SA-xa...![]()
a SDA i Tihic..ko s vragom tikve sadi..
- Hemel
#24872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jos malo pa cemo morati po ulici nafatati raje da glasaju a ne da kritikujemo one koji izlaze...
a onaj Tihic i SDA...
p.s velkom domacice...
- p206
#24873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Probaj malo cveklu, znam da ne voliš ali uzmi malo... nešto si mi zelen u licuHemel wrote:![]()
jos malo pa cemo morati po ulici nafatati raje da glasaju a ne da kritikujemo one koji izlaze...
a onaj Tihic i SDA...![]()
![]()
p.s velkom domacice...
Da se razumijemo, ja nisam nikad bio na izborima, a imam pravo glasa već nekoliko godina. Nikad nisam glasao ni za jednu stranku pa ni za SDP. Izaću kad vidim da su se tzv. probosanske stranke ujedinile u jedinstvenu predizbornu listu u rs-u. Jer će to biti znak da misle i na taj dio BiH, iako tu ne živim. I to nisam pročitao danas iz ovog saopštenja SBiH, to govorim već neko vrijeme.
- Hemel
#24874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
p206 wrote:Probaj malo cveklu, znam da ne voliš ali uzmi malo... nešto si mi zelen u licuHemel wrote:![]()
a onaj Tihic i SDA...![]()
![]()
p.s velkom domacice...
Da se razumijemo, ja nisam nikad bio na izborima, a imam pravo glasa već nekoliko godina. Nikad nisam glasao ni za jednu stranku pa ni za SDP. Izaću kad vidim da su se tzv. probosanske stranke ujedinile u jedinstvenu predizbornu listu u rs-u. Jer će to biti znak da misle i na taj dio BiH, iako tu ne živim. I to nisam pročitao danas iz ovog saopštenja SBiH, to govorim već neko vrijeme.
a sto bolan ne koristis svoje glasacko pravo (glasaj za koga hoces, samo glasaj)...
mogu oni praviti jedinstvenu listu ali nema dovoljno onih koji ce glasati (neki nece neki ne mogu da se vrate)
- p206
#24875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Poslušaću te, sad za ove izbore ću izaći, ima da dam presudan glasHemel wrote:![]()
a sto bolan ne koristis svoje glasacko pravo (glasaj za koga hoces, samo glasaj)...
mogu oni praviti jedinstvenu listu ali nema dovoljno onih koji ce glasati (neki nece neki ne mogu da se vrate)
Mislim da bi bio, uz dobru reklamu, puno veći odziv u manjem entitetu. Tim ljudima treba podrška i samopouzdanje.
kad onaj iz laktaša hoće da im ubije i ono malo što je ostalo, i pravi jednu izbornu listu a Srebrenicu, pa hajde da napravimo i mi, mater mu j...