Pa čini mi se da je tebi teško prilagoditi se na to... s obzirom da ga spominješ u svakom postu, a tu je i prigodni avatarOpetja033 wrote:Ja znam da se vama tesko prilagoditi na cinjenicu da su jednopartijski sistem i jednoumlje davno zavrsili na smecu historije
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- ultima_palabra
#24626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- madner
#24627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da je to zbog kompleksa, kako je Alija mali prema velikom idolu.
- Opetja033
#24628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa i ja bih volio da ga ne moram spominjati u svakom postu (možda ti je to teško povjerovati, ali tako jeultima_palabra wrote:Pa čini mi se da je tebi teško prilagoditi se na to... s obzirom da ga spominješ u svakom postu, a tu je i prigodni avatarOpetja033 wrote:Ja znam da se vama tesko prilagoditi na cinjenicu da su jednopartijski sistem i jednoumlje davno zavrsili na smecu historijeFurati neki antikomunizam u ovom vaktu je smiješno... isto kao da se zalažeš za ukidanje robovlasništva ili da si u udruženju za zabranu rada pisaćih mašina
Kada je avatar u pitanju, ipak mislim da nisam toliko de mode. Pa sve dok je crvenih zastava na avatarima, crvenih zvijezda, raznoraznih konspirativaca i kritika kapitalističkom sistemu - i moj avatar je na mjestu.
Ali da ne odemo off topic, znaš i sam da me jedva čekaju na nišanu.
- seln
#24629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jebote, al' se mnoze ovi zatitnici Hrvata....Banksy wrote:Predsjedništvo, Komšić imenuje ''hrvatski kadar''.ultima_palabra wrote:Zar nije tad ministar bio Alkalaj? I ko postavlja ambasadore, Predsjedništvo ili ministar VP?
Tako su skinute i Darija Krstičević (magistrica međunarodnog prava, doktorat u Zagrebu, govori engleski, njemački, španski) i Lidija Topić (magistrirala u Briselu međunarodnu politiku i svjetski poredak, takođe govori više jezika, impresivne MIP karijere, itd)
Komšić je tvrdio da je ''upitan kvalitet pozicija u odjelima MVP-a koje su dodijeljene službenicima iz hrvatskog naroda'', pa je skidao ove žene i postavljao nesretnog Limova i njemu slične ...
blago Hrvatima, njih stiti Senad Avdic, a evo sad i Banksy.
- seln
#24630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pise iznad?Banksy wrote:Za BiH, radila je za BiH, kao i druge dvije, eno piše ti iznad.Canton wrote: Za cije li je interese tada radila, pa je sada nagradjena ni manje ni vise nego postavljanje na funkciju od strane nama susjedne drzave?
Na tarabi?
- seln
#24631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tebi je kao da govori 115...cim nije iz SDP-a.Banksy wrote:Ova haman govori 115 ... Al' šta joj vrijedi ...Canton wrote:Ma ne zamisljas.... i da govori 115 jezika... tebi bi bio istiBanksy wrote:
Evo, već zamišljam, drot bez znanja ijednog stranog jezika postavljen za američkog ambasadora ... bilo gdje ...
iz SDPa je
Nije iz SDP-a ...
Moze biti iz NSDAP, samo nek nije iz SDP-a.
- seln
#24632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno. A vlast ce blago boliti za tim sto opozicija prica.Opetja033 wrote: Ja znam da se vama tesko prilagoditi na cinjenicu da su jednopartijski sistem i jednoumlje davno zavrsili na smecu historije, te da je u demokratskom drustvu razlog postojanja opozicije to da bude kritika onih koji su na vlasti
To nas je naucila SDA zadnjih 20 godina.
- ultima_palabra
#24633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ima toga, ali je to valjda više odraz nezrelosti i navijačkog pristupa temama nego činjenica da postoje hiljade potencijalnih Staljina i Maova oko nasOpetja033 wrote:Pa i ja bih volio da ga ne moram spominjati u svakom postu (možda ti je to teško povjerovati, ali tako jeultima_palabra wrote:Pa čini mi se da je tebi teško prilagoditi se na to... s obzirom da ga spominješ u svakom postu, a tu je i prigodni avatarOpetja033 wrote:Ja znam da se vama tesko prilagoditi na cinjenicu da su jednopartijski sistem i jednoumlje davno zavrsili na smecu historijeFurati neki antikomunizam u ovom vaktu je smiješno... isto kao da se zalažeš za ukidanje robovlasništva ili da si u udruženju za zabranu rada pisaćih mašina
). Ali kada vidim kako pojedinci reaguju na kritiku upućenu SDP-u, kako pojedinci brane politiku FTV spikom kako svaka druga stranka ima svoj medij - onda je barem meni jasno da i nemam previše izbora.
Kada je avatar u pitanju, ipak mislim da nisam toliko de mode. Pa sve dok je crvenih zastava na avatarima, crvenih zvijezda, raznoraznih konspirativaca i kritika kapitalističkom sistemu - i moj avatar je na mjestu.![]()
Ali da ne odemo off topic, znaš i sam da me jedva čekaju na nišanu.
Dosta OT i od mene
- yugi
#24634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vi se ovdje zajebavate a premijera nam prate nekakvi detektivi
Ako me se sjete za dan bezbjednosti sjete... 
- spreca
#24635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ljudi se boje da sta ne pogrijesiyugi wrote:Vi se ovdje zajebavate a premijera nam prate nekakvi detektiviAko me se sjete za dan bezbjednosti sjete...
- yugi
#24636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidjet ćeš kad Zlaja odljepi brkove i kaže-psttt ja sam Leklerkspreca wrote:Pa ljudi se boje da sta ne pogrijesiyugi wrote:Vi se ovdje zajebavate a premijera nam prate nekakvi detektiviAko me se sjete za dan bezbjednosti sjete...
![]()
-
Lex77
#24637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imam pitanje: Jeli što dogovoreno od svih onih silnih sastanaka o ustavnim reformama od 2006 do danas? Ili su svi ti pregovori propali?
Jesu li dogovorili išta osim popisa stanovništva i reforme policije? I što su točno dogovorili za policiju?
Jesu li dogovorili išta osim popisa stanovništva i reforme policije? I što su točno dogovorili za policiju?
- Bosnolog
#24638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Politika Cosicevaca i genocidasa na realizaciju SANU-2 se nastavlja,....Sarajevski politicki beskicmenjaci i poslusnici su dokazani dvodecenijski saveznici i odani cuvari reziltata te iste velikosrpske ideologije,.....
Treba otvoreno raditi i lobirati na vracanju ilegalno suspendovanog gradanskog ustava i povratku Republike Bosne i Hercegovine,.Vukadinović: "Priče o referenduma legitimne demokratske teme"
T. C. | 07. 03. 2012. • 17:04
Đorđe Vukadinović
Nakon sastanka, koji je danas organizirao predsjedsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik o temi „Politikološko-sociološki aspekt aktuelne političke situacije u Republici Srpskoj“, uz učešće većeg broja pojedinaca iz ovih oblasti iz RS-a i Srbije, govorio je politički analitičar iz Beograda Đorđe Vukadinović iznoseći tvrdnje da su ...
... priče o referendumu „legitimne demokratske teme“.
On je na pres-konferenciji nakon ovih razgovora, koji su trajali četiri sata, ustvrdio da ne treba izbjegavati saradnja RS i Srbije, iako se na „to odmah šire oči u Sarajevu i naroguše se kad čuju bilo šta na tu temu“.
S druge strane, kaže i da „neke snage u Beogradu ili Banjoj Luci odmah počnu da snivaju ili aktueliziraju priču o referendumima, ocjepljenju ili ujedinjenu“.
Iznio je stav da se na osnovu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama mogu „ostvariti mnoge stavri“.
I politički analitičar iz Beograda Čedomir Antić smatra da je RS danas, „bez obzira na sve teškoće sa kojima se suočava, uzor Srbiji po mnogo čemu, pa i u politici“.
Dodik je na zajedničkoj pres-konferenciji rekao da su politikolozi i sociolozi s kojima je danas razgovarao o važnim društvenim temama u RS, BiH i EU, pozdravili animiranje akademske zajednice kroz konsultacije o važnim pitanjima za Srpsku, te za 6. i 7. jula u Trebinju najavio nove sastanke.
Kazao je i da je jedini kriterijum za izbor učesnika u ovim konsultacijama "bila stručnost".
-
Nass
#24639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ode Pusicka kod Hillary Clinton na instrukcije 21. marta, vezano za regiju 
- Bosnolog
#24640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Regionalizacija kao oblik decentralizacije uz gradasnki ustav koji ce garantovati svi gradanima na svakom dijelu BiH prie svega gradanska individulana prava uz mehanizme zastite etnickih prava.To je jedino odrzivo i prihvatljivo rjesenje za BiH,.Sve ostalo je pravno nasilje i nametanje nepravednog rjesenja koje ce morati biti tutroski nadgledano,to jest neka vrsta poluprotektorata kao do sada,.......

BiH ce biti gradanska drzava uz regionalnu decentralizaciju ili NACIONALNA DRZAVA BOSNJAKA kao posljeidica nastavka sadasnjeg urednja i negatorsko destruktivno aparthejdske politike,kada Bosnjaci budu bili dvotrecinsko stanovnistvo 66% +,.To ce se desiti za deceniju dvije,......

BiH ce biti gradanska drzava uz regionalnu decentralizaciju ili NACIONALNA DRZAVA BOSNJAKA kao posljeidica nastavka sadasnjeg urednja i negatorsko destruktivno aparthejdske politike,kada Bosnjaci budu bili dvotrecinsko stanovnistvo 66% +,.To ce se desiti za deceniju dvije,......
- Hemel
#24641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
e ovdje sam skoro pa suzu pustio...Banksy wrote:Za BiH, radila je za BiH, kao i druge dvije, eno piše ti iznad.Canton wrote: Za cije li je interese tada radila, pa je sada nagradjena ni manje ni vise nego postavljanje na funkciju od strane nama susjedne drzave?
Pa je zbog dobro obavljenog posla i oberkvalifikacija dobila nogu od Komšića koji je postavio nekvalifikovanog drota bez znanja ijednog stranog jezika da je zamijeni.
Pa kad je ostala bez posla, tražila je sebi hljeba tamo gdje cijene rad i kvalifikacije.
Taman čovjek pomisli da ne možete niže, a ono ...
- Hemel
#24642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
da sta ne hepe ba...spreca wrote:Pa ljudi se boje da sta ne pogrijesiyugi wrote:Vi se ovdje zajebavate a premijera nam prate nekakvi detektiviAko me se sjete za dan bezbjednosti sjete...
![]()
- Sasvim_Obican
#24643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kod Tihija može i na kamate !Tihić: Ukoliko HDZ bude želio, razgovarat ćemo o rekonstrukciji Vlade FBiH
U Odžaku je u toku sastanak delegacija HDZ BiH i SDA koje predvode predsjednici stranaka Dragan Čović i Sulejman Tihić, a na kojem će biti riječi o problemu Mostara i ostalim neriješenim pitanjima u BiH.
Sastanku, koji je počeo u 16.00 sati u hotelu Euro, prisustvuju i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, dok je u delegaciji HDZ-a BiH Borjana Krišto.
Za 19.15 satova planirana je konferencija za novinare.
Tihić je pred početak sastanka rekao da su na dnevnom redu međustranački odnosi SDA i HDZ, kao i opšta pitanja bitna za BiH.
"Razgovarat ćemo o budućnosti BiH, uključujući i određena ustavna pitanja. Za SDA nema tabu tema i, ukoliko predstavnici HDZ-a BiH budu željeli, razgovarat ćemo i o rekonstrukciji Vlade Federacije BiH", rekao je Tihić.
Govoreći o statusu Mostara, Tihić je ponovio stav SDA da je Mostar specifičan grad i da mora imati više opština.
Prema nezvaničnim informacijama, na sastanku će biti riječi i o pitanju vojne imovine, kao i o provođenju odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju ''Sejdić i Finci''.
Predstavnici HDZ-a BiH nisu davali izjave prije sastanka.
Sastanak delegacija HDZ-a i SDA održava se dva dana uoči sastanka šest stranačkih lidera u Banjaluci, na kojem se očekuju razgovori i rješenja o važnim pitanjima poput vojne imovine i provođenja presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju ''Sejdić i Finci''.
- Hemel
#24644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
od kada je zabranjeno razgovarati...Sasvim_Obican wrote:Kod Tihija može i na kamate !Tihić: Ukoliko HDZ bude želio, razgovarat ćemo o rekonstrukciji Vlade FBiH
U Odžaku je u toku sastanak delegacija HDZ BiH i SDA koje predvode predsjednici stranaka Dragan Čović i Sulejman Tihić, a na kojem će biti riječi o problemu Mostara i ostalim neriješenim pitanjima u BiH.
Sastanku, koji je počeo u 16.00 sati u hotelu Euro, prisustvuju i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, dok je u delegaciji HDZ-a BiH Borjana Krišto.
Tihić je pred početak sastanka rekao da su na dnevnom redu međustranački odnosi SDA i HDZ, kao i opšta pitanja bitna za BiH.
"Razgovarat ćemo o budućnosti BiH, uključujući i određena ustavna pitanja. Za SDA nema tabu tema i, ukoliko predstavnici HDZ-a BiH budu željeli, razgovarat ćemo i o rekonstrukciji Vlade Federacije BiH", rekao je Tihić.
Govoreći o statusu Mostara, Tihić je ponovio stav SDA da je Mostar specifičan grad i da mora imati više opština.
Prema nezvaničnim informacijama, na sastanku će biti riječi i o pitanju vojne imovine, kao i o provođenju odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju ''Sejdić i Finci''.
Sastanak delegacija HDZ-a i SDA održava se dva dana uoči sastanka šest stranačkih lidera u Banjaluci, na kojem se očekuju razgovori i rješenja o važnim pitanjima poput vojne imovine i provođenja presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju ''Sejdić i Finci''.
- nellington
#24645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kucaju Ljubić i Čović kod Tihića na vrata.
Ko je?
HDZ-ovi.
Šta hoćete?
Da porazgovaramo o federalnoj vladi.
Koliko vas je?
Dvojica.
Pa porazgovarajte!
Ko je?
HDZ-ovi.
Šta hoćete?
Da porazgovaramo o federalnoj vladi.
Koliko vas je?
Dvojica.
Pa porazgovarajte!
- vee-jay
#24646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zlaja.ultima_palabra wrote:Zar nije tad ministar bio Alkalaj? I ko postavlja ambasadore, Predsjedništvo ili ministar VP?
- heckler
#24647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hemel wrote:e ovdje sam skoro pa suzu pustio...Banksy wrote:Za BiH, radila je za BiH, kao i druge dvije, eno piše ti iznad.Canton wrote: Za cije li je interese tada radila, pa je sada nagradjena ni manje ni vise nego postavljanje na funkciju od strane nama susjedne drzave?
Pa je zbog dobro obavljenog posla i oberkvalifikacija dobila nogu od Komšića koji je postavio nekvalifikovanog drota bez znanja ijednog stranog jezika da je zamijeni.
Pa kad je ostala bez posla, tražila je sebi hljeba tamo gdje cijene rad i kvalifikacije.
Taman čovjek pomisli da ne možete niže, a ono ...
I meni se steglo srce.
HDZu (kao i bratiji im iz SDA) sjeme treba zatrti. Sto se prije zatre to mutantsko cudoviste prije ce i ovoj zemlji svanuti.
- madner
#24648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tihic je kralj. Mozemo pricati i o seksualnim igrama, ako pozele, nema za mene tabu teme.
- volta dzontra
#24649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakva rekonstrukcija Vlade FBIH. Proci ce skoro pola mandata. Vlada treba ostati kakva jest. Platforma je kljucni dokument i treba nastaviti realizaciju preostalih 90% ciljeva. Covicevi kadrovi su pometeni. Ako dosad nisu umrli od gladi nece ni od sad. Vlada treba nastaviti s jasnim ciljem i jasnom politikom na celu s Nekom i Jerkom....rekonstrukcija nipostoSasvim_Obican wrote:Kod Tihija može i na kamate !Tihić: Ukoliko HDZ bude želio, razgovarat ćemo o rekonstrukciji Vlade FBiH
- ultima_palabra
#24650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Omiljeni kamenjarski sport zvani "pila naopako"volta dzontra wrote:Kakva rekonstrukcija Vlade FBIH. Proci ce skoro pola mandata. Vlada treba ostati kakva jest. Platforma je kljucni dokument i treba nastaviti realizaciju preostalih 90% ciljeva. Covicevi kadrovi su pometeni. Ako dosad nisu umrli od gladi nece ni od sad. Vlada treba nastaviti s jasnim ciljem i jasnom politikom na celu s Nekom i Jerkom....rekonstrukcija niposto