Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- madner
#23601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako im nije jasno, sve je jasno. Imali su tada opciju da zarate ili da se poklope usima i poklopili su se usima. Kao i za carinu, valutu, oruzane snage, PDV, UIO i mnogo drugih stvari koje nisu bile drzavne tada. Samo ne znam kako se sve to uklapa u ovu semu sluga - gospodar. 
- Co0l
#23602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cime ja to pravim salto?Time sto trazim od tebe da mi citiras gdje sam ja to rekao ovo:madner wrote: Pa ti si taj koji govori o podanickom odnosu, manjku muda i vizije. Opet pravis salto?
Tesko je raspravljati sa nekim ko ne cita ni sta pise a demagogiju,spinovanje i zamjenu teza smatra validnom argumentacijom.madner wrote: Da da, Cool misli da nama Amerika treba pomagat kada nama treba a da mi 'ladno ignorisemo ono sto je njima bitno kada nas pitaju za nesto sto je u nasem domenu.
Dakle kada mene marisu ti prileti, a kada tebe ja cu da gledam
-
detroit-mercy
#23603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je sa tvoje strane gledista, a sa druge mozes tumaciti i ovako. Mi smo stali iza vas kada vas je trebalo naoruzavati tokom rata uprkos embargu UNa, mi smo ti ciji su avioni bombardovali, mi smo ti koji smo stali iza drzave BiH, mi smo ti koji i dan danas ne dozvoljavamo da se BiH razbije. E sada red je da i vi nas malo pogledate. Ili drugacije receno saveznistvo.Co0l wrote:Naravno da bi se naslo drugih sluga koje bi glasale protiv ili bile suzdrzane da kojim slucajem BiH nije to uradila,zato sluge i sluze (sam glagol slikovito oslikava taj odnos).detroit-mercy wrote:Pa zato saveznici i sluze. I nemoj da nam pridajes veliki znacaj u toj odluci jer je samo izgledalo da je odluka na nama, da je BiH glasala za, nasao bi se neko drugi ko bi bio protiv.Co0l wrote:
U ekonomskom smislu mozda i nemaju neku veliku korist od nas ali u politickom itekako imaju.Primjer ti je glasanje BiH za prijem Palestine u UNESCO,tacnije neglasanje.
- madner
#23604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa covjek ti navodi najeklatantniji primjer saveznickog odnosa, kada jedan saveznik koristi svoje mogucnosti kako bi ostvario interese drugog bez da ima ista od toga, osim sto je njegov saveznik time ojacao. Ako ti nije jasno to obara tezu koju si ti zastupao, gdje si postavio postulat da imamo jednosmjeran odnos gdje BiH radi samo ono sto je u interesu USA-a.
To sto nisi svjestan logickih posljedica tvojih recenica mi je iskreno zao, ali to je tvoja logika i tvoji zakljucki.
To sto nisi svjestan logickih posljedica tvojih recenica mi je iskreno zao, ali to je tvoja logika i tvoji zakljucki.
- Co0l
#23605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako da ne.Naoruzavali su nas uprkos embargu koji ne bi bez njihove podrske mogao ni biti proglasen,bombardovali su na samom kraju rata mete koje nisu ili su minimalno uticale na bilo sta,stali su iza drzave BiH tako sto su mirno posmatrali 3 i po godine najgora zvjerstva nakon Drugog svjetskog rata u Evropi ukljucujuci i genocid i koncentracione logore,pomogli su drzavi namecuci joj najumobolniji ustav koji jedino sto joj garantuje je status quo i nista vise.i namjerno nisu nista cinili 3 i po godine sve dok nisu odlucili da je u njihovom interesu da se umjesaju dok su nas interes zanemarivali 3 i po godine.detroit-mercy wrote: To je sa tvoje strane gledista, a sa druge mozes tumaciti i ovako. Mi smo stali iza vas kada vas je trebalo naoruzavati tokom rata uprkos embargu UNa, mi smo ti ciji su avioni bombardovali, mi smo ti koji smo stali iza drzave BiH, mi smo ti koji i dan danas ne dozvoljavamo da se BiH razbije. E sada red je da i vi nas malo pogledate. Ili drugacije receno saveznistvo.
E ako je to saveznistvo koje glorifikujete onda tu nesto ne stima.
- Co0l
#23606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Isti odgovor kao @detroitu mogu i tebi dati na to (cekajuci da odogovoris na moj prethodni post):madner wrote:Pa covjek ti navodi najeklatantniji primjer saveznickog odnosa, kada jedan saveznik koristi svoje mogucnosti kako bi ostvario interese drugog bez da ima ista od toga, osim sto je njegov saveznik time ojacao. Ako ti nije jasno to obara tezu koju si ti zastupao, gdje si postavio postulat da imamo jednosmjeran odnos gdje BiH radi samo ono sto je u interesu USA-a.
Kako da ne.Naoruzavali su nas uprkos embargu koji ne bi bez njihove podrske mogao ni biti proglasen,bombardovali su na samom kraju rata mete koje nisu ili su minimalno uticale na bilo sta,stali su iza drzave BiH tako sto su mirno posmatrali 3 i po godine najgora zvjerstva nakon Drugog svjetskog rata u Evropi ukljucujuci i genocid i koncentracione logore,pomogli su drzavi namecuci joj najumobolniji ustav koji jedino sto joj garantuje je status quo i nista vise.i namjerno nisu nista cinili 3 i po godine sve dok nisu odlucili da je u njihovom interesu da se umjesaju dok su nas interes zanemarivali 3 i po godine.
-
detroit-mercy
#23607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja nista ne glorifikujem ali moras priznati da su ipak bili na nasoj strani. Da li su mogli vise, vjerovatno da, zasto nisu ne znam ali isto tako nisu ni morali jer ih nista ne obavezuje na to. Ali nemoj mi samo one kako su nas eto oni zustavili od oslobadjanja Banja Luke i stavljanja pod kontrolu cijele BiH. Jer svemu tome je prethodilo mnogo toga. Jedino sto znam je da je tada ratovao ko je sa kime stigao. Ne zaboravi na ulogu i Croatie, miljenika EUa koja je tih godina bila direktno ukljucena u rat u BiH. Upravo su Ameri ti koji su zaustavili rat sa Hrvatima (Washingtonski sporazum), koji su omogucili da nam se oruzje dostavlja, i da se barem sa jedne strane rasteretimo ratovanja na dvije ili tri strane. Bombardovanje kota/releja je bilo u cilju prekida komunikacija VRSa. To ti mislis da bi mi uspjeli sami da deblokiramo SarajevoCo0l wrote:Kako da ne.Naoruzavali su nas uprkos embargu koji ne bi bez njihove podrske mogao ni biti proglasen,bombardovali su na samom kraju rata mete koje nisu ili su minimalno uticale na bilo sta,stali su iza drzave BiH tako sto su mirno posmatrali 3 i po godine najgora zvjerstva nakon Drugog svjetskog rata u Evropi ukljucujuci i genocid i koncentracione logore,pomogli su drzavi namecuci joj najumobolniji ustav koji jedino sto joj garantuje je status quo i nista vise.i namjerno nisu nista cinili 3 i po godine sve dok nisu odlucili da je u njihovom interesu da se umjesaju dok su nas interes zanemarivali 3 i po godine.detroit-mercy wrote: To je sa tvoje strane gledista, a sa druge mozes tumaciti i ovako. Mi smo stali iza vas kada vas je trebalo naoruzavati tokom rata uprkos embargu UNa, mi smo ti ciji su avioni bombardovali, mi smo ti koji smo stali iza drzave BiH, mi smo ti koji i dan danas ne dozvoljavamo da se BiH razbije. E sada red je da i vi nas malo pogledate. Ili drugacije receno saveznistvo.
Na kraju, nama je u principu za sve uvije krivi neko drugi, pa tako i za snije u BiH su krivi drugi.
- Co0l
#23608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa sve to sto su u ratu uradili 'za nas' su uradili kad je njima bilo u interesu da urade a do tad su gledali sta se nama desava 3 i po godine.Nista oni nisu uradili iz ljubavi prema nama,cisto iz svog interesa a dok im nije bio interes da bilo sta urade gledali su nas kako krvarimo godinama.detroit-mercy wrote:Ja nista ne glorifikujem ali moras priznati da su ipak bili na nasoj strani. Da li su mogli vise, vjerovatno da, zasto nisu ne znam ali isto tako nisu ni morali jer ih nista ne obavezuje na to. Ali nemoj mi samo one kako su nas eto oni zustavili od oslobadjanja Banja Luke i stavljanja pod kontrolu cijele BiH. Jer svemu tome je prethodilo mnogo toga. Jedino sto znam je da je tada ratovao ko je sa kime stigao. Ne zaboravi na ulogu i Croatie, miljenika EUa koja je tih godina bila direktno ukljucena u rat u BiH. Upravo su Ameri ti koji su zaustavili rat sa Hrvatima (Washingtonski sporazum), koji su omogucili da nam se oruzje dostavlja, i da se barem sa jedne strane rasteretimo ratovanja na dvije ili tri strane. Bombardovanje kota/releja je bilo u cilju prekida komunikacija VRSa. To ti mislis da bi mi uspjeli sami da deblokiramo SarajevoCo0l wrote:Kako da ne.Naoruzavali su nas uprkos embargu koji ne bi bez njihove podrske mogao ni biti proglasen,bombardovali su na samom kraju rata mete koje nisu ili su minimalno uticale na bilo sta,stali su iza drzave BiH tako sto su mirno posmatrali 3 i po godine najgora zvjerstva nakon Drugog svjetskog rata u Evropi ukljucujuci i genocid i koncentracione logore,pomogli su drzavi namecuci joj najumobolniji ustav koji jedino sto joj garantuje je status quo i nista vise.i namjerno nisu nista cinili 3 i po godine sve dok nisu odlucili da je u njihovom interesu da se umjesaju dok su nas interes zanemarivali 3 i po godine.detroit-mercy wrote: To je sa tvoje strane gledista, a sa druge mozes tumaciti i ovako. Mi smo stali iza vas kada vas je trebalo naoruzavati tokom rata uprkos embargu UNa, mi smo ti ciji su avioni bombardovali, mi smo ti koji smo stali iza drzave BiH, mi smo ti koji i dan danas ne dozvoljavamo da se BiH razbije. E sada red je da i vi nas malo pogledate. Ili drugacije receno saveznistvo.
E ako je to saveznistvo koje glorifikujete onda tu nesto ne stima., to je u domenu SFa. Oni su ti koji su direktno preko Hrvatske omogucili napredovanje Armije i zavrsetak rata. I ne zaboravi, oni su ti koji su dali okvir drzavi na nama je da je gradimo dalje. Deyton je mirovni ugovor, izgradnja ustava je proces. Upravo je povratak imovine americko cedo, imovina je vracena svakome ko je htio da je vrati. To sto je povratak bio uspjesan samo u Brckom je zahvaliti njima jer su pendrecili svakog ko bi zucnuo. Povratak je bio nasa ingerencija i propao je zbog naseg sitnosicardzijskog mentaliteta (odnosno SDA perjanica na vlasti), gdje si imao nekog narodnog tribuna ,entuzijastu povratak je uspio Kozluk, Kozarac ostalo je sve bilo nasa nesposobnost i neorganizovanost. Da se je implementaciji povratka prislo kao strateskoj odrednici onda taj ludi Daytonski ustav i ne bi bio tako lud
. Nemoj mi reci da se nije moglo izabrati par strateskih opstina i napasti kolektivnim povratkom.Ali hebiga, trebalo je poharati sto se poharati da. Ako pratis kontinuitet njihove politike on je na strani BiH. Da li je dovoljan, za nas ne sa njihove tacke gledista vjerovatno da.
Na kraju, nama je u principu za sve uvije krivi neko drugi, pa tako i za snije u BiH su krivi drugi.
Naravno da svijet tako funkcionise i da velike sile se tako macehinski odnose prema malima ali ne treba to brkati sa saveznistvom.
Povratak protjeranih i ostalo je prica za sebe i nema veze sa ovim o cemu pricamo pa nema potrebe ni komentarisati.
- webby-x
#23609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne mogu vjerovati da dosta ljudi još vjeruje u neki
narod Bosanaca. Pa ljudi moji jugoslavenstvo uz svu prisilu
i diktaturu nije uspjelo prebaciti preko 10%, i nestalo je
u krvavom ratu. Nevjerojatno da netko i danas pokušava
prodati neku nadnaciju, nadnarod. To je formirano prije
više od stoljeća i gotovo više. Promašena priča.
- brzica
#23610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma kakvi bosanci, kakva jedna nacija u BiH. Kad god se to
pokušalo bilo je krvavo. Možda će svijest ovdje nakon 100
godina boravka u EU biti na toj razini da se bez krvoprolića
može pričati o tomu.
Za ove naše homo politicus samo gorivo za potpalu mase,
skretanje teme sa ekonomije. To je utopija kao i treći
entitet, odcjepljenje RS i sl. .
pokušalo bilo je krvavo. Možda će svijest ovdje nakon 100
godina boravka u EU biti na toj razini da se bez krvoprolića
može pričati o tomu.
Za ove naše homo politicus samo gorivo za potpalu mase,
skretanje teme sa ekonomije. To je utopija kao i treći
- webby-x
#23611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bosanstvo je još gora utopija jer za Treći i RSbrzica wrote:To je utopija kao i treći
imaš potporu u barem jednom narodu, ili dva,
a za bosanstvo nemaš potpuno ni u jednom
narodu.
- brzica
#23612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma, ja to ne dijelim po narodima, sve je to igra, kao
što rekoh, homo politicusa. Sve je to slično.
U svakom ćeš narodu naći punu potporu samo za bolji
život, ostalo je sve dnevna politika. Nažalost, tragična.
što rekoh, homo politicusa. Sve je to slično.
U svakom ćeš narodu naći punu potporu samo za bolji
život, ostalo je sve dnevna politika. Nažalost, tragična.
- madner
#23613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prvo procitati sta je postavljeno a onda se javiti.webby-x wrote:Ne mogu vjerovati da dosta ljudi još vjeruje u neki
BiH ce biti nacionalna drzava, samo je pitanje da li Bosnjaka ili Bosanaca.
- brzica
#23614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A teško druže, to bi po mom mišljenju zahtjevalo jako
ružan scenarij.
Ali isključujem se iz rasprave po ovoj temi, ne odvede
nikad tamo gdje treba
ružan scenarij.
Ali isključujem se iz rasprave po ovoj temi, ne odvede
nikad tamo gdje treba
- webby-x
#23615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, i jesti će se zlatnim kašikama.madner wrote:BiH ce biti nacionalna drzava, samo je pitanje da li Bosnjaka ili Bosanaca.
Kuće će biti od čokolade, a prozori od marmelade.
-
detroit-mercy
#23616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cool, hebote, de izbaci malo osjecanja iz tumacenja medjunarodne politike i odnosa u svijetu. Niko i ne tvrdi da su Ameri nas pogurali iz ljubavi ali nisam ni siguran u neki njihov sustinski interes. I ako vec idemo na rasclanjivanje tih odnosa izbaci patnje i stradanja neduznog naroda jer u Ruandi su patnje ako cemo mjeriti bile 20 puta vece tih godina pa ne bi nista. Da ne pricamo o Sudanu i drugim zemljama.
Oni su poceli da grade neki odnos sa BiH kao drzavom tokom rata i konstantno su na istom kursu podrske BiH. To sto bi ti htio da oni pale Fantome svaki puta kada se Mile malo namrgodi to je drugo. Stali su i danas stoje iza BiH kao drzave ali ne smijes zaboraviti da je u pojedinim fazama rata i mira u BiH izgledalo i izgleda kao da je 50% stanovnistva protiv te drzave. Na koju onda stranu stati, kome dati prednost. Dali su nam da biramo, to sto biramo kako biramo nije njihov problem nego nas. Ideja Federacije je bila da posluzi kao integrativni faktor sa Sarajevom kao centrom. Ko je moga pretpostaviti da ce Srbi tek tako da napuste Sarajevo. Ogromna sredstva su skrhana u Federaciju, a mi se makli nismo. Medjutim za sve je najlakse kriviti druge. Vjerovatno su i za sarajevsku obilaznicu krivi Amerikanci.
Sta hoces da oni urade, da dovedu na vlast SDP u cijeloj BiH ili da postave Aliju za dozivotnog presjednika.
Pomgli su u ratu, pomogli su u uspostavi mira, dali su ti okvirni sporazum, insistiraju na cjelovitoj BiH, pogurali su direktno oko distrikta i sta bi jos. Nije njihova krivica sto bi se gro Srba ili Hrvata u BiH radije vidio u nekoj drugoj drzavi ali ne smiju da pokusaju jer znaju da veliki gazda gleda da opali cvoku.
Odosmo previse od teme ali stvarno ne razumijem sta ti konkretno ocekujes od njih i od njihovog saveznistva sa nama.
Oni su poceli da grade neki odnos sa BiH kao drzavom tokom rata i konstantno su na istom kursu podrske BiH. To sto bi ti htio da oni pale Fantome svaki puta kada se Mile malo namrgodi to je drugo. Stali su i danas stoje iza BiH kao drzave ali ne smijes zaboraviti da je u pojedinim fazama rata i mira u BiH izgledalo i izgleda kao da je 50% stanovnistva protiv te drzave. Na koju onda stranu stati, kome dati prednost. Dali su nam da biramo, to sto biramo kako biramo nije njihov problem nego nas. Ideja Federacije je bila da posluzi kao integrativni faktor sa Sarajevom kao centrom. Ko je moga pretpostaviti da ce Srbi tek tako da napuste Sarajevo. Ogromna sredstva su skrhana u Federaciju, a mi se makli nismo. Medjutim za sve je najlakse kriviti druge. Vjerovatno su i za sarajevsku obilaznicu krivi Amerikanci.
Sta hoces da oni urade, da dovedu na vlast SDP u cijeloj BiH ili da postave Aliju za dozivotnog presjednika.
Pomgli su u ratu, pomogli su u uspostavi mira, dali su ti okvirni sporazum, insistiraju na cjelovitoj BiH, pogurali su direktno oko distrikta i sta bi jos. Nije njihova krivica sto bi se gro Srba ili Hrvata u BiH radije vidio u nekoj drugoj drzavi ali ne smiju da pokusaju jer znaju da veliki gazda gleda da opali cvoku.
Odosmo previse od teme ali stvarno ne razumijem sta ti konkretno ocekujes od njih i od njihovog saveznistva sa nama.
-
detroit-mercy
#23617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma niko ne kaze da ce se jesti zlatnim kasikama ali ako pogledas na trenutne trendove onda bi se moglo isto desiti cak i prije nego sto neki misle.webby-x wrote:Da, i jesti će se zlatnim kašikama.madner wrote:BiH ce biti nacionalna drzava, samo je pitanje da li Bosnjaka ili Bosanaca.
Kuće će biti od čokolade, a prozori od marmelade.
Relano, koliki zajeb je Hrvatska napravila sa dodjelom drzavljanstava svim Hrvatima (do sada sto puta prezvakano) isto to cini i Srbija. Plus, cilje Hrvatske ili Srpske elite iz BiH je u principu da se dohvate ili ZG ili BG sto nimalo ne pomaze ovim etnijama u BiH. Gledaj na stvari malo realnije.
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#23618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nece, samo za ovo da ce biti nacionalna drzava Bosnjaka stoji. Samo hoce li granica biti na Drini ili na Bembasi je Jos uvijek nejasno.webby-x wrote:Da, i jesti će se zlatnim kašikama.madner wrote:BiH ce biti nacionalna drzava, samo je pitanje da li Bosnjaka ili Bosanaca.
Politika koju Srbi u Bosni vode govori da ce granica biti na Drini, a politika koju vode Bosnjaci govori da bi isti bili zadovoljni i sa umanjenom verzijom Bosne i Hercegovine.
- madner
#23619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cool, mozes li nam navesti jedan primjer saveznistva koje ispunjava tvoje kriterije da se zove tako?
- Karl Hungus
#23620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a jok, uvozice onaj hercegbosanac krscane iz Azije i Afrike da popravi etnicku (vjersku?) sliku
p.s. mislim na ovoga http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p7011680
p.s. mislim na ovoga http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p7011680
-
popajic
#23621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja, nama su vec prodali muda pod bubrege da je ova tama u stvari demokratsko svjetlo , da su turbo folk etnije pravo rjesenje za svijetliju buducnost...webby-x wrote:Ne mogu vjerovati da dosta ljudi još vjeruje u neki
U ovom ludilu ja nemam nista protiv da me se smatra promasenom pricom sto sam Bosanac
Niti sam nad nacija , niti sta kome prodajem . Zaboli me sto je ( za neke) Bosanac = svemirac
- Co0l
#23622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Presiroko ides i navodis stvari koje ja nisam ni spominjao pa bi jos dalje otisli ako bi na sve odgovorio.Zato i necu ni odgovarati na sve.detroit-mercy wrote:Cool, hebote, de izbaci malo osjecanja iz tumacenja medjunarodne politike i odnosa u svijetu. Niko i ne tvrdi da su Ameri nas pogurali iz ljubavi ali nisam ni siguran u neki njihov sustinski interes. I ako vec idemo na rasclanjivanje tih odnosa izbaci patnje i stradanja neduznog naroda jer u Ruandi su patnje ako cemo mjeriti bile 20 puta vece tih godina pa ne bi nista. Da ne pricamo o Sudanu i drugim zemljama.
Sto se tice osjecaja uopste ih ne ukljucujem i vec sam par puta rekao da sam svjestan principa odnosenja velikih prema malim,samo sto to treba nazvati pravim imenom(znam,ponavljam se ali izgleda da moram).
Jedan od interesa Amerike da intervenisu je bio da pokazu prije svega Evropljanima ali i ostalima kako ni probleme u svojoj avliji ne mogu bez njih da rjesavaju a kamoli sta drugo.Mogli su to i na pocetku rata uraditi ali ne bi izgledalo tako efektno kao sto je izgledalo nakon 3 i po godine ratnih strahota za koje su se pobrinuli da ih svakodnevno TV kuce prenose sirom svijeta.Naravno,to sto se sve izdesavalo za te 3 i po godine ovdje da bi njihova intervencija bila efektnija njih nije briga.Onda oni umarsiraju sa prvo Washingtonskim pa onda i Dejtonskim sporazumom.
Naravno,to je pojednostavljen slijed dogadjaja ali u sustini je tako.To sto je nama bilo u datom trenutku u interesu da se umijesaju ne cini nas saveznicima nego samo instrumentom kojim su se posluzili da bi ostalima pokazali misice.Cisto da ne bi neko,nakon debakla u Somaliji,zaboravio ko je serif u gradu.
Ima toga jos ali vise mi je dosadilo pricati o necemu sto je vise-manje poznata stvar.
- webby-x
#23623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zašto "turbo folk etnije"? Što je tako ružno u etničkoj pripadnosti?popajic wrote:Ja, nama su vec prodali muda pod bubrege da je ova tama u stvari demokratsko svjetlo , da su turbo folk etnije pravo rjesenje za svijetliju buducnost... U ovom ludilu ja nemam nista protiv da me se smatra promasenom pricom sto sam BosanacNiti sam nad nacija , niti sta kome prodajem . Zaboli me sto je ( za neke) Bosanac = svemirac
Bosanac je isto "tor" kao i Hrvat, samo što ti misliš da je bolji tor
što je opet ekstremni nacionalizam.
- Co0l
#23624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mogu.madner wrote:Cool, mozes li nam navesti jedan primjer saveznistva koje ispunjava tvoje kriterije da se zove tako?
-
Bitte_Halt_ja_ja
#23625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@cool de mi molim te objasni kakav su to interes odjednom dobili nakon 3 i po godine ada nisu imali u prve 3?
na kraju krajeva, sta god da je razlog bio, da ih nije bilo mi sad nebi ovdje pricali i ko zna sta bi bilo
na kraju krajeva, sta god da je razlog bio, da ih nije bilo mi sad nebi ovdje pricali i ko zna sta bi bilo