POLITIČKI TRANSFER GODINE

Post Reply
Eshek

Post by Eshek »

kub lajkan wrote:
Eshek wrote:Stranka koja poštuje te ideale bez valjanih dokaza i suprotno odluci suda ne isporučuje 6 svojih državljana. Baš tu su pali moji ideali o SDP-u.
Da je ovo idealna drzava, drzava blagostanja itd. onda bismo lakse ispravljali nepravde jer bi ih bilo malo. Ali, ako vec nije tako, onda ocito moramo primjenjivati drugu metodologiju.
Kako to da se SDP-u jedan grijeh uzima kao fatalan, a drugima se oprasta hiljadu drugih?

I ja smatram da je to bila greska, ali ne tolika da treba gaziti po svemu sta SDP jest uradio.
Sa početkom se slažem.

SDP nažalost nema samo jedan grijeh!

Ipak ne treba gaziti po svemu što je SDP uradio. Mnogo pozitivnih stvari je ta stranka uradila.

Treba smijeniti odgovornu osobu za isporučivanje 6 njenih NEVINIH državljana (nevini dok se ne dokaže suprotno), bez predočenih dokaza i suprotno odluci suda! Ta osoba je Zlatko Lagumdžija.

Ne može SDP u predizbornu kampanju sa sloganom kako se zalaže za suverenu državu, a imati na čelu čovjeka koji se pos*ao na njenu suverenost!

Hajde da uzmemo da i nije tako bilo. Činjenica je da javnost Zlatka Lagumdžiju ne voli. Što ne znači da ga treba izbaciti iz stranke, ili gurnuti u neku marginalnu poziciju. Ali ga treba skloniti sa scene, pustiti nekoga drugog ko je bliži javnosti da predstavlja SDP. Nije valjda da je Zlatko jedina osoba koja može predstavljati SDP :?

A vjeruj mi, dok god je on na čelu SDP-a, neće ni prismrditi pobjedi na izborima. Prosto k'o pasulj: Ljudi ga ne vole! Suočite se s realnošću!
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote: Sa početkom se slažem.

Ipak ne treba gaziti po svemu što je SDP uradio. Mnogo pozitivnih stvari je ta stranka uradila.

Treba smijeniti odgovornu osobu za isporučivanje 6 njenih NEVINIH državljana (nevini dok se ne dokaže suprotno), bez predočenih dokaza i suprotno odluci suda! Ta osoba je Zlatko Lagumdžija.

Ne može SDP u predizbornu kampanju sa sloganom kako se zalaže za suverenu državu, a imati na čelu čovjeka koji se pos*ao na njenu suverenost!
...
Slazem se, treba smijeniti sve one koji prekrse zakon. Samo, kada cemo konacno poceti sve dogadjaje, sve stranke, sve pojedince, mjeriti istim arsinom?
inspire_me

Post by inspire_me »

Eshek wrote:
halo_ba wrote:
Prenj wrote: Zar uopste treba dokazivati: Ukinuli vize, izgradili autoput .... :D
...uveli PDV,poskupila struja,vise nezaposlenih....ah,da....po 10 KM penzionerima.
PDV je vrlo pozitivna stvar.
Šta je trebalo?? Pustiti postojeće stanje u kojem kupuješ nešto, i prodavač ti kaže:
Ako hoćeš preko računa, cijena je 95, a "ovako" je 85

Prepustiti ljudima da biraju hoće li platiti porez?? Zato smo i bili u qrcu!

PDV je otežao marifetluke s porezom barem za 10 puta!

Ali tebi je PDV negativan jer je Zlatko tako rekao, a on je profesor na facujtetu...

:roll:
Eno ga opet Zlatko protiv PDV-a...Ja ne znam kad ces vise i ti i tebi slicni shvatiti da on nije protiv PDV-a, vec je protiv jedinstvene stope, zar je to toliko komplikovano za shvatiti :? :x
Vingo

Post by Vingo »

Eshek....a reci ti meni....koga narod voli?
Volio je narod Titu...Pa Aliju...Ovaj, tamo, jedan narod i Radovana....
I?
Nekako mi to nije mjerilo kvaliteta osobe.
I ja stvarno ne znam u kakvoj se ti to javnosti kreces....Moja javnost veoma cijeni Lagumdziju.
Ljubav je ipak, prejaka rijec....
Eshek

Post by Eshek »

halo_ba wrote:
Eshek wrote:
Terzić je suspendovao primjenu Ugovora o slobodnoj trgovini na proizvode koji su subvencionirani od stranih vlada i time spasio poljoprivrednu proizvodnju u BiH.
Zato poljoprivrednici i kampiraju pred skupstinom,da mu noge operu pa vodu popiju.
Poljoprivrednici?? koji poljoprivrednici?? Prošetaj do skupštine i vidi koliko ih ima! 3-4 čovjeka! Pitaj ih šta tu rade! Pitaj ih ko im daje dnevnice za to!!! Razapeli šatore, napravili predstavu!

Znaš li ti čovječe ko je Ranko Bakić?? Znaš li išta o tom udruženju?? Znaš li šta su uradili prije par godina?? Bakić je vršio pritisak na vladu da ukine prelevmane na poljoprivredne i mesne proizvode, što nije zapamćeno nigdje. Kakvo je to poljoprivredno udruženje koje od države traži srebrni metak koje će ukopati njegove članove?!

Ti isti "poljoprivrednici" su plaćeni baš onim parama koje su Lijanovići namlatili kriminalnim uvozom mesa koje su deklarirali kao repromaterijal! Igraju u istom kolu već 5 godina, a ljudi puše njihovu priču za par kamiona krompira koji su podijelili ispred skupštine-...

Informiši se malo, pa lupetaj
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote:
Poljoprivrednici?? koji poljoprivrednici?? Prošetaj do skupštine i vidi koliko ih ima! 3-4 čovjeka! Pitaj ih šta tu rade! Pitaj ih ko im daje dnevnice za to!!! Razapeli šatore, napravili predstavu!
...
Dugujes nam mnoge odgovore na pitanja postavljena na prethodnim stranama ...
Eshek

Post by Eshek »

Vingo wrote:Eshek....a reci ti meni....koga narod voli?
Volio je narod Titu...Pa Aliju...Ovaj, tamo, jedan narod i Radovana....
I?
Nekako mi to nije mjerilo kvaliteta osobe.
I ja stvarno ne znam u kakvoj se ti to javnosti kreces....Moja javnost veoma cijeni Lagumdziju.
Ljubav je ipak, prejaka rijec....
Živim u Sarajevu, ali se zbog posla krećem dosta po BiH. I stvari su vrlo očite! Zašto SDP ne plati analizu mišljenja javnosti o sebi od strane neke neovisne agencije, pa to obradi na generalnoj skupštini?? Misliš da bi to Lagumdžija dozvolio?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Eshek wrote:
kub lajkan wrote:
Eshek wrote:Stranka koja poštuje te ideale bez valjanih dokaza i suprotno odluci suda ne isporučuje 6 svojih državljana. Baš tu su pali moji ideali o SDP-u.
Da je ovo idealna drzava, drzava blagostanja itd. onda bismo lakse ispravljali nepravde jer bi ih bilo malo. Ali, ako vec nije tako, onda ocito moramo primjenjivati drugu metodologiju.
Kako to da se SDP-u jedan grijeh uzima kao fatalan, a drugima se oprasta hiljadu drugih?

I ja smatram da je to bila greska, ali ne tolika da treba gaziti po svemu sta SDP jest uradio.
Sa početkom se slažem.

Samo sam se nadovezao na tvoju tvrdnju:
Nisi pominjao druge grijehe, nego da je jedan bio dovoljan...
Vingo

Post by Vingo »

A zasto to ne bi uradili svi stranacki lideri?
Koji je lider u historiji BIH demokratije abdicirao "jer ga narod ne voli"?
anketa, kazes?Sigurna sam da bi Lamija Tanovic imala ruze i leptire, kad je ljubav naroda u pitanju....a poslije oktobta 0 parlamentarnih mjesta....
A za poljoprivrednike....Izgleda i uposlenici EC-a na platnoj listi kod Bakica, po tvojoj logici....

(Ja cu te malo popustiti.....dok ti ne dodje pojacanje....nefer mi malo ova rasprava) :)
Eshek

Post by Eshek »

inspire_me wrote: Eno ga opet Zlatko protiv PDV-a...Ja ne znam kad ces vise i ti i tebi slicni shvatiti da on nije protiv PDV-a, vec je protiv jedinstvene stope, zar je to toliko komplikovano za shvatiti :? :x
Moja greška. Pardon.

Pazi sad ovo:

Raskol između Zlatka i Terzića je bio u tome da li treba sada uvesti PDV sa jedinstvenom stopom (što je barem mali korak naprijed) ili izgubiti jop godinu-dvije, pa uvesti PDV sa više stopa. Tada Lagumdžija nije prihvatao kompromisno rješenje, dakle da se sada uvede jedinstvena, a da se onda prelazi u drugu fazu uvođenja subvencioniranih stopa PDV-a.

Samo poslije par mjeseci, Zlatko zagovara ustavne promjene koje nisu kompletne, nego parcijalne!

NEDOSLJEDNO!
Eshek

Post by Eshek »

Vingo wrote:A zasto to ne bi uradili svi stranacki lideri?
anketa, kazes?Sigurna sam da bi Lamija Tanovic imala ruze i leptire, kad je ljubav naroda u pitanju....a poslije oktobta 0 parlamentarnih mjesta....
A za poljoprivrednike....Izgleda i uposlenici EC-a na platnoj listi kod Bakica, po tvojoj logici....

(Ja cu te malo popustiti.....dok ti ne dodje pojacanje....nefer mi malo ova rasprava) :)
OK, slažem se. Ali onda se pomirite sa činjenicom da se Lagumdžija ne razlikuje od ostalih, da je isti. Odlučite se više gdje ćete ga svrstati.

Lično mislim da mu nije bilo mjesto u toj kategoriji i da je uništio kredibilitet kojim je mogao mnogo, mnogo više postići
Vingo

Post by Vingo »

Eshek wrote:
Vingo wrote:A zasto to ne bi uradili svi stranacki lideri?

OK, slažem se. Ali onda se pomirite sa činjenicom da se Lagumdžija ne razlikuje od ostalih, da je isti. Odlučite se više gdje ćete ga svrstati.

Lično mislim da mu nije bilo mjesto u toj kategoriji i da je uništio kredibilitet kojim je mogao mnogo, mnogo više postići

Mozemo li onda molim te zakljuciti da glasamo za stranku, a ne za omiljenijeg lidera?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Eshek wrote:Činjenica je da javnost Zlatka Lagumdžiju ne voli.

(...)

Prosto k'o pasulj: Ljudi ga ne vole! Suočite se s realnošću!
O kojoj javnosti pricas?

O onoj istoj koja "voli" Paravca, Tihica i Silajdzica?

Dijametralno suprotni likovi, a svi "voljeni"?

Sta znaci javnost? Misljenje koje oblikuju mediji i nista drugo. Danas ovakvo sutra onakvo. Vuka predstave u janjecoj kozi i obrnuto.

Te floskule o javnosti i misljenju javnosti popuse samo oni koji ni o cemu ne mogu imati svoj stav ako nisu konektovani na tv ili novine...
Eshek

Post by Eshek »

Prenj wrote: Ko je bio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u toj vladi, osoba koja je neposredno odgovorna za cjelokupnu politiku u toj oblasti?
Ma daaj...zna se ko je guslao i držao vlast u šaci tada...a ti bi o ministrima

Nasmijavaš me
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote:
Pazi sad ovo:

Raskol između Zlatka i Terzića je bio u tome da li treba sada uvesti PDV sa jedinstvenom stopom (što je barem mali korak naprijed) ili izgubiti jop godinu-dvije, pa uvesti PDV sa više stopa. Tada Lagumdžija nije prihvatao kompromisno rješenje, dakle da se sada uvede jedinstvena, a da se onda prelazi u drugu fazu uvođenja subvencioniranih stopa PDV-a.

Samo poslije par mjeseci, Zlatko zagovara ustavne promjene koje nisu kompletne, nego parcijalne!

NEDOSLJEDNO!
Ako bi mogao citirati izjavu u kojoj se predlozeno da se uvodjenje PDV-a odlozi za godinu-dvije zbog diferenciranih stopa?
Vingo

Post by Vingo »

Eshek wrote:
Prenj wrote: Ko je bio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u toj vladi, osoba koja je neposredno odgovorna za cjelokupnu politiku u toj oblasti?

Nasmijavaš me
W.Petrich? :D (Citiram tebe)
Eshek

Post by Eshek »

kub lajkan wrote: O kojoj javnosti pricas?

Sta znaci javnost? Misljenje koje oblikuju mediji i nista drugo. Danas ovakvo sutra onakvo. Vuka predstave u janjecoj kozi i obrnuto.

Te floskule o javnosti i misljenju javnosti popuse samo oni koji ni o cemu ne mogu imati svoj stav ako nisu konektovani na tv ili novine...
žao mi je ovo reći, ali DA! Upravo ta i takva javnost će nama određivati budućnost. Toj i takvoj javnosti je Lagumdžija antipatičan. Nije fer? Nije. Ali je to realnost. Ako je SDP ne shvati i suoči s s tim u dogledno vrijeme, postaće marginalniji od Stranke za kralja i otadžbinu :roll:
Eshek

Post by Eshek »

Prenj wrote:Ako bi mogao citirati izjavu u kojoj se predlozeno da se uvodjenje PDV-a odlozi za godinu-dvije zbog diferenciranih stopa?
Lagumdžija je tražio da se ne uvodi PDV sa jedinstvenom stopom, nego da se uvede PDV sa više stopa. Priprema za to bi trajala godinu-dvije. To svi znaju. Ne moram sada dokazivati da je zemlja okrugla (jajasta, ustvari :D )
bleka

Post by bleka »

Jao poslusajte Zlatkovo bullshiting na Federalnom radiju MASKE. Kao da je on branio Sarajevo sto ga je granat heknula, 15000 ljudi zaginulo, haloooooooooo. Nista nakon izbora valjda ce i SDP clanovi uspjeti spojiti stolove i rjesit se Staljina koji dolazi u ters extra godine (>50).
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote:

Nasmijavaš me
Ako bi mogao argumentovano raspravljati, pa izostaviti sve argumente tipa "zna se", molim te.
Sjecas li se afere sa slovenackim mlijekom?
Odluka o zabrani uvoza nije prosla jer je na sastanku Vijeca ministara, ministar spoljne trgovina glasao protiv! Dok su odluke o slobodnoj trgovini sasvim glatko prosle!
Zar taj isti ministar nije mogao glasati protiv i kada su ugovori o slobodnoj trgovini bili izglasavani ili cak dati ostavku, s obzirom na tezinu tih odluka, sto je ministar kao ekspert u toj oblasti morao znati???
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote:
Prenj wrote:Ako bi mogao citirati izjavu u kojoj se predlozeno da se uvodjenje PDV-a odlozi za godinu-dvije zbog diferenciranih stopa?
Lagumdžija je tražio da se ne uvodi PDV sa jedinstvenom stopom, nego da se uvede PDV sa više stopa. Priprema za to bi trajala godinu-dvije. To svi znaju. Ne moram sada dokazivati da je zemlja okrugla (jajasta, ustvari :D )
Nadji citat, preklinjem te.
Eshek

Post by Eshek »

Vingo wrote:
Eshek wrote:

Nasmijavaš me
W.Petrich? :D (Citiram tebe)
:lol: :lol:

Sad se odluči, hoćete Zlaji prilijepite i pohvale i odgovornost, ili sve svaliti na MZ!

Ja se ovdje ne maltretiram zato što želim da zastupam neku političku opciju, nego zato što postoje ogromne nedosljednosti u stavovima i izjavama koje vidim.

Najviše bih volio kada bih vidio da ljudi imaju svoj stav, da mogu biti član SDP-a, ali da drže do svog mišljenja i rezona kada se isto razlikuje od stranačkog. Samo tako može opstati socijaldemokatija u ovoj zemlji, nikako drukčije
Vingo

Post by Vingo »

Pa ko je nedosljedan????
Nemoj da te opet citiram. Rekao si da je MZ uradila SVE.

(Ali ti si valjda mislio na SVE DOBRO.... :-) )

Postujem tvoju inteligenciju, ali imas dvostruka mjerila Eshek.... :(
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Eshek wrote:
kub lajkan wrote: O kojoj javnosti pricas?

žao mi je ovo reći, ali DA! Upravo ta i takva javnost će nama određivati budućnost. Toj i takvoj javnosti je Lagumdžija antipatičan. Nije fer? Nije. Ali je to realnost. Ako je SDP ne shvati i suoči s s tim u dogledno vrijeme, postaće marginalniji od Stranke za kralja i otadžbinu :roll:
Postoje li ljudi u tvom zivotu koji te ne vole? I za koje znas da te nikad nece voljeti, ma sta ti uradio? Pretpostavljam da da. Mrze te, ali ne zbog toga sta ti radis, nego iz sasvim desetih motiva.

Pa da li zbog njih trebas biti drugaciji? Da li uopste vrijedi truda i pokusati steci njihove simpatije?

Davno je neki politicar rekao: DESET POSTO LJUDI JE UVIJEK PROTIV. Dakle, sta god radio oni su protiv...
Eshek

Post by Eshek »

Vingo wrote:Pa ko je nedosljedan????
Nemoj da te opet citiram. Rekao si da je MZ uradila SVE.

(Ali ti si valjda mislio na SVE DOBRO.... :-) )

Postujem tvoju inteligenciju, ali imas dvostruka mjerila Eshek.... :(
MZ donosi krajnje i krupne odluke...barem ja tako mislim. I Tihic, i Zlatko su samo pijuni. Ako se slažeš s tim, Zlatko i Tihić su isti. Ako se ne slažeš, onda prihvati da svaki od njih treba snositi odgovornost za svoje postupke.
Post Reply