Slusali patrone iz Hrvatske, sto me uvijek nerviralo.
@seln
ne bas sve iz predratno, da je valjalo ne bi se raspalo.
Ma samo EU norme treba postepeno implementirati,
jer ces svakako morati u sljedecih 5-6 godina. Htjeli ili ne.
Pa sta bog da.
Dobro znas da se to nece desiti, vrijeme jos niko nije vratio, dakle i dalje si da se Hrvati handre u sadasnjoj situaciji.seln wrote:Ne, ja samo kazem da treba unistiti nakazu RS i uvesti predratni ustav plus ekonomsko-politicka regionalizacija.
Slazes li se?
Ko to kaze,vojvoda od Laktasa.Grancie se necrtaju i neprave u ratu/agresiji,pogotovo ne genocidom.konrad wrote:Dobro znas da se to nece desiti, vrijeme jos niko nije vratio, dakle i dalje si da se Hrvati handre u sadasnjoj situaciji.seln wrote:Ne, ja samo kazem da treba unistiti nakazu RS i uvesti predratni ustav plus ekonomsko-politicka regionalizacija.
Slazes li se?
Ja osobno mislim da ce se ovaj koncept Zeljko Komsic i dalje primjenjivati, ali ne vjerujem da ce se Hrvati tek tako predati. Naci ce oni odgovor na kraju na to.
Kad gubitnik izbora ogleda u grah....prolaz456 wrote:Ne mislim da će naći neki odgovor, tj. da će Hrvati poduzimati neku "akciju" i sl. "Platformaši" su sad happy, hodaju po vodi, smjenjuju nadzorne odbore, čupaju rodbinu i frendove iz anonimnosti i postavljaju na funkcije, ovi hsp i lijani koji još nisu okusili federalnu vlast se isčuđavaju ko djeca novoj igrački...i tako..konrad wrote:Dobro znas da se to nece desiti, vrijeme jos niko nije vratio, dakle i dalje si da se Hrvati handre u sadasnjoj situaciji.seln wrote:Ne, ja samo kazem da treba unistiti nakazu RS i uvesti predratni ustav plus ekonomsko-politicka regionalizacija.
Slazes li se?
Ja osobno mislim da ce se ovaj koncept Zeljko Komsic i dalje primjenjivati, ali ne vjerujem da ce se Hrvati tek tako predati. Naci ce oni odgovor na kraju na to.
Uskoro će doći problemi, političke nestabilnosti, iznevjerena očekivanja bošnjačkih birača kojima je fakat Zlatko obećao napredak, zapadnu Njemačku, svakakvih čuda...Kad se to istopi u glomaznom i neefikasnom aparatu FBIH, sludi s kantonima uz stalni tihi rat na državnoj razini i početno oduševljenje novim "igračkama" nestane onda će se stvari vratiti u normalne okvire....
Pa ko ti je kriv kad nisi u stanju?prolaz456 wrote:
e sad što stranačka mladunčad nije u stanju objektivno sagledati realne dosege Platforme to je drugo pitanje.
Radije nego u blagom nazatku.prolaz456 wrote:
Uživaj u blagom napretku...
Posto su moja ocekivanja bila puna niza, ja sam u blagoj do umjerenoj ekstazi.prolaz456 wrote:madner wrote:Eh nije ni merak vise majorizirati kada se ne bunis.![]()
Gdje je onaj polet, onaj duh koji je obecao da se federalna vlada nikad nece uspostaviti. Zar je sve to samo uspomena?
Nek se uspostavila na dobrobit svih naroda i građana![]()
Bolan kakvo "bunjenje" i derneci"koga stigoše toga j....."
![]()
smanji malo očekivanja da se ne razočaraš u Šefa
Ako neko dobije izbore na priči o "Mostaru kao hrvatskom stolnom gradu", onda njegovi glasači prvo trebaju mijenjati mišljenje da bi očekivali da im neko drugi poboljša položaj. Nećemo valjda hraniti zmiju u našim njedrima?seln wrote: Polozaj Hrvata TREBA poboljsati, tu nema sumnje. Samo, ja sam misljenja da je generalno rjesenje moguce samo na nivou BiH i ka njemu treba teziti. Za to vrijeme afirmirati Hrvate kao ravnopravan i domoljuban narod u FBiH, ispraviti neke evidentne nepravde i istovremeno otvarati biroe u vise gradova u RS.
Ovo je finta koju je Krivousti prodao Kasapinu dok mu nije napravio traktorijadu na relaciji Knin-Beograd.Ljepoje wrote:POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI ?
Tuđman: "Šta se dogovore Hrvati i Srbi, sve ostalo je nebitno!"
Ako te zanima politicki status BiH Hrvata onda je kao i politicki status i ostalih stanovnika Bosne i Hercegovine sa svim onim dobrim i losim dijelovima.Filozofx wrote:Kako definisati politički status Hrvata u BiH. Da li i dalje postoje težnje Hrvatskih političara da katolike stave u stranke sa nacionalnim predznakom ili će narod krenuti drugim putem , putem jednakosti svih ljudi pred zakonom, putem kojim će se o ljudima misliti u skladu sa njihovim karakteristikama, a ne u skladu kojem narodu , vjeri pripadaju.!?
Ne vidim smisla da se jedan narod poredi sa zmijom.Rimad wrote:Ako neko dobije izbore na priči o "Mostaru kao hrvatskom stolnom gradu", onda njegovi glasači prvo trebaju mijenjati mišljenje da bi očekivali da im neko drugi poboljša položaj. Nećemo valjda hraniti zmiju u našim njedrima?seln wrote: Polozaj Hrvata TREBA poboljsati, tu nema sumnje. Samo, ja sam misljenja da je generalno rjesenje moguce samo na nivou BiH i ka njemu treba teziti. Za to vrijeme afirmirati Hrvate kao ravnopravan i domoljuban narod u FBiH, ispraviti neke evidentne nepravde i istovremeno otvarati biroe u vise gradova u RS.
Je li ti smatras svih 100% Hrvata u BiH glasacima HDZa ili smartas HDZ reprezentativnih (legitimnim=volim ovaj izraz) predstavnikom Hrvata. Covjek ti lijepo kaze o sta misli o onima koji su glasali navuceni na pricu o hrvatskom stolnom gradu. Ista atribut bi dobili i oni koji bi da se na miru razdruzekonrad wrote:Ne vidim smisla da se jedan narod poredi sa zmijom.Rimad wrote:Ako neko dobije izbore na priči o "Mostaru kao hrvatskom stolnom gradu", onda njegovi glasači prvo trebaju mijenjati mišljenje da bi očekivali da im neko drugi poboljša položaj. Nećemo valjda hraniti zmiju u našim njedrima?seln wrote: Polozaj Hrvata TREBA poboljsati, tu nema sumnje. Samo, ja sam misljenja da je generalno rjesenje moguce samo na nivou BiH i ka njemu treba teziti. Za to vrijeme afirmirati Hrvate kao ravnopravan i domoljuban narod u FBiH, ispraviti neke evidentne nepravde i istovremeno otvarati biroe u vise gradova u RS.
Nebude li hr entiteta Hrvati ce nestati a to je tebi i svima jasno. Nevidis sto se desava u zadnjih 100 godina? PRema uastrijskim i prvim jugo popisima Srbi su bili najbrojniji narod u BIH sa oko 44%, Hrvata je bilo oko 23,5%. Takvo je stanje bilo na zadnjem popisu 1931. Popis 1941, nije radjen zbog rata. Na popisu 1948. Srba je bilo 41,6% , Muslimana 34,7%, Hrvata 22,6%. Pogledaj kako se taj omjer kretao do 1991. Srbi su pali sa 44% na 31,2 , Hrvati sa 23,5% na 17,4. A Muslimani sa nekih 31% su dosli na 43.47%. Danas je stanje jos nepovoljnije za Hrvate, nema ih ni 14% a Muslimani su dosli blizu 50%. Dakle to ti sve govori u kom pravcu se krece BIH, mogla bi postati cista Muslimanska drzava. Na popisu iz 1931. u BIH je zivjelo 718.079 ljudi islamske vjerosipovijesti, netreba biti neki matematicar da se zakljuci da se broj Muslimana u periodu od 1931. do 1991. utrostrucio.Filozofx wrote:Da li je ispravno reći za Kineza koji se rodio u Bosni i Hercegovini i čiji su roditelji rođeni u BIH i imaju državljanstvo Bosanski Kinez, ili pak Bosanac i Hercegovac..
Pretpostavimo zamišljenu slijedeću situaciju :
U Bosnu i Hercegovinu od 1998 godine počeli su intenzivno dolaziti Kinezi. Poslije 5 godina broj je narastao da su činili 3% od ukupnog stanovništva u BiH. Mnogi su dobili državljanstvo Bosne i Hercegovine no to ih nije promijenilo da budu nešto drugo do Kinezi. Kako bi sačuvali svoj identitet iako su državljani BiH otvarali su prodavnice sa natpisom KINESKA RADNJA a ne kao neko tko otvori kao što je BINGO, MERKATOR,OMEGA itd. Nakon još nekoliko godina dolasci kineza nisu stali a mnogi su dobili djecu koja idu u BiH škole. Broj kineza se povećao na 5% od ukupnog broja stanovnika u BiH. Mnogi sada porijeklom iz Kine a građani BiH žele ostvariti svoja prava, i naravno delegirati svoje predstavnike u politici i javnom životu uopće.
Prošlo je još mnogo godina i sada građani BiH porijeklom iz kine čine 20% od broja stanovnika u BiH, mnogi su sada zanatlije, inženjeri, trgovci, ljekari, javni službenici.
Obzirom da su nezadovoljni situacijom u BiH, i da bi uzeli više "kolača" nego im pripada ne žele biti ravnopravni sa ostalima i ne žele demokratiju koja je trenutno prisutna već će sada osnovati stranku a potom počev od Kineske radnje, preko , kineske četvrti, Kineskog sela i grada sada praviti i Kineski entitet...
Naprijed navedeni primjer samo oslikava apsurdnost postavljenih stvari kroz pisane dokumente , historijski definisane i nakaradno i pristrano usađene u mentalitete ljudi na ovim prostorima. Ne možgu se Turci na primjer u Njemačkoj koji godinama tamo žive i izrodili se i imaju pravo glasa i dr. da osnuju Turski entitet - oni su tamo Nijemci. Nema tamo Turskih stranaka niti ovdje Kineskih ali u Bosni imamo i Hrvatske i Srbske dočim nemamo Bošnjačku stranku što opet govori o tome tko su stvarni patriote ove zemlje a tko su oni koji pod zastavom druge države žele ovu zemlju rasturiti, podijeliti ako nisu ratom i silom, a sada će riječima i politikom.
Na žalost država Hrvatska bila je pogođena istom sudbinom kao i BiH, naime Srbi su htjeli napraviti istu Srbsku tvorevinu kao i u BiH, no međutim nije uspjelo jer je uslijedila operacija Oluja (4. kolovoza − 7. kolovoza 1995.) velika vojna operacija u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja pod nadzorom pobunjenih Srba, na kojima je bila uspostavljena paradržava tzv. Republika Srpska Krajina. Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij osim istočne Slavonije. Zašto nije Hrvatska promijenila ustav i priznala Srbe- kao što je urađeno u BiH pa su Hrvati dobili konstutivnost. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske.
Dakle, zašto se Hrvati u BiH ne ugledaju na Hrvate u Hrvatskoj koji su bili protiv podjele teritorija Hrvatske, koji nisu dozvolili stvaranje paradržave Republike Srpske Krajine. Ako je ispravno da se neda Srbima , a smatram da jeste, Republika Srpska Kraina u Hrvatskoj , zašto bi onda bilo ispravno da se Hrvatima u BiH daje entitet koji bi se zvao Hrvatski entitet , a dobro znamo da stranke HDZ imaju takve pretenzije. - U prevodu, nedate svoje a hoćete tuđe, pod zastavu Hrvatske, što je činjenica mnogi gradovi u Hercegovini nose zastavu države Hrvatske (Stolac, dio Mostara i dr).
Drugo, ne možete se pozvati na republiku srpsku jer je u krvi napravljena, tamo ni Hrvati ni Bošnjaci nemaju ista prava kao Srbi, dakle nemaju posla, pa prema tome nema ni povratka, žive u strahu od četničkih orgijanja i provokacija i da ne nabrajam dalje, srbski je nastavni plan i program u školama, prije se učio u Jugoslaviji Srbsko-Hrvatski jezik da se podsjetimo, a Bošnjaci su sad pali sa neba i trebaju uvažavati sve i svašta.
Ono što je pogubno u cijeloj trenutnoj situaciji a to je da se Hrvati osjećaju građanima države Hrvatske a žive u Bosni i Hercegovini. To je isto da se Amerikanci osjećaju Englezima a žive u Americi od postanka Amerike, odnosno da se Obama osjeća Afrikanac a čovjek je predsjednik Amerike.
I mogu ponovo reći trenutni problem nije nastao danas , nije nastao ni u ratu već davno u prošlosti kada su separistički i potkovani ideologijom pisci historije u sprezi sa vlastima pisali historiju kako je kome štimalo i danas se ljudi predstavljaju imenima koje im je nametnuto prije kao nadimak a ne pravim imenom a pravo ime je svi smo mi Bosanci i Hercegovci.
Pa šta ako će nestai? I ti si se beli plaho nasekiro kada je nestalo Srba u Hrvatskoj.Marinn wrote:Nebude li hr entiteta Hrvati ce nestati a to je tebi i svima jasno. Nevidis sto se desava u zadnjih 100 godina? PRema uastrijskim i prvim jugo popisima Srbi su bili najbrojniji narod u BIH sa oko 44%, Hrvata je bilo oko 23,5%. Takvo je stanje bilo na zadnjem popisu 1931. Popis 1941, nije radjen zbog rata. Na popisu 1948. Srba je bilo 41,6% , Muslimana 34,7%, Hrvata 22,6%. Pogledaj kako se taj omjer kretao do 1991. Srbi su pali sa 44% na 31,2 , Hrvati sa 23,5% na 17,4. A Muslimani sa nekih 31% su dosli na 43.47%. Danas je stanje jos nepovoljnije za Hrvate, nema ih ni 14% a Muslimani su dosli blizu 50%. Dakle to ti sve govori u kom pravcu se krece BIH, mogla bi postati cista Muslimanska drzava. Na popisu iz 1931. u BIH je zivjelo 718.079 ljudi islamske vjerosipovijesti, netreba biti neki matematicar da se zakljuci da se broj Muslimana u periodu od 1931. do 1991. utrostrucio.Filozofx wrote:Da li je ispravno reći za Kineza koji se rodio u Bosni i Hercegovini i čiji su roditelji rođeni u BIH i imaju državljanstvo Bosanski Kinez, ili pak Bosanac i Hercegovac..
U Bosnu i Hercegovinu od 1998 godine počeli su intenzivno dolaziti Kinezi. Poslije 5 godina broj je narastao da su činili 3% od ukupnog stanovništva u BiH. Mnogi su dobili državljanstvo Bosne i Hercegovine no to ih nije promijenilo da budu nešto drugo do Kinezi. Kako bi sačuvali svoj identitet iako su državljani BiH otvarali su prodavnice sa natpisom KINESKA RADNJA a ne kao neko tko otvori kao što je BINGO, MERKATOR,OMEGA itd. Nakon još nekoliko godina dolasci kineza nisu stali a mnogi su dobili djecu koja idu u BiH škole. Broj kineza se povećao na 5% od ukupnog broja stanovnika u BiH. Mnogi sada porijeklom iz Kine a građani BiH žele ostvariti svoja prava, i naravno delegirati svoje predstavnike u politici i javnom životu uopće.
Prošlo je još mnogo godina i sada građani BiH porijeklom iz kine čine 20% od broja stanovnika u BiH, mnogi su sada zanatlije, inženjeri, trgovci, ljekari, javni službenici.
Obzirom da su nezadovoljni situacijom u BiH, i da bi uzeli više "kolača" nego im pripada ne žele biti ravnopravni sa ostalima i ne žele demokratiju koja je trenutno prisutna već će sada osnovati stranku a potom počev od Kineske radnje, preko , kineske četvrti, Kineskog sela i grada sada praviti i Kineski entitet...
Naprijed navedeni primjer samo oslikava apsurdnost postavljenih stvari kroz pisane dokumente , historijski definisane i nakaradno i pristrano usađene u mentalitete ljudi na ovim prostorima. Ne možgu se Turci na primjer u Njemačkoj koji godinama tamo žive i izrodili se i imaju pravo glasa i dr. da osnuju Turski entitet - oni su tamo Nijemci. Nema tamo Turskih stranaka niti ovdje Kineskih ali u Bosni imamo i Hrvatske i Srbske dočim nemamo Bošnjačku stranku što opet govori o tome tko su stvarni patriote ove zemlje a tko su oni koji pod zastavom druge države žele ovu zemlju rasturiti, podijeliti ako nisu ratom i silom, a sada će riječima i politikom.
Na žalost država Hrvatska bila je pogođena istom sudbinom kao i BiH, naime Srbi su htjeli napraviti istu Srbsku tvorevinu kao i u BiH, no međutim nije uspjelo jer je uslijedila operacija Oluja (4. kolovoza − 7. kolovoza 1995.) velika vojna operacija u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja pod nadzorom pobunjenih Srba, na kojima je bila uspostavljena paradržava tzv. Republika Srpska Krajina. Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij osim istočne Slavonije. Zašto nije Hrvatska promijenila ustav i priznala Srbe- kao što je urađeno u BiH pa su Hrvati dobili konstutivnost. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske.
Dakle, zašto se Hrvati u BiH ne ugledaju na Hrvate u Hrvatskoj koji su bili protiv podjele teritorija Hrvatske, koji nisu dozvolili stvaranje paradržave Republike Srpske Krajine. Ako je ispravno da se neda Srbima , a smatram da jeste, Republika Srpska Kraina u Hrvatskoj , zašto bi onda bilo ispravno da se Hrvatima u BiH daje entitet koji bi se zvao Hrvatski entitet , a dobro znamo da stranke HDZ imaju takve pretenzije. - U prevodu, nedate svoje a hoćete tuđe, pod zastavu Hrvatske, što je činjenica mnogi gradovi u Hercegovini nose zastavu države Hrvatske (Stolac, dio Mostara i dr).
Drugo, ne možete se pozvati na republiku srpsku jer je u krvi napravljena, tamo ni Hrvati ni Bošnjaci nemaju ista prava kao Srbi, dakle nemaju posla, pa prema tome nema ni povratka, žive u strahu od četničkih orgijanja i provokacija i da ne nabrajam dalje, srbski je nastavni plan i program u školama, prije se učio u Jugoslaviji Srbsko-Hrvatski jezik da se podsjetimo, a Bošnjaci su sad pali sa neba i trebaju uvažavati sve i svašta.
Ono što je pogubno u cijeloj trenutnoj situaciji a to je da se Hrvati osjećaju građanima države Hrvatske a žive u Bosni i Hercegovini. To je isto da se Amerikanci osjećaju Englezima a žive u Americi od postanka Amerike, odnosno da se Obama osjeća Afrikanac a čovjek je predsjednik Amerike.
I mogu ponovo reći trenutni problem nije nastao danas , nije nastao ni u ratu već davno u prošlosti kada su separistički i potkovani ideologijom pisci historije u sprezi sa vlastima pisali historiju kako je kome štimalo i danas se ljudi predstavljaju imenima koje im je nametnuto prije kao nadimak a ne pravim imenom a pravo ime je svi smo mi Bosanci i Hercegovci.
DAkle kada je BIH usla u Jugoslaviju 1918. udio Muslaimana u stanovnistvu BIH je bio 30% a Hrvati i Srbi su cinili 70%.
ako netko nevjeruje u ove podatke neka malo potrazi po netu i neka se uvjeri.
Napisat ću par redaka al da se osvrnem na ovaj komentar. Naglasio bih da mi nije cilj stvarati napetost nego razmjeniti mišljenje.Skijaš wrote:Konstitutivan narod kojeg, kao i druge narode, treba spasiti pošasti nacionalizma. Postoje neki elementi u društvu koji forsiraju tezu da se pogrešnu politiku HDZ-a mora uvažavati ako za nju glasa dovoljan broj Hrvata, što je nonsens. Pogrešna ideja je pogrešna ideja i sukobljavanje sa HDZ-om i ograničavanje utjecaja te stranke ne treba biti shvaćeno kao obračun sa Hrvatima.Filozofx wrote:Kako definisati politički status Hrvata u BiH.
Hrvati su konstitutivan narod i BiH je hrvatska zemlja.
Ovo je veliki problem. Dakle ti i još mnogi držite da je to upravu i da s vaše točke gledišta HDZ ima pogrešnu politiku. Postavlja se pitanje odkud tebi i bilo kome pravo da kažeš da je to pogrešna politika? Ti sebi uzimaš za pravo da odlučuješ u ime drugih?! Je li to demokracija?!Skijaš wrote:Postoje neki elementi u društvu koji forsiraju tezu da se pogrešnu politiku HDZ-a mora uvažavati ako za nju glasa dovoljan broj Hrvata, što je nonsens.Filozofx wrote:Kako definisati politički status Hrvata u BiH.
To ti misliš ili se tješiš i uvjeravaš da je tako?? Nepoštivanje izborne volje hrvata je jednostavno nepoštivanje izborne volje. To je jedino tumačenje. Ja se mogu neslagati s nekim, ali je moja dužnost da poštujem tuđu volju, naravno pod uvjetom da ona ne poziva na nasilje, linč,rasizam, netoleranciju.... Moje nije da komentiram izbornu volju srba i bošnjaka. Oni su izabrali i moje je to poštovati.Skijaš wrote:Pogrešna ideja je pogrešna ideja i sukobljavanje sa HDZ-om i ograničavanje utjecaja te stranke ne treba biti shvaćeno kao obračun sa Hrvatima.Filozofx wrote:Kako definisati politički status Hrvata u BiH.
Nisam mislio na čitav narod. čak ni na sve glasače HDZ-a, već na one snage i pojedince koji žele podijeliti ili oslabiti BiH.konrad wrote:Ne vidim smisla da se jedan narod poredi sa zmijom.Rimad wrote:Ako neko dobije izbore na priči o "Mostaru kao hrvatskom stolnom gradu", onda njegovi glasači prvo trebaju mijenjati mišljenje da bi očekivali da im neko drugi poboljša položaj. Nećemo valjda hraniti zmiju u našim njedrima?seln wrote: Polozaj Hrvata TREBA poboljsati, tu nema sumnje. Samo, ja sam misljenja da je generalno rjesenje moguce samo na nivou BiH i ka njemu treba teziti. Za to vrijeme afirmirati Hrvate kao ravnopravan i domoljuban narod u FBiH, ispraviti neke evidentne nepravde i istovremeno otvarati biroe u vise gradova u RS.
Haettenschweiler wrote:Marinn wrote:Nebude li hr entiteta Hrvati ce nestati a to je tebi i svima jasno. Nevidis sto se desava u zadnjih 100 godina? PRema uastrijskim i prvim jugo popisima Srbi su bili najbrojniji narod u BIH sa oko 44%, Hrvata je bilo oko 23,5%. Takvo je stanje bilo na zadnjem popisu 1931. Popis 1941, nije radjen zbog rata. Na popisu 1948. Srba je bilo 41,6% , Muslimana 34,7%, Hrvata 22,6%. Pogledaj kako se taj omjer kretao do 1991. Srbi su pali sa 44% na 31,2 , Hrvati sa 23,5% na 17,4. A Muslimani sa nekih 31% su dosli na 43.47%. Danas je stanje jos nepovoljnije za Hrvate, nema ih ni 14% a Muslimani su dosli blizu 50%. Dakle to ti sve govori u kom pravcu se krece BIH, mogla bi postati cista Muslimanska drzava. Na popisu iz 1931. u BIH je zivjelo 718.079 ljudi islamske vjerosipovijesti, netreba biti neki matematicar da se zakljuci da se broj Muslimana u periodu od 1931. do 1991. utrostrucio.Filozofx wrote:Da li je ispravno reći za Kineza koji se rodio u Bosni i Hercegovini i čiji su roditelji rođeni u BIH i imaju državljanstvo Bosanski Kinez, ili pak Bosanac i Hercegovac..
DAkle kada je BIH usla u Jugoslaviju 1918. udio Muslaimana u stanovnistvu BIH je bio 30% a Hrvati i Srbi su cinili 70%.
ako netko nevjeruje u ove podatke neka malo potrazi po netu i neka se uvjeri.
Pa šta ako će nestai? I ti si se beli plaho nasekiro kada je nestalo Srba u Hrvatskoj.
A druga stvar, šta pokušavaš dokazati sa tim procentima?
Pa Hrvati i Srbi su se masovno iseljavali jer su kolonializovali Slavoniju i Vojvodinu.
A Bošnjo je dva puta mlatnut po glavi. Prvo agrarnom reformom a nedugo zatim i nacionalizacijom.