Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

avicena

#801 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by avicena »

letacina wrote: Nego, kako je Senad Avdić postao klero-nacionalist? :mrgreen:
Klasni neprijatelj ne spava. :mrgreen:

MrMaliJoe

#802 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by MrMaliJoe »

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#803 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Oho li se Bakiru

I Leo ga tuzhi :-)
nosara

#804 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

plain vanilla wrote:Oho li se Bakiru

leo...? Onaj pjevac...? :D
plain vanilla

#805 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

nosara wrote:

pa kako je krenulo, i taj ce ga leo tuzhiti :lol:

Nevladina organizacija "Croatia libertas" i nezavisni novinarski kolegijum portala "croportal.ba" podnijeli su kaznenu prijavu protiv urednika emisije "60 minuta" na Federalnoj televiziji Bakira Hadžiomerovića, Uredničkog kolegijuma FTV-a i predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije zbog kaznenog djela reketiranja, iznuđivanja, ucjenjivanja, prijetnji i prikrivanja, priopćeno je iz Croatia libertasa.

Kaznena prijava je podnesena i protiv Damira Kaletovića, novinara emisije "60 minuta", novinarske ekipe "60 minuta" i nn osobe, sudionika u navedenim kaznenim djelima, prema procjeni policije i Tužiteljstva.
"U istrazi koju smo proveli, došli smo do zapanjujućeg podatka da su različite mafijaške frakcije iz različitih dijelova BiH i entiteta plaćale naručene TV priloge jednih protiv drugih. Reketiranjem je ucijenjeno od 2002. godine pa na ovamo više od 50 različitih tvrtki, više od 200 fizičkih osoba i 10 državnih institucija. Iznos koji je na ovaj način prikupljen se procjenjuje na više od tri milijuna KM", navodi se u priopćenju Croatia libertasa.

:lol:
nosara

#806 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
nosara wrote:

Nevladina organizacija "Croatia libertas" i nezavisni novinarski kolegijum portala "croportal.ba" podnijeli su kaznenu prijavu protiv urednika emisije "60 minuta" na Federalnoj televiziji Bakira Hadžiomerovića, Uredničkog kolegijuma FTV-a i predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije zbog kaznenog djela reketiranja, iznuđivanja, ucjenjivanja, prijetnji i prikrivanja, priopćeno je iz Croatia libertasa.

Kaznena prijava je podnesena i protiv Damira Kaletovića, novinara emisije "60 minuta", novinarske ekipe "60 minuta" i nn osobe, sudionika u navedenim kaznenim djelima, prema procjeni policije i Tužiteljstva.
"U istrazi koju smo proveli, došli smo do zapanjujućeg podatka da su različite mafijaške frakcije iz različitih dijelova BiH i entiteta plaćale naručene TV priloge jednih protiv drugih. Reketiranjem je ucijenjeno od 2002. godine pa na ovamo više od 50 različitih tvrtki, više od 200 fizičkih osoba i 10 državnih institucija. Iznos koji je na ovaj način prikupljen se procjenjuje na više od tri milijuna KM", navodi se u priopćenju Croatia libertasa.

A placipickic, pa sto ne kazes... :D

Dobar je leo, kad se drzi naputaka lijecnika... :-)
goibos

#807 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by goibos »

NightSkyWalker wrote:Je li to jos ima "mozgova" koji misle da je Bakir posten i objektivan novinar???? :lol: :lol:

Zao mi je tih "mozgova", jer vrijedjaju svoju inteligenciju. Oni su na nivou onih koji misle da je mjesec kockast a ne okrugao.

a sačekaj, ti misliš da je Bakir H uzeo 30000 on INE ???

hahah e to dovoljno govori o tvojoj inteligenciji i tvom "mozgu" (kako ga ti nazivaš)

Senad Avdić je samo ljubomoran što svi pričaju o Bakiru i što je Bakir onako lijep a on tako ružan pa zato piše razne nebuloze o njemu i još se usudi pitati policiju koliko ljudi čuva koga hahaha treb'o je pitati policiju i da mu daju adrese zaštićenih svjedoka hahahha
plain vanilla

#808 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
plain vanilla wrote:
nosara wrote:

A placipickic, pa sto ne kazes... :D

Dobar je leo, kad se drzi naputaka lijecnika... :-)
Fakat sam i ja to chula.. i onda jedan portal ovu tuzbu stavi na top1 :-)
Alfa_Ze

#809 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO ZAGREB – USKOK
SIPA – DRŽAVNA AGENCIJA ZA ISTRAGU I ZAŠTITU

KAZNENA PRIJAVA

Protiv:
1. Bakira Hadžiomerovića, urednika emisije „60 minuta“
2. Damira Kaletovića, novinara emisije „60 minuta“
3. Novinarske ekipe „60 minuta
3. Uredničkog kolegija FTV-a
4. Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a
5. NN osobe, sudionici u navadenim kaznenim djelima prema procjeni policije i Tužiteljstva

Dokazi :
[1] Izvor Nezavisne novine
[2] Izvor --- NO LINKS ---
[3] (Izvor Nezavisne Novine)
Specijalni izvjestitelj: Marko Kozina
Leo Pločkinić ?? da nije smijesno bilo bi zalosno !!
elSaik

#810 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by elSaik »

Ali dokazi su najjači. Nezavisne novine, poskok, san, express, azra... :mrgreen:
NightSkyWalker

#811 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Nakon sto je Bakir veceras podudlao Covicu a sto je znak da mu sef Zlaja uskoro ulazi u koaliciju sa HDz-om, ima li jos kome da nije jasno za sta i za koga radi ovaj tzv novinar??
Been

#812 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Been »

NightSkyWalker wrote:Nakon sto je Bakir veceras podudlao Covicu a sto je znak da mu sef Zlaja uskoro ulazi u koaliciju sa HDz-om, ima li jos kome da nije jasno za sta i za koga radi ovaj tzv novinar??
Dobro skontali smo da si pogrešno skužio cijeli prilog...
karanana

#813 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by karanana »

NightSkyWalker wrote:Nakon sto je Bakir veceras podudlao Covicu a sto je znak da mu sef Zlaja uskoro ulazi u koaliciju sa HDz-om, ima li jos kome da nije jasno za sta i za koga radi ovaj tzv novinar??
fakat, sta si ti gledao?

ili nas prosvijetli i objasni nam ono sto mi nismo skontali.
NightSkyWalker

#814 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

karanana wrote:
fakat, sta si ti gledao?

Ma mislio sam to u drugom smislu. Slazem se da je emisija dno dna. I trebao je osamariti Izetbegovica zbog njegove glupe izjave o RS-u. :x
plain vanilla

#815 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

karanana wrote:
fakat, sta si ti gledao?

'ta ti znas sta je njemu dudlanje :oops:
mO k3

#816 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by mO k3 »

karanana wrote:
fakat, sta si ti gledao?

nek nas malo prosvijetli...
1gorstak

#817 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by 1gorstak »

plain vanilla wrote:
karanana wrote:
fakat, sta si ti gledao?

'ta ti znas sta je njemu dudlanje :oops:
Istina. Mozda su za to u njegovoj dimenziji potrebni mikser i traktorska guma, haj' znaj.
Alfa_Ze

#818 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

jes onaj Avdaga brutalan, bilo me bas ''stid'' ispred Dragana Covica !! :lol:
Been

#819 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Been »

Alfa_Ze wrote:jes onaj Avdaga brutalan, bilo me bas ''stid'' ispred Dragana Covica !! :lol:
"Iscrpili smo ta pitanja"
"Nismo iscrpili" :lol:
Hipatija

#820 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Hipatija »

Been wrote:
Alfa_Ze wrote:jes onaj Avdaga brutalan, bilo me bas ''stid'' ispred Dragana Covica !! :lol:
"Iscrpili smo ta pitanja"
"Nismo iscrpili" :lol:
Posebno mi relaksirajuće djelovala muzika!
A i ovaj zamjenik Visokog predstavnika me se dojmio inteligencijom!
"Protiv mafije - do konačne pobjede!"
Ko je - ZA?! , Ko je - PROTIV?!
dogovor

#821 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by dogovor »

Bakir je najzaslužniji za Dodika. Prateći njegove emisije jasan je dojam da sve ono što nije SDP BiH je kriminal, fašizam nacionalizam. Bošnjački političari koji ni su SDP uglavnom su kriminalci, a Hrvati i Srbi još k tomu i fašisti. On ne shvaća da njegovo redovito obrađivanje Dodika stvara otpor odbojnost među Srbima.
Ona glupa parodija s kojom počinje i završava svojih 60 minuta degutantna, uvredljiva a i šovinistička.
Nass

#822 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Nass »

Emisija 60 minuta s profesionalnog stajalista nista ne valja. Bakir ima jako los nacin, ulicarsko-huskacki i propagandisticki. Bolje bi bilo da pravi smirene normalne priloge gdje ce detalj po detalj razotkrivati sve lazi i nebuloze s kojima nas zasipaju politicari, i otkrivati nam strucno i objektivno sta se krije iza koje licnosti i djela, a ne stavljati nekakve slike i pjesme na pocetak i kraj. Ne volim propagandu nikakve vrste pa ni ovu koju Bakir provodi. Meni se ono zaista nije ni najmanje svidjelo. Bas mi se nije svidjelo, a i ja navijam za SDP kao i Bakir. Cini mi se da je i onom zamjeniku Moore-u bilo neugodno u par navrata zbog nacina kako Bakir postavlja pitanja i formulira stavove. Mislim da bi Bakiru trebao jedan duzi godisnji odmor radi prociscavanje uma, a mozda i kakav kraci kurs iz vodjenja emisija.
NightSkyWalker

#823 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Najzalosnije je sto sav taj mrak i bijedu tog tzv novinarstva finansiramo upravo mi. :-?
Bosnolog

#824 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

Emisija je bila odlicna,Bakir precizno hiruski analizira sustinu problema u BiH i glavnog mafijaskog fasistu Dodika,Intervju sa zamjeniko vioskog predstavnika koji odlicno govori jezik i diplomatski odgovara na pitanja je takode bio dobar,mozda ga je trebao pustiti da duze odgovara na nekim pitanjima ali kao i uvijek odlicno voden,

Vaskoviceva analiza nove Dodijeve (remote control) vlade je bila interesantna kao i Avdo sa onim raslinkavanjem krimosa Covcica oko vlastitog zatvora koji gradi za sebe sa pokradenim novcem placanje najamnine.Nadam se da ce krimos Covic zavrsiti tamo gdje je trebao odavno,ako ne pobjegne kao mu prethodnik Ante Jelavic,...... :roll:
skojotovski

#825 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by skojotovski »

Bosnolog wrote:Emisija je bila odlicna,Bakir precizno hiruski analizira sustinu problema u BiH i glavnog mafijaskog fasistu Dodika,Intervju sa zamjeniko vioskog predstavnika koji odlicno govori jezik i diplomatski odgovara na pitanja je takode bio dobar,mozda ga je trebao pustiti da duze odgovara na nekim pitanjima ali kao i uvijek odlicno voden,

Vaskoviceva analiza nove Dodijeve (remote control) vlade je bila interesantna kao i Avdo sa onim raslinkavanjem krimosa Covcica oko vlastitog zatvora koji gradi za sebe sa pokradenim novcem placanje najamnine.Nadam se da ce krimos Covic zavrsiti tamo gdje je trebao odavno,ako ne pobjegne kao mu prethodnik Ante Jelavic,...... :roll:
koji si ti komedijas! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ups! zaboravih da si ovdje po partijskom zadatku! oprosti! :run:
Locked