Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

pemanapemani

#601 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by pemanapemani »

iceman2010 wrote:
pemanapemani wrote:A za šta plaćamo 6km?

Za svakodnevno prikazivanje partizanskih filmova?

Za ogavnu napadnu SDP-ovsku propagandu?

Za kulturni program koji ne postoji?

Za muzički program koji ne postoji? Pardon, ispravljam krivi navod, kako sam čuo za novogodišnju noć su prikazani Gljivini oskari :lol: :lol:

Za filmski program koji se svodi na mega hitove tipa Hajde da se volimo ili Žikine dinastije? :D

Za plaćanje prekomjernih radnika koji po vas dan na rade ništa i parazitiraju na našim parama?

Pravo je pitanje, koji je smisao postojanja ovakve televizije, koja je što je najžalosnije u svemu, Javni servis finansiran parama građana.
Pravo je pitanje kakvi su pripadnici naroda. Jebi ga, postoji Sedmica, Dopunska nastava, Zelena panorama, Hayd park... Šta većina voli, to puštaju. Meni je recimo krivo što nema Faruka Šehića više na tv-u. Krivo mi je što od grupe Skroz mogu eventualno pogledati spot za pjesmu "sve sam jači" itd.
Da li je SDP-ovska kampanja ako tri ponedjeljka uzastopno gledaš Radončića po tri sata u 60 minuta kako vazi ekonooooooooomija po hiljadu puta?
Opet ponavljam, država se raspada, kradu te na svakom koraku, a mi laprdamo o rtv taksi. Ptice na grani znaju da se ne možeš razboliti i otići u bolnicu, a da ne uvališ 300KM da te pripaze. Završiš fakultet i uzmu ti 30KM za potvrdu, 100KM za diplomu i 20KM svaki put kada ti treba ispis ocjena i još ti ne daju da se izjasniš kao Bosanac, a raspravljamo o nekoj SDP kampanji. Ispada da smo godinama gledali narcisoidnog Zlatka kako nam se smješi sa ekrana fetve :-) .
Onda ti nemoj o drugim temama nego o tim koje si spomenuo. Kada te neko recimo pokrade ti se sjeti da ima i gorih problema koje si upravo nabrojao. Nemoj da se cudis kad ti ih neko nabroji i kaze: "Daj sta dramis. Toliko problema u drzavi a ti uzeo pricati o tome kako si pokraden." I ako tebi ovo nije bitno trebao si jednostavno preskociti temu. A ako pocnes traziti manje bitne teme od ovih gore pobrojanih moraces narednih godinu dana da visis na forumu 24 sata da ih sve "pohvatas" i napises tamo kako ti to nije bitno jer ima vecih problema. Trebao bi prvo shvatiti kako forum funkcionise pa onda komentarisati. I na kraju, mozes li zamisliti kako bi to izgledalo kada bi svi raspravljali samo o najvecim problemima, a sve drugo ostavili po strani?[/quote]

Mislim da bi me ti mogao prosvijetliti kako forum funkcioniše.
Samo sam želio reći kako me ne tangira 6KM kada me godinama potkradaju sa svih strana. Mislim, ne samo mene, nego sve nas, ali to nije bitno.
Kada se sabere, rtv taksa najmanje dere pripadnike naroda i građane, ali je najveći problem, a znamo zašto.
letacina

#602 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

pemanapemani wrote:Jesi li ti glup ili se samo praviš?

Naravno da je stanje u državi katastrofalno i da su sve te stvari koje si naveo problem (FTV je više očaj nego problem) ali ovdje je tema FTV? Kakve je to samo idiotska logika razmišljanja? To što je situacija u državi loša opravdava neprofesionalizam, pristranost i blago užasan program FTV-a?

Sedmica sam zaboravio, tu si u pravu, solidna emisija. Hayd u park? Dobra ideja, ali novinari u pokušaju s voditeljicom koja jedva staje u kadar je vrlo loše realiziraju, tako da je emisija negledljiva.

A znači ti misliš da "60 minuta" u stvari podržava Fahrudina Radončića :lol:, jer je češće on bio njihov gost u zadnje vrijeme nego Zlatko :D . Inače, ne znam stvarno otkud tolikom broju ljudi ideja da je Bakirče preprovidno potrčkalo i glasnogovornik Zlatka Lagumdžija. Inače, kad već spominješ Fahru to je tipičan primjer licemjernosti 60 minuta i njihove uske povezanosti s političkim ciljevima SDP-a. Prvo godinama slušamo kako je Fahro kriminalac, reketaš, novinski satrap (što i jest), zatim potpuno ignorisanje, da bi u cilju usitnjavanja glasačkog rijela SDA i SzBiH Fahro odjednom postao poželjan gost 60 minuta (kako ti kažeš 3 puta u 3 sedmice). To tebi ne govori ništa? :D

Ne daju ti da se izjašniš kao Bosanac? Evo odmah mi je frižider prazniji... Znaš li ti uopšte kad se pojavljuje naziv Bosanac?

Možda sam glup, nemam toliko samopouzdanja kao ti, pa neka ocjene ljudi koji me znaju. Super si prepoznao problematiku. Kada je Bakir svih ovih godina napravio prilog o Radončiću, ali onako momački prilog od 10-ak minuta? Nije nikada, a možda ni tada.
Šta svaka voditeljica treba biti manekenka? Nemaš pravo laprdati o drugima i njihovom fizičkom izgledu. Hajde se ti pokaži na tv-u i stani u kadar.
Ne branim FTV, ali kad neko sere da nisu dali prostor određenoj političkoj partiji, diže mi se kosa na glavi.
Znam da te nije briga za građane koji se izjašnjavaju kao Bosanci. Uopšte mislim da se naziv Bosanac pojavljuje vjekovima, samo što ga niko nije želio priznati. Šta da kažem, malo nas je. Samo, ako se neko može izjasniti kao Aboridžin, a ja ne mogu kao Bosanac, e to mi smeta. Zajebi sve, važno je da su narodi konstitutivni. Još da riješimo da ne plaćamo taksu prodanim dušama, gdje bi nam bio kraj.

P.S. To što nam je situacija loša ne opravdava moj "idiotski" odgovor. Jebajiga, ja bih pravio kuću od temelja, ali je očito problem ćenifa.

O Radončiću konkretno priloga nije bilo, ali ga je kroz mnogobrojne druge priloge povezivao s kriminalom, reketarenjem, prijetnjama, ucjenama što je imalo osnova, međutim, otkud onda odjednom onako srdačan odnos prema Radončiću? Da ovdje ne spominjem tek Dodika, Silajdžića, Tihića, Bakira Izetbegovića i druge, koji su nekoliko mjeseci najveće zlo u ovoj zemlji pa nakon toga poželjni sagovornici i gosti po kojima se jedno izvjesno vrijeme prestaje pljuvati i obratno, sve dok šefovi interesi ne promijene kurs :D

Ne mora baš biti manekenka, ali da, za rad na televiziji je potreban fizički izgled jer je to i vizualni medij. Nekom ko izgleda kao trokrilni orman i ne zna izgovoriti slovo r stvarno nije mjesto na televiziji. Žalosno je da onakve pojave poput Nejre Aganović zauzimaju mjesto mladim i sposobnim voditeljima (ne navodi mi OBN kao kontraargument, da te odmah preduhitrim. Ti su još gori)!!

Nije me briga, meni u pasošu piše nationality: Bosnia and Herzegowina, a s druge strane znam kojem narodu ili etnikumu pripadam. Nama je potreban državni nadetnički nacionalni identitet koji takođe ne smije dovoditi u sumnju pripadnost ili postojanje određenog naroda na teritorije BiH. Ovakvo stanje u državi posljedica je određenih historijskih prilika i odnosa, pa i ti tzv. konstitutivni narodi su proistekli iz toga. Što se tiče naziva Bosanac on se počinje upotrebljavati vrlo kasno, tek u 20. stoljeću. Za vrijeme srednjovjekovne države stanovnici Bosne su se zvali Bošnjanima, da bi dolaskom Osmanlija taj termin bio zamijenjen turciziranim verzijom Bošnjak ( nastalu dodavanje nastavka ak na korijen, primjeri: Poljak, Slovak), koji se održao sve do propasti Austro-Ugarske imperije kada se polako sve više počinje upotrebljavati naziv Bosanac dok se Bošnjak gotovo u potpunosti prestaje koristiti sve do 93. kada je vraćeno kao historijsko ime.
Ali što bi ti znao ovo :D
Last edited by letacina on 03/01/2011 02:55, edited 3 times in total.
iceman2010

#603 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by iceman2010 »

pemanapemani wrote:
Mislim da bi me ti mogao prosvijetliti kako forum funkcioniše.
Samo sam želio reći kako me ne tangira 6KM kada me godinama potkradaju sa svih strana. Mislim, ne samo mene, nego sve nas, ali to nije bitno.
Kada se sabere, rtv taksa najmanje dere pripadnike naroda i građane, ali je najveći problem, a znamo zašto.
Vidi, mozda na ovom forumu ima tema o kisnim glistama u Australiji. Ako postoji ja je nisam nikada otvorio jer me ne zanima. Mislim isto tako da su kisne gliste manji problem od svih iznesenih ovde, ali nisam otisao traziti tu temu da im solim pamet i napadnem ih u stilu: "Vi o kisnim glistama, a narod gladan." Ne vidim zaista zasto ne bi raspravljali i o ovom problemu zbog drugih, vecih problema.

Ja ne vidim da je nekom problem 6 KM. Problem je u tome sto se radi o javnom TV servisu koji je u sluzbi jedne politicke partije. Nadam se da neces poreci bitnost i uticaj jednog ovakvog medija (vjerovatno najjaceg u drzavi) na formiranje javnog mijenja. Da se radi o privatnoj televiziji problem ne bi postojao. Problem postoji jer govorimo o javnom TV servisu koji bi trebao da bude na usluzi svim gradjanima i da zadovolji potrebe svih, da prenese blagovremenu i nepristrasnu informaciju rijecnikom koji prilici javnom nacinu komuniciranja. Umjesto toga mi imamo ispostavu jedne politicke partije koja ima besplatan politicki marketing i TV koju finansiraju svi gradjani ove drzave. Ako to prevedemo na jednostavniji rijecnik mi finansiramo SDP televiziju umjesto da finansiramo istinski javni TV servis.
Alfa_Ze

#604 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

letacina wrote:
A za šta plaćamo 6km?

Za muzički program koji ne postoji? Pardon, ispravljam krivi navod, kako sam čuo za novogodišnju noć su prikazani Gljivini oskari :lol: :lol:

Za filmski program koji se svodi na mega hitove tipa Hajde da se volimo ili Žikine dinastije? :D

Za plaćanje prekomjernih radnika koji po vas dan na rade ništa i parazitiraju na našim parama?

Pravo je pitanje, koji je smisao postojanja ovakve televizije, koja je što je najžalosnije u svemu, Javni servis finansiran parama građana.
Od 2002. godine u Bosni i Hercegovini postoje tri javna RTV servisa:
- Javni radio-televizijski servis Bosne i Hercegovine;
- Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine;
- Radio-televizija Republike Srpske.

Visina mjesečne RTV takse u Bosni i Hercegovini iznosi šest konvertibilnih maraka (ili oko 36 eura godišnje) i sva kućanstva i pravne osobe, koje posjeduju radio ili televizijski prijemnik na teritoriji BiH obavezni su je plaćati. Od novca prikupljenog iz RTV takse 50% od ukupnog iznosa pripada BHRT, a po 25 % entitskim emiterima ( FTV i RTRS ),kako je regulirano.
Mjesecna naplativost RTV preplate u BiH je oko 63%.

Iz gore prezentiranog, FTV od jednog predplatnika mjesecno dobije 1,5 KM. Valjda ce ovaj podatak ''kriticarima'' FTV-a zacepiti labrnju, a imaju i izbor - da za svoje novce gledaju program RTRS, ili jos bolje BHRT-a koji uzima polovinu mjesecne rtv takse.
letacina

#605 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

Alfa_Ze wrote:
letacina wrote:
A za šta plaćamo 6km?

Visina mjesečne RTV takse u Bosni i Hercegovini iznosi šest konvertibilnih maraka (ili oko 36 eura godišnje) i sva kućanstva i pravne osobe, koje posjeduju radio ili televizijski prijemnik na teritoriji BiH obavezni su je plaćati. Od novca prikupljenog iz RTV takse 50% od ukupnog iznosa pripada BHRT, a po 25 % entitskim emiterima ( FTV i RTRS ),kako je regulirano.

Iz gore prezentiranog, FTV od jednog predplatnika mjesecno dobije 1,5 KM. Valjda ce ovaj podatak ''kriticarima'' FTV-a zacepiti labrnju, a imaju i izbor - da za svoje novce gledaju program RTRS, ili jos bolje BHRT-a koji uzima polovinu mjesecne rtv takse.

Tako je, činjenica da FTV mjesečno od 6 km mjesečne pretplate ima da začepi gubicu svima koji kritikuju tu komediju od televizije zbog katastrofalnog programa. I opet imamo na djelo najpoznatiji bosanski sport- prebaci loptu u komšijinu avliju ili drugim riječima ako ti ne valja FTV gledaj RTRS ili BHT :D :D . Ali ovdje tema nisu ni BHT ni RTRS, ako ti se priča o njima bujrum na medije pa nađi.
iceman2010

#606 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by iceman2010 »

Alfa_Ze wrote:

Mogao bi pripaziti malo na tu jezicinu. Puno si dopustas.
Alfa_Ze

#607 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

letacina wrote: Tako je, činjenica da FTV mjesečno od 6 km mjesečne pretplate ima da začepi gubicu svima koji kritikuju tu komediju od televizije zbog katastrofalnog programa. I opet imamo na djelo najpoznatiji bosanski sport- prebaci loptu u komšijinu avliju ili drugim riječima ako ti ne valja FTV gledaj RTRS ili BHT :D :D . Ali ovdje tema nisu ni BHT ni RTRS, ako ti se priča o njima bujrum na medije pa nađi.
O cemu ti pricas ?? papak, procitaj sta sam tacno napisao.
Alfa_Ze

#608 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

iceman2010 wrote: Mogao bi pripaziti malo na tu jezicinu. Puno si dopustas.
To se i na tebe odnosi !!
letacina

#609 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

Alfa_Ze wrote:
letacina wrote: Tako je, činjenica da FTV mjesečno od 6 km mjesečne pretplate ima da začepi gubicu svima koji kritikuju tu komediju od televizije zbog katastrofalnog programa. I opet imamo na djelo najpoznatiji bosanski sport- prebaci loptu u komšijinu avliju ili drugim riječima ako ti ne valja FTV gledaj RTRS ili BHT :D :D . Ali ovdje tema nisu ni BHT ni RTRS, ako ti se priča o njima bujrum na medije pa nađi.
O cemu ti pricas ?? papak, procitaj sta sam tacno napisao.

Zenička "kultura" po ko zna koji put na djelu :lol: :bih:
iceman2010

#610 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by iceman2010 »

Alfa_Ze wrote:
To se i na tebe odnosi !!
Ti vrijedjas na ovoj temi. I poslije mog upozorenja forumasa si nazvao papkom samo zato sto se neslaze sa tvojim misljenjem.
pemanapemani

#611 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by pemanapemani »

O Radončiću konkretno priloga nije bilo, ali ga je kroz mnogobrojne druge priloge povezivao s kriminalom, reketarenjem, prijetnjama, ucjenama što je imalo osnova, međutim, otkud onda odjednom onako srdačan odnos prema Radončiću? Da ovdje ne spominjem tek Dodika, Silajdžića, Tihića, Bakira Izetbegovića i druge, koji su nekoliko mjeseci najveće zlo u ovoj zemlji pa nakon toga poželjni sagovornici i gosti po kojima se jedno vrijeme prestaje
pljuvati dok šefovi interesi ne promijene kurs. :D

Ne mora baš biti manekenka, ali da, za rad na televiziji je potreban fizički izgled jer je to i vizualni medij. Nekom ko izgleda kao trokrilni orman i ne zna izgovoriti slovo r stvarno nije mjesto na televiziji. Žalosno je da onakve pojave poput Nejre Aganović zauzimaju mjesto mladim i sposobnim voditeljima (ne navodi mi OBN kao kontraargument, da te odmah preduhitrim. Ti su još gori)!!

Nije me briga, meni u pasošu piše nationality: Bosnia and Herzegowina, a s druge strane znam kojem narodu ili etnikumu pripadam. Što se tiče naziva Bosanac on se počinje upotrebljavati vrlo kasno, tek u 20. stoljeću. Za vrijeme srednjovjekovne države stanovnici Bosne su se zvali Bošnjanima, da bi dolaskom Osmanlija taj termin bio zamijenjen turciziranim verzijom Bošnjak ( nastalu dodavanje nastavka ak na korijen, primjeri: Poljak, Slovak), koji se održao sve do propasti Austro-Ugarske imperije kada se polako sve više počinje upotrebljavati naziv Bosanac dok se Bošnjak gotovo u potpunosti prestaje koristiti sve do 93. kada je vraćeno kao historijsko ime.
Ali što bi ti znao ovo :D[/quote]
Ma ja, što bih ja to znao kad nisam Bošnjak nego jebeni ostali. A kako je to odvajkada zapisano, mi nemamo pravo na BiH, nego Vi sa vašim partnerima iz druga dva naroda. Uostalom, srednjovjekovne stanovnike Bosne poistovjećivati sa današnjim nazivom Bošnjak je malo nebulozno. Znam, sad ćeš napisati onu staru dobru o islamofobiji.
Mislim da nije primjereno vrijeđati fizički izgled osobe. Ako ti misliš da si ljepši, da imaš bolju dikciju, mislim da ovi sa FTV ne bi imali ništa protiv da te zaposle. Ovako je shupački vrijeđati ljude. Da vidimo tebe na djelu, pa da ćaskamo o tvojim karakteristikama.
Navedi prilog u kojem bar jednom prozivaju Radončića imenom i prezimenom. Ljudi ne vjeruju svojim očima, a trebaju skontati neki zakukuljeni prilog koji se kao odnosio na Radončića.
Ti gostovanja Izetbegovića, Radončića, Silajdžića... smatraš kao nabacivanje lopte Lagumdžiji, a ja kao medijski prostor da iznesu svoje stavove. Ne znam da ih baš gospodin Hadžiomerović ispreskače kada su gosti u emisiji.
Alfa_Ze

#612 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Ovo tvoje bi kao trebao biti ''kompliment ?? :?: :idea:
letacina

#613 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

pemanapemani wrote:O Radončiću konkretno priloga nije bilo, ali ga je kroz mnogobrojne druge priloge povezivao s kriminalom, reketarenjem, prijetnjama, ucjenama što je imalo osnova, međutim, otkud onda odjednom onako srdačan odnos prema Radončiću? Da ovdje ne spominjem tek Dodika, Silajdžića, Tihića, Bakira Izetbegovića i druge, koji su nekoliko mjeseci najveće zlo u ovoj zemlji pa nakon toga poželjni sagovornici i gosti po kojima se jedno vrijeme prestaje

Nije me briga, meni u pasošu piše nationality: Bosnia and Herzegowina, a s druge strane znam kojem narodu ili etnikumu pripadam. Što se tiče naziva Bosanac on se počinje upotrebljavati vrlo kasno, tek u 20. stoljeću. Za vrijeme srednjovjekovne države stanovnici Bosne su se zvali Bošnjanima, da bi dolaskom Osmanlija taj termin bio zamijenjen turciziranim verzijom Bošnjak ( nastalu dodavanje nastavka ak na korijen, primjeri: Poljak, Slovak), koji se održao sve do propasti Austro-Ugarske imperije kada se polako sve više počinje upotrebljavati naziv Bosanac dok se Bošnjak gotovo u potpunosti prestaje koristiti sve do 93. kada je vraćeno kao historijsko ime.
Ma ja, što bih ja to znao kad nisam Bošnjak nego jebeni ostali. A kako je to odvajkada zapisano, mi nemamo pravo na BiH, nego Vi sa vašim partnerima iz druga dva naroda. Uostalom, srednjovjekovne stanovnike Bosne poistovjećivati sa današnjim nazivom Bošnjak je malo nebulozno. Znam, sad ćeš napisati onu staru dobru o islamofobiji.
Mislim da nije primjereno vrijeđati fizički izgled osobe. Ako ti misliš da si ljepši, da imaš bolju dikciju, mislim da ovi sa FTV ne bi imali ništa protiv da te zaposle. Ovako je shupački vrijeđati ljude. Da vidimo tebe na djelu, pa da ćaskamo o tvojim karakteristikama.
Navedi prilog u kojem bar jednom prozivaju Radončića imenom i prezimenom. Ljudi ne vjeruju svojim očima, a trebaju skontati neki zakukuljeni prilog koji se kao odnosio na Radončića.
Ti gostovanja Izetbegovića, Radončića, Silajdžića... smatraš kao nabacivanje lopte Lagumdžiji, a ja kao medijski prostor da iznesu svoje stavove. Ne znam da ih baš gospodin Hadžiomerović ispreskače kada su gosti u emisiji.

Koliko je tebi godina?

Naravno, što bi ti išta znao, tebi znanje ne treba da bi pričao o stvarima o kojima pojma nemaš :mrgreen: .
Srednjovjekovne stanovnike Bosne ja poistovjetio s današnjim Bošnjacima :? ? Kolika ti je dioptrija? Ja sam tebi objasnio korijen imena Bosanac i koji nazivi su mu prethodili, ali očito ti neke stvari ne kapiraš baš najbolje. Vidim da si poletio da u meni prepoznaš avazovca, ali ne trči pred rudu momak :mrgreen:

Ja ne vrijeđam njen fizički izgled. Djevojka je debela i to nije uvreda nego je fakat. Uopšte nije bitno je li ja imam bolju dikciju, bolji izgled, nastup... Naime ja ne radim kao voditelj, ona radi. Kontaš?

Momak, nemoj se ljutiti, ali stvarno ne namjeravam više odgovarati na tvoje priglupe postove.
iceman2010

#614 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by iceman2010 »

pemanapemani wrote: Ma ja, što bih ja to znao kad nisam Bošnjak nego jebeni ostali. A kako je to odvajkada zapisano, mi nemamo pravo na BiH, nego Vi sa vašim partnerima iz druga dva naroda. Uostalom, srednjovjekovne stanovnike Bosne poistovjećivati sa današnjim nazivom Bošnjak je malo nebulozno. Znam, sad ćeš napisati onu staru dobru o islamofobiji.
Jeste, jeste. Gledali smo sefa zlaju kako se spotice o stepenice, a Avdo je to zlurado komentarisao. Isto tako je bio prilog o u kojem pljuju po Zlaji nakon proslis izbora kako su po Silajdjicu nakon ovih (na proslim je zlaja bio gubitnik). Vidjeli smo i uravnotezen pristup aferi reket kao i u svim ostalim. Slusali smo kako Zlaju naziva kriminalcem, lazovom.... Pljuvao je po Zlaji i poslije stranackih izbora gdje je bolje nego i u stara dobra vremena zlaja bio jedini kandidat za predsjednika. Uh, upravo sam se probudio :lol: :lol: :lol:

Zar je uopste upitno da je Hadziomerovic Zlajin igrac?. Nekima je jasno da je to tako ali namjerno lazu da bi to prikrili. Neki lazu samo druge, neki i sebe i druge.
iceman2010

#615 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by iceman2010 »

Alfa_Ze wrote:
Ovo tvoje bi kao trebao biti ''kompliment ?? :?: :idea:
To moje je odgovor koji si zasluzio nakon one uvrede koju si napisao. Da si mi to rekao u lice prosao bi puno gore.
letacina

#616 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

iceman2010 wrote:
pemanapemani wrote: Ma ja, što bih ja to znao kad nisam Bošnjak nego jebeni ostali. A kako je to odvajkada zapisano, mi nemamo pravo na BiH, nego Vi sa vašim partnerima iz druga dva naroda. Uostalom, srednjovjekovne stanovnike Bosne poistovjećivati sa današnjim nazivom Bošnjak je malo nebulozno. Znam, sad ćeš napisati onu staru dobru o islamofobiji.
Jeste, jeste. Gledali smo sefa zlaju kako se spotice o stepenice, a Avdo je to zlurado komentarisao. Isto tako je bio prilog o u kojem pljuju po Zlaji nakon proslis izbora kako su po Silajdjicu nakon ovih (na proslim je zlaja bio gubitnik). Vidjeli smo i uravnotezen pristup aferi reket kao i u svim ostalim. Slusali smo kako Zlaju naziva kriminalcem, lazovom.... Pljuvao je po Zlaji i poslije stranackih izbora gdje je bolje nego i u stara dobra vremena zlaja bio jedini kandidat za predsjednika. Uh, upravo sam se probudio :lol: :lol: :lol:

Zar je uopste upitno da je Hadziomerovic Zlajin igrac?. Nekima je jasno da je to tako ali namjerno lazu da bi to prikrili. Neki lazu samo druge, neki i sebe i druge.

Stranku za BiH prezirem iz dna duše, ali onaj prilog nakon izbora u kome onaj kepec s iritantnim naglaskom provocira i likuje nad izbornim debaklom SZBiH je primjer najogavnije moguće vrste novinarstva. O aferi reket koja se dešava u našoj najužoj avliji ni riječi, ali smo zato uspjeli vidjeti priloge o milionskom pljačkanju Hrvatske od strane Ive Sanadera i čuti najavu kako ista sudbina čeka Milorada Dodika, Čovića i ostale bh. političare protiv kojih se vodi istraga, izuzev naravno doživotnog šefa i njegovih poltorna :mrgreen:. Sve nam ovo pruža objektivni, neustrašivi i "ekskluzivni" magazin 60 minuta :D .
Alfa_Ze

#617 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

letacina wrote:
Visina mjesečne RTV takse u Bosni i Hercegovini iznosi šest konvertibilnih maraka (ili oko 36 eura godišnje) i sva kućanstva i pravne osobe, koje posjeduju radio ili televizijski prijemnik na teritoriji BiH obavezni su je plaćati. Od novca prikupljenog iz RTV takse 50% od ukupnog iznosa pripada BHRT, a po 25 % entitskim emiterima ( FTV i RTRS ) ,kako je regulirano.
Tako je, činjenica da FTV mjesečno od 6 km mjesečne pretplate ima da začepi gubicu svima koji kritikuju tu komediju od televizije zbog katastrofalnog programa. I opet imamo na djelo najpoznatiji bosanski sport- prebaci loptu u komšijinu avliju ili drugim riječima ako ti ne valja FTV gledaj RTRS ili BHT :D :D . Ali ovdje tema nisu ni BHT ni RTRS, ako ti se priča o njima bujrum na medije pa nađi.
Da ponovim, jer ''letacini'' matematika i procenti nisu bas jaca strana !! :lol: :lol:
letacina

#618 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

Alfa_Ze wrote:
letacina wrote:
Visina mjesečne RTV takse u Bosni i Hercegovini iznosi šest konvertibilnih maraka (ili oko 36 eura godišnje) i sva kućanstva i pravne osobe, koje posjeduju radio ili televizijski prijemnik na teritoriji BiH obavezni su je plaćati. Od novca prikupljenog iz RTV takse 50% od ukupnog iznosa pripada BHRT, a po 25 % entitskim emiterima ( FTV i RTRS ) ,kako je regulirano.
Da ponovim, jer ''letacini'' matematika i procenti nisu bas jaca strana !! :lol: :lol:

Tebi nije poznat smisao metafora? Znači umjesto "zašto plaćamo FTV 6 km", trebao sam napisati zašto plaćamo FTV-u 1,5 km kako bih bio posve precizan :lol: . I ovo je odličan primjer kako skretati pažnju sa suštine. Nećemo pričati o katastorfalno lošem programu, o neprofesionalizmu, propagiranju jedne političke opcije, plasiranju laži, itd., akcenat će biti na tome je li FTV od pretplate ubire 1, 1,5 ili 5 km... :D :D
Alfa_Ze

#619 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

letacina wrote: Tebi nije poznat smisao metafora? Znači umjesto "zašto plaćamo FTV 6 km", trebao sam napisati zašto plaćamo FTV-u 1,5 km kako bih bio posve precizan :lol: . I ovo je odličan primjer kako skretati pažnju sa suštine. Nećemo pričati o katastorfalno lošem programu, o neprofesionalizmu, propagiranju jedne političke opcije, plasiranju laži, itd., akcenat će biti na tome je li FTV od pretplate ubire 1, 1,5 ili 5 km... :D :D
Mišljenje je ko i šupak, svako ga ima pa i ti !! :wink: :cry:
Alfa_Ze

#620 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Evo malo i o Zlatkovoj ''AFERI TESTAMENT "

NightSkyWalker

#621 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Alfa_Ze wrote:Evo malo i o Zlatkovoj ''AFERI TESTAMENT "

Je li ti uzimas ovaj intervju kao relevantan?
Alfa_Ze

#622 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

NightSkyWalker wrote: Je li ti uzimas ovaj intervju kao relevantan?
Ti ga opovrgni, ali da to nije '' dokaz'' iz '' гласa српске "!!
Izvoli :arrow: imas li dokaze :?: :?: prezentiraj
NightSkyWalker

#623 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Alfa_Ze wrote:
A mozda da sacekamo sud da kaze svoje, ili pak ti znas istinu?
Alfa_Ze

#624 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

NightSkyWalker wrote:
Alfa_Ze wrote:
A mozda da sacekamo sud da kaze svoje, ili pak ti znas istinu?
Govorim o ''AFERI TESTAMENT'' u Bosnjackom istitutu - zaduzbini Adila Zulfikarpazica, u koju je neko upetljao Zlatku Lagumdziju.

P R E S U D A :
Sutkinja Općinskog suda Sarajevo Lejla Fazlagić donijela je 22. novembra 2010.presudu kojom se odbija tužbeni zahtjev pet srodnika Adil-bega Zulfikarpašića za poništenje testamenta kojim su Adil-beg i njegova supruga Tatjana svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu ostavili Bošnjačkom institutu - Fondaciji Adila Zulfikarpašića u Sarajevu

Cijeli tekst :

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... ament.html
Alfa_Ze wrote:''AFERI TESTAMENT "

pemanapemani

#625 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by pemanapemani »

letacina wrote:
pemanapemani wrote:O Radončiću konkretno priloga nije bilo, ali ga je kroz mnogobrojne druge priloge povezivao s kriminalom, reketarenjem, prijetnjama, ucjenama što je imalo osnova, međutim, otkud onda odjednom onako srdačan odnos prema Radončiću? Da ovdje ne spominjem tek Dodika, Silajdžića, Tihića, Bakira Izetbegovića i druge, koji su nekoliko mjeseci najveće zlo u ovoj zemlji pa nakon toga poželjni sagovornici i gosti po kojima se jedno vrijeme prestaje

Koliko je tebi godina?

Naravno, što bi ti išta znao, tebi znanje ne treba da bi pričao o stvarima o kojima pojma nemaš :mrgreen: .
Srednjovjekovne stanovnike Bosne ja poistovjetio s današnjim Bošnjacima :? ? Kolika ti je dioptrija? Ja sam tebi objasnio korijen imena Bosanac i koji nazivi su mu prethodili, ali očito ti neke stvari ne kapiraš baš najbolje. Vidim da si poletio da u meni prepoznaš avazovca, ali ne trči pred rudu momak :mrgreen:

Ja ne vrijeđam njen fizički izgled. Djevojka je debela i to nije uvreda nego je fakat. Uopšte nije bitno je li ja imam bolju dikciju, bolji izgled, nastup... Naime ja ne radim kao voditelj, ona radi. Kontaš?

Momak, nemoj se ljutiti, ali stvarno ne namjeravam više odgovarati na tvoje priglupe postove.
Niko te ne tjera da "tako pametno" odgovaraš na "priglupe" postove, momče. Evo boldirano, pa vidi kako si uporedio srednjovjekovni naziv Bošnjani sa današnjim Bošnjak. Bosanac je za mene (ponavljam, za mene) legitimni nasljednik srednjovjekovnih Bošnjana, a naravno može označavati sve građane BiH, pa i pripadnike naroda, meni ne smeta.
Sad, ako je djevojka debela ne treba raditi kao novinar, jer pobogu, nije ugodna tvome oku.
Ma ustvari nema veze. Eto priznajem, narcis Zlatko je odgovoran za sve nedaće koje su snašle ovu zemlju i FTV ga godinama podržava u zlim namjerama. Vozdra.
Locked