Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

Alfa_Ze

#576 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Ženski Dr.Med wrote: Smrdi mi ovo tvoje otvaranje teme u vezi FTV par dana kasnije da cujemo pricu uvez reketiranja...
Nema ti sta smrditi, ''mali kuljis'' je tu na zadatku !! 8-) 8-)
NightSkyWalker

#577 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Alfa_Ze wrote:
Ženski Dr.Med wrote: Smrdi mi ovo tvoje otvaranje teme u vezi FTV par dana kasnije da cujemo pricu uvez reketiranja...
Nema ti sta smrditi, ''mali kuljis'' je tu na zadatku !! 8-) 8-)
Sram neka je svakoga ko govori i lopovluku sdp-ovih jurisnika i njihovih novinara. sramota... 8-)
Alfa_Ze

#578 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

ProkletaJeAmerika wrote:Ovakve teme se otvaraju svako malo, samo što se vrlo brzo zaključaju.

A možda je i ova tema ipak sve jedna velika bElosvEcka, masonsko-vatikanska zavEra, ko će ga znati...
‘’Šabane’’, jesi li ti kao prekodrinjac dobio zadatak u svrhu ispomoci ovome "NightSkyWalker’’ ??
Odaje te malo taj ekavski !! :D :D

A mozda ste i ''Ščepini'' ?? bice da je to u pitanju !! :lol: :lol:
Alfa_Ze

#579 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

ProkletaJeAmerika wrote:Drago mi je da si primJtio tu ekavicu, još da je shvatiš i postaješ obavJeštajac s kodnim imeno Orao!
Naucit ce se ti brzo bosanski jezik. Napredujes !! :thumbup:
ProkletaJeAmerika wrote:Zenica blues, evo ti još jedna, ako te se sEte za dan bEzbednosti.
Nama Bosancima to prvo zapane za oko, za razliku od vas ''roodjenih saaraajlija'', kojima se ta ekavica ponekad
omakne!! :D :D

Pozdravi ''utemeljitelja'' !! :bih: :bih:
stari grad Visegrad

#580 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by stari grad Visegrad »

Alfa_Ze wrote:
ProkletaJeAmerika wrote:Drago mi je da si primJtio tu ekavicu, još da je shvatiš i postaješ obavJeštajac s kodnim imeno Orao!
Naucit ce se ti brzo bosanski jezik. Napredujes !! :thumbup:
ProkletaJeAmerika wrote:Zenica blues, evo ti još jedna, ako te se sEte za dan bEzbednosti.
Nama Bosancima to prvo zapane za oko, za razliku od vas ''roodjenih saaraajlija'', kojima se ta ekavica ponekad
omakne!! :D :D

Pozdravi ''utemeljitelja'' !! :bih: :bih:
Kupi bosanski rjecnik. :D
stari grad Visegrad

#581 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by stari grad Visegrad »

ProkletaJeAmerika wrote:Vas dvojica mi baš onako ličite na Orla i Sokola iz datog materijala, šta vi mislite? :D

PS Nije rječnik, nego riječnik. :D
Opet ne znas. Kaze se rjecnik. Kupi Rjecnik Bosnaskog jezika. :D
Alfa_Ze

#582 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

stari grad Visegrad wrote:
ProkletaJeAmerika wrote:Vas dvojica mi baš onako ličite na Orla i Sokola iz datog materijala, šta vi mislite? :D

PS Nije rječnik, nego riječnik. :D
Opet ne znas. Kaze se rjecnik. Kupi Rjecnik Bosnaskog jezika. :D
‘’Šabane’’, opet si se prosuo ko riža !! :lol: :lol:

Evo jedna za tebe :

Alfa_Ze

#583 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

ProkletaJeAmerika wrote:Kako sam se prosuo, šta kaže toki voki? :D
Ne razumijem se nešto u taj ‘’sandžaki humor’’ ?? Šta je pisac htio da kaže?? :( :roll:

‘’60 minuta’’ onog SDP-ovog ‘’reketaša’’ Bakira :
kako je Zlatko Lagumdžija razvalio ‘’Šabanovog’’ šefa Fahrudina Radončića – ‘’Šćepu’’

PS. ''Fahrin'', mogu ti reč da si jako ''aktivan'' na ovom forumu
jel šef plaća po postu , ili . . . ??
popajic

#584 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by popajic »

Apropo raznih politickih pozadina- sta je sa Cerom ? Da se nije , gluho bilo , povukao iz politike ??? 8)
Alfa_Ze

#585 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

ProkletaJeAmerika wrote:A Šćepo te znači svrbi... :D
Naravno !
Poslije Fikreta Abdića, ovaj narod kojem pripadam ne smije sebi dopustiti takav ‘’luksuz’’ da to ponovi i Fahrudin Radončić – ‘’Šćepo’’.

Kad ti se takva stvar dogodi prvi puta, kontaš – prevarni smo, izdani . . .
Ali, ako dopustiš da ti se to desi dva puta . . . onda . . . ??
avicena

#586 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by avicena »

Jel' to neko još uvijek spori da je FTV bilten jedne naše partije? A elektronski mediji su čudo kako reče osnivač SDP-a Duraković: "Goebels, nasreću, nije imao televiziju, inače bi 'Treći Reich' još postojao..."

I nije u pitanju par markica, nego malo više kako pričaju printani mediji...
NightSkyWalker wrote:KANTONALNI MUP KAO SLUŽBENU TAJNU TRETIRA PROCEDURU I TROŠKOVE JEDNOIPOGODIŠNJE POLICIJSKE ZAŠTITE „SAMOUGROŽENOG“ NOVINARA BAKIRA HADŽIOMEROVIĆA!?[/b]

Slobodna Bosna je prije nekoliko mjeseci, pozivajući se na izvore iz MUP-a Kantona Sarajevo, otkrila da jednomjesečna policijska zaštita Bakira Hadžiomerovića, urednika magazina Šezdeset minuta na Federalnoj televiziji, kantonalni MUP (odnosno porezne obeznike) košta oko 25 hiljada maraka. Budući da su mjere intenzivne policijske zaštite „štićenog lica“, ugroženog novinara Hadžiomerovića (u tri smjene na tim je poslovima svakodnevno angažirano 6 policajaca koji danonoćno bdiju nad njegovim stanom, njim osobno i članovima obitelji) počele u ljeto prošle godine, ispostavlja se da je za nepunih dvadeset mjeseci policijska zaštita urednika magazina „Šezdeset minuta“ koštala poreske obveznike blizu pola miliona maraka!?

Sve je počelo krajem ljeta 2010 godine kada je anonimni zatvorenik iz KPZ Zenica uputio pismo Upravi policije Federacije u kojem je tvrdio kako je bio na sastanku u hotelu Radon Plazza na kojem se nekolicina kriminalaca
(pomenuta su, pored ostalog, imena Fahrudina Radončića i Nasera Kellmendija) dogovarali da likvidiraju Bakira Hadžiomerovića.
Vrlo brzo na ovu informaciju je regiralo Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo (tužitelj Oleg Čavka), saslušalo sve vinovnike tog navodnog dogovora, ali i autora famoznog pisma i ustanovilo da je ova priča najobičnija konstrukcija bez ikakvog osnova.
U cijelu stvar se, međutim, umiješao i lider SDP BiH Zlatko Lagumdžija, koji je u jednoj televizijskoj emisiji poručio policiji da bi, umjesto što istražuje njegove partijske drugove (afera „reket“), ona trebala zaštiti život „jednog novinara kojem se prijeti likvidacijom“ (Hadžiomerovića). Tako se dotadašnja „diskretna“ policijska pratnja koju je Hadžiomerović prije toga imao pretvorila u sistematično organiziranu policijsku kampanju. Desetine policajaca u posljednjih godinu i pol zarađuju hljeb tako što u stopu prate „štićeno lice“ Hadžiomerovića, ali i njegovu suprugu i djecu, od kuće, posla, kafane, privatnih i javnih derneka, svadbi i sahrana, obilaska shopping centara, posjete zoološkom vrtu...

„Slobodna Bosna“ se početkom ove nedjelje obratila komesaru policije Kantona Sarajevo Vahidu Ćosiću sa nekoliko pitanja vezanih za angažman njegovih policajaca, zakonski osnov toga angažmana, novac koji se troši u svrhu zaštite novinara Hadžiomerovića. Iako nam je usmeno obećano da ćemo u dogovrenom roku dobiti odgovore, to se, nažalost, nije desilo. „Slučaj Hadžiomerović“ je, očito, svojevrsna tabu tema u sarajevskim policijskim strukturama.
Budući da „SB“, uprkos najboljoj volji, nije uspjela doći do traženih odgovora, za nadati se da će to iščeprkati neustrašivi novinari istraživači „najgledanijeg televizijskog magazina - 60 minuta“.
Slobodna Bosna
Hipatija

#587 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Hipatija »

„Slučaj Hadžiomerović“ je, očito, svojevrsna tabu tema u sarajevskim policijskim strukturama.
Budući da „SB“, uprkos najboljoj volji, nije uspjela doći do traženih odgovora, za nadati se da će to iščeprkati neustrašivi novinari istraživači „najgledanijeg televizijskog magazina - 60 minuta“.
Slobodna Bosna
Slobodna bosna (Senad Avdić) se opredijelila za "Avazovski pristup" plasiranja informacija. Na početku teksta piše da je "otkrila da jednomjesečna policijska zaštita Bakira Hadžiomerovića, urednika magazina Šezdeset minuta na Federalnoj televiziji, kantonalni MUP (odnosno porezne obeznike) košta oko 25 hiljada maraka. "
Senadovi "pouzdani izvori" presušili. Velike klimatske promjene imaju uticaja i na Slobodnu bosnu.
Senade, prodaji novine i u penziju.
Co0l

#588 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Co0l »

Hipatija wrote:
„Slučaj Hadžiomerović“ je, očito, svojevrsna tabu tema u sarajevskim policijskim strukturama.
Slobodna Bosna
Slobodna bosna (Senad Avdić) se opredijelila za "Avazovski pristup" plasiranja informacija. Na početku teksta piše da je "otkrila da jednomjesečna policijska zaštita Bakira Hadžiomerovića, urednika magazina Šezdeset minuta na Federalnoj televiziji, kantonalni MUP (odnosno porezne obeznike) košta oko 25 hiljada maraka. "
Senadovi "pouzdani izvori" presušili. Velike klimatske promjene imaju uticaja i na Slobodnu bosnu.
Senade, prodaji novine i u penziju.
„Slobodna Bosna“ se početkom ove nedjelje obratila komesaru policije Kantona Sarajevo Vahidu Ćosiću sa nekoliko pitanja vezanih za angažman njegovih policajaca, zakonski osnov toga angažmana, novac koji se troši u svrhu zaštite novinara Hadžiomerovića. Iako nam je usmeno obećano da ćemo u dogovrenom roku dobiti odgovore, to se, nažalost, nije desilo. „Slučaj Hadžiomerović“ je, očito, svojevrsna tabu tema u sarajevskim policijskim strukturama.
Slobodna Bosna
Kao sto vidis iz prilozenog nije samo cijena angazmana policije oko Hadziomerovica bila tema upita novinara SB nego i jos neke pojedinosti na koje nisu uspjeli dobiti odgovor od policije.Da si malo pazljivije procitao tekst vidio bi i sam to a ne ovako odmah optuzit nekog,birajuci iz teksta samo ono sto tebi odgovara za dokazivanje svoje 'teze'.I jos onda nekog optuzis za 'Avastinu' pri tome se koristeci istim metodama kao novinari spomenutog dnevnika. :-) :-)
pemanapemani

#589 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by pemanapemani »

Smeta mi što je Bakir promijenio koncept emisije poslije izbora. Smeta mi još svašta nešto, ali ova tema je preseravanje.
Kakva je politička pozadina bila kod Damira Kaletovića u selu ratnog zločinca Mladića? Kakva je politička pozadina Avde Avdića kada nam riječju i slikom pokaže patriotski "sačuvane" fabrike diljem domovine? Kakva li je pozadina bila u opjevanom dovođenju osobe druge boje kože da siluje djevojčicu od 12 g? Kakva je politička pozadina Slobodana Vaskovića kada mu zvekne kamen u šoferšajbu na putu Trebinje - Nevesinje? Ko je politički gurnuo Stefana Pejovića u Stolac na ćaskanje sa profesorom i dilerom u slobodno vrijeme Ivanom Šutalom?
Najviše me zanima, kada je u pitanju FTV, ko politički gura Nisveta Džanku i bespoštedno rakijanje iz emisije u emisiju.
:-)
Zemlju nam sjebaše papci, pravi smo, glupi smo Bosanci.
avicena

#590 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by avicena »

pemanapemani wrote:Smeta mi što je Bakir promijenio koncept emisije poslije izbora.
Meni plaho ne smeta samo kada ne bi mi na silu uzimao markice da učestvujem u finansiranju privatnih projekata.
pemanapemani

#591 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by pemanapemani »

avicena wrote:
pemanapemani wrote:Smeta mi što je Bakir promijenio koncept emisije poslije izbora.
Meni plaho ne smeta samo kada ne bi mi na silu uzimao markice da učestvujem u finansiranju privatnih projekata.
Tebi pravo dobro, jedini problem 6KM.
Meni smetaju glupi dvostruki aršini. Godinama nam kradu iz usta. Do sad su svojom krađom uništili života skoro kao agresori. Pokrali su sve resurse koje je glupavi Bosanac uspio sačuvati tokom fašističkog divljanja, zatrovali vrelo Bosne, uništili Bjelašnicu i Igman, opustošili i danas pustoše šume i rijeke, onemogućuju djeci da imaju kvalitetno zdravstveno osiguranje...
Platu koju prima gamad ne bih spominjao.
Ovdje ćemo oblatiti svakoga, ali kada se treba šefu u firmi požaliti na mjesec dana bez slobodnog dana, platu od 400KM, nedostatak zdravstvenog osiguranja, kada se trebamo obračunati sa debilima koji u tramvaju maltretiraju djecu..., onda smo p.čkice manje od makovog zrna.
Stvarno, kad skontaš, u ovoj državi je najveći problem 6KM koje pripadnici naroda daju za rtv taksu.
avicena

#592 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by avicena »

pemanapemani wrote: Tebi pravo dobro, jedini problem 6KM.
Niti se hvalim niti žalim, ali u momentu kada se nešto što je i moje usmjeri u predizbornu kampanju sipmatizera određene političke opcije koja nije i moja onda je već problem ili smatraš to normalnim? Ima li pravo onda Bakir da kritikuje medije u RS-u ?
letacina

#593 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

pemanapemani wrote:
avicena wrote:
Tebi pravo dobro, jedini problem 6KM.
Meni smetaju glupi dvostruki aršini. Godinama nam kradu iz usta. Do sad su svojom krađom uništili života skoro kao agresori. Pokrali su sve resurse koje je glupavi Bosanac uspio sačuvati tokom fašističkog divljanja, zatrovali vrelo Bosne, uništili Bjelašnicu i Igman, opustošili i danas pustoše šume i rijeke, onemogućuju djeci da imaju kvalitetno zdravstveno osiguranje...
Platu koju prima gamad ne bih spominjao.
Ovdje ćemo oblatiti svakoga, ali kada se treba šefu u firmi požaliti na mjesec dana bez slobodnog dana, platu od 400KM, nedostatak zdravstvenog osiguranja, kada se trebamo obračunati sa debilima koji u tramvaju maltretiraju djecu..., onda smo p.čkice manje od makovog zrna.
Stvarno, kad skontaš, u ovoj državi je najveći problem 6KM koje pripadnici naroda daju za rtv taksu.

A za šta plaćamo 6km?

Za svakodnevno prikazivanje partizanskih filmova?

Za ogavnu napadnu SDP-ovsku propagandu?

Za kulturni program koji ne postoji?

Za muzički program koji ne postoji? Pardon, ispravljam krivi navod, kako sam čuo za novogodišnju noć su prikazani Gljivini oskari :lol: :lol:

Za filmski program koji se svodi na mega hitove tipa Hajde da se volimo ili Žikine dinastije? :D

Za plaćanje prekomjernih radnika koji po vas dan na rade ništa i parazitiraju na našim parama?

Pravo je pitanje, koji je smisao postojanja ovakve televizije, koja je što je najžalosnije u svemu, Javni servis finansiran parama građana.
pemanapemani

#594 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by pemanapemani »

avicena wrote:
pemanapemani wrote: Tebi pravo dobro, jedini problem 6KM.
Niti se hvalim niti žalim, ali u momentu kada se nešto što je i moje usmjeri u predizbornu kampanju sipmatizera određene političke opcije koja nije i moja onda je već problem ili smatraš to normalnim? Ima li pravo onda Bakir da kritikuje medije u RS-u ?
Ne smatram normalnim ako je uzeo neke pare i time finansirao određenu političku opciju.
Također, ne razumijem kako mi konstantno dolazi veći račun za potrošenu električnu energiju, a već godinama trošim istu količinu kilovatsati. Ne razumijem kako mi je račun za plin iz mjeseca u mjesec veći, a uvijek isto potrošenih kubika. Ne kontam zašto plaćam gorivo iz dana u dan za nekoliko feninga skuplje. Ne kontam što se u svojoj domovini ne mogu izjasniti kako hoću i normalno živjeti. Ne shvatam kako je curica iz Srebrenice umrla radi 32 eura. Ne kontam zašto se non stop žalimo na sve, a ništa ne poduzimamo da promijenimo situaciju.

Kada izneseš jasne dokaze o tome kako je Bakir gurao SDP možemo dalje pričati. Umjesto da je dao prostor SDU, NS, LDS, E5..., on je pozivao pulene za koje si i ti glasala da propagiraju svoj politički program, praktički ih gurao. O čemu mi onda pričamo.

Ne znam, meni ovo liči na situaciju kada ti kuću uništi neka prirodna nepogoda, ali baš je uništi, a ti plačeš radi zavjesa. Svi te j.bu u mozak i svakodnevno te kradu, ali eto, najgore je to što plaćaš rtv taksu. Još veći je paradoks, na FTV svi dobiju priliku da laprdaju o tome kako su baš oni poslani sa nebesa da nas spase. Oni koji trebaju i koji su trebali, nikad je nisu dobili.
elSaik

#595 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by elSaik »

letacina wrote:
A za šta plaćamo 6km?

Za muzički program koji ne postoji? Pardon, ispravljam krivi navod, kako sam čuo za novogodišnju noć su prikazani Gljivini oskari :lol: :lol:

Za filmski program koji se svodi na mega hitove tipa Hajde da se volimo ili Žikine dinastije? :D

Za plaćanje prekomjernih radnika koji po vas dan na rade ništa i parazitiraju na našim parama?

Pravo je pitanje, koji je smisao postojanja ovakve televizije, koja je što je najžalosnije u svemu, Javni servis finansiran parama građana.
Plaćaš porez državi, a ne pretplatu FTVu.
pemanapemani

#596 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by pemanapemani »

A za šta plaćamo 6km?

Pravo je pitanje, koji je smisao postojanja ovakve televizije, koja je što je najžalosnije u svemu, Javni servis finansiran parama građana.[/quote]

Pravo je pitanje kakvi su pripadnici naroda. Jebi ga, postoji Sedmica, Dopunska nastava, Zelena panorama, Hayd park... Šta većina voli, to puštaju. Meni je recimo krivo što nema Faruka Šehića više na tv-u. Krivo mi je što od grupe Skroz mogu eventualno pogledati spot za pjesmu "sve sam jači" itd.
Da li je SDP-ovska kampanja ako tri ponedjeljka uzastopno gledaš Radončića po tri sata u 60 minuta kako vazi ekonooooooooomija po hiljadu puta?
Opet ponavljam, država se raspada, kradu te na svakom koraku, a mi laprdamo o rtv taksi. Ptice na grani znaju da se ne možeš razboliti i otići u bolnicu, a da ne uvališ 300KM da te pripaze. Završiš fakultet i uzmu ti 30KM za potvrdu, 100KM za diplomu i 20KM svaki put kada ti treba ispis ocjena i još ti ne daju da se izjasniš kao Bosanac, a raspravljamo o nekoj SDP kampanji. Ispada da smo godinama gledali narcisoidnog Zlatka kako nam se smješi sa ekrana fetve :-) .
letacina

#597 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

pemanapemani wrote:A za šta plaćamo 6km?

Pravo je pitanje kakvi su pripadnici naroda. Jebi ga, postoji Sedmica, Dopunska nastava, Zelena panorama, Hayd park... Šta većina voli, to puštaju. Meni je recimo krivo što nema Faruka Šehića više na tv-u. Krivo mi je što od grupe Skroz mogu eventualno pogledati spot za pjesmu "sve sam jači" itd.
Da li je SDP-ovska kampanja ako tri ponedjeljka uzastopno gledaš Radončića po tri sata u 60 minuta kako vazi ekonooooooooomija po hiljadu puta?
Opet ponavljam, država se raspada, kradu te na svakom koraku, a mi laprdamo o rtv taksi. Ptice na grani znaju da se ne možeš razboliti i otići u bolnicu, a da ne uvališ 300KM da te pripaze. Završiš fakultet i uzmu ti 30KM za potvrdu, 100KM za diplomu i 20KM svaki put kada ti treba ispis ocjena i još ti ne daju da se izjasniš kao Bosanac, a raspravljamo o nekoj SDP kampanji. Ispada da smo godinama gledali narcisoidnog Zlatka kako nam se smješi sa ekrana fetve :-) .[/quote]

Jesi li ti glup ili se samo praviš?

Naravno da je stanje u državi katastrofalno i da su sve te stvari koje si naveo problem (FTV je više očaj nego problem) ali ovdje je tema FTV? Kakve je to samo idiotska logika razmišljanja? To što je situacija u državi loša opravdava neprofesionalizam, pristranost i blago užasan program FTV-a?

Sedmica sam zaboravio, tu si u pravu, solidna emisija. Hayd u park? Dobra ideja, ali novinari u pokušaju s voditeljicom koja jedva staje u kadar je vrlo loše realiziraju, tako da je emisija negledljiva.

A znači ti misliš da "60 minuta" u stvari podržava Fahrudina Radončića :lol:, jer je češće on bio njihov gost u zadnje vrijeme nego Zlatko :D . Inače, ne znam stvarno otkud tolikom broju ljudi ideja da je Bakirče preprovidno potrčkalo i glasnogovornik Zlatka Lagumdžija. Inače, kad već spominješ Fahru to je tipičan primjer licemjernosti 60 minuta i njihove uske povezanosti s političkim ciljevima SDP-a. Prvo godinama slušamo kako je Fahro kriminalac, reketaš, novinski satrap (što i jest), zatim potpuno ignorisanje, da bi u cilju usitnjavanja glasačkog rijela SDA i SzBiH Fahro odjednom postao poželjan gost 60 minuta (kako ti kažeš 3 puta u 3 sedmice). To tebi ne govori ništa? :D

Ne daju ti da se izjašniš kao Bosanac? Evo odmah mi je frižider prazniji... Znaš li ti uopšte kad se pojavljuje naziv Bosanac?
iceman2010

#598 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by iceman2010 »

pemanapemani wrote:A za šta plaćamo 6km?

Opet ponavljam, država se raspada, kradu te na svakom koraku, a mi laprdamo o rtv taksi. Ptice na grani znaju da se ne možeš razboliti i otići u bolnicu, a da ne uvališ 300KM da te pripaze. Završiš fakultet i uzmu ti 30KM za potvrdu, 100KM za diplomu i 20KM svaki put kada ti treba ispis ocjena i još ti ne daju da se izjasniš kao Bosanac, a raspravljamo o nekoj SDP kampanji. Ispada da smo godinama gledali narcisoidnog Zlatka kako nam se smješi sa ekrana fetve :-) .[/quote]

Onda ti nemoj o drugim temama nego o tim koje si spomenuo. Kada te neko recimo pokrade ti se sjeti da ima i gorih problema koje si upravo nabrojao. Nemoj da se cudis kad ti ih neko nabroji i kaze: "Daj sta dramis. Toliko problema u drzavi a ti uzeo pricati o tome kako si pokraden." I ako tebi ovo nije bitno trebao si jednostavno preskociti temu. A ako pocnes traziti manje bitne teme od ovih gore pobrojanih moraces narednih godinu dana da visis na forumu 24 sata da ih sve "pohvatas" i napises tamo kako ti to nije bitno jer ima vecih problema. Trebao bi prvo shvatiti kako forum funkcionise pa onda komentarisati. I na kraju, mozes li zamisliti kako bi to izgledalo kada bi svi raspravljali samo o najvecim problemima, a sve drugo ostavili po strani?
pemanapemani

#599 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by pemanapemani »

Jesi li ti glup ili se samo praviš?

Naravno da je stanje u državi katastrofalno i da su sve te stvari koje si naveo problem (FTV je više očaj nego problem) ali ovdje je tema FTV? Kakve je to samo idiotska logika razmišljanja? To što je situacija u državi loša opravdava neprofesionalizam, pristranost i blago užasan program FTV-a?

Sedmica sam zaboravio, tu si u pravu, solidna emisija. Hayd u park? Dobra ideja, ali novinari u pokušaju s voditeljicom koja jedva staje u kadar je vrlo loše realiziraju, tako da je emisija negledljiva.

A znači ti misliš da "60 minuta" u stvari podržava Fahrudina Radončića :lol:, jer je češće on bio njihov gost u zadnje vrijeme nego Zlatko :D . Inače, ne znam stvarno otkud tolikom broju ljudi ideja da je Bakirče preprovidno potrčkalo i glasnogovornik Zlatka Lagumdžija. Inače, kad već spominješ Fahru to je tipičan primjer licemjernosti 60 minuta i njihove uske povezanosti s političkim ciljevima SDP-a. Prvo godinama slušamo kako je Fahro kriminalac, reketaš, novinski satrap (što i jest), zatim potpuno ignorisanje, da bi u cilju usitnjavanja glasačkog rijela SDA i SzBiH Fahro odjednom postao poželjan gost 60 minuta (kako ti kažeš 3 puta u 3 sedmice). To tebi ne govori ništa? :D

Ne daju ti da se izjašniš kao Bosanac? Evo odmah mi je frižider prazniji... Znaš li ti uopšte kad se pojavljuje naziv Bosanac?[/quote]

Možda sam glup, nemam toliko samopouzdanja kao ti, pa neka ocjene ljudi koji me znaju. Super si prepoznao problematiku. Kada je Bakir svih ovih godina napravio prilog o Radončiću, ali onako momački prilog od 10-ak minuta? Nije nikada, a možda ni tada.
Šta svaka voditeljica treba biti manekenka? Nemaš pravo laprdati o drugima i njihovom fizičkom izgledu. Hajde se ti pokaži na tv-u i stani u kadar.
Ne branim FTV, ali kad neko sere da nisu dali prostor određenoj političkoj partiji, diže mi se kosa na glavi.
Znam da te nije briga za građane koji se izjašnjavaju kao Bosanci. Uopšte mislim da se naziv Bosanac pojavljuje vjekovima, samo što ga niko nije želio priznati. Šta da kažem, malo nas je. Samo, ako se neko može izjasniti kao Aboridžin, a ja ne mogu kao Bosanac, e to mi smeta. Zajebi sve, važno je da su narodi konstitutivni. Još da riješimo da ne plaćamo taksu prodanim dušama, gdje bi nam bio kraj.

P.S. To što nam je situacija loša ne opravdava moj "idiotski" odgovor. Jebajiga, ja bih pravio kuću od temelja, ali je očito problem ćenifa.
CRVENI OKTOBAR

#600 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by CRVENI OKTOBAR »

NightSkyWalker wrote::-) :roll:
kakve ljudi i meni price pricaju samo zato sto sam rekao da javni servis treba da bude nepristrsan i objektivan, i da ne treba da radi za pojedince i kriminalce. izgleda da sam ovdje neke taknuo u srce. :wink:
brate čija je baba oficir
Locked